Πόσο διαφορετικά επικοινωνούν τα 12 ζώδια;

Πόσο διαφορετικά επικοινωνούν τα 12 ζώδια;

Για να κρίνει ένας αστρολόγος την επικοινωνιακή δεινότητα ενός ατόμου, σαφώς πρέπει να γνωρίζει ολόκληρο το ωροσκόπιο γέννησης του, καθώς ο σημαντικότερος πλανήτης που αφορά τον τρόπο που σκεφτόμαστε και επικοινωνούμε δεν είναι ο Ήλιος, αλλά ο Ερμής, οι όψεις που σχηματίζει, το στοιχείο στο οποίο βρίσκεται, αλλά και άλλοι παράγοντες μέσα στο ωροσκόπιο. Φυσικά, ακόμη και στο ζώδιο του Ήλιου μας, το ζώδιο μας δηλαδή, μπορούμε να βρούμε κάποια πολύτιμα στοιχεία σχετικά με τον τρόπο που επικοινωνούμε, που εκπέμπουμε ή λαμβάνουμε μηνύματα. Ας δούμε λοιπόν, πόσο διαφορετικά επικοινωνούν οι 12 εκπρόσωποι του ζωδιακού!

ΚΡΙΟΣ

Αν χαρακτηρίζει κάτι τους Κριούς στον τρόπο που επικοινωνούν, είναι η αποφασιστικότητα, η ευθύτητα (σε βαθμό παρεξήγησης μερικές φορές), αλλά και η κάπως επιθετική τους στάση όταν νιώθουν ότι αυτά που ακούν, τους θίγουν. Λατρεύουν να κάνουν διάλογο ή για να είμαστε ειλικρινείς αντίλογο, ώστε να μην χάνει το ενδιαφέρον η συζήτηση, αλλά δεν αντέχουν τις πολύωρες κουβέντες. Θέλουν να είστε γρήγοροι, ακριβείς και συγκεκριμένοι σ’ αυτά που τους λέτε, διότι έτσι ακριβώς θα αντιδράσουν κι αυτοί όταν ρωτήσετε τη γνώμη τους και μισούν τις «σάλτσες» στις διηγήσεις. Τα πολλά λόγια χωρίς ουσία είναι μάλλον το χειρότερο τους!

ΤΑΥΡΟΣ

Την πρακτική προσέγγιση που έχουν απέναντι στη ζωή οι Ταύροι, φαίνεται ότι την αξιοποιούν και στον τρόπο που επικοινωνούν. Είναι ίσως από τους λίγους εκπροσώπους του ζωδιακού, που μπορούν να ακούν με υπομονή και στωικότητα για ώρες και να μην εκνευρίζονται ή να βαριούνται. Μπορεί τα λόγια τους, οι ιδέες τους, να μην έχουν κάτι εξαιρετικό, πρωτότυπο ή ιδιαίτερα ευφυές, είναι σίγουρα όμως, γεμάτα λογική και πρακτικότητα! Φημίζονται για τη δυνατότητα συγκέντρωσης τους, αλλά και για την αποφυγή των έντονων τόνων ή των λογομαχιών στις συζητήσεις. Πάνω απ’ όλα η διατήρηση της ηρεμίας! Δεν φαίνεται από το βλέμμα τους;

ΔΙΔΥΜΟΙ

Εδώ η λέξη «επικοινωνία» βρίσκεται στο στοιχείο της, τον «αέρα»! Δεινοί ομιλητές, αλλά και ακροατές, οι Δίδυμοι είναι το ζώδιο, που κυβερνά εξάλλου ο πλανήτης της επικοινωνίας, ο Ερμής! Ανήσυχα πνεύματα, περίεργοι να μάθουν τα πάντα, ακόμη και πράγματα που φαινομενικά δεν τους αφορούν, γίνονται εξαιρετικοί ομιλητές, αλλά και ακροατές. Η βιασύνη τους όμως, η επιπόλαια διάθεση που έχουν όταν τους απευθύνεσαι, αλλά και η ευκολία που έχουν να τρέχουν από το ένα θέμα στο άλλο, από φόβο μην χάσουν κάτι, τους κάνει μερικές φορές αναξιόπιστους στα μάτια των άλλων ή απλώς δίνουν μια εικόνα σύγχυσης!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Σ’ αυτό το ζώδιο του νερού, η λογική και η επικοινωνία χρωματίζονται ιδιαίτερα από τα συναισθήματα, τις υποσυνείδητες επιθυμίες, αλλά και τις προκαταλήψεις που έχει το άτομο. Δεν φημίζεται για την ορθότητα ή για την τετράγωνη λογική του, φημίζεται όμως για τον ζεστό, συμπαθητικό τρόπο που θα ακούσει τον συνομιλητή του και την ευαισθησία που θα δείξει. Οι Καρκίνοι μάλιστα, έχουν ανεπτυγμένη και τη διαίσθησή τους και μπορεί να μην χρειαστεί να τους περιγράψετε τα συναισθήματα σας, θα καταλάβουν. Όσο για τις συμβουλές τους, εκεί πρέπει να είστε επιφυλακτικοί, διότι μπορεί να σας πουν αυτό που θα θέλατε απλώς να ακούσετε.

ΛΕΩΝ

Δυναμικοί και δυνατοί στην επικοινωνία, οι Λέοντες διακρίνονται για τη σταθερότητα και τη συγκέντρωση τους, αλλά και τον μοναδικό τρόπο να δραματοποιούν τον λόγο τους (δεν είναι τυχαίο ότι γίνονται καλοί ηθοποιοί). Η αυτοπεποίθησή στα λόγια τους, η θετικότητα τους και η γενναιοδωρία, τους κάνει καλούς ακροατές και ομιλητές, τείνουν όμως να παραβλέπουν τις λεπτομέρειες και να κοιτάζουν μόνο τα «μεγάλα» και σημαντικά, σύμφωνα με την υποκειμενική τους αντίληψη. Θα σας ακούσουν, θα σας δώσουν πρόθυμα τη συμβουλή τους, αρκεί να θεωρήσετε δεδομένο ότι η δική τους άποψη είναι η σωστή!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ακόμη ένα ζώδιο που κυβερνάται από τον πλανήτη της επικοινωνίας, τον Ερμή και είναι από τη φύση του λοιπόν, ιδιαίτερα επικοινωνιακό. Βέβαια, σαν ζώδιο της γης, η Παρθένος έχει ως αίτημα της την ουσία, την πρακτική θεώρηση των πραγμάτων και οπωσδήποτε δεν προτιμά τα λόγια του αέρα, αλλά τα ουσιαστικά νοήματα. Είναι εξαιρετικοί ακροατές οι Παρθένοι και μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί σύμβουλοι, ψυχολόγοι, εκπροσωπούν αυτό το ζώδιο, αρκεί να μην νιώθουν ότι ακούγοντας σας χάνουν το χρόνο τους, αλλά ότι σας προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια. Αν δεν κάνετε αυτό που σας είπαν, θα σας γυρίσουν την πλάτη!

ΖΥΓΟΣ

Σαν ζώδιο του αέρα ο Ζυγός τρέφεται από την επικοινωνία, είναι το οξυγόνο του! Μάλιστα, σαν ζώδιο της Αφροδίτης ενδιαφέρεται πιο πολύ για την επικοινωνία στις σχέσεις και τις συμπεριφορές των ανθρώπων, γι’ αυτό και τους απαντάμε συχνά σε πόστα δημοσίων σχέσεων, συμβούλων κλπ. Η καλή επικοινωνία, η διατήρηση της αρμονίας στις σχέσεις, η αίσθηση του δίκαιου που είναι έντονη μέσα τους, οι κατευναστικές τους παρεμβάσεις, τους κάνουν ιδιαίτερα καλούς συνομιλητές, ενώ μπορείτε να δώσετε και ιδιαίτερη βαρύτητα στα λεγόμενα τους, διότι σίγουρα θα είναι προϊόντα σοβαρής σκέψης. Βέβαια, δύσκολα θα προλάβετε να πάρετε τον λόγο (έχουν τη φήμη του φλύαρου), αλλά όταν μιλάτε θα σας ακούν προσεκτικά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Με τονισμένη κυρίως τη διαισθητική, κριτική και κάπως καυστική πλευρά στην επικοινωνία, οι Σκορπιοί μπορεί να μην είναι οι ευκολότεροι συνομιλητές, ιδιαίτερα για όσους τρομάζουν με την αλήθεια ή την κοφτερή γλώσσα. Προτιμούν πάντως, τις περισσότερες φορές να συγκαλύψουν αυτό που αισθάνονται ή σκέφτονται ή να παραμείνουν σιωπηλοί. Σαν ζώδιο του νερού είναι φυσικό και οι νοητικές τους διεργασίες να χρωματίζονται από τα συναισθήματα τους. Μην ψάξετε αντικειμενικότητα σε έναν Σκορπιό, είναι δύσκολο να καταλάβει την έννοια της, αν ψάχνετε όμως έναν σύμμαχο (σε κάτι που έχει και ο ίδιος συμφέρον) τότε μπορείτε να βασιστείτε!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες εκπροσωπούν ένα από τα πλέον επικοινωνιακά ζώδια, αφού μπορούν να μιλήσουν σχεδόν επί παντός επιστητού με οποιονδήποτε συνομιλητή. Βέβαια, μην περιμένετε να δώσουν ιδιαίτερη σημασία σε λεπτομέρειες ή γεγονότα, κυρίως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ο τρόπος που λέγεται κάτι, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο. Είναι αρκετά ευθείς και ειλικρινείς με τους άλλους, θα πουν χωρίς περιστροφές αυτό που πιστεύουν, μάλιστα χωρίς τη διπλωματία ή το τακτ που διαθέτουν άλλα ζώδια κι αυτό τους κάνει να μην είναι αρεστοί αρκετές φορές από τους συνομιλητές τους. Είναι καλοί ακροατές, αλλά θεωρούν ότι μόνο αυτοί κατέχουν την αλήθεια και αυτό είναι εκνευριστικό!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η οργανωτικότητα, η πρακτικότητα, το κάπως κυνικό χιούμορ (χαρακτηριστικά του Αιγόκερω) φαίνονται έντονα και στις επικοινωνιακές τους δραστηριότητες. Οι Αιγόκεροι θα ακούσουν με προσοχή, θα συγκεντρωθούν στα λεγόμενα του συνομιλητή τους, θα τα βουτήξουν στη λογική τους και δεν θα βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα ή να συμβουλεύσουν. Όλα στη ζωή τους, έτσι και τα συμπεράσματα, θα βγουν κατόπιν ωρίμου σκέψεως και σταδιακής προσέγγισης του πράγματος. Μην εκπλήσσεστε αν δεν δείχνουν να ενθουσιάζονται με αυτά που τους λέτε. Οι Αιγόκεροι σπάνια δραματοποιούν τις καταστάσεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ακόμη ένα από τα ζώδια, για τα οποία η έννοια της επικοινωνίας είναι συνυφασμένη με την ίδια την αναπνοή τους! Μόνο που εδώ, η επικοινωνία είναι διαφορετική σε σχέση με τα άλλα δύο ζώδια του αέρα, είναι πιο απρόσωπη. Οι Υδροχόοι θεωρούν καθήκον τους να είναι αντικειμενικοί, ακόμη κι όταν θίγονται τα συμφέροντα του ίδιου τους του σπιτιού! Η έννοια της «αλήθειας» είναι ότι εκτιμούν περισσότερο σε μια συζήτηση και δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα γεγονότα. Είναι ίσως το μόνο ζώδιο που δεν τρομάζει με ό,τι κι αν του πείτε! Δεν δείχνει να εκπλήσσεται με τίποτε και συνήθως αντιλαμβάνεται και καταλαβαίνει ακόμη και πράγματα, που για τους άλλους φαίνονται απλώς «κινέζικα».

ΙΧΘΥΕΣ

Το ζώδιο που μπορεί να μπερδέψει γλυκά τη λογική και την πραγματικότητα με τη φαντασία, ακόμη και στην πιο απλή καθημερινή του συναλλαγή! Σαν ζώδιο του νερού η επικοινωνία χρωματίζεται και φιλτράρεται από το συναίσθημα, τη διάθεση και τις υποσυνείδητες επιθυμίες του ατόμου. Σε έναν Ιχθύ θα βρείτε έναν άνθρωπο που θα ακούσει και θα καταλάβει και τις μεγαλύτερες παραξενιές σας, αλλά δεν θα έχει τη σταθερότητα και τη συγκέντρωση που ίσως επιθυμείτε! Σαν μεταβλητό ζώδιο οι Ιχθύες έχουν τόσο κυκλοθυμικές διαθέσεις, που μπορεί να ποικίλλουν, από την απόλυτη μυστικότητα και την άρνηση μοιρασιάς των σκέψεων τους με τους γύρω τους, μέχρι την απόλυτα εξωστρεφή συμπεριφορά!