7 Πράγματα που ΔΕΝ κάνουν οι γοητευτικοί άνθρωποι

7 Πράγματα που ΔΕΝ κάνουν οι γοητευτικοί άνθρωποι

Σίγουρα έχεις γνωρίσει κάποιον άνθρωπο που σε έχει γοητεύσει, όχι απαραιτήτως ερωτικά, αλλά σαν άτομο. Υπάρχουν γύρω μας αυτοί οι γοητευτικοί άνθρωποι που σε κοιτάνε, σου χαμογελάνε και αισθάνεσαι ότι σου μιλάνε κατευθείαν στην ψυχή σου. Οι γοητευτικοί άνθρωποι έχουν το χάρισμα της επικοινωνίας και της ψυχικής εγγύτητας. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν και δεν τους ξεχνάς;

Οι γοητευτικοί άνθρωποι…

  1. Δε μιλάνε διαρκώς για τον εαυτό τους

Οι γοητευτικοί άνθρωποι έχουν το χάρισμα να ξέρουν να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις για να σε «ξεκλειδώσουν». Όχι μόνο δε μιλάνε για τον εαυτό τους, αλλά εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε εσένα. Στον συνομιλητή τους. Σε ρωτάνε διάφορα πράγματα, σε κοιτάνε στα μάτια, γελάνε με τα αστεία σου, δείχνουν ότι ενδιαφέρονται για το τι είδους άνθρωπος είσαι, για το ποιες είναι οι επιθυμίες και τα όνειρά σου. Και έτσι σε γοητεύουν.

  1. Δεν κακολογούνε άλλους

Οι γοητευτικοί άνθρωποι ξεχωρίζουν επειδή έχουν μία καλή συνήθεια: δεν κακολογούν τους άλλους. Έχουν έναν καλό λόγο για τον κάθε άνθρωπο, ένα θετικό σχόλιο, μια καλή κουβέντα. Αν πάλι δεν έχουν να πουν κάτι όμορφο, δε καταφεύγουν στο να σχολιάζουν αρνητικά άλλους ανθρώπους. Βαθιά μέσα τους αντιλαμβάνονται ότι σχολιάζοντας αρνητικά κολλάνε και οι ίδιοι αυτή την αρνητικότητα, οπότε απλώς δεν το κάνουν!

  1. Δε προσπαθούν να «αποδείξουν» τη γοητεία τους

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό των γοητευτικών ανθρώπων είναι ότι δεν προσπαθούν να πείσουν τους άλλους γύρω τους για το πόσο γοητευτικοί είναι. Έτσι, αντί να κάνουν μία υπερπροσπάθεια που δεν δείχνει αληθινή, είναι απλώς ο εαυτός τους. Με αυθεντικό τρόπο, οι γοητευτικοί άνθρωποι χαμογελούν, δείχνουν ενδιαφέρον στους άλλους, έχουν να πουν ωραία και θετικά πράγματα και ξέρουν να δημιουργούν ένα ωραίο κλίμα γύρω τους.

  1. Δεν προσπαθούν να μειώσουν τον συνομιλητή τους

Όταν ένας άνθρωπος αισθάνεται σίγουρος για τον εαυτό του, δε νιώθει την ανάγκη να μειώσει κάποιον άλλον για να ανυψώσει τον εαυτό του και έτσι να αισθανθεί καλύτερα. Αντίθετα, οι γοητευτικοί άνθρωποι εξυψώνουν τον συνομιλητή τους, του κάνουν ρεαλιστικά κομπλιμέντα, τον κάνουν να νιώσει όμορφα και μέσα από αυτή τη διαδικασία λάμπουν και οι ίδιοι.

  1. Δεν κολλάνε στο κινητό τους όταν είναι μαζί σου

Οι γοητευτικοί άνθρωποι δεν είναι δέσμιοι του κινητού τους! Επενδύουν στις ανθρώπινες σχέσεις, είναι παρόντες στη συνάντησή τους μαζί σου. Μιλάνε, γελάνε, σε ακούνε, σου δίνουν να καταλάβεις ότι σε καταλαβαίνουν. Με δυο λέξεις: επικοινωνούν συναισθηματικά.

  1. Δεν είναι επικριτικοί

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των γοητευτικών ανθρώπων είναι ότι δεν είναι επικριτικοί. Οι άνθρωποι που είναι επικριτικοί, που κρίνουν και κατακρίνουν τους άλλους, κινούνται από θέση ανασφάλειας και προσωπικής μιζέριας. Βλέπουν στους άλλους τις δικές τους αδυναμίες και τις κατακρίνουν. Οι γοητευτικοί άνθρωποι δε μπαίνουν σε αυτό το τριπάκι: δεν τους ενδιαφέρει να κατακρίνουν τους άλλους. Προτιμούν να επικεντρώνονται στα θετικά και σε όσα προάγουν τις ανθρώπινες σχέσεις.

  1. Δεν έχουν αρνητική στάση

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που έχουν οι γοητευτικοί άνθρωποι είναι ότι διατηρούν θετική στάση. Φυσικά και θα θυμώσουν, θα εκνευριστούν ή θα στεναχωρηθούν, αλλά σε τελική θα διατηρήσουν θετική και αισιόδοξη στάση στα ζητήματα που απασχολούν τους ίδιους ή τους δικούς τους ανθρώπους.

 

* Υπάρχει μέθοδος για να βρείτε την ευτυχία: λέγεται mindfulness και διδάσκεται σε όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου. Στο βιβλίο μου «Mindfulness: Βρες τον εαυτό σου, βρες την ευτυχία σου» θα μάθετε αυτή τη μέθοδο όπως τη διδάχτηκα στο Harvard.

 

Πηγή: https://varvogli.gr