Η θέση του σημαντικότερου πλανήτη στους οίκους

Η θέση του σημαντικότερου πλανήτη στους οίκους

Η θέση του σημαντικότερου πλανήτη στους οίκους

Σε προηγούμενο άρθρο μου σας εξήγησα ποιος είναι ο σημαντικότερος πλανήτης στον αστρολογικό χάρτη του καθενός από μας. Σας προτρέπω, αν δεν το έχετε ήδη διαβάσει, για να κατανοήσετε τη συνέχεια του άρθρου αυτού, να το κάνετε. Για να το διαβάσετε πατήστε εδώ.

Ο σημαντικότερος πλανήτης, εν ολίγοις, είναι ο πλανήτης που κυβερνά τον ωροσκόπο μας.

Υπενθυμίζω τους κυβερνήτες πλανήτες των ζωδίων:

Αν έχετε ωροσκόπο Κριό, σημαντικότερος πλανήτης είναι ο Άρης. Για να βρείτε σε ποιον οίκο έχετε τον Άρη, δηλαδή τον κυβερνήτη πλανήτη σας, πατήστε εδώ.

Αν έχετε ωροσκόπο Ταύρο, σημαντικότερος πλανήτης είναι η Αφροδίτη. Για να βρείτε σε ποιον οίκο έχετε την Αφροδίτη, δηλαδή τον κυβερνήτη πλανήτη σας, πατήστε εδώ.

Αν έχετε ωροσκόπο Διδύμους, σημαντικότερος πλανήτης είναι ο Ερμής. Για να βρείτε σε ποιον οίκο έχετε τον Ερμή, δηλαδή τον κυβερνήτη πλανήτη σας, πατήστε εδώ.

Αν έχετε ωροσκόπο Καρκίνο, σημαντικότερος πλανήτης (καταχρηστικά ο όρος, αφού η Σελήνη είναι δορυφόρος της γης) είναι η Σελήνη. Για να βρείτε σε ποιον οίκο έχετε τη Σελήνη, δηλαδή τον κυβερνήτη πλανήτη σας, πατήστε εδώ.

Αν έχετε ωροσκόπο Λέοντα, σημαντικότερος πλανήτης (καταχρηστικά ο όρος, αφού ο Ήλιος είναι άστρο) είναι ο Ήλιος. Για να βρείτε σε ποιον οίκο έχετε τον Ήλιο, δηλαδή τον κυβερνήτη πλανήτη σας, πατήστε εδώ.

Αν έχετε ωροσκόπο Παρθένο, σημαντικότερος πλανήτης είναι ο Ερμής. Για να βρείτε σε ποιον οίκο έχετε τον Ερμή, δηλαδή τον κυβερνήτη πλανήτη σας, πατήστε εδώ.

Αν έχετε ωροσκόπο Ζυγό, σημαντικότερος πλανήτης είναι η Αφροδίτη. Για να βρείτε σε ποιον οίκο έχετε την Αφροδίτη, δηλαδή τον κυβερνήτη πλανήτη σας, πατήστε εδώ.

Αν έχετε ωροσκόπο Σκορπιό, σημαντικότερος πλανήτης είναι ο Πλούτωνας, αλλά και ο Άρης (παραδοσιακή διακυβέρνηση) και πρέπει να διαβάσετε και τα δύο. Για να βρείτε σε ποιον οίκο έχετε τον Πλούτωνα, δηλαδή τον κυβερνήτη πλανήτη σας, πατήστε εδώ. Για να βρείτε σε ποιον οίκο έχετε τον Άρη, δηλαδή τον συγκυβερνήτη πλανήτη σας, πατήστε εδώ.

Αν έχετε ωροσκόπο Τοξότη, σημαντικότερος πλανήτης είναι ο Δίας. Για να βρείτε σε ποιον οίκο έχετε τον Δία, δηλαδή τον κυβερνήτη πλανήτη σας, πατήστε εδώ.

Αν έχετε ωροσκόπο Αιγόκερω, σημαντικότερος πλανήτης είναι ο Κρόνος. Για να βρείτε σε ποιον οίκο έχετε τον Κρόνο, δηλαδή τον κυβερνήτη πλανήτη σας, πατήστε εδώ.

Αν έχετε ωροσκόπο Υδροχόο, σημαντικότερος πλανήτης είναι ο Ουρανός, αλλά και ο Κρόνος (παραδοσιακή διακυβέρνηση) και πρέπει να διαβάσετε και τα δυο. Για να βρείτε σε ποιον οίκο έχετε τον Ουρανό, δηλαδή τον κυβερνήτη πλανήτη σας, πατήστε εδώ. Για να βρείτε σε ποιον οίκο έχετε τον Κρόνο, δηλαδή τον συγκυβερνήτη πλανήτη σας. πατήστε εδώ.

Αν έχετε ωροσκόπο Ιχθύες, σημαντικότερος πλανήτης είναι ο Ποσειδώνας, αλλά και ο Δίας (παραδοσιακή διακυβέρνηση) και πρέπει να διαβάσετε και τα δυο. Για να βρείτε σε ποιον οίκο έχετε τον Ποσειδώνα, δηλαδή τον κυβερνήτη πλανήτη σας, πατήστε εδώ. Για να βρείτε σε ποιον οίκο έχετε τον Δία, δηλαδή τον συγκυβερνήτη πλανήτη σας, πατήστε εδώ.

Η θέση που κατέχει ο κυβερνήτης πλανήτης στον χάρτη μας σε κάποιον οίκο είναι εξαιρετικά σημαντική. Δείχνει ποιοι τομείς είναι πιο σπουδαίοι στην εξέλιξη της ζωής μας και ποιοι τομείς θα απορροφήσουν την προσοχή μας και θα χρειαστεί να δώσουμε μεγάλο μέρος της ενέργειας μας.

Μην ξεχνάτε ότι το ζώδιο που βρίσκεται ο πλανήτης δείχνει τι συμβαίνει, ποιες ενέργειες υπάρχουν και ο οίκος στον οποίο βρίσκεται δείχνει σε ποιον τομέα εκδηλώνεται αυτή η ενέργεια, πού θα συμβεί αυτό που υπόσχεται ο πλανήτης.

Όταν ο κυβερνήτης πλανήτης βρίσκεται στον 1ο οίκο

Όταν ο πλανήτης που κυβερνά όλο το ωροσκόπιο, ο σημαντικότερος πλανήτης στον χάρτη, βρίσκεται στον 1ο οίκο, τότε τα προσωπικά θέματα του ατόμου, ο ίδιος του ο εαυτός, είναι τα κατεξοχήν κυρίαρχα στη ζωή του. Το να καταφέρει να αποδεχτεί τον εαυτό του το άτομο, από την εμφάνιση μέχρι την ουσία του χαρακτήρα του, γίνεται ό,τι πιο σημαντικό. Κάποιες φορές υπάρχουν ανασφάλειες σε σχέση με το σώμα ή γενικότερα το παρουσιαστικό του. Το άτομο με αυτή τη θέση θα περάσει από πολλά στάδια στα θέματα της αποδοχής του εαυτού του στη ζωή, ξεκινώντας πρώτα από τον αντίκτυπο που έχει στην ψυχολογία του η εντύπωση που κάνει στους άλλους. Όσο είναι νέο η άποψη και η γνώμη των άλλων παίζει κυρίαρχο λόγο, αλλά όσο μεγαλώνει οι εμπειρίες στη ζωή του θα το διδάξουν ότι πρέπει να στηρίζεται μόνο στις δικές του δυνάμεις και να αναπτύξει τη δική του κοσμοθεωρία. Η θέση αυτή αναφέρεται σε ένα άτομο, το οποίο είναι από τη φύση του αρκετά δυναμικό, είναι στη θέση του οδηγού στα τεκταινόμενα στη ζωή του και πολλές φορές καταφέρνει να γίνεται επιδραστικό και στις ζωές των άλλων. Πολλές φορές η ίδια του η εμφάνιση, η αύρα που εκπέμπει, το βοηθά να ανοίγονται πιο εύκολα πόρτες στη ζωή του. Άλλες φορές, ανάλογα και με το ποιος πλανήτης βρίσκεται στον 1ο οίκο, μπορεί να πρέπει να παλέψει με αντιξοότητες που σχετίζονται με τον πλανήτη αυτόν, για να καταφέρει να δυναμώσει την προσωπικότητα του και να χαράξει τον δικό του δρόμο.

Όταν ο κυβερνήτης πλανήτης βρίσκεται στον 2ο οίκο

Όταν ο σημαντικότερος πλανήτης στον χάρτη βρίσκεται στον 2ο οίκο, τότε τα χρήματα και τα αποκτήματα είναι τα πλέον σημαντικά στη ζωή του ατόμου. Αυτό περικλείει ό,τι έχει αξία για το άτομο σε αυτή τη ζωή. Από την περιουσία του, τις οικονομικές του απολαβές, μέχρι και τις ικανότητες και τα ταλέντα του, που θα του φέρουν αυτές τις απολαβές. Ο δεύτερος οίκος είναι ο οίκος των αξιών. Οι αξίες δεν είναι φυσικά ίδιες για όλους. Το να βρίσκεται ο πιο σημαντικός πλανήτης μέσα σε αυτόν τον οίκο, υποδηλώνει ότι στη ζωή του πρέπει να έχει ένα σταθερό αξιακό σύστημα, αλλά στη βάση του πρέπει το ίδιο το άτομο να βλέπει τον εαυτό του ως κάτι σημαντικό και να του φέρεται ανάλογα. Δεν πρέπει να εξισώνει τα μηδενικά του λογαριασμού στην τράπεζα και τα αποκτήματα του, την περιουσία του, με την αξία του, διότι αυτή είναι η πλέον λάθος αντιμετώπιση. Κάθε άνθρωπος έχει αξία και χωρίς να κατέχει τίποτε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η θέση του κυβερνήτη πλανήτη στον 2ο οίκο μπορεί να κάνει το άτομο ιδιαίτερα κτητικό, όχι μόνο με τα χρήματα, αλλά και στις σχέσεις του με αυτούς που αγαπά. Πολλές φορές η έλλειψη αυτοπεποίθησης κάνει το άτομο να νιώθει ότι δεν αξίζει την αγάπη των άλλων κι έτσι, όταν κάποιος του δείξει αγάπη, ο φόβος του να μη τη χάσει το κάνει να συμπεριφέρεται κάπως καταπιεστικά και κτητικά.

Όταν ο κυβερνήτης πλανήτης βρίσκεται στον 3ο οίκο

Όταν ο σημαντικότερος πλανήτης στον χάρτη βρίσκεται στον 3ο οίκο, η επικοινωνία και οι επαφές με τους άλλους είναι ό,τι σπουδαιότερο γι’ αυτό άτομο. Συνήθως πρόκειται για ένα εξωστρεφές άτομο (ειδικά αν ο κυβερνήτης πλανήτης βρίσκεται σε ζώδιο του αέρα ή της φωτιάς), εύκολο στην προσέγγιση του από τους άλλους, με εξαιρετικές κοινωνικές δεξιότητες, περίεργο για τη ζωή, που του αρέσει να συλλέγει πληροφορίες και να εξασκεί τον εγκέφαλο του μέχρι την τελευταία του στιγμή στον πλανήτη. Του αρέσει να μαθαίνει, αγαπά τις σπουδές, του αρέσει να ταξιδεύει -έστω και νοερά αν δεν γίνεται αλλιώς- θέλει να αλλάζει παραστάσεις και να συναντά νέους ανθρώπους και νέες προκλήσεις στο διάβα του και να είναι διαρκώς σε κίνηση. Βέβαια, η αρνητική εκδήλωση εδώ έχει να κάνει με μια νευρικότητα ή και ανησυχία, που είτε εκδηλώνεται ως κίνητρο για αλλαγές (που αυτό είναι θετικό), είτε ως ανικανοποίητο γι’ αυτό που έχει και ψάχνει να βρει το καλύτερο και το τέλειο, κουράζοντας πολλές φορές το νευρικό του σύστημα, πιθανώς και τους γύρω του.

Όταν ο κυβερνήτης πλανήτης βρίσκεται στον 4ο οίκο

Όταν ο σημαντικότερος πλανήτης στον χάρτη βρίσκεται στον 4ο οίκο, δίνεται έμφαση στη ζωή του ατόμου στην οικογένεια, τις ρίζες, την πατρίδα του. Το άτομο ψάχνει να βρει ασφάλεια. Στην καλή περίπτωση, που έχει μια γαλήνια οικογενειακή ζωή, στην παιδική του ηλικία τείνει να θέλει να την αναπαράγει και στη δική του προσωπική ζωή. Στην αντίθετη περίπτωση βέβαια, που κάτι δεν πήγε καλά στην πατρική οικογένεια, βασανίζεται να αποκτήσει μια «ιδανική» οικογένεια, ξοδεύοντας ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας του προς αυτή την κατεύθυνση. Το αν τα καταφέρει θα εξαρτηθεί από το πόσο θετικές είναι οι όψεις που σχηματίζει ο κυρίαρχος πλανήτης του και φυσικά από τη δική του θέληση και προσπάθεια να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα. Για το άτομο με τον κυβερνήτη πλανήτη στον 4ο οίκο, είναι πολύ σπουδαίο να έχει το δικό του σπίτι και να είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να το ευχαριστεί να περνά αρκετό από τον χρόνο του μέσα σε αυτό. Συνήθως, το άτομο διατηρεί δυνατούς δεσμούς με την οικογένεια και ιδιαίτερα με τους γονείς του και τους προγόνους του. Είναι πιο συναισθηματικό στις επαφές του με τους ανθρώπους που μεγάλωσε μαζί, γι’ αυτό ακόμη κι οι φίλοι του μπορεί να είναι ίδιοι μια ζωή από την παιδική του ηλικία. Ανάλογα με τον πλανήτη που βρίσκεται μέσα σε αυτόν τον οίκο, η χώρα του ατόμου μπορεί να είναι ο παράδεισος του ή να νιώθει εγκλωβισμένο μέσα σε αυτή.

Όταν ο κυβερνήτης πλανήτης βρίσκεται στον 5ο οίκο

Όταν ο σημαντικότερος πλανήτης στον χάρτη βρίσκεται στον 5ο οίκο, μιλάμε για ένα άτομο ιδιαίτερα δημιουργικό, ευχάριστο, που οι άλλοι χαίρονται να είναι δίπλα του, διότι εκπέμπει μια ιδιαίτερα μαγνητική αύρα, ανάλαφρη και διασκεδαστική, που τους γοητεύει όλους. Η έκφραση των δημιουργικών του ταλέντων είναι το πλέον σημαντικό για το άτομο με τον κυβερνήτη πλανήτη του σε αυτό τον οίκο. Δεν αντέχει περιβάλλοντα τα οποία είναι περιοριστικά, γεμάτα κανονισμούς, απαγορεύσεις και φυσικά δεν αντέχει να περνά απαρατήρητο. Του αρέσει να είναι στο επίκεντρο της προσοχής και να έχει την προσοχή και την αποδοχή των άλλων στους χώρους που κινείται. Νιώθει και πολλές φορές, εξαιτίας της λαμπερής του προσωπικότητας, βρίσκεται όντως στο επίκεντρο και λατρεύει να του δείχνουν οι άλλοι την αγάπη και τον θαυμασμό τους. Η δημιουργία και τα παιδιά είναι επίσης πολύ σημαντικά για το άτομο αυτό και θέλει στη ζωή του να αποκτήσει τα δικά του παιδιά ή ίσως δουλεύει με παιδιά. Ακόμη, είναι πιθανόν να έχει καλλιτεχνικά ταλέντα ή επιχειρηματικό ένστικτο.

Όταν ο κυβερνήτης πλανήτης βρίσκεται στον 6ο οίκο

Όταν ο σημαντικότερος πλανήτης βρίσκεται στον 6ο οίκο στον αστρολογικό χάρτη, δυο είναι οι τομείς στους οποίους θα επενδύσει την ενέργεια του το άτομο σε αυτή τη ζωή. Ο ένας αφορά την υγεία και τη φυσική του κατάσταση και ο άλλος αφορά τη δουλειά. Συνήθως είναι ο εργασιομανής, με τη υψηλή αίσθηση καθήκοντος στη ζωή του, που δεν αρκείται μόνο να δουλεύει για τα προς το ζην, αλλά γιατί δίνει νόημα σε όλη του την ύπαρξη. Γι’ αυτό συνήθως θα επιλέξει κι ένα επάγγελμα προσφοράς υπηρεσιών στους άλλους. Διότι η προσφορά είναι αλληλένδετη με τις δικές του αξίες. Πολλές φορές μάλιστα, επειδή ο 6ος  οίκος αφορά την υγεία, η δουλειά του μπορεί να είναι μέσα στον χώρο των ιατρικών ή παραϊατρικών επαγγελμάτων. Το άτομο, αν ο κυβερνήτης πλανήτης δέχεται δύσκολες όψεις, μπορεί να έχει κάποια θέματα με την υγεία του, το πιθανότερο όμως είναι ότι τα θέματα αυτά είναι απόρροια της έλλειψης της δικής του φροντίδας προς τον εαυτό του. Όσο πιο πολύ προσέχει τη διατροφή του, κοιμάται σωστά, ασκείται, τόσο πιο καλά και υγιής θα αισθάνεται. Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να κάνει, είναι να δίνει έμφαση στον τομέα της εργασίας εις βάρος της υγείας του. Συνήθως, είναι ταπεινό, αξιόπιστο και ιδιαίτερα εργατικό άτομο, που οι άλλοι το εμπιστεύονται και στηρίζονται σε αυτό.

Όταν ο κυβερνήτης πλανήτης βρίσκεται στον 7ο οίκο

Όταν ο σημαντικότερος πλανήτης βρίσκεται στον 7ο οίκο στον αστρολογικό χάρτη, τότε υπάρχει μεγάλη έμφαση στον τομέα των σχέσεων, των συνεργασιών και του γάμου. Συνήθως το άτομο με αυτή τη θέση, ιδιαίτερα στη νεανική του ηλικία, δεν νιώθει ολοκληρωμένο μόνο του, αν δεν είναι σε μια σχέση. Όταν μπορεί να μοιράζεται τη ζωή του με κάποιον άλλον, τότε πραγματικά αισθάνεται ευτυχισμένο. Ακόμη και όταν χρειάζεται να πάρει αποφάσεις για τη δική του ζωή, μπορεί να είναι αναποφάσιστο, αν δεν ακούσει πρώτα τη γνώμη κάποιου άλλου που εμπιστεύεται. Με κάποιον τρόπο με αυτή τη θέση το άτομο ψάχνει να βρει τον εαυτό του στους άλλους, ενώ η τάση του είναι να είναι υποχωρητικό και συμβιβαστικό, κυρίως από φόβο μην διαρραγεί η σχέση. Αποζητά ηρεμία και ισορροπία στη ζωή του και τα καταφέρνει περίφημα στον ρόλο του συμβούλου και του ειρηνευτή. Αυτό που φοβάται περισσότερο είναι η απόρριψη, αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσει στη ζωή του ότι δεν είναι δυνατόν όλοι οι άνθρωποι να το συμπαθούν και να το αποδέχονται. Βέβαια, η φύση του πλανήτη, που είναι κυβερνήτης του αστρολογικού χάρτη, δείχνει πολλά για την ευκολία ή τη δυσκολία που θα έχει το άτομο στις σχέσεις, τον γάμο ή τις συνεργασίες του. Είναι πολύ διαφορετικό να έχει κάποιος την Αφροδίτη ή τον Δία ως κυβερνήτη πλανήτη στον 7ο οίκο, που είναι πιο τυχεροί και πιο εύκολοι στη διαχείριση τους πλανήτες, και εντελώς διαφορετικό ο κυβερνήτης πλανήτης να είναι ο Άρης ή ο Κρόνος, που παραπέμπει σε μεγαλύτερες δυσκολίες.

Όταν ο κυβερνήτης πλανήτης βρίσκεται στον 8ο οίκο

Η θέση του κυβερνήτη πλανήτη στον 8ο οίκο δείχνει μια προσωπικότητα έντονη, μυστηριώδη, αλλά κάποιες φορές λίγο σκοτεινή. Το άτομο είναι χαρισματικό, μολονότι η όποια εξωστρέφεια μπορεί να είναι επίπλαστη. Συνήθως το άτομο με αυτή τη θέση είναι πιο εσωστρεφές και χρειάζεται αρκετό χρόνο να τον περνά μόνο του. Του αρέσει να παρατηρεί τα πράγματα από μια δική του απόσταση. Η μυστικότητα είναι πολύ σημαντική με αυτή τη θέση και συνήθως υπάρχουν πολλά μυστικά που τα διαφυλάσσει ως κόρη οφθαλμού. Το άτομο μπορεί να έχει ανεπτυγμένη διαίσθηση, ενώ η ζωή του περνά από πολλά στάδια αλλαγών και μεταμόρφωσης, πολλές φορές μέσω κρίσεων και σπουδαίων γεγονότων που του αλλάζουν τη ζωή. Η ανάγκη να αλλάζει και κάθε μέρα που περνά να γίνεται καλύτερο είναι εμφανής σε αυτή τη θέση. Ανάλογα με το υπόβαθρο του ατόμου, οι αλλαγές μπορεί να μείνουν στην επιφάνεια, δηλαδή να κάνει αλλαγές στην εμφάνιση του συνέχεια ή μπορεί να είναι πιο βαθιές σε ψυχολογικό και πνευματικό επίπεδο. Με τον κυβερνήτη πλανήτη στον 8ο οίκο, οι τομείς που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του ατόμου είναι τα οικονομικά, το χρήμα γενικότερα, η σεξουαλικότητα, η ψυχολογία, η μεταφυσική. Του αρέσει να εξερευνά οτιδήποτε είναι κρυμμένο, μυστήριο ή απαγορευμένο. Γι’ αυτό αυτή η θέση μπορεί να δείξει ενδιαφέρον στην αρχαιολογία, στην εγκληματολογία, στην εξερεύνηση της μετά θάνατον ζωής κ.λπ. Είναι η θέση του ντετέκτιβ, του σαμάνου, του ψυχολόγου. Η ανακάλυψη των μυστηρίων της ζωής οδηγεί συχνά τα άτομα να σπουδάσουν ή να ασχοληθούν με θέματα ταμπού, όπως η σεξουαλικότητα ή ο θάνατος.

Όταν ο κυβερνήτης πλανήτης βρίσκεται στον 9ο οίκο

Η θέση του κυβερνήτη πλανήτη στον 9ο οίκο προσδίδει στο άτομο αισιοδοξία, ελευθερία, ενώ βλέπει τη ζωή σαν περιπέτεια. Ψάχνει την ένταση και τον ενθουσιασμό με πολλούς και ποικίλους τρόπους στην καθημερινότητα του. Έχει μια φυσική περιέργεια και δίψα για γνώση. Θέλει να κατανοήσει τα πάντα για τον κόσμο και τη ζωή. Αγαπά τη φιλοσοφία, ψάχνει διέξοδο στην πνευματικότητα και τη θρησκεία, αγαπά να διαβάζει, να επιχειρηματολογεί, να μελετά διαφορετικές κουλτούρες, αλλά κυρίως του αρέσει να ταξιδεύει. Μάλιστα, το εξωτερικό μπορεί να παίξει κι έναν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του, όπως, για παράδειγμα, να μεταναστεύσει για ένα διάστημα ή μπορεί κάποιος ξένος να αλλάξει τα δεδομένα στη ζωή του. Ενώ σφύζει από ζωντάνια και όρεξη για ζωή, το άτομο με αυτή τη θέση τείνει να είναι λιγότερο πρακτικό στην καθημερινότητα του και ζει σε έναν δικό του πιο ιδεατό και ονειρικό κόσμο, μη έχοντας μεγάλη επαφή με τη γήινη πεζή πραγματικότητα. Το μυαλό του είναι πιο πολύ στο μέλλον, παρά στο παρόν και είναι μονίμως έτοιμο να ψάξει για καινούριες προκλήσεις, οτιδήποτε δεν θα το αφήσει να μείνει στάσιμο ούτε για ένα λεπτό. Αντιμετωπίζει τη ζωή σαν ένα σχολείο που μαθαίνει συνέχεια και δίνει μεγάλη έμφαση στη γνώση και τις σπουδές γενικότερα. Του αρέσει να τεστάρει τον εαυτό του διαρκώς, γι’ αυτό με χαρά ανταποκρίνεται στις όποιες προκλήσεις. Οι φίλοι είναι σημαντικοί γι’ αυτό το άτομο και συνήθως έχει γνωστούς και φίλους, πιθανώς και λόγω των ταξιδιών του, σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Όταν ο κυβερνήτης πλανήτης βρίσκεται στον 10ο οίκο

Η θέση του κυβερνήτη πλανήτη στον 10ο οίκο δίνει έμφαση στην καριέρα και την κοινωνική θέση και επιτυχία του ατόμου. Συνήθως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο άτομο, που νιώθει καλά μόνο όταν ελέγχει τα πράγματα στη ζωή του. Η επαγγελματική επιτυχία είναι ιδιαίτερα σημαντική με αυτή τη θέση. Συνήθως το άτομο θα δουλέψει σκληρά στη ζωή του προκειμένου να πετύχει και το πιθανότερο είναι όντως να καταφέρει να αποκτήσει κοινωνικό και οικονομικό στάτους. Ο κυβερνήτης πλανήτης στον 10ο οίκο του ωροσκοπίου υποδηλώνει ότι ο ένας από τους δυο γονείς είναι σημαντικότερος στη ζωή του ατόμου ως επιρροή. Πιθανώς ο γονιός αυτός να επηρέασε από μικρή ηλικία το άτομο να δουλέψει σκληρά και να επιτύχει στη ζωή του. Την ίδια στιγμή με αυτή τη θέση υπάρχει φόβος απόρριψης, αλλά και φόβος να δείξει την πιο ευάλωτη και ευαίσθητη του πλευρά το άτομο προς τα έξω. Η αποφασιστικότητα και η δυναμικότητα συνήθως το φέρνουν σε θέσεις εξουσίας και δεν διστάζει καθόλου μπροστά σε οποιαδήποτε ευθύνη. Είναι πολύ σημαντικό για το άτομο με τον κυβερνήτη πλανήτη του στον 10ο οίκο, εκτός της καριέρας, να καταφέρει να έχει και μια καλή φήμη ή και να γίνει μέσω της δουλειάς του διάσημο. Δεν αγαπά τις διαταγές και προτιμά να τις δίνει, παρά να υπακούει σε αυτές. Αυτό που πρέπει να προσέξει όμως χάριν της καριέρας, είναι να μη θυσιάσει την προσωπική του ζωή. Και κάτι ακόμη, να αποφύγει την αλαζονεία και τη ματαιοδοξία σε όποια θέση κι αν έχει φτάσει, αλλά και τις τυραννικές συμπεριφορές στους ανθρώπους που εργάζονται για εκείνο.

Όταν ο κυβερνήτης πλανήτης βρίσκεται στον 11ο οίκο

Όταν ο σημαντικότερος πλανήτης στον αστρολογικό χάρτη βρίσκεται στον 11ο οίκο, αυτό δείχνει ένα ιδιαίτερα εξωστρεφές και κοινωνικό άτομο. Οι κοινωνικός και φιλικός του κύκλος είναι ιδιαίτερα σημαντικός με αυτή τη θέση και μέσα σε αυτό το πλαίσιο το άτομο νιώθει ότι μπορεί να εκφράσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την προσωπικότητα του. Συνήθως το άτομο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και έχει πολλούς γνωστούς και φίλους στη ζωή του. Από την άλλη, η ατομικότητα είναι πολύ σημαντική, καθώς το άτομο θέλει μεν να είναι μέλος του κοινωνικού συνόλου ή μιας ομάδας, αλλά να ξεχωρίζει με την ιδιαίτερη προσωπικότητα του. Αυτή η θέση, ακόμη, δείχνει το άτομο που παλεύει για ανθρωπιστικούς σκοπούς και για συλλογικούς στόχους, που ξεπερνούν τα ιδιοτελή του συμφέροντα. Εκτός των ομάδων, των οργανισμών, ο 11ος οίκος δείχνει και τους στόχους, αλλά και τις επιθυμίες. Ανάλογα με το ποιος είναι ο κυβερνήτης πλανήτης και τι όψεις σχηματίζει, άλλοτε είναι πιο εύκολο να πραγματοποιήσει τους στόχους αυτούς και άλλοτε δυσκολεύεται μέχρι να πραγματωθούν. Συνήθως η συλλογική εργασία, οι φίλοι και οι ομοϊδεάτες, βοηθούν το άτομο να καταφέρει ακόμη και τον πιο δύσκολο στόχο. Πολλές φορές υπάρχει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την πολιτική και ενίοτε το άτομο αναλαμβάνει και ηγετικό ρόλο σε κοινές προσπάθειες. Έχει ελεύθερες ιδέες, είναι ανοιχτόμυαλο άτομο και δεν διστάζει να θυσιάσει κάποιες στιγμές και το δικό του συμφέρον για το κοινό καλό όλων. Συνήθως είναι μια τυχερή θέση για το ωροσκόπιο και το άτομο βλέπει τη ζωή σαν μια ανεξάντλητη πηγή ευκαιριών.

Όταν ο κυβερνήτης πλανήτης βρίσκεται στον 12ο οίκο

Συνήθως, όταν ο κυβερνήτης πλανήτης είναι μέσα στον 12ο οίκο, το άτομο είναι ευαίσθητο και αρκετά εσωστρεφές. Σε νεανική ηλικία μπορεί να έχει μια φυσική συστολή και να προτιμά να βρίσκεται στα μετόπισθεν, παρά στο προσκήνιο. Όσο περνά ο καιρός νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό του και ξεπερνά σιγά-σιγά τις όποιες αναστολές του. Συνήθως το άτομο με αυτή τη θέση έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη διαίσθηση και καμιά φορά και προφητικές ικανότητες. Η θέση αυτή για τον κυβερνήτη πλανήτη δείχνει μια πιο έντονη παρασκηνιακή δράση ή ένα μοναχικό επάγγελμα ή ακόμη κι ένα καλλιτεχνικό επάγγελμα. Πιθανώς το άτομο να εργάζεται σε ερευνητικά κέντρα, νοσοκομεία, ιδρύματα, φυλακές, ψυχιατρεία ή δομές. Ένα πολύ ακραίο σενάριο, αν είναι πολύ δύσκολες οι όψεις του κυβερνήτη πλανήτη, είναι το άτομο να έχει τάση για εξαρτήσεις ή και μυστικές και παράνομες ενέργειες. Η θέση αυτή δείχνει ιδιαίτερη μοναχικότητα και μάλιστα, όσο κοινωνικό κι αν δείχνει, το άτομο με αυτή τη θέση απολαμβάνει πάντα να έχει την ηρεμία του μυαλού του παρέα μόνο με τις σκέψεις του. Έχει πολύ διαφορετικές αντιλήψεις σε σχέση με την κοινωνικότητα και τη φιλία. Κάποιες φορές τα άτομα αυτά νιώθουν την ανάγκη να κρυφτούν όταν εκτίθενται στο κοινό κι όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα επιθυμούν θέλουν να δραπετεύσουν στον δικό τους κόσμο. Συνήθως είναι πολύ συμπονετικά άτομα και θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν κάποιον πιο αδύναμο από εκείνους. Πολλές φορές γίνεται ιδιαίτερα επικριτικό με τον ίδιο του τον εαυτό και σπάνια νιώθει ότι οι άλλοι το καταλαβαίνουν. Γι’ αυτό στη ζωή του, εκτός από ενσυναίσθηση, θα πρέπει να καλλιεργήσει την αγάπη για τον ίδιο του εαυτό.