ΙΧΘΥΕΣ

Προφίλ Ζωδίου Ιχθύες

Σύμβολο: l
Στοιχείο: Νερό
Ποσότητα: Μεταβλητό
Κυβερνήτης Πλανήτης: Ποσειδώνας (Δίας στην παραδοσιακή αστρολογία) 
Σημείο Του Σώματος: Πόδια, πέλματα
Θετικά Χαρακτηριστικά: Συναισθηματικός, διαισθητικός, ευαίσθητος, ευπροσάρμοστος, δημιουργικός, ρομαντικός, ιδεαλιστής, με πνευματικά ενδιαφέροντα, ευφάνταστος.
Αρνητικά Χαρακτηριστικά: Κυκλοθυμικός, υπερευαίσθητος, εύκολα γίνεται θύμα ή θύτης, με ροπή σε τάσεις φυγής και τεχνητούς παραδείσους.
Το Πάθος Του: Να βρει την απόλυτη και ανιδιοτελή αγάπη!

Ο ρομαντικός ποιητής του ζωδιακού κύκλου, ο Ήλιος στους Ιχθύς κάνει τον άνθρωπο εύθραυστο, ευάλωτο, δεκτικό και με μια ζωογόνο συναισθηματική δύναμη που είναι ικανή να αλλάξει τα πάντα. Μαζί με τους Δίδυμους και τον Τοξότη, απαρτίζουν την τριάδα των “διπλών” ζωδίων, αυτών δηλαδή, που απαντώνται με διττά χαρακτηριστικά, συχνά αντιφατικά μεταξύ τους. Όλη η πορεία των Ιχθύων στην ζωή είναι μια ατέρμονη αναζήτηση της αγάπης και της εξασφάλισής της. Στην καλύτερη και ανώτερη μορφή του ο Ήλιος στους Ιχθύες, γίνεται ένας “πρόθυμος” συναισθηματικός υπηρέτης των ανθρώπων που έχουν ανάγκη την πολυπόθητη συναισθηματική κάλυψη. Αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως έναν παροχέα των αναγκαίων ψυχικών δυνάμεων που έχει ανάγκη ο σύντροφός του. Έχει ζωντανή και ανήσυχη φαντασία και συχνά “αποδρά” σε δικές του κάψουλες της πραγματικότητας στις οποίες δημιουργεί μόνος του το κατάλληλο ασφαλές περιβάλλον που έχει ανάγκη. Οι εσωτερικές άμυνες των Ιχθύων είναι υποτυπώδεις και για αυτό, όταν ο άνθρωπος με τον Ήλιο στους Ιχθύς, νιώσει ότι κινδυνεύει, μπορεί να τινάξει στον αέρα τα πάντα, προκειμένου να ξαναβρεί τη χαμένη ηρεμία του. Το σημείο του σώματος που αντιστοιχεί στους Ιχθύς είναι τα πόδια.