ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Προφίλ Ζωδίου Σκορπιός

Σύμβολο: h
Στοιχείο: Νερό
Ποσότητα: Σταθερό
Κυβερνήτης Πλανήτης: Πλούτωνας (Άρης στην παραδοσιακή αστρολογία) 
Σημείο Του Σώματος: γεννητικά όργανα, μύτη (όσφρηση)
Θετικά Χαρακτηριστικά: Μαγνητικός, παθιασμένος, πιστός, αφοσιωμένος, διαισθητικός, δυναμικός, μαχητικός, παρατηρητικός, προστατευτικός, γενναίος.
Αρνητικά Χαρακτηριστικά: Μυστικοπαθής, εμμονικός, ζηλιάρης, καχύποπτος, εκρηκτικός, ανυποχώρητος, χειριστικός, εκδικητικός.
Το Πάθος Του: Να έχει τον απόλυτο έλεγχο σε όλα και όλους!

Δυνατότερος σχεδόν από όλους στον ζωδιακό κύκλο, ο Σκορπιός έχει τόσα αποθέματα συναισθηματικής και φυσικής ενέργειας που μπορεί να βγει άνετα πρώτος σε οποιοδήποτε ανάλογο αγώνα με τους υπόλοιπους του ζωδιακού και να βρεθεί αμέσως σε θέση ετοιμότητας να αγωνιστεί ξανά! Όταν οΣκορπιός διοχετεύει αυτή την ενέργεια στην καριέρα του νιώθει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αν το αντικείμενο με το οποίο καταπιάνεται είναι σύμφωνα με τον ίδιο, αξιόλογο. Η εσωτερική ένταση του Σκορπιού είναι τεράστια όπως και η ανεξάντλητη σεξουαλική προθυμία του. Ο Σκορπιός είναι παραδοσιακά βαφτισμένος “σεξουαλικός καταστροφέας” λόγω της μοιραίας, ανίκητης σχέσης του με τον ερωτισμό που διαπερνά κάθε πτυχή της ζωής του. Η εξάσκηση του σώματος και η διαρκής και συνειδητή έκθεσή του σε φυσικές δοκιμασίες είναι ένας τρόπος εκτόνωσης της τεράστιας ενέργειας, που κρύβει ο Σκορπιός μέσα του. Το μυστήριο, οι μύχιες και σκοτεινές πτυχές μιας σχέσης ή ενός ψυχισμού και το σκοτάδι είναι πολύ συχνά παρόντα στον Σκορπιό, δεδομένου ότι κυβερνήτης του είναι ο απομακρυσμένος Πλούτωνας. Ακούραστος και επίμονος ο Σκορπιός βασίζει στη βαθιά σταθερότητα των κινήσεών του, την επιτυχία του. Τα γεννητικά όργανα αποτελούν την αντιστοιχία του στο ανθρώπινο σώμα.