ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Προφίλ Ζωδίου Υδροχόος

Σύμβολο: k
Στοιχείο: Αέρας
Ποσότητα: Σταθερό
Κυβερνήτης Πλανήτης: Ουρανός (Κρόνος στην παραδοσιακή αστρολογία). 
Σημείο Του Σώματος: Αστράγαλοι, κυκλοφορικό σύστημα.
Θετικά Χαρακτηριστικά: Ανεξάρτητος, πρωτοποριακός, οραματιστής, ιδεαλιστής, προοδευτικός, ανθρωπιστής, ασυμβίβαστος, λογικός, δίκαιος, επικοινωνιακός.
Αρνητικά Χαρακτηριστικά: απόμακρος, αυτοκαταστροφικός, σαρκαστικός, αντικοινωνικός, προκλητικός, συγκρατημένος, επαναστάτης χωρίς αιτία.
Το Πάθος Του: Να βιώσει την απόλυτη ελευθερία στη ζωή του.

Η ανεξαρτησία και η ατομικότητα του Υδροχόου είναι μοναδική και αδιαπραγμάτευτη. Ευγενικός και πρόθυμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου του ζητηθούν, ο Υδροχόος έχει μια πολύ ζωντανή και κινητική σχέση με την κοινωνία. Ωστόσο όσο και αν θεωρεί κάποιος ότι τον καταλαβαίνει (πόσο μάλλον, ότι τον “κατέχει”) ποτέ δεν θα είναι πλήρως σίγουρος. Ο Υδροχόος είναι ο πιο απομονωμένος στο εσωτερικό του άνθρωπος, αυτός που έχει ανάγκη να αποστασιοποιείται και να αντλεί από τη δική του προσωπική δίνη, τα απαραίτητα στοιχεία που μπορούν να δυναμώσουν την ύπαρξή του. Αυθεντικός και γενναιόδωρος, ο Υδροχόος διατηρεί ένα αίσθημα δικαίου για το περιβάλλον του αν και του είναι εξαιρετικά δύσκολο να μοιραστεί οτιδήποτε ή να θυσιάσει κάτι προς χάρη μιας σοβαρότερης ανάγκης κάποιου άλλου. Κυβερνήτης του είναι ο Ουρανός και αυτό εξηγεί το γιατί πολλοί Υδροχόοι κάνουν καριέρα ως επιστήμονες ή ως εξειδικευμένοι σπεσιαλίστες σε αντικείμενα που έχουν να κάνουν με τη συνολική πορεία της ανθρωπότητας. Παρά τη σταθερότητά του ο Υδροχόος είναι εξαιρετικά πείσμων και απρόβλεπτος στις αντιδράσεις του και οι επιθυμίες του είναι απόλυτες όπως και οι δυσαρέσκειές του. Το σημείο του ανθρώπινου σώματος που σχετίζεται με τον Υδροχόο είναι ο αστράγαλος.