Ο Ήλιος στο ωροσκόπιο του παιδιού

Ο Ήλιος στο ωροσκόπιο του παιδιού

Ο Ήλιος στο ωροσκόπιο του παιδιού

Ο Ήλιος στο ωροσκόπιο του παιδιού αντιπροσωπεύει τον πραγματικό του εαυτό, τη βάση της προσωπικότητάς του, τις δυνατότητες που έχει, τη σχέση του με τον πατέρα του, την πορεία του προς την ολοκλήρωση. Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει το «γιατί» βρισκόμαστε εδώ σ’ αυτόν τον πλανήτη, ποια είναι η πορεία που πρέπει να διαγράψουμε για να ολοκληρωθούμε, τι μας κάνει να νιώθουμε σημαντικοί και ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μας… Ξέροντας αυτά τα στοιχεία, έχουμε κάνει ήδη μία αρχή για να γνωρίσουμε την καινούρια ζωή που κρατάμε στα χέρια μας.

Εάν δεν γνωρίζετε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Ήλιος (δηλαδή το ζώδιο) του παιδιού σας στον αστρολογικό του χάρτη, πατήστε εδώ.

ΚΡΙΟΣ

Τα μωρά που έχουν τον Ήλιο τους στον Κριό, είναι τα πιο βιαστικά μωρά του ζωδιακού. Πρώτα θα μάθουν να τραγουδούν και μετά θα μάθουν να μιλούν. Πρώτα θα χορέψουν και μετά θα περπατήσουν. Είναι τα μωρά που βιάζονται σε όλες τις εκδηλώσεις τους και θέλουν να εξερευνούν τα πάντα μόνα τους χωρίς περιορισμούς. Όταν μεγαλώσουν λίγο (κοντά στα 2 έτη), γίνονται ακόμη πιο ζωηρά και χρειάζονται έντονη επίβλεψη για να μην χτυπάνε και τραυματίζονται (ειδικά στο κεφάλι). Η αγαπημένη τους συνήθεια είναι να ξεκινάνε πράγματα, μην περιμένετε όμως να τα ολοκληρώσουν. Έτσι αν θέλετε να τους τραβήξετε την προσοχή δεν έχετε παρά να τους παρουσιάσετε μια ολοκαίνουρια δραστηριότητα, ωστόσο θα πρέπει να επιμείνετε αρκετά, ώστε να μάθουν να ολοκληρώνουν ό,τι αρχίζουν, διότι το να αφήνουν πράγματα στη μέση, μπορεί να γίνει η χειρότερη συνήθεια τους. Το σχολείο συνήθως δεν φοβίζει τα Κριάρια, καθώς το βρίσκουν ως πρόκληση και ως ευκαιρία να ικανοποιήσουν την περιέργεια τους με όλα αυτά που μαθαίνουν. Προσέξτε όμως να είναι επιμελείς με τις εργασίες του σχολείου και στο σπίτι! Τα σπορ και οι αθλητικές δραστηριότητες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τα Κριάρια, αφού τους επιτρέπουν να ξοδεύουν με φυσικό τρόπο την περίσσεια ενέργεια τους. Στα δύσκολα σημεία του χαρακτήρα τους συμπεριλαμβάνονται η ανυπομονησία, η βιασύνη, το πείσμα και η ισχυρογνωμοσύνη. Για να σας ακούσει το Κριαράκι σας όμως δεν πρέπει να συμπεριφέρεστε επιθετικά με φωνές και σκληρά λόγια. Αντίθετα πρέπει να του μιλάτε με ήρεμη φωνή και χρησιμοποιώντας λογικά επιχειρήματα για να το φέρετε στα νερά σας και να του υποδεικνύετε το σωστό.

ΤΑΥΡΟΣ

Τα πιο ήσυχα μωράκια του ζωδιακού που κάνουν τις μαμάδες, που ταλαιπωρούνται πολύ τους πρώτους μήνες της ζωής τους, να νιώθουν τυχερές. Όμως μετά;

Τη μία μέρα θα πιστεύετε ότι δεν έχετε κρατήσει στα χέρια πιο τρυφερό πλάσμα και την άλλη, όταν το πιάνουν οι «αναποδιές» του και το παροιμιώδες πείσμα του, θα σας φαίνεται ένας μικρός τύραννος. Τα μωρά με τον Ήλιο στον Ταύρο είναι πολύ ήσυχα συνήθως και γενικά δεν κάνουν πολλή φασαρία όταν παίζουν ή όταν κινούνται στο περιβάλλον του σπιτιού. Μάλιστα, μπορούν να παίζουν μόνα τους για ώρες χωρίς να αισθάνονται μοναξιά. Συνήθως έχουν ωραία φωνή και δείχνουν αδυναμία στη μουσική και στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Το ευαίσθητο σημείο τους είναι ο λαιμός, γι’ αυτό και θα πρέπει να προσέχετε τα κρυολογήματα. Τα Ταυράκια είναι υπομονετικά, λίγο πιο αργά στις κινήσεις ή στον τρόπο που μαθαίνουν σε σχέση με τα άλλα παιδιά, αλλά αυτό που μαθαίνουν το κάνουν πάντα τέλεια. Τους αρέσει να προγραμματίζουν και σιχαίνονται να τους αλλάζουν τη ρουτίνα τους. Δεν υπάρχει πιο δυστυχισμένο παιδί από το παιδί Ταύρο, όταν θα πρέπει να αλλάζει συχνά σχολικό περιβάλλον. Στο σχολείο, εκτός από τα προβλήματα προσαρμογής, δεν θα έχετε άλλα θέματα. Συνήθως είναι αρκετά προσεκτικά και κάνουν εύκολα φίλους. Οι Ταύροι δείχνουν αδυναμία στις ανέσεις και στις ομορφιές της ζωής από μικροί και αυτό μερικές φορές μπορεί να τους οδηγήσει σε τεμπελιά, γι’ αυτό πρέπει να τους παρακινείτε να δραστηριοποιούνται με σπορ, παιχνίδια ή πνευματικά παιχνίδια. Προσοχή επίσης στη λαιμαργία, γιατί θα έχουν πάντα τάση να παίρνουν κιλά και επιπρόσθετα χρειάζεται ένας λεπτός χειρισμός όταν εκνευρίζονται και τσακώνονται, γιατί κρατάνε για πολύ τον θυμό τους και εξαντλούνται.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το μωράκι σας είναι ένα από τα πιο ζωντανά, υπερκινητικά και ενεργητικά μωρά του ζωδιακού. Είναι ανήσυχο πνεύμα και δεν σταματά να ρωτά συνέχεια «γιατί» και «πώς», για ότι κι αν ακούει ή βλέπει. Ως γονιός ενός τέτοιου παιδιού δεν πρέπει να περιμένετε ιδιαίτερη ηρεμία και γαλήνη στην καθημερινότητα σας και φυσικά πρέπει να είστε προετοιμασμένοι μόλις αρχίσει να μιλάει να απαντάτε σε χιλιάδες ερωτήσεις ακούραστα. Τα Διδυμάκια έχουν μία τάση να μιλάνε πολύ γρήγορα ή να βιάζονται όταν περπατάνε και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προσέχετε από την παιδική τους ηλικία, για να αποφεύγουν τα μικροατυχήματα, αλλά και τα λάθη στον λόγο. Το σχολείο είναι πάντα μια ευχάριστη δραστηριότητα γι’ αυτά τα παιδιά, αφού οι νέες εμπειρίες και η συναναστροφή τους με άλλα παιδιά της ηλικίας τους είναι από τα πράγματα για τα οποία χαίρονται. Τους αρέσει πολύ το παιχνίδι, τρελαίνονται για εκδρομές, θέλουν να αλλάζουν συχνά παραστάσεις και ο μόνιμος εχθρός τους είναι η «βαρεμάρα». Πράγματι τα Διδυμάκια δύσκολα μένουν για καιρό πιστά σε μια ενασχόληση ή σε έναν άνθρωπο και πρέπει να ενθαρρύνονται σχεδόν από την κούνια να ολοκληρώνουν ότι αρχίζουν και να μην αλλάζουν συνεχώς παρέες και ενδιαφέροντα. Τα Διδυμάκια συμμορφώνονται στις υποδείξεις των γονιών τους εύκολα, όταν τους εξηγούν το πώς και το γιατί και στηρίζουν τα επιχειρήματά τους πάνω σε λογικά δεδομένα. Η πειθαρχία θα πρέπει να συνοδεύεται με «επεξηγήσεις» στην περίπτωση τους. Προσέξτε το αναπνευστικό τους που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ιδιαίτερα ευαίσθητα στο περιβάλλον, από το πρώτο λεπτό που έρχονται στον κόσμο, τα Καρκινάκια χρειάζονται ειδική μεταχείριση και διαπαιδαγώγηση ώστε να πιστέψουν στον εαυτό τους, να ενισχύσουν τις άμυνές τους και να μην υποφέρουν από την επαφή τους με τους άλλους. Ακόμη και οι δυνατοί θόρυβοι, οι απότομες εναλλαγές στο φως, μπορεί να τα τρομοκρατήσουν όταν είναι μωρά, γι’ αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για το χώρο στον οποίο μεγαλώνουν και φροντίστε να είναι ήσυχος και ασφαλής. Έχουν ιδιαίτερη επαφή με τα συναισθήματα της μητέρας τους κι αν την νιώθουν θλιμμένη ή στενοχωρημένη αισθάνονται κι αυτά το ίδιο. Τα Καρκινάκια ρουφάνε τους κραδασμούς, θετικούς και αρνητικούς, του περιβάλλοντος και πολλές φορές μπορεί να γκρινιάζουν χωρίς να έχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα (π.χ. να πεινούν ή να νυστάζουν). Ένα ακόμη χαρακτηριστικό των Καρκίνων είναι η εξυπνάδα τους, αλλά και η καπατσοσύνη τους στο να λένε ψέματα. Δεν το κάνουν γιατί θέλουν να παραπλανήσουν τον άλλο, το κάνουν επειδή η ανεπτυγμένη τους φαντασία μερικές φορές τα οδηγεί σε ψευδείς πραγματικότητες. Αυτό είναι μια τάση που πρέπει να προσέξουν έγκαιρα οι γονείς και να μην την ενισχύουν. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μπορεί να είναι κάπως τραυματική για τα Καρκινάκια που είναι ντροπαλά και νιώθουν καλά μόνο στο σπίτι ή κοντά στη μαμά τους. Γι’ αυτό η ένταξή του θα πρέπει να βοηθηθεί ιδιαίτερα από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Ίσως πρέπει, τις πρώτες μέρες, να τους επιτρέψετε να πάρουν μαζί τους ένα αγαπημένο τους αντικείμενο. Η οικογένεια είναι πολύ σημαντική για το μωρό σας γι’ αυτό φροντίστε να μοιράζεστε μαζί του πολλές οικογενειακές δραστηριότητες. Θα τις απολαμβάνει στο έπακρο.

ΛΕΩΝ

Βασιλιάς από κούνια! Πράγματι είναι το παιδί που κάνει εντύπωση από την πρώτη του επαφή με το περιβάλλον, αφού με το χαμόγελό του και την καλή του διάθεση τραβάει την προσοχή όλων. Φαίνεται πως τα Λιονταράκια γεννιούνται με ισχυρή αυτοπεποίθηση και είναι περήφανα, όπως το σύμβολό του ζωδίου τους το Λιοντάρι, από τα πρώτα βήματα τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται αγάπη και προστασία, μάλιστα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και τρυφερά στα χάδια σας. Τα Λιονταράκια είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρα και μερικές φορές μπορεί να γίνουν και σπάταλα. Λατρεύουν τα ακριβά και πολυτελή πράγματα και θα το διαπιστώσετε πολύ νωρίς, ότι το μάτι τους πέφτει πάντα σε ότι πιο λουσάτο και ακριβό. Γι’ αυτό από μικρή ηλικία πρέπει να τα μάθετε να διαχειρίζονται με σύνεση τα χρήματα τους και να είναι ευχαριστημένα με όσα έχουν. Ακόμη κάτι που θα πρέπει να τα διδάξετε είναι ότι πρέπει να δουλεύουν, ώστε να μπορούν να αποκτούν όλα αυτά που ονειρεύονται με τον δικό τους κόπο κι όχι να τα περιμένουν έτοιμα από την οικογένεια τους. Θερμά και ζωηρά από την φύση τους τα Λιονταράκια προσελκύουν πολλούς φίλους, αλλά εμπιστεύονται ελάχιστους. Έχουν αρχηγικές τάσεις κι αυτό μερικές φορές μπορεί να φέρει σε κόντρα με άλλα παιδάκια που έχουν κι αυτά παρόμοια χαρακτηριστικά. Με τα Λιοντάρια, για να μπορέσετε να τα διαπαιδαγωγήσετε σωστά, θα πρέπει να τονίζετε πρώτα τα καλά τους στοιχεία και τις αρετές τους και μετά να τα κριτικάρετε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι το ιδανικό μωρό για κάθε μητέρα, αφού αν του καλύψεις τις βασικές του ανάγκες για τροφή, ύπνο και καθαριότητα είναι ικανοποιημένο και δεν γκρινιάζει. Στα παιδιά Παρθένους αρέσει η καθημερινή ρουτίνα, να γνωρίζουν πότε θα φάνε και πότε θα παίξουν και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην προσωπική τους υγιεινή. Μάλιστα είναι ίσως από τα πιο πρόθυμα παιδιά για να κάνουν μπάνιο ή να πλύνουν τα χέρια τους, αν τους το ζητήσετε. Τους αρέσει να γράφουν και να διαβάζουν, να κάνουν λίστες με πράγματα και χαίρονται ιδιαίτερα να τα παίρνετε μαζί σας για ψώνια. Τα Παρθενάκια έχουν μια ιδιαίτερα ανεπτυγμένη αναλυτική ικανότητα, λατρεύουν τη λεπτομέρεια και είναι τελειομανείς. Συνήθως, είναι ιδιαίτερα υπάκουα και σπάνια θα χρειαστεί να επαναλάβετε μια εντολή δεύτερη φορά για να την ακούσουν. Λατρεύουν τα κατοικίδια ζώα και αν θέλετε να τα ευχαριστήσετε είναι καλό να τους παρέχετε τη δυνατότητα να έχουν ένα ζωάκι, το οποίο θα φροντίζουν και θα περιποιούνται. Οι Παρθένοι κάνουν συχνά κριτική όχι μόνο στους άλλους, αλλά και στους ίδιους τους εαυτούς τους και πληγώνονται πολύ εύκολα αν νιώσουν ότι τους είπατε κάτι άδικα. Τους αρέσει να βοηθούν τους γονείς ή τα αδέλφια τους και πρέπει να τα ενισχύετε να το κάνουν, διότι έτσι νιώθουν ότι τα αγαπάτε. Από πολύ μικρά θα πρέπει να τα μάθετε να φροντίζουν τη διατροφή και τη φυσική τους κατάσταση και βέβαια να ξέρετε ότι το πεπτικό τους σύστημα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.

ΖΥΓΟΣ

Είναι ένα από τα πιο γλυκά και τρυφερά πλάσματα που τραβάει τα βλέμματα των άλλων από την κούνια, με την ήρεμη και γλυκιά του φατσούλα και την έμφυτη κοινωνικότητα του. Το παιδί Ζυγός βιάζεται να μιλήσει για να μπορέσει να επικοινωνήσει αυτά που αισθάνεται. Δύσκολα κρύβει τα αισθήματα του, αφού το πώς νιώθει καθρεφτίζεται στα μάτια του. Μολονότι τα σπορ δεν συγκαταλέγονται στα αγαπημένα τους χόμπι, έχουν πολλούς φίλους και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή ανάμεσα στους συνομήλικους τους στο σχολείο. Σαν γνήσιο παιδί της Αφροδίτης θα έχει από μικρό έντονες καλλιτεχνικές τάσεις και είναι καλό να του τις ενισχύσετε με την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση. Για τα παιδιά Ζυγούς, είναι προτιμότερο να τα ωθήσετε να μελετήσουν ένα μουσικό όργανο π.χ., παρά ένα σπορ. Στο σχολείο δεν δυσκολεύονται σχεδόν καθόλου, αφού η ανάγκη τους να βρίσκονται συνέχεια με κόσμο και να ανταλλάσσουν απόψεις τα κάνει ιδιαίτερα πρόθυμα να πηγαίνουν σχολείο χωρίς πολλά παρακάλια. Τρελαίνονται να είναι μέλη μιας παρέας και στενοχωριούνται όταν μένουν για κάποιο λόγο απ’ έξω. Τα μικρά Ζυγάκια γοητεύουν με τον τρόπο τους τους γονείς τους και πολλές φορές χρησιμοποιώντας τα όπλα της γοητείας τους, ειδικά με τον γονέα του αντίθετου φύλου, κάνουν κατάχρηση της γενναιοδωρίας τους. Από μωρά τα Ζυγάκια έχουν ανεπτυγμένη αισθητική, τους αρέσουν τα όμορφα πράγματα και ρούχα και χαίρονται ιδιαίτερα όταν μπορούν να μοιράζονται κάποιες δραστηριότητες με άλλους. Στα μειονεκτήματα τους συγκαταλέγονται η αναποφασιστικότητα και η ισχυρογνωμοσύνη.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αντίθετα με ότι πιστεύεται για τα παιδιά Σκορπιούς, όταν είναι μωρά είναι ήσυχα, δεν κλαίνε εύκολα και πολλές φορές μάλιστα συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή είναι ιδιαίτερα χαρούμενα και γελαστά. Τα παιδιά Σκορπιοί μπορούν να διαβάζουν τα συναισθήματα σας και να καταλαβαίνουν τις σκέψεις σας από την βρεφική τους ηλικία, πριν ακόμη μάθουν να μιλάνε ή να διαβάζουν. Τα έντονα συναισθήματα και η εξαιρετική διαίσθηση χαρακτηρίζουν άλλωστε τους μικρούς Σκορπιούς, που όμως είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και μπορούν να πληγωθούν ανεπανόρθωτα, αν δεν τους προσφέρετε τα χάδια και τα κανακέματα σας σε σταθερή βάση. Σ’ αυτά τα παιδιά πρέπει διαρκώς να δείχνετε το ενδιαφέρον και την αγάπη σας, ώστε να μην διστάζουν και τα ίδια όταν μεγαλώσουν να εξωτερικεύουν τα θετικά τους συναισθήματα. Οι Σκορπιοί πρέπει να είναι υπό την επιτήρησή σας για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε ότι αφορά τους φίλους που προσελκύουν, γιατί έχουν μια τάση να «κολλάνε» με κάπως περιθωριακές παρέες όταν μεγαλώνουν. Δεν είναι τα πιο εύκολα παιδιά ως χαρακτήρες και ίσως μερικές φορές απομονώνονται, όταν νιώθουν πληγωμένα ή απογοητευμένα από κάτι. Βλέπετε χρειάζονται λίγο δικό τους χώρο και χρόνο, ειδικά όταν είναι στενοχωρημένα. Πάντως, από μωρά θα πρέπει να τα ενθαρρύνετε να εκφράζουν τα συναισθήματα τους ανοιχτά, να μην σκέφτονται αρνητικά και βέβαια αν θέλετε να κερδίσετε την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους πρέπει να σας νιώθουν φίλους τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τα Τοξοτάκια είναι χαρούμενα παιδιά από κούνια και μάλιστα θα σας φανεί ότι χαμογελάνε πιο πολύ με τα μάτια! Είναι γεμάτα ενθουσιασμό για τη ζωή και έτοιμα να αποκτήσουν νέες εμπειρίες χωρίς να σκέφτονται καθόλου τους κινδύνους. Ιδιαίτερα δημοφιλή στις παρέες τους, δεν έχουν προβλήματα κοινωνικοποίησης και αντιμετωπίζουν το σχολείο και οποιοδήποτε περιβάλλον εκτός σπιτιού σαν ένα πεδίο που θα τα γεμίσει με νέες ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Τους αρέσουν πολύ τα σπορ και κυρίως το παιχνίδι στην εξοχή, γι’ αυτό αισθάνονται ευτυχισμένα, αν δεν μεγαλώνουν σε ένα εντελώς αστικό περιβάλλον. Αυτό που πρέπει να τους μάθετε από μωρά είναι ότι η ζωή δεν είναι μόνο παιχνίδι και χαρά και δεν είναι δυνατόν πάντα να έχουν αυτό που θέλουν τη στιγμή που το θέλουν. Η πειθαρχία είναι κάτι που βοηθά τα Τοξοτάκια να αναπτύξουν τις ικανότητες τους, διότι δίχως αυτή δύσκολα καταφέρνουν να συγκεντρωθούν στους στόχους τους και να επιτύχουν. Κάτι ακόμη που πρέπει να ενισχύσετε από την παιδική τους ηλικία είναι η συνέπεια σε ότι αναλαμβάνουν. Η ελευθερία τους είναι το πολυτιμότερο αγαθό τους και εναντιώνονται έντονα σε οποιονδήποτε προσπαθεί να τους τη στερήσει επιβάλλοντάς τους κανόνες. Δεν είναι εύκολα παιδιά τα Τοξοτάκια και χρειάζονται αρκετή δουλειά από την πλευρά σας για να μπορέσετε να τους διδάξετε την υπακοή και την πειθαρχία. Μην επιχειρήσετε να το κάνετε με τη βία όμως, διότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν αντί να βελτιωθούν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αυτά τα παιδιά γεννιούνται υπεύθυνα και σοβαρά και όσο μεγαλώνουν και κοινωνικοποιούνται, ελαφραίνει κάπως η διάθεσή τους. Δημιουργεί ιδιαίτερη εντύπωση το πόσο ώριμα μπορεί να είναι σε σχέση με τους συνομήλικους τους και φτάνουν να δίνουν ακόμη και συμβουλές (και μάλιστα πολύ σωστές) σε μεγαλύτερους τους. Τα Αιγοκεράκια αναπτύσσουν από την παιδική τους ηλικία ένα ιδιότυπο χιούμορ και αυτό τα κάνει αρκετά δημοφιλή. Από τη στιγμή που θα αρχίσουν να μιλάνε και να περπατάνε (συνήθως συμβαίνει νωρίτερα απ’ ότι στα συνομήλικα τους παιδιά) θέλουν να κάνουν κάτι σημαντικό και είναι ιδιαίτερα φιλόδοξα. Αντίθετα με ότι συμβαίνει σε άλλα παιδιά που οι γονείς τους τα παρακαλούν να ησυχάσουν ή να διαβάσουν τα μαθήματά τους, τα Αιγοκεράκια χρειάζονται ενθάρρυνση από το οικογενειακό περιβάλλον για να παίξουν και να νιώσουν την ανεμελιά που ταιριάζει στην ηλικία τους. Το να τα παινέψετε δεν είναι κάτι που ενθουσιάζει τα Αιγοκεράκια, αλλά μην διανοηθείτε να μην αναγνωρίσετε τους κόπους και τις προσπάθειες τους και να μην τους δείξετε πόσο πολύ τα εκτιμάτε και χαίρεστε με τα επιτεύγματά τους. Αυτό που πρέπει να προσέξετε από την παιδική τους ηλικία είναι μια τάση που έχουν να στενοχωριούνται περισσότερο για πράγματα που άλλα παιδιά ίσως να μην δίνουν σημασία. Άλλωστε είναι από την φύση τους πιο εσωστρεφή και δύσκολα ανοίγονται σε φίλους ή ακόμη και σε σας τους γονείς τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το πιο απρόβλεπτο μωρό του ζωδιακού κερδίζει τους άλλους, με τον φιλικό και ανοιχτό του χαρακτήρα και τη διάθεσή του για επικοινωνία. Γι’ αυτό άλλωστε βιάζεται να μιλήσει, ώστε να μπορεί να επικοινωνεί με τους γύρω του και να ανταλλάσσει τις σκέψεις του και τις απόψεις του. Συχνά, οι γονείς ενός Υδροχόου μπορεί να έχουν την αίσθηση ότι ενώ το παιδί τους είναι κοινωνικό και φιλικό, δεν είναι τόσο θερμά τα συναισθήματα του απέναντί τους ή τη μία μέρα να νιώθουν ότι είναι κοντά τους και την άλλη στον δικό του κόσμο. Αυτό όμως είναι κάτι που πρέπει να το συνηθίσετε, αφού τα Υδροχοάκια έχουν ένα εντελώς ξεχωριστό τρόπο να αγαπούν. Και βέβαια, από τη στιγμή που βάζουν κάποιον στην καρδιά τους δύσκολα φεύγει από εκεί, καθώς ανήκουν στα σταθερά παιδιά του ζωδιακού, όσο κι αν σας δίνουν την αντίθετη εντύπωση. Οι Υδροχόοι είναι χαρακτήρες ανεξάρτητοι και δεν αντέχουν πολλούς περιορισμούς, ειδικά αν αυτοί έχουν να κάνουν με την πολύτιμη ελευθερία τους. Για να μην φτάσουν όμως στην ασυδοσία, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί μαζί τους και να τα παιδαγωγήσετε σωστά. Η υπομονή είναι το ισχυρότερο όπλο σας σε ένα παιδί που νιώθει επαναστάτης από την ώρα που έρχεται στον κόσμο και βέβαια με τη λογική και τον ορθολογισμό μπορείτε να καταφέρετε να το μεταπείσετε για πολλά ζητήματα, κάτι που αποκλείεται να επιτύχετε με φωνές ή άλλα μέσα.

ΙΧΘΥΕΣ

Τα μωρά Ιχθύες είναι τα πιο τρυφερά και γλυκά πλασματάκια του ζωδιακού. Ιδιαίτερα ευαίσθητα, απεχθάνονται τους δυνατούς θορύβους και κάθε τι άσχημο στο περιβάλλον που μεγαλώνουν, ενώ χρειάζονται ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα από τους γονείς τους για να νιώθουν καλά. Βλέπετε, περισσότερο από κάθε άλλο μωρό, για τα Ψαράκια είναι πιο ισχυρό και επώδυνο το σοκ να βγαίνουν από την προστασία που τους παρέχει η κοιλιά της μητέρας τους. Επειδή αναστατώνονται πολύ εύκολα, τα παιδιά Ιχθύες κλαίνε και πιο έντονα (αγόρια, κορίτσια) και αποζητούν τη μητέρα τους, με την οποία δένονται πάρα πολύ. Τα μωρά Ιχθύες νιώθουν αρκετή ανασφάλεια μέχρι να μεγαλώσουν και να προστατεύουν τον εαυτό τους, γι’ αυτό και οι γονείς πρέπει να τους ενισχύουν με κάθε τρόπο την αυτοπεποίθηση. Επειδή συναισθηματικά δεν είναι ώριμα μπορεί στο σχολείο να αντιμετωπίζουν προβλήματα προσαρμογής και να μην θέλουν στην αρχή να πάνε. Καλό θα ήταν, αν δεν υπάρχει πρόβλημα, να αποφεύγουν οι γονείς να τα στέλνουν στο προνήπιο που είναι σχετικά πολύ νωρίς και το παιδί αισθάνεται πιο ευάλωτο. Όσο μεγαλώνουν οι Ιχθύες αποκτούν και δυνατότερη κράση, ακόμη και στην υγεία. Το ευαίσθητο σημείο τους είναι τα πόδια κι όταν πέφτουν συνήθως εκεί τραυματίζονται. Από την άλλη, τα πόδια είναι κατά κάποιο τρόπο και το δυνατό τους σημείο, αφού οι καλύτεροι χορευτές και χορεύτριες του κλασικού μπαλέτου είναι Ιχθύες.