ΖΥΓΟΣ

Προφίλ Ζωδίου Ζυγός

Σύμβολο: g
Στοιχείο: Αέρας
Ποσότητα: Παρορμητικό
Κυβερνήτης Πλανήτης: Αφροδίτη 
Σημείο Του Σώματος: Μέση, νεφρά
Θετικά Χαρακτηριστικά: Διπλωματικός, συνεργάσιμος, ιδεαλιστής, γοητευτικός, δίκαιος, πράος, ευγενικός, καλαίσθητος, με έφεση στις τέχνες.
Αρνητικά Χαρακτηριστικά: Αναποφάσιστος, νάρκισσος, ματαιόδοξος, κατά συνθήκη ψεύτης, αιθεροβάμων, μελοδραματικός, χειριστικός.
Το Πάθος Του: Να αγαπά και να αγαπιέται ακόμη περισσότερο!

Η ισορροπία είναι το διαρκές ζητούμενο τουΖυγού. Η αρμονική ζωή, η μελετημένη –“ζυγισμένη”- καθημερινότητα και οι μέσες –διπλωματικοί, συνήθως- οδοί στα διλήμματα είναι αυτό που δίνει στο Ζυγό τη συνήθως όμορφη, “στρογγυλεμένη” όψη του. Για αυτούς άλλωστε τους λόγους ο Ζυγός δεν αντέχει τη μοναξιά. Έχει ζωτική ανάγκη τις συναναστροφές και για αυτό συχνά πέφτει θύμα και ο ίδιος της βιασύνης του να αποκτήσει μπαλατζαρισμένες σχέσεις που τελικά όμως δεν λειτουργούν. Η ηρεμία και η ειρήνη στην καθημερινότητά του είναι επίσης ένα ζωτικό στοιχείο του Ζυγού. Έχει ανάγκη την εξασφάλισή του από οτιδήποτε θα τον διαταράξει ή θα φαλτσάρει σε βάρος του. Παρορμητικός και δημιουργικός, ως κυβερνώμενος από την Αφροδίτη, ο Ζυγός έχει λίγο ή πολύ εγγενείς καλλιτεχνικές τάσεις οι οποίες, αργά ή γρήγορα εκδηλώνονται είτε μαζικά, απευθυνόμενες σε πλατιά ακροατήρια, είτε στο μικρόκοσμο της καθημερινότητάς του. Είναι συνεργατικός και έχει ανάγκη την αλληλεπίδραση για να προσφέρει τον καλύτερο εαυτό του αλλά και για να εκφράσει το γούστο του, που πάντα παραμένει μια σπουδαία προτεραιότητά του. Διτός και ευχάριστος, είναι ο καλύτερος διπλωμάτης του ζωδιακού. Τα νεφρά και η μέση από το ανθρώπινο σώμα, αντιστοιχούν στο Ζυγό.