ΛΕΩΝ

Προφίλ Ζωδίου Λέων

Σύμβολο: e
Στοιχείο: Φωτιά
Ποσότητα: Σταθερό
Κυβερνήτης Πλανήτης: Ήλιος 
Σημείο Του Σώματος: Καρδιά, σπονδυλική στήλη, πλάτη
Θετικά Χαρακτηριστικά: Γενναιόδωρος, μεγαλόψυχος, υπερήφανος, ενθουσιώδης, δημιουργικός, ειλικρινής, πιστός, διασκεδαστικός
Αρνητικά Χαρακτηριστικά: αυταρχικός, δογματικός, αλαζόνας, σνομπ, εγωιστής, νάρκισσος, πομπώδης, μελοδραματικός, ζηλόφθων.
Το Πάθος Του: Μα τι άλλο, να τον αντιμετωπίζουν σαν βασιλιά!

Ο Λέων είναι ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς και διαθέτει πάντα τη δική του “αυλή” είτε είναι μικρή αυτή, ή μεγαλύτερη. Η ικανότητα του Λέοντα να οργανώνει τη δική του ζωή αλλά και τις ζωές των άλλων είναι απαράμιλλη όπως και η άνεσή του στο να κυβερνά, να διοικεί. Ο Λέων λειτουργεί ως έμπνευση και πρότυπο για τους άλλους, ώστε να βελτιώσουν τις δικές τους ζωές. Λαμπερός και συνήθως ξεχωριστός στη φυσική όψη του, είναι γενναιόδωρος και κοσμικός, απολαμβάνει την χλιδή και την καλοπέραση αλλά είναι και ιδιαίτερα νοητικός και δίκαιος. Αρκεί βέβαια να βασιλεύει! Ο Λέων βουτάει βαθιά μέσα στη ζωή και αντλεί από αυτήν όσα περισσότερα μπορεί, λειτουργώντας και ξοδεύοντας πληθωρικά, ακόμα και όταν δεν έχει να ξοδέψει. Στην αρνητική του πλευρά, ο Λέων που κυβερνάται από τον φωτοδότη Ήλιο, μπορεί να γίνει επηρμένος, αλλαζόνας και επιδεικτικός, χάνοντας το μέτρο του. Λέων χωρίς κοινό να τον θαυμάζει, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει. Φλογερός, δημιουργικός και ειλικρινής, όταν παραδίδεται στο κοινό του αγγίζει το ζενίθ του. Η πλάτη και η καρδιά στο ανθρώπινο σώμα αντιστοιχούν στον Λέοντα και για αυτό το βάδισμά του γίνεται συχνά αντικείμενο θαυμασμού από τους γύρω του. Έναν χαρακτηριστικό Λέοντα θα τον καταλάβετε, επίσης, από την πλούσια και ατίθαση κόμη του.