Πώς επηρεάζει η ομορφιά τη ζωή μας

Πώς επηρεάζει η ομορφιά τη ζωή μας

Πώς επηρεάζει η ομορφιά τη ζωή μας

Η ομορφιά ΔΕΝ πηγάζει μόνο από μέσα μας. Ουπς! Να κάτι που στο επάγγελμα μου κάνεις δεν πρέπει να λέει. Η πραγματική ομορφιά πηγάζει από μέσα μας, όχι απέξω μας! Προφανώς! Όταν είσαι χαρούμενη κι ευτυχισμένη και ισορροπημένη πραγματικά, αυτό αντανακλάται με έναν μαγικό τρόπο επάνω σου και σε κάνει να λάμπεις. Κι ακόμα κι αν δεν λάμπεις, δεν σε ενδιαφέρει καθόλου γιατί εσύ είσαι καλά.

Τι γίνεται όμως όταν έρχεται μια μέρα (ή μια εβδομάδα ή μια χρονιά!) που δεν είναι καλή; Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας (ή εβδομάδας ή χρονιάς!) δεν είναι χρήσιμο να «λάμπεις» άραγε;

Οπότε ας απενοχοποιήσουμε λίγο το θέμα της λάμψης. Είμαστε γυναίκες. Είναι ωραίο να «λάμπουμε» όσο περισσότερο μπορούμε. Και με αυτό εννοώ να ομορφαίνουμε τον κόσμο μέσα στον οποίο υπάρχουμε. Είναι θέμα αισθητικής. Δεν πιστεύω ότι όλοι πρέπει να ακολουθούμε κάποια συγκεκριμένα πρότυπα και σίγουρα όχι αυτά των ΜΜΕ με τις επιταγές για συγκεκριμένα κιλά, με συγκεκριμένα ρούχα και συγκεκριμένη φρασεολογία, προκειμένου να «ανήκουμε» και τελικά να γίνουμε σαν μια ακόμα Stepford Wife (αν δεν έχετε δει την ομώνυμη ταινία, δείτε την!). Σίγουρα όμως η φροντίδα της εξωτερικής μας εμφάνισης είναι τόσο σημαντική όσο η φροντίδα του εσωτερικού μας κόσμου και σίγουρα μπορεί να τον επηρεάσει θετικά.

Φροντίσετε το σώμα σας και την εικόνα σας

Φροντίστε τα μαλλιά και την επιδερμίδα σας: ένα καλοχτενισμένο κεφάλι αναδεικνύει το πρόσωπο σας. Το ίδιο κι ένα καθαρό, λαμπερό δέρμα. Επιπλέον, είναι ευκαιρία στο να αφεθείτε στα χέρια ενός ειδικού, να χαλαρώσετε και να αφήσετε να σας φροντίσουν.

Φροντίστε το σώμα σας: Κάντε οτιδήποτε σας ευχαριστεί χωρίς κανέναν ψυχαναγκασμό: μασάζ, χειροπρακτική, ρέικι ή απλώς αποφασίστε ότι έναν μήνα θα κοιμάστε 1-2 ώρες παραπάνω κάθε μέρα.

Φροντίστε το ντύσιμό σας: Κάτι που εκτιμώ στα περιοδικά μόδας είναι ότι πλέον μας δίνουν εναλλακτικές για όλα τα στιλ και όλα τα πορτοφόλια. Όλοι έχουμε τη δυνατότητα να αφιερώσουμε λίγο χρόνο παραπάνω στο ντύσιμό μας. Σκεφτείτε από το βράδυ τι θα φορέσετε, δοκιμάστε συνδυασμούς μπροστά στον καθρέφτη όπως κάναμε στην εφηβεία και συμπληρώστε με έξυπνα πρακτικά στοιχεία την γκαρνταρόμπα σας παραμένοντας πιστή στο στιλ σας και διαφυλάττοντας τον προϋπολογισμό σας!

Φροντίστε τις εκφράσεις σας: η χαρά είναι μεταδοτική. Το ίδιο και η μιζέρια. Παρατηρήστε τον εαυτό σας όταν μιλάει. Είστε πηγή χαράς ή μιζέριας; Τι εκφράσεις χρησιμοποιείτε; Να θυμάστε ότι κάθε τι που ξεστομίζουμε δίνει στον εγκέφαλό μας την εντολή για να παράγει την αντίστοιχη βιοχημεία, που με τη σειρά της θα εντείνει το συναίσθημά μας. Κρατήστε αυτό στο μυαλό σας και επιλέξτε το λεξιλόγιό σας πολύ συνειδητά, έτσι ώστε να προωθεί τα συναισθήματα που θα θέλατε να έχετε κι όχι αυτά που έχετε συνήθως σαν αντανακλαστικά στα γεγονότα. Επιπλέον, ένα φροντισμένο λεξιλόγιο χωρίς εντάσεις και βρισιές είναι τόσο πιο κομψό κι ελκυστικό!

Φροντίστε τις παρέες σας: Οι άνθρωποι με τους οποίους περνάμε τον χρόνο μας μάς επηρεάζουν είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι. Επηρεάζουν την αισθητική, τη διάθεση, τις απόψεις, τις γνώσεις, ακόμα και τις πράξεις μας. Κι αν δεν με πιστεύετε διαβάστε το βιβλίο/έρευνα του Καθηγητή Χριστάκη «Διασυνδεδεμένοι». Επιλέξτε συναναστροφές που σας βελτιώνουν σε όλα τα επίπεδα και σας κάνουν πιο αισιόδοξους. Αν έχετε φίλους που σας ρουφάνε όλη την ενέργεια και την καλή διάθεση, ίσως είναι καιρός να βάλετε τα όριά σας, χωρίς να επιβάλλετε τίποτε στον άλλον. Εξηγήστε τους ότι τους αγαπάτε κι ότι για κάποια περίοδο θέλετε μόνο θετικά πράγματα στη ζωή σας.

 

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν την εξωτερική μας εικόνα θετικά και -ακόμα πιο σημαντικό- επηρεάζουν την αυτό-εικόνα μας. Τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας. Κάθε σεμινάριο αυτοπεποίθησης ξεκινάει από εκεί. Ο τρόπος που βλέπουμε τον εαυτό μας καθορίζει το πόσο μας εκτιμάμε και πόση πίστη έχουμε σε εμάς τις ίδιες.

 

Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου,

Ιδρύτρια της Life Clinic Group, Master Coach, Ομιλήτρια, Συγγραφέας

 

Πηγή: https://lifeclinicgroup.com