PS I love… me

PS I love… me

PS I love… me

7 τρόποι για να αγαπήσεις την εικόνα σου

Με τον καθημερινό βομβαρδισμό των εικόνων τελειότητας και μη ρεαλιστικών προτύπων ομορφιάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στις διαφημίσεις, είναι δύσκολο μερικές φορές να αισθάνεσαι όμορφος και να αγαπάς αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη.

Όμως, σύμφωνα με τον Σουηδό σύμβουλο ψυχικής ευεξίας David Brudo, ο τρόπος για να αγαπήσεις τον εαυτό σου και την εικόνα σου είναι να σταματήσεις να συγκρίνεσαι και να προσπαθείς να μοιάσεις με αυτούς που θεωρείς όμορφους, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί και να μην είναι.

Αναθεωρώντας λοιπόν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ομορφιά μπορεί να βρούμε τη δική μας, αναφέρει ο ειδικός της ψυχικής ευεξίας και επισημαίνει ότι πρέπει να αγαπήσουμε, όχι μόνο τις δικές μας ατέλειες, αλλά και των άλλων ατόμων και να τα αποδεχόμαστε ανεξάρτητα από το μέγεθος, τη μορφή ή την εμφάνιση. «Αυτοί που αγαπούν τον εαυτό τους δεν επιτρέπουν στα πρότυπα ομορφιάς να επηρεάσουν την αυτοπεποίθησή τους και την αυτοεκτίμησή τους» επισημαίνει ο Brudo και αναφέρει επτά τρόπους για να αγαπήσουμε την εικόνα μας.

Ξεχάστε τι σκέφτονται οι άλλοι

Πολλά από τα αρνητικά συναισθήματά προέρχονται από την ανησυχία για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Αν το συνειδητοποιήσουμε αυτό και σταματήσουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας με τα μάτια των άλλων, αλλά με τα δικά μας, τότε θα μπορέσουμε να δούμε την πραγματική ομορφιά μας.

Μεγάλες προσδοκίες

Η προσπάθεια να γίνεις κάτι το οποίο δεν είσαι, μάλλον θα καταλήξει σε καταστροφή και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανασφάλεια. Μπορεί για παράδειγμα να επιθυμείς να είσαι το πιο σέξι, χαρισματικό και αστείο άτομο μέσα σε μια αίθουσα. Αλλά κανένας δεν είναι τέλειος και δεν τα έχει όλα. Αν το κατανοήσεις αυτό και το δεχτείς, τότε θα προβάλλεις τα δικά σου θετικά χαρακτηριστικά. Το πιο σημαντικό είναι να βρεις ανθρώπους που σε αγαπούν και σε σέβονται όπως είσαι.

Αποδείξτε τις ικανότητές σας

Αντί να εστιάζετε στις αδυναμίες σας, σκεφτείτε τι ξεχωριστό έχετε και επικεντρωθείτε σε αυτό. Εάν σκέφτεστε μόνο τα αρνητικά σας, τότε η ψυχολογία σας θα κλονιστεί και θα εκδηλώνεται ως έλλειψη εμπιστοσύνης στην εμφάνισή σας. Χαλαρώστε, διώξτε τις αρνητικές σκέψεις, νιώστε άνετοι στο σώμα σας, «φορέστε» το χαμόγελο σας και έχοντας θετική διάθεση θα κερδίσετε τις εντυπώσεις.

Ακούστε αυτούς που σας αγαπούν

Αν βασανίζεστε από αρνητικές σκέψεις για την εμφάνιση σας τότε θα πρέπει να μιλήσετε γι’ αυτό. Ζητήστε από κάποιο άτομο που εμπιστεύεστε και αγαπάτε να σας πει την ειλικρινή γνώμη του. Μπορεί να εκπλαγείτε από αυτό που θα ακούσετε, καθώς υπάρχει περίπτωση να διαπιστώσετε ότι αυτό που εσείς βλέπετε ως μειονέκτημα στην πραγματικότητα οι άλλοι να το λατρεύουν πάνω σας.

Επικεντρωθείτε στο να είστε υγιείς

Αν έχετε πάθει εμμονή με την εμφάνιση σας και το πως σας βλέπουν οι άλλοι, με αποτέλεσμα να παραμελείτε τα γεύματα σας ή να εξαντλείτε τον οργανισμό σας με υπερβολική άσκηση, τότε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κάνετε κακό στην υγεία σας και να απομακρυνθείτε από τον στόχο σας. Τα σημαντικά για το σώμα είναι η υγιεινή διατροφή και η φυσιολογική άσκηση, που θα ενισχύσει και τις ενδορφίνες που φτιάχνουν τη διάθεση και βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου.

Ενεργοποιητές αρνητικότητας

Καταγράψτε τις στιγμές και τις παρέες που σας κάνουν να αισθανθείτε δυστυχισμένοι. Αν εντοπίσετε μια συνθήκη, στην οποία έχετε αρνητικά συναισθήματα, τότε θα πρέπει να περιορίσετε την έκθεσή σας σε αυτή. Για παράδειγμα, αν αισθάνεστε άσχημα όταν βρίσκεστε με μεγάλες παρέες, ενώ σε κατ’ ίδιαν συναντήσεις έχετε καλύτερη διάθεση, τότε θα πρέπει να επιδιώκετε αυτές τις επαφές. Σημειώστε τις καταστάσεις που σας προκαλούν άγχος και κάντε ένα σχέδιο για το πώς να τις βελτιώσετε και να αρχίσετε αμέσως να αισθάνεστε καλύτερα.

Να επικοινωνείτε πάντα

Μην κλείνεστε στον εαυτό σας και στις αρνητικές σκέψεις σας. Όταν μιλάς δυνατά γι’ αυτό που σε απασχολεί σταματάς να το υπεραναλύεις μόνος σου μπαίνοντας σε λάθος ατραπούς, ακούς άλλες απόψεις και διαφορετικές οπτικές για το θέμα και μπορεί να συναντήσεις συμμάχους.

 

Πηγή: www.Insider.com