Πώς ταιριάζει ερωτικά ο Λέων με τα 12 ζώδια

Πώς ταιριάζει ερωτικά ο Λέων με τα 12 ζώδια

Πώς ταιριάζει ερωτικά ο Λέων με τα 12 ζώδια

«Όταν σε αγαπούν αποκτάς δύναμη, όταν αγαπάς, αποκτάς κουράγιο» – Lao Tzu

Λέων και Κριός

Είναι ένας ιδανικός συνδυασμός, με περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές. Οι γεμάτες ενθουσιασμό και ζεστασιά προσωπικότητες τους έχουν κοινή ερωτική γλώσσα, κάτι που δημιουργεί όλες τις προδιαγραφές για μία ευτυχισμένη σχέση. Είναι ανοιχτόμυαλοι και ενθουσιώδεις, αλλά παράλληλα έχουν και οι δύο ισχυρό εγωισμό και συχνά ανταγωνίζονται για το ποιος θα κυριαρχήσει. Αν βάλουν στην άκρη τις άσκοπες διαμάχες και δείξουν αμοιβαίο σεβασμό και θαυμασμό, μπορούν να κάνουν ένα πολύ δυναμικό ζευγάρι.

Λέων και Ταύρος

Αν και δίνουν την εντύπωση ότι είναι πλασμένοι από διαφορετική πάστα, έχουν κάποιες ουσιαστικές ομοιότητες. Επιθυμούν και οι δύο τόσο τη σταθερότητα όσο και την καλή ζωή. Έχουν πολλές καλλιτεχνικές αναζητήσεις και εκτιμούν τόσο την τέχνη όσο και την αισθητική. Συνήθως μαζί δημιουργούν ένα επιτυχημένο οικονομικά ζευγάρι. Αυτό που δημιουργεί προβλήματα είναι συνήθως το πείσμα που και οι δυο διαθέτουν. Επίσης, οι Λέοντες είναι πιο περιπετειώδεις και χρειάζεται λίγο παραπάνω προσπάθεια από τη μεριά του Ταύρου που τείνει να χαλαρώνει πιο εύκολα.

Λέων και Δίδυμοι

Τα βρίσκουν περίφημα στο επικοινωνιακό και διανοητικό κομμάτι. Μαζί θα διευρύνουν τους ορίζοντες τους. Και οι δύο είναι ερωτικά συμβατοί και τους αρέσει να εξερευνούν αυτόν τον τομέα. Οι Λέοντες μπορεί να γίνουν λίγο δεσποτικοί για να υποτάξουν το ελεύθερο πνεύμα των Διδύμων. Αυτό συμβαίνει γιατί θέλουν να είναι το κέντρο της προσοχής και οι Δίδυμοι τους δημιουργούν μια ανασφάλεια με την παιχνιδιάρικη και ολίγον άστατη συμπεριφορά τους.

Λέων και Καρκίνος

Οι Λέοντες είναι πλασμένοι για να αγαπούν, κάτι που επιζητούν με όλη τους την καρδιά οι Καρκίνοι. Οι δυο τους θα ξυπνήσουν πολλά ρομαντικά συναισθήματα ο ένας στην καρδιά του άλλου. Μολονότι μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία, όπως τον έντονο ερωτισμό, την αγάπη για σταθερότητα και την οικογένεια, μερικές φορές είναι σαν οι κοσμοθεωρίες τους να απέχουν χιλιόμετρα. Οι Καρκίνοι με τα δηκτικά σχόλια τους μπορεί να ξεφτίσουν την αυτοπεποίθηση των Λεόντων, οι οποίοι με τη σειρά τους κάποια στιγμή μπορεί να κουραστούν με τις διαρκείς συναισθηματικές μεταπτώσεις του συντρόφου τους.

Λέων και Λέων

Όταν δύο Λιοντάρια είναι μαζί, επικοινωνούν έντονα την πίστη και την αφοσίωση που αισθάνονται μεταξύ τους. Μοιράζονται την αποφασιστικότητα για τους στόχους τους και όλες τις θετικές πλευρές του ζωδίου τους. Μπορεί να τσακωθούν για θέματα κυριαρχίας, αλλά θα τα ξαναβρούν σύντομα διότι υπερισχύει η φιλία και ο σεβασμός. Βλέπουν στον άλλο τον εαυτό τους και έχουν πλήρη συνείδηση των προτερημάτων, των ελαττωμάτων και της ματαιοδοξίας, χωρίς να τους ενοχλεί. Αντίθετα, αυτή η ομοιότητα είναι κάτι που δυναμώνει τη σχέση τους.

Λέων και Παρθένος

Οι Λέοντες θαυμάζουν την ικανότητα των Παρθένων να κάνουν τη σχολαστική δουλειά, αλλά αποφεύγουν να τους δώσουν όλα τα εύσημα. Τους αρέσει να κυριαρχούν και θα προτιμήσουν να αφήσουν τους Παρθένους να προσπαθούν, ώστε να έχουν με έναν τρόπο το πάνω χέρι. Οι Παρθένοι γοητεύονται από την αρχηγική προσωπικότητα των Λεόντων και τους αρέσει ως έναν βαθμό που εκείνοι κρατούν τα ηνία. Όταν απογοητεύονται όμως κάνουν σκληρή κριτική, κάτι που απλά δεν μπορεί να ανεχτεί ο βασιλιάς του ζωδιακού. Θα πρέπει οι Λέοντες να δείχνουν την εκτίμηση τους πιο συχνά, ώστε να μην μετατρέψουν το φιλότιμο ταίρι τους σε παγοκολόνα. Χρειάζεται καλή συναισθηματική επικοινωνία για να πετύχει αυτή η σχέση.

Λέων και Ζυγός

Είναι και οι δύο εξωστρεφείς, είναι εραστές της περιπέτειας και των προβολέων και έτσι θα τα πάνε πολύ καλά μαζί. Έχουν ακριβά γούστα, αγαπούν την κοσμική ζωή και έχουν φοβερή χημεία. Η τάση των Λεόντων όμως να θέλουν να ελέγχουν τη σχέση μπορεί σταδιακά να κρυώσει την καρδιά των Ζυγών, με αποτέλεσμα να χαθεί η αρμονία. Μερικές φορές πάλι το πρόβλημα δεν είναι οι διαφωνίες τους, αλλά το αντίθετο, η τάση και των δύο να θέλουν να ευχαριστούν τους πάντες. Μπορεί χώνοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί και προσπαθώντας να διατηρήσουν την ηρεμία να πετύχουν ακριβώς το αντίθετο.

Λέων και Σκορπιός

Αρχικά θα τραβήξει ο ένας τον άλλον με μία μαγνητική έλξη, η οποία όμως μπορεί εύκολα να γίνει τοξική αν υπερισχύσουν τα παιχνίδια εξουσίας και δύναμης. Και οι δύο αισθάνονται ότι πρέπει να ηγηθούν και συνήθως κανένας από τους δύο δεν θα είναι πρόθυμος να κάνει ούτε ένα εκατοστό πίσω. Μία διαφωνία αρκεί για να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Ακόμα κι αν αισθάνονται πληγωμένοι, θα τραβήξουν το σχοινί μέχρι το τέλος. Μόνο δείχνοντας εκτίμηση και κάνοντας αμοιβαίες υποχωρήσεις μπορεί να ευδοκιμήσει αυτός ο συνδυασμός ή αν βασίζεται κυρίως στη φιλία.

Λέων και Τοξότης

Πραγματικά απολαμβάνουν τη ζωή και τις χαρές της και περισσότερο τη συντροφιά ο ένας του άλλου. Από την περιπέτεια μέχρι την πολυτέλεια, από τη δουλειά μέχρι το ολονύχτιο clubbing, βρίσκουν ενδιαφέρον και ενθουσιασμό σε ό,τι και αν κάνουν. Οι Τοξότες ξέρουν πώς να αποσυμφορούν  με την ειλικρίνειά τους την αναπνευστική οδό των Λιονταριών, που καμιά φορά μπλοκάρει από την περηφάνια τους. Οι Τοξότες με τη σειρά τους επωφελούνται από τη δύναμη και την καλοσυνάτη συμπαράσταση των Λεόντων, περισσότερο από όσο είναι πρόθυμοι να παραδεχτούν.

Λέων και Αιγόκερως

Αν και μπορεί να αποκομίσουν γνώσεις και εμπειρίες ο ένας από τον άλλον, ο ανταγωνισμός είναι μάλλον αυτό που θα υπερνικήσει ανάμεσα στους δύο. Διαθέτουν ίσες ποσότητες εξυπνάδας και πείσματος, ενώ ταυτόχρονα θέλουν και οι δύο να γίνεται το δικό τους. Οι Αιγόκεροι έλκονται και ταυτόχρονα αντιμάχονται την παιχνιδιάρικη φύση των Λεόντων. Βάζουν πολλούς κανόνες και όρια, κάτι που ξενίζει, αλλά ταυτόχρονα κάνει τους Λέοντες να νιώθουν και λίγο ασφαλείς. Αν δεν επαναστατήσει ενάντια στην εξουσία τους το Λιοντάρι, μπορεί να δημιουργήσουν μία σχέση βασισμένη σε γερές βάσεις, όπως η κατανόηση και οι κοινοί στόχοι.

Λέων και Υδροχόος

Οι διαφορές λειτουργούν πιο εποικοδομητικά από τις ομοιότητες σε αυτή τη σχέση. Οι Λέοντες θα προσφέρουν τη συναισθηματική γενναιοδωρία στους κάπως πιο θεωρητικούς Υδροχόους. Και καθώς μοιράζονται την αγάπη για τον πλησίον, αλλά με άλλον τρόπο, μπορούν να κατανοήσουν σε βάθος τι προσπαθεί να επικοινωνήσει ο ένας στον άλλον. Οι Λέοντες θα μοιραστούν τι σημαίνει να έχεις συναισθηματική αξιοπιστία και σταθερότητα. Οι Υδροχόοι θα τους μάθουν να αποδέχονται την κριτική και να παραδέχονται τα λάθη τους.

Λέων και Ιχθύες

Συνήθως τα πηγαίνουν καλά και μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα ο ένας στον άλλον. Άλλωστε, τα ψαράκια δεν έχουν πρόβλημα στο να αποδεχτούν την ηγετική παρουσία των Λεόντων. Η ευαίσθητη και δεκτική φύση τους ταιριάζει με όλα τα διαφορετικά χρώματα, αρκεί να είναι ζωγραφισμένα με αγάπη. Αν δεν τρομάξει η δεσποτική προσωπικότητα τους νευρικούς Ιχθύς και αν φροντίσουν και εκείνοι να προσφέρουν συχνά κομπλιμέντα και να δείχνουν την εκτίμησή τους, μπορούν να κρατήσουν τη σχέση μακριά από προβλήματα.