Ποιός είναι ο σημαντικότερος πλανήτης στον αστρολογικό σας χάρτη;

Ποιός είναι ο σημαντικότερος πλανήτης στον αστρολογικό σας χάρτη;

Ποιός είναι ο σημαντικότερος πλανήτης στον αστρολογικό σας χάρτη;

Η αστρολογία είναι πραγματικά ένας τεράστιος ωκεανός γνώσης που μας δίνει την ευκαιρία να αξιοποιούμε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε κάνοντας τις βουτιές μας, προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τον ίδιο μας τον εαυτό, αλλά και να έχουμε μια εικόνα του πλαισίου στο οποίο καλούμαστε να δράσουμε στην καθημερινότητα μας και τη ζωή μας.

Αν έχετε ασχοληθεί με την αστρολογία θα ξέρετε τι είναι ο κυβερνήτης πλανήτης κάθε ζωδίου. Ενδεχομένως να ξέρετε π.χ. αν είστε Ταύρος ότι ο κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου σας είναι η Αφροδίτη ή αν είστε Τοξότης ότι ο κυβερνήτης πλανήτης σας είναι ο Δίας και ούτω καθεξής. Κάθε ζώδιο άλλωστε, κυβερνάται από έναν πλανήτη. Κάποιοι πλανήτες κυβερνούν και δυο ζώδια, όπως ο Ερμής που κυβερνά τους Διδύμους και την Παρθένο ή η Αφροδίτη που κυβερνά τον Ταύρο και τον Ζυγό. Κάποια ζώδια έχουν δυο κυβερνήτες πλανήτες, όπως ο Σκορπιός που στην παραδοσιακή αστρολογία κυβερνάται από τον Άρη και στη μοντέρνα από τον Πλούτωνα. Ο Υδροχόος που στην παραδοσιακή αστρολογία κυβερνάται από τον Κρόνο και στη μοντέρνα από τον Ουρανό. Οι Ιχθύες που κυβερνώνται παραδοσιακά από τον Δία και μοντέρνα από τον Ποσειδώνα.

Ο κυβερνήτης του αστρολογικού χάρτη

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο τους (τον Ήλιο τους δηλαδή) είναι και ο κυβερνήτης πλανήτης όλου του αστρολογικού τους χάρτη. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει… είναι απλώς μια παρανόηση. Εγώ είμαι Τοξότης και κυβερνήτης του ζωδίου μου είναι ο Δίας. Όμως ο Δίας δεν είναι ο κυβερνήτης πλανήτης όλου του αστρολογικού μου χάρτη. Γιατί κυβερνήτης όλου του χάρτη και πιο σημαντικός πλανήτης στη ζωή μου είναι ο κυβερνήτης πλανήτης του ωροσκόπου μου. Στην προκειμένη έχω ωροσκόπο Καρκίνο, άρα η Σελήνη που κυβερνά τον Καρκίνο είναι ο σημαντικότερος πλανήτης στον αστρολογικό μου χάρτη. Φυσικά υπάρχουν πολλά επίπεδα ανάλυσης από δω και κάτω, αλλά ας μείνουμε στα βασικά κι όπως αναπτύσσετε σιγά σιγά τις γνώσεις σας γύρω από την αστρολογία θα συμπληρώνετε τα κενά.

Αν γνωρίζετε τον ωροσκόπο σας είναι πολύ εύκολο να μάθετε ποιος είναι ο σημαντικότερος πλανήτης στο ωροσκόπιο σας.

Αν δεν γνωρίζετε τον ωροσκόπο σας, βρείτε τον πατώντας εδώ.

Δείτε παρακάτω τον πίνακα:

 • Αν έχετε ωροσκόπο Κριό τότε ο σημαντικότερος πλανήτης σας είναι ο Άρης.
 • Αν έχετε ωροσκόπο Ταύρο τότε ο σημαντικότερος πλανήτης σας είναι η Αφροδίτη.
 • Αν έχετε ωροσκόπο Διδύμους τότε ο σημαντικότερος πλανήτης σας είναι ο Ερμής.
 • Αν έχετε ωροσκόπο Καρκίνο τότε ο σημαντικότερος πλανήτης σας είναι η Σελήνη.
 • Αν έχετε ωροσκόπο Λέοντα τότε ο σημαντικότερος πλανήτης σας είναι ο Ήλιος.
 • Αν έχετε ωροσκόπο Παρθένο τότε ο σημαντικότερος πλανήτης σας είναι ο Ερμής.
 • Αν έχετε ωροσκόπο Ζυγό τότε ο σημαντικότερος πλανήτης σας είναι η Αφροδίτη.
 • Αν έχετε ωροσκόπο Σκορπιό τότε ο σημαντικότερος πλανήτης σας είναι ο Άρης, αλλά και ο Πλούτωνας.
 • Αν έχετε ωροσκόπο Τοξότη τότε ο σημαντικότερος πλανήτης σας είναι ο Δίας.
 • Αν έχετε ωροσκόπο Αιγόκερω τότε ο σημαντικότερος πλανήτης σας είναι ο Κρόνος.
 • Αν έχετε ωροσκόπο Υδροχόο τότε ο σημαντικότερος πλανήτης σας είναι ο Κρόνος, αλλά και ο Ουρανός.
 • Αν έχετε ωροσκόπο Ιχθύες τότε ο σημαντικότερος πλανήτης σας είναι ο Δίας αλλά, και ο Ποσειδώνας.

Από δω και κάτω η ανάλυση μπορεί να γίνει ακόμη πιο σύνθετη, γνωρίζοντας π.χ. ότι έχω κυβερνήτη πλανήτη τον Άρη και ο Άρης στο ωροσκόπιο μου βρίσκεται στον Σκορπιό και στον 8ο οίκο και κάνει συγκεκριμένες όψεις με άλλους πλανήτες. Ας μην μπερδευτούμε όμως με πιο σύνθετες αναλύσεις σε αυτό το σημείο. Πάμε να δούμε τα βασικά που χρειάζεται να γνωρίζετε, έχοντας την πληροφορία ποιος είναι ο σημαντικότερος πλανήτης στον αστρολογικό σας χάρτη. Ο πλανήτης αυτός περιγράφει με ακρίβεια, ακόμη περισσότερο κι από το ζώδιο σας, τα σημαντικότερα στοιχεία της προσωπικότητας σας. Αποκαλύπτει το είδος της ενέργειας που φέρετε εσείς οι ίδιοι προς τον κόσμο γύρω σας, τα ταλέντα και τις αδυναμίες σας, τα ενδιαφέροντα σας, τις σχέσεις σας.

ΑΡΗΣ

Αν ο σημαντικότερος πλανήτης σας είναι ο Άρης, τότε βγάζετε προς τα έξω την εικόνα του μαχητή, του πολεμιστή, του ανθρώπου που έχει πάθος με ό,τι καταπιάνεται και θέλει να είναι πάντα πρώτος στον τομέα που δραστηριοποιείται. Ο Άρης συμβολίζει την ενεργητικότητα, αλλά και το πάθος μας, την αυτοπεποίθηση, αλλά και τους θυμούς μας, τη φιλοδοξία, αλλά και τα κατώτερα ένστικτά μας. Είναι παρορμητικός, είναι πύρινος, είναι απλώς… ασταμάτητος αν δεν καταφέρει το στόχο του. Είναι όμως και εκρηκτικός όταν τσακώνεται, είναι εγωκεντρικός γιατί δεν αντέχει να περνά απαρατήρητος, είναι θαρραλέος γιατί θα μπει μπροστά τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους άλλους, διεκδικώντας τις καλύτερες συνθήκες. Όταν οι άλλοι στηρίζονται στους γονείς, τον σύντροφο τους, τους φίλους ή ακόμη και το Θεό για να τους προστατέψει, εσείς ξέρετε ότι μπορείτε να στηριχτείτε στον δυνατό εαυτό σας. Είστε ανεξάρτητοι και συνήθως δύσκολα συμβιβάζεστε.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Αν ο σημαντικότερος πλανήτης σας είναι η Αφροδίτη, τότε προς τα έξω βγάζετε την εικόνα ενός ανθρώπου που θέλει ηρεμία και αρμονία στις σχέσεις του με τους άλλους, που αγαπά την καλή ζωή ή τις ευχάριστες στιγμές της ζωής και κυρίως αγαπά να μοιράζεται τη ζωή του με άλλους ανθρώπους. Χαίρεστε με την ομορφιά και επιδιώκετε να φαίνεστε όμορφοι στους άλλους ή έστω περιποιημένοι και καλοντυμένοι. Σας αρέσουν οι ανέσεις, η πολυτέλεια, η επαφή με τη φύση, η ικανοποίηση των αισθήσεων σας, τα αποκτήματα και τα υλικά αγαθά που σας εξασφαλίζουν σταθερότητα και ηρεμία. Αγαπάτε να απολαμβάνετε την τέχνη ή είστε οι ίδιοι καλλιτέχνες που εκφράζεστε μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία. Είστε πιο πρόθυμοι να υποχωρήσετε για το καλό της συντροφικότητας και θα μαραζώσετε αν είστε υποχρεωμένοι να ζείτε σε ένα περιβάλλον με εντάσεις, ασχήμια και έλλειψη αισθητικής. Στη ζωή σας ξέρετε πως με ευγένεια και καλούς τρόπους μπορείτε να κερδίσετε τα πάντα.

ΕΡΜΗΣ

Αν ο σημαντικότερος πλανήτης στον αστρολογικό σας χάρτης είναι ο Ερμής, τότε έχετε κάτι αεικίνητο σαν προσωπικότητα, ενώ αυτό που εκπέμπετε προς τους άλλους είναι ότι είστε ένας άνθρωπος που μπορεί να επικοινωνεί είτε σε επιφανειακό είτε σε βαθύτερο επίπεδο με ένα λογικό, αν και κάπως νευρικό ή αγχωμένο τρόπο. Αν μη τι άλλο όλοι αναγνωρίζουν σε σας, τα παιδιά του Ερμή, ότι είστε έξυπνοι, γρήγοροι και το μυαλό σας τρέχει μπροστά από κάθε συζήτηση. Μέχρι οι άλλοι να σχηματίσουν μια ιδέα, εσείς έχετε προλάβει να σκεφτείτε 5 διαφορετικές, να ζυγίσετε τα υπέρ και τα κατά και σχεδόν να έχετε αποφασίσει κιόλας ποια θα είναι η πιο αποτελεσματική. Σας αρέσει να «γυμνάζετε» το μυαλό σας και έχετε μια έμφυτη περιέργεια για όλα, αλλά ίσως και μια λύση για όλα, καθώς η επινοητικότητα είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα σας! Ο οξύς νους σας σας κάνει κάποιες φορές επικριτικούς με τους άλλους και μάλλον βαριέστε πανεύκολα αν κάποιος δεν μπορεί να ιντριγκάρει το μυαλό σας.

ΣΕΛΗΝΗ

Αν ο σημαντικότερος πλανήτης στον αστρολογικό σας χάρτη είναι η Σελήνη, τότε είστε άνθρωπος που τον ελέγχουν κυρίως τα συναισθήματα, οι παρορμήσεις του και το ενδιαφέρον για τους άλλους. Ανεξάρτητα από το αν είστε άντρας ή γυναίκα δείχνετε απέναντι σε όλους όσοι σας ενδιαφέρουν ή σχετίζεστε μαζί τους μια προστατευτική, σχεδόν μητρική φροντίδα, ακόμη κι αν είναι απλά οι συνεργάτες σας στη δουλειά. Θέλετε να τους προστατεύετε όλους και η αγάπη και το ενδιαφέρον σας δεν έχουν όρια. Είστε ευγενείς στην ψυχή, ευαίσθητοι με τους αναξιοπαθούντες, με οποιονδήποτε η ζωή τον αδίκησε, γι’ αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τα όρια σας, καθώς στην προσπάθεια σας να σώσετε κάθε χαμένη ψυχή μπορεί να χάσετε τελικά εσείς τον ίδιο σας τον εαυτό. Το πάθος είναι αυτό που σας συνεπαίρνει και τα πάτε περίφημα σε ασχολίες, στις οποίες νιώθετε δημιουργικοί και βάζετε την καρδιά σας, παρά σε ασχολίες που τις κάνετε απλώς για να βιοπορίζεστε. Το σπίτι είναι πάντα το καταφύγιο σας και με «γεμάτο στομάχι» νιώθετε σίγουρα πιο ικανοποιημένοι απ’ ότι με άδειο.

ΗΛΙΟΣ

Αν ο σημαντικότερος πλανήτης στο ωροσκόπιο σας είναι ο Ήλιος (καταχρηστικά τον λέμε πλανήτη για τη διευκόλυνση της κατανόησης του άρθρου) τότε ίσως νιώθετε λίγο σαν το υπέρλαμπρο άστρο μας, που βρίσκεται στο κέντρο του πλανητικού μας συστήματος, ότι είστε πάντα στο επίκεντρο και όλα γυρίζουν γύρω σας. Με κάποιο τρόπο νιώθετε ότι εκεί σας αξίζει να βρίσκεστε άλλωστε στη ζωή, στο κέντρο της προσοχής όλων. Εκπέμπετε όμως ζεστασιά, θετικότητα και ακτινοβολείτε αισιοδοξία, ελπίδα και γενναιοδωρία. Έχετε κάτι χαρισματικό στην προσωπικότητα σας, που προσκαλεί τους ανθρώπους να σας πλησιάσουν και να σας πλαισιώνουν σε ό,τι κάνετε. Ίσως κι εκείνοι να διαισθάνονται αυτή την πηγή ζωντάνιας και αισιοδοξίας και να νιώθουν δίπλα σας ότι κερδίζουν λίγο φως. Με κάποιο τρόπο όταν συνδέεστε στενά με τους ανθρώπους φαίνεται ότι έχετε ένα θετικό αντίκτυπο στη ζωή τους.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Αν ο σημαντικότερος πλανήτης στο ωροσκόπιο σας είναι ο Πλούτωνας, ο Θεός του «κάτω κόσμου» στη μυθολογία μας, τότε έχετε τόση δύναμη που μπορείτε να αναγεννηθείτε από τις στάχτες σας! Ο μικρός αλλά τόσο σημαντικός στην αστρολογία πλανήτης είναι ο κυβερνήτης της μεταμόρφωσης στη ζωή μας. Κυβερνά τη ζωή και τον θάνατο, τη δημιουργία και την καταστροφή και οτιδήποτε είναι αθέατο, κρυφό, μυστικό, μεταφυσικό, κρυμμένο κάτω από την επιφάνεια, στο σκοτάδι. Σαν γνήσια παιδιά του Πλούτωνα σάς απασχολούν τα βασικά θέματα της ύπαρξης, της ζωής και του θανάτου, της ζωής μετά, οι μεταφυσικές θεωρίες και φιλοσοφίες. Αγαπάτε τη δύναμη, την εξουσία και θέλετε να έχετε τον έλεγχο όλων των πραγμάτων στη ζωή σας, αλλά και των σχέσεων σας. Συνήθως, ψάχνετε να ενωθείτε με τον αληθινό σας εαυτό καταφεύγοντας σε πνευματικές, θρησκευτικές ή μυστικιστικές αναζητήσεις, επιδιώκετε τον πλήρη έλεγχο και του τελευταίου μυ στο σώμα σας και φημίζεστε για τη σιδηρά πειθαρχία και θέληση σας. Οι κρίσεις, ενώ είναι λόγος φόβου για τους άλλους ανθρώπους, για σας είναι το μέσο προς την εξέλιξη σας.

ΔΙΑΣ

Αν ο σημαντικότερος πλανήτης στο ωροσκόπιο σας είναι ο Δίας, τότε είστε τυχεροί, καθώς ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος ευεργέτης πλανήτης στην παραδοσιακή αστρολογία και λίγη από την τύχη του φαίνεται ότι τη χαρίζει και σε σας. Έχετε απίστευτη ενέργεια, ελευθερία πνεύματος, αισιοδοξία και αγάπη για τη γνώση. Ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης κι αφού εσείς είστε τα παιδιά του, σας προικίζει με δίψα για μάθηση, για ταξίδια, για άνοιγμα των οριζόντων σας με κάθε τρόπο. Θέλετε να γνωρίζετε συνέχεια άλλους ανθρώπους, άλλες κουλτούρες, να έχετε νέες εμπειρίες, δοκιμάζοντας συνεχώς τα όρια σας. Όλη σας η ζωή είναι μια περιπέτεια. Πάντα θέλετε να ξέρετε τι είναι μετά από αυτό που κάνετε τώρα. Έχετε πάντα ένα όνειρο, ένα όραμα για το μέλλον όχι μόνο για σας, αλλά για όλο τον κόσμο. Είστε εσείς αυτοί που μπορεί τελικά να βοηθήσουν και τον υπόλοιπο κόσμο, διότι δεν θα μείνουν μέσα στο «δίχτυ» ασφαλείας της ζωής τους και θα πάρουν το ρίσκο. Μπορεί χωρίς ανθρώπους σαν και σας να μην φτάναμε στο διάστημα, να μην είχαμε εφευρέσεις, να μην ταξιδεύαμε, να μην είχαμε όλες αυτές τις εκφράσεις τέχνης. Σαν γνήσια παιδιά του Δία διακατέχεστε πάντα από ένα ανήσυχο πνεύμα, που ψάχνει νόημα στο ταξίδι του στον μικρό γαλάζιο πλανήτη μας.

ΚΡΟΝΟΣ

Αν ο σημαντικότερος πλανήτης του αστρολογικού σας χάρτη είναι ο Κρόνος τότε «πάσχετε» από το σύνδρομο «Μπένζαμιν Μπάτον», αν έχετε δει την ταινία με τον Μπράντ Πιτ που ξεκινά τη ζωή του γέρος για να καταλήξει, αντίστροφα από τους άλλους ανθρώπους, μωρό. Είναι σαν να έχετε γεννηθεί με μια απροσδόκητη ωριμότητα και ένα δυσανάλογο βάρος για τους ώμους σας και όσο περνούν τα χρόνια καταφέρνετε να μοιάζετε νεότεροι ακόμη και εμφανισιακά. Ο χρόνος (Κρόνος) τα έχει καλά μαζί σας βλέπετε. Βέβαια τίποτε δεν σας χαρίζεται. Για όλα θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά και από πολύ νωρίς διαπιστώνετε ότι ο κόσμος μας δεν είναι «παιδική χαρά». Σε αυτή την αναζήτηση της ανεμελιάς, που δεν θα τη ζήσατε ενδεχομένως ούτε ως παιδιά, θα είστε σε όλη σας τη ζωή, αλλά θα την καταφέρετε σε πιο μεγάλες ηλικίες. Ο Κρόνος κυβερνά την πειθαρχία, τη φιλοδοξία, τη σκληρή δουλειά, το πρόγραμμα, την οργάνωση κι ως φαίνεται αυτά είναι τα όπλα σας από την παιδική σας ηλικία, για να κατακτήσετε τα μεγαλεπήβολα σχέδια σας και να ικανοποιήσετε τους στόχους σας για τη ζωή.

ΟΥΡΑΝΟΣ

Αν ο σημαντικότερος πλανήτης στον αστρολογικό σας χάρτη είναι ο Ουρανός, τότε πραγματικά έχετε γεννηθεί για να διαφέρετε από τους άλλους. Είστε ξεχωριστοί, είστε διαφορετικοί και κάνετε τέτοιες επιλογές κι εσείς οι ίδιοι, σαν να πηγαίνετε κόντρα στο κατεστημένο από τη νεαρή σας ηλικία, ξεκινώντας από τον τρόπο που ντύνεστε, δηλαδή την εμφάνιση σας, μέχρι τον τρόπο που σκέφτεστε. Η ζωή σας είναι γεμάτη αλλαγές, εμπνεύσεις, επαναστατικές ιδέες. Σας αρέσει να μην ανήκετε σε ένα συγκεκριμένο χώρο, αλλά να φτιάχνετε το δικό σας κόσμο και να πλαισιώνεστε από αυτούς που επιλέγετε εσείς. Κάποιες φορές βέβαια, στην τάση σας να διαφέρετε από το πλήθος μπορεί να κάνετε ακραίες επιλογές ή και να γίνεστε επαναστάτες χωρίς αιτία. Σε κάθε περίπτωση, είστε αυτοί που σκέφτονται έξω από τα συντηρητικά «κουτάκια» της κοινωνίας μας και σε σας θα ανατρέξουν όλοι αν θέλουν μια πρωτοποριακή ιδέα που θα κερδίσει τις εντυπώσεις ή θα φέρει αλλαγές.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Αν ο σημαντικότερος πλανήτης σας είναι ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης του ονείρου, της πνευματικότητας, της ευαισθησίας, του συναισθήματος, της μεταφυσικής, της ποίησης, τότε είναι σαν έχετε κατέβει από έναν άλλον πλανήτη ή μάλλον σαν να είστε με το ένα πόδι στον πλανήτη μας και το άλλο σε έναν άλλον πλανήτη. Είστε γεννημένοι καλλιτέχνες, διαθέτετε όση φαντασία διαθέτουν όλα τα υπόλοιπα ζώδια μαζί και η εσωτερική ζωή σας είναι πιο πλούσια σίγουρα από αυτό που αφήνετε να φανεί προς τα έξω. Οι περισσότεροι αναζητάτε διεξόδους στις μεταφυσικές αναζητήσεις σας, στη θρησκεία, στον διαλογισμό, στις διαφορετικές φιλοσοφίες και πολλές φορές γίνεστε πρωτοπόροι και έμπνευση για τους άλλους με τον τρόπο ζωής σας. Βέβαια από την άλλη, ρέπετε πιο εύκολα και προς τις εξαρτήσεις, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή ό,τι σας κάνει να ξεχνάτε τον περιοριστικό και απογοητευτικό γήινο τρόπο ζωής μας. Προς τα έξω είστε ένα μυστήριο, γι’ αυτό άλλωστε τους γοητεύετε όλους και συχνά δουλεύετε σε επαγγέλματα που έχουν ένα μυστήριο, αλλά και αρκετή δόση λάμψης.