Πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζουν γυναίκες και άντρες του ζωδιακού το γάμο;

Πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζουν γυναίκες και άντρες του ζωδιακού το γάμο;

Πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζουν γυναίκες και άντρες του ζωδιακού το γάμο;

Πώς αντιμετωπίζουν το καυτό θέμα «γάμος» οι γυναίκες και οι άντρες του ζωδιακού; Παρακάτω θα βρείτε κάποιες ενδείξεις και για τα 12 ζώδια, είτε είστε γυναίκα είτε άντρας. Αν γνωρίζετε και το ζώδιο του ωροσκόπου σας, διαβάστε το οπωσδήποτε, διότι διαφοροποιεί εξαιρετικά τα χαρακτηριστικά που δίνονται παρακάτω. Για παράδειγμα, η Υδροχόος που δεν ζηλεύει και δεν κάνει σκηνές, αν έχει ωροσκόπο Σκορπιό, σταματά να είναι η τόσο προχωρημένη σύζυγος που περιγράφεται στο ζώδιο του Υδροχόου.

Σαφώς, από το ζώδιο του Ήλιου μας δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή περιγραφή των χαρακτηριστικών μας, γι’ αυτό μια πιο λεπτομερής ανάλυση των δύο ωροσκοπίων (συναστρία) θα μας δώσει πολύ περισσότερες πληροφορίες. Είναι όμως μια καλή αρχή!

ΚΡΙΟΣ ΑΝΤΡΑΣ

Δεν είναι δύσκολο ένας άντρας Κριός να φτάσει στον γάμο, λόγω του παρορμητικού χαρακτήρα του. Οι Κριοί δεν ερωτεύονται ποτέ με μισή καρδιά… όταν ερωτεύονται ερωτεύονται και φτάνουν εύκολα στα σκαλοπάτια της εκκλησίας ή του δημαρχείου. Αυτό όμως που τους ιντριγκάρει περισσότερο, δεν είναι o γάμος αφότου πραγματοποιηθεί, αλλά μέχρι να γίνει. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Κριοί δεν βλέπουν ζεστά το θέμα του γάμου, από τη στιγμή που θα προχωρήσουν σ’ αυτόν. Σαν σύζυγοι είναι κλασικοί, θέλουν την απόλυτη τελειότητα από την σύζυγό τους και σε ό,τι αφορά την εμφάνιση της (ξεχάστε να κάνετε εμφανίσεις μπροστά του με μάσκες ομορφιάς και ρόλεϊ στο μαλλί), αλλά και σε ό,τι έχει σχέση με τη φροντίδα του σπιτιού, αλλά κυρίως του ίδιου τους του εαυτού. Είναι αρκετά ζηλιάρηδες, θέλουν να νιώθουν περηφάνια για τη γυναίκα τους και βέβαια τους αρέσει να κρατάει το παραμύθι του έρωτα ζωντανό, όσα χρόνια είναι παντρεμένοι. Η σεξουαλική διάσταση της σχέσης είναι πολύ σημαντική και αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας, αν θέλετε ο γάμος σας μαζί του, να κρατήσει για πάντα.

ΚΡΙΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑ

Δυναμικές οι Κριαρίνες και ως σύζυγοι, μπορεί να βοηθήσουν τον άντρα τους να πετύχει στην επαγγελματική του ζωή. Η γυναίκα Κριός είναι η κατάλληλη σύζυγος για ένα πολύ φιλόδοξο άντρα! Ιδιαίτερα ενεργητικές ως χαρακτήρες, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουν την ανεξαρτησία τους μέσα στο γάμο, ούτε θα περνάνε όλη την ημέρα σπίτι μπροστά στην τηλεόραση κι από καναπέ σε καναπέ, περιμένοντας τον σύζυγο να γυρίσει από τη δουλειά. Αρκετά ζηλιάρες και οι ίδιες, υπερήφανες, έχουν ανάγκη για μια πολύ ζωντανή κοινωνική ζωή και διαθέτουν πολύ από τον χρόνο τους για να βλέπουν φίλους, συνεργάτες ή  συγγενείς. Ο σύντροφος της Κριού που θα φτάσει στην εκκλησία ή το δημαρχείο μαζί της, είναι στα μάτια της ο εξιδανικευμένος σύζυγος, αυτός που δεν έχει ελαττώματα ή ατέλειες. Είναι ο επικοινωνιακός και διπλωμάτης σύζυγος, που θα καλύπτει τις δικές της αδυναμίες και θα φροντίζει για την αρμονία στη σχέση. Ο γάμος με μια Κριό δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού τα περισσότερα καλώς ή κακώς πρέπει να τα κάνετε εσείς. Η ανταμοιβή σας όμως, θα είναι ευτυχία για μια ζωή!

ΤΑΥΡΟΣ ΑΝΤΡΑΣ

Ο άντρας Ταύρος συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα συστατικά του ιδανικού συζύγου. Είναι αφοσιωμένος στη σύζυγο και την οικογένεια του, είναι ευγενικός, γενναιόδωρος, αλλά και πιστός, όσο βέβαια και η σύζυγος φροντίζει να διατηρεί άσβεστο το πάθος και τη σεξουαλική ένταση. Δύο πράγματα λατρεύουν οι Ταύροι σ’ αυτή τη ζωή, το ένα είναι η σταθερότητα και το άλλο οι ηδονές (όχι μόνο το σεξ αλλά και το καλό φαΐ και την καλοπέραση γενικότερα). Όταν η σύντροφός τους καλύπτει τις ανάγκες τους, σε αποκλειστικότητα φυσικά, (ο βαθμός της ιδιοκτησίας του ζωδίου είναι ίσως ο υψηλότερος) και μια ικανοποιητική ερωτική-σεξουαλική ζωή, μένουν αιώνια πιστοί και δύσκολα φεύγουν. Ο σύζυγος Ταύρος αγαπά τη γυναίκα του και τα παιδιά του και το δείχνει φροντίζοντας να τους παρέχει τα καλύτερα (σπίτι, ρούχα, ανέσεις, εκπαίδευση κλπ.). Γι’ αυτό μάλιστα οι περισσότεροι παντρεύονται αρκετά αργά στη ζωή τους, για να έχουν πρώτα φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο καριέρας και κοινωνικού στάτους. Η οικογενειακή ζωή για τον Ταύρο είναι πολύ σημαντική κι όταν είναι ευτυχισμένος στον γάμο του, σπάνια θα αναπολήσει την εποχή που ήταν ελεύθερος…

ΤΑΥΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑ

Πιστή, σταθερή, αλλά και βαθύτατα εξαρτώμενη από τον σύζυγο της (συναισθηματικά), η γυναίκα Ταύρος είναι ίσως η πιο υπομονετική σύζυγος του ζωδιακού, που μπορεί να ανεχτεί τα πάντα καρτερικά, προκειμένου να διατηρήσει τον γάμο και την οικογένεια της. Οι γυναίκες Ταύροι, έχουν μια μοναδική δύναμη να ξεπερνούν τις κρίσεις και τις παγίδες που φέρνει η ρουτίνα και να αναγεννούν τον γάμο τους, ακόμη και από τα συντρίμμια του. Είναι βέβαια πεισματάρες και αρκετά ζηλιάρες, άρα πρέπει να τις πείσετε ότι ανήκετε σ’ αυτές και να τις επιβεβαιώνετε συνέχεια. Είναι επίσης πολύ ρομαντικές, αλλά με την κλασική έννοια του όρου: θέλουν νυφικό, παπά και κουμπάρο και πιστεύουν σε όλες τις παραδοσιακές διαστάσεις του τελετουργικού του γάμου, γι’ αυτό να τις ακολουθήσετε αν δεν θέλετε να τις απογοητεύσετε. Πιστεύουν πολύ στην οικογένεια, φροντίζουν το σπίτι με τον καλύτερο τρόπο, είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικές στα συναισθήματα τους και μπορεί να «υπηρετούν» τις επιθυμίες του άντρα τους, χωρίς καμία αίσθηση υποχρέωσης, αλλά με τεράστιο αίσθημα χαράς. Ο γάμος με μια Ταύρο είναι μια εμπειρία μεταμόρφωσης!

ΔΙΔΥΜΟΙ ΑΝΤΡΑΣ

Έξυπνοι με πολλά ενδιαφέροντα, πολυπράγμονες, κοινωνικοί, οι άντρες Δίδυμοι ως σύζυγοι θέλουν να μοιράζονται με τη γυναίκα τους τα πνευματικά τους ενδιαφέροντα, αλλά και την αγάπη τους για την περιπέτεια. Σίγουρα, ο άντρας Δίδυμος δεν είναι αυτός που μπορείς να κλείσεις σε ένα σπίτι και να τον κρατάς δεμένο. Θα είναι δυστυχής και γρήγορα θα φύγει. Από την αρχή πρέπει η σύζυγος του άντρα Διδύμου, να συνηθίσει την αγάπη του στο να γνωρίζει συνέχεια κόσμο, αλλά να φλερτάρει κιόλας με άλλες γυναίκες… (για καλή σας τύχη μένει μόνο στο φλερτ!). Οι Δίδυμοι είναι επικοινωνιακοί και τους είναι απαραίτητο να γνωρίζουν και να ανταλλάσσουν ιδέες με πολύ κόσμο και κυρίως με άτομα του αντίθετου φύλου. Αν δεν τους έχετε εμπιστοσύνη και σας πιάνουν κρίσεις ζήλιας, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Είναι το χειρότερο τους. Βέβαια, επειδή είναι και πολύ λογικοί, ποτέ δεν θα έβαζαν σε κίνδυνο τον γάμο και την οικογένεια τους για ένα ανόητο φλερτ. Ο γάμος για τους Διδύμους είναι ένα ακόμη παιχνίδι και σαν παιχνίδι που είναι δεν πρέπει να είναι βαρετό.

ΔΙΔΥΜΟΙ ΓΥΝΑΙΚΑ

Επίσης σούπερ εγκεφαλική, η γυναίκα Δίδυμος όταν παντρεύεται νιώθει την ανάγκη να τη θεωρούν σύντροφο ζωής και όχι οικιακή οικονόμο ή μαμά! Η Δίδυμος ως σύζυγος θέλει να κρατάει όλα όσα έκανε και πριν το γάμο της, δηλαδή τις δραστηριότητες της, τους φίλους της και τις συνήθειες της. Βέβαια, όλα αυτά της παίρνουν αρκετές ώρες και μπορεί να νιώθει ο σύζυγος ότι παραμελείται, αλλά τις περισσότερες φορές οι γυναίκες Δίδυμοι τα καταφέρνουν να κρατάνε και το σπίτι και τη δουλειά τους σε μια αρμονία. Είναι καλή οικοδέσποινα και αγαπά τη μαγειρική ως χόμπι κυρίως, παρά ως υποχρέωση. Γενικώς τα οικιακά δεν είναι η αγαπημένη της δουλειά. Μπορεί να σας κάνει όμως τις καλύτερες δημόσιες σχέσεις και να βγάλει τον άντρα της ασπροπρόσωπο σε προϊσταμένους κλπ. Βέβαια, στο πλευρό μιας Διδύμου δύσκολα θα χαλαρώσετε και θα νιώθετε ασφαλείς και μετά το γάμο, αφού όπως και ο άντρας Δίδυμος έτσι και η γυναίκα αρέσκεται στο να φλερτάρει και να μοιράζει υποσχέσεις με το βλέμμα της. Όπως όλες τις γυναίκες που εκπροσωπούν τα ζώδια του αέρα, έτσι και τις Διδυμίνες, είναι δύσκολο να τις περιορίσεις και να καταπιέσεις την ελευθερία τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΑΝΤΡΑΣ

Με τον άντρα Καρκίνο τα δύσκολα είναι μέχρι να τον κάνετε δικό σας πραγματικά και να τον οδηγήσετε στα σκαλιά της εκκλησίας ή του δημαρχείου, μετά τα πράγματα είναι πιο απλά… για όλους. Δύο λέξεις πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όταν παντρεύεστε έναν Καρκίνο, «εμπιστοσύνη» και «ασφάλεια». Τα έχει και τα δύο τεράστια ανάγκη και δεν πρόκειται να μπει ποτέ σε έναν γάμο, αν ξέρει ότι δεν θα τα πάρει ή αν διαισθάνεται ότι δεν θα τα πάρει! Φυσικά είναι πάντα πρόθυμος να τα δώσει κιόλας στον σύντροφό του. Ο γάμος είναι πολύ σημαντική και σοβαρή υπόθεση για έναν Καρκίνο, αφού το πρωταρχικό του αίτημα είναι να κάνει τη δική του οικογένεια. Γίνεται εξαιρετικός σύζυγος και πατέρας και προσέχει να μην λείπει ποτέ από το σπίτι του τίποτε, κυρίως συναισθήματα αλλά και υλικά αγαθά. Βέβαια, υπάρχουν και οι Καρκίνοι που είναι πολύ ευαίσθητοι και περιμένουν από τη σύζυγο να τα κάνει όλα και να τους φροντίσει όπως η μαμά τους και μπορεί να κλείνονται στον εαυτό τους γκρινιάζοντας και κατηγορώντας ακόμη και την πιο «τέλεια» σύζυγο. Μην ξεχνάτε την παροιμιώδη σχέση που έχει με την «μαμά» του, γι’ αυτό αποφύγετε να το θίγετε το θέμα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑ

Το κουμπί της συζύγου Καρκίνου είναι να την κάνετε να νιώσει λίγο «μαμά» (όχι απαραίτητα να κάνετε παιδιά μαζί της, αλλά να προσποιηθείτε εσείς το παιδί). Δείξτε στη σύζυγό σας ότι την έχετε ανάγκη, ότι έχετε ένα πρόβλημα και την χρειάζεστε για να το λύσει, ότι σας είναι απαραίτητη και την έχετε κερδίσει για μια ζωή. Οι Καρκίνοι το ζώδιο της Σελήνης, του συμβόλου της μητρότητας, έχουν πολύ ανεπτυγμένο το μητρικό προστατευτικό ένστικτο. Λατρεύουν να περιποιούνται το ταίρι τους και όταν αποκτούν τη δική τους οικογένεια, γίνονται ιδιαίτερα τρυφερές μητέρες. Οι Καρκίνοι, όπως όλα τα ζώδια του νερού, κρύβουν αρκετά καλά πολλές πτυχές της προσωπικότητας τους και μπορεί να σας πάρει μια ολόκληρη ζωή να γνωρίσετε καλά το ταίρι σας. Τους αρέσει να διατηρούν τη ρομαντική ατμόσφαιρα και μετά το γάμο, γι’ αυτό να τους συμπεριφέρεστε με τρυφερότητα και αγάπη. Το σπίτι μιας Καρκίνου και σ’ αυτό συμπεριλαμβάνεται και η οικογένεια της, είναι κάτι για το οποίο μπορεί να θυσιάσει ακόμη και τη ζωή της. Δεν υπάρχει περίπτωση να σας λείψει κάτι, ούτε από αισθήματα ούτε και υλικά αγαθά, γι’ αυτό και θεωρείται από τις ιδανικότερες περιπτώσεις συζύγου.

ΛΕΩΝ ΑΝΤΡΑΣ

Οι άντρες Λέοντες αντιμετωπίζουν τον γάμο, όπως και τα πολύ σοβαρά πράγματα στη ζωή τους, με μια δραματικότητα, λίγο υπερβολικά, λίγο θεατρικά. Σαν χαρακτήρες μέσα στον γάμο είναι αρκετά αυταρχικοί και θέλουν να έχουν τον έλεγχο των καταστάσεων, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα καταπιέσουν τη σύντροφό τους. Είναι όμως γενναιόδωρα τα Λιοντάρια, έχουν μια έμφυτη καλοσύνη και μπορεί να μην συμμερίζονται πάντα τα αισθήματα σας και να δείχνουν λίγο «αναίσθητοι», στην πραγματικότητα όμως, όταν νιώθουν ότι τους χρειάζεστε, μπορεί να κινήσουν γη και ουρανό για να σας βοηθήσουν. Στα Λιοντάρια αρέσει κυρίως να δίνουν παρά να λαμβάνουν. Προτιμούν δηλαδή, τον ρόλο του δότη παρά του δέκτη κι αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας για μια ζωή. Αλίμονο σε όποιον δεν δείξει εκτίμηση σ’ αυτά που προσφέρει ένα Λιοντάρι. Αν δηλαδή σας κάνει ένα δώρο και δεν ενθουσιαστείτε, τότε μπορεί να νιώσει φοβερά άσχημα και ταπεινωμένος. Συνήθως τους Λέοντες δεν τους ενδιαφέρει να πάρουν πίσω, τους ενδιαφέρει πώς θα δεχτείς τη γενναιοδωρία τους. Είναι βλέπετε κάπως εγωκεντρικοί!

ΛΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΑ

Οι γυναίκες Λέοντες είναι έξυπνες, γεμάτες ζωντάνια και επίσης είναι σούπερ κοινωνικές. Μην τολμήσετε λοιπόν μετά το γάμο να τις περιορίσετε. Γιατί μια λέαινα κλεισμένη μέσα σε κλουβί, ακόμη κι αν είναι φτιαγμένο από χρυσό, είναι δυστυχισμένη. Μολονότι της αρέσει να τη θαυμάζουν και να την κολακεύουν, είναι γενικώς σταθερή στα αισθήματα της κι όταν ερωτευθεί στα σοβαρά και παντρευτεί, το κάνει πολύ συνειδητοποιημένα, γι’ αυτό και δεν βιάζεται ιδιαίτερα να φτάσει στην εκκλησία με το ταίρι της. Στον γάμο είναι αρκετά περιποιητική και σταθερή στις διαθέσεις και τις ιδέες της, δεν αντέχει όμως με τίποτε την προδοσία και μάλιστα σπάνια δίνει και δεύτερη ευκαιρία στον σύντροφό της, αν νιώσει ότι την απατάτε. Είναι η περήφανη του ζωδιακού. Γι’ αυτό προσέξτε πολύ αν έχετε στο μυαλό σας το μοτίβο ενός ελεύθερου γάμου, γιατί θα τη χάσετε για πάντα. Βέβαια, η ίδια νιώθει ότι δικαιούται νομοτελειακά να κοιτάζει από δω κι από κει και σεις πρέπει να δείχνετε απλώς κατανόηση. Όπως και να το κάνουμε, σαν λιοντάρι νιώθει «μοναδική» κι έτσι πρέπει να της συμπεριφέρεστε. Σαν να είναι η βασίλισσα στη ζωή σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΑΝΤΡΑΣ

Ο άντρας Παρθένος είναι ένας συνδυασμός δυνατού μυαλού και πρακτικής προσέγγισης! Δεν είναι ο ρομαντικός που θα σας διηγείται τα όνειρα του και θα δίνει τρυφερές υποσχέσεις. Οι άντρες Παρθένοι μπαίνουν στο παιχνίδι του γάμου με μια ανάγκη εξερεύνησης. Άλλωστε, σαν ζώδιο του Ερμή, η Παρθένος αγαπά να ερευνά και να ψάχνει, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το μυστήριο της αγάπης και του γάμου! Σαν ζώδιο της γης η σεξουαλικότητα είναι κάτι που είναι προτεραιότητα. Πρέπει να ικανοποιήσει τις αισθήσεις του, αλλά όχι όπως ένας Ταύρος που δεν θα ψάξει λίγο περισσότερο τα πράγματα. Στον άντρα Παρθένο πρέπει να υπάρχει και εγκεφαλική επικοινωνία, για να νιώθει πλήρης. Θέλει δηλαδή, η σύζυγος να εκπέμπει στο ίδιο μήκος κύματος για να νιώθει ευτυχής! Με λίγα λόγια, όσο κι αν τρελαίνεται από έρωτα, αν δεν μπορεί να μοιραστεί μαζί της και κάποιες εγκεφαλικές χαρές, η ικανοποίηση είναι μισή, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα φτάσει ποτέ στα «κουφέτα» με τον συγκεκριμένο άνθρωπο ή θα φτάσει γρήγορα στο διαζύγιο. Οι Παρθένοι ερωτεύονται εύκολα, αλλά δύσκολα κάνουν σχέσεις και ακόμη πιο δύσκολα προχωρούν στον γάμο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑ

Όλο το παιχνίδι με τις γυναίκες Παρθένους ουσιαστικά παίζεται πριν το κατώφλι της εκκλησίας. Πρέπει να σιγουρευτούν για την καταλληλότητα του συντρόφου τους κι όπως στη ζωή τους ψάχνουν το χρήσιμο, το ρεαλιστικό, αυτό ψάχνουν και στον γάμο. Η εμφάνιση και μόνο του συντρόφου τους δεν είναι ισχυρό κίνητρο για να παντρευτούν, αν δεν υπάρχει και ένα πιο σταθερό υπόβαθρο και κυρίως οικονομικό. Μολονότι η Παρθένος είναι ζώδιο της γης, που σημαίνει ότι οι εκπρόσωποί της αποκτούν εύκολα συνήθειες, είναι ίσως το μοναδικό από τα τρία ζώδια της γης που τις σπάει και μάλιστα χωρίς να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το τι θα πει ο κόσμος. Μπορεί δηλαδή, αν δεν νιώθει κάτι για τον σύντροφό της και ο γάμος έχει γίνει πια ρουτίνα, να φύγει. Η γυναίκα Παρθένος δεν αγαπά με πάθος και φλόγα, αλλά είναι πολύ καλή ως σύζυγος. Είναι περιποιητική, σχολαστική με την καθαριότητα, κριτικάρει τους πάντες, συγκρατεί τα αισθήματα της και είναι ψύχραιμη. Το κουμπί της είναι να την κάνετε να νιώθει ότι σας προσφέρει πολλά, ότι σας είναι χρήσιμη και βέβαια αν θέλετε έναν επιτυχημένο γάμο, που θα κρατήσει για πάντα, στοχεύστε πρώτα στο μυαλό και μετά στο κρεβάτι της.

ΖΥΓΟΣ ΑΝΤΡΑΣ

Η λέξη ισορροπία είναι αυτή που εκφράζει τους άντρες Ζυγούς και στον γάμο, όπως και σε άλλες καταστάσεις στη ζωή τους. Η αλήθεια είναι ότι αν έχετε στο μυαλό σας έναν σύζυγο αποφασιστικό, επιθετικό, που θα κάνει σκηνές ζηλοτυπίας, προκειμένου να ανάψει τα αίματα στη σχέση του, μάλλον παντρεύεστε τον λάθος άνθρωπο. Είναι ανάγκη του Ζυγού όλα να κυλούν ήρεμα και αρμονικά στον γάμο του και να μοιράζεται τα πάντα. Το κουμπί του είναι ακριβώς αυτό, «η μοιρασιά». Δεν υπάρχει μεγαλύτερο διεγερτικό για έναν Ζυγό, από το να ξέρει πως μπορεί στον γάμο του να κάνει τα πάντα, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο, με το ταίρι του. Και για τους Ζυγούς το πιο δύσκολο κομμάτι στον γάμο είναι ακριβώς το πριν, το να σιγουρευτούν δηλαδή, ότι έφτασαν με τον κατάλληλο άνθρωπο στην εκκλησία. Ως ζώδιο του αέρα είναι ορθολογιστής και το χειρότερο ελάττωμα του είναι η αναβλητικότητα. Είναι όμως γενναιόδωρος, αγαπά την ομορφιά και δεν διστάζει να ξοδέψει, προκειμένου να ικανοποιήσει την σύζυγό του κάνοντας ταξίδια και πολλά πολλά ψώνια!

ΖΥΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑ

Μια πανέξυπνη γυναίκα, που εκτός από κοφτερό μυαλό, συνήθως διαθέτει και ακαταμάχητη εμφάνιση και κατορθώνει να τη διατηρεί και μετά το γάμο! Το αγαπημένο χόμπι της είναι οι συζητήσεις. Μπορεί να συζητάει με τις ώρες για όλα, ακόμη και για τον γάμο της, χωρίς όμως στιγμή να χάνει τη διακριτικότητα και την αξιοπρέπεια της. Βέβαια, είναι περισσότερο θεωρητική παρά πρακτική. Μην περιμένετε δηλαδή να βάλει την αμφίεση της οικιακής οικονόμου και να κάνει μόνη της την υπηρέτρια, ούτε βέβαια να τρέφετε φρούδες ελπίδες ότι η Ζυγός γυναίκα σας θα κάνει οικονομίες και δεν θα αγοράσει εκείνο το επώνυμο φόρεμα. Αν δεν σκοπεύετε να κάνετε «ΜΑΖΊ» τα πάντα και θέλετε να διατηρήσετε την ανεξαρτησία σας, η Ζυγός σας θα νιώθει ότι δεν την αγαπάτε. Μερικές φορές θα χρησιμοποιήσουν και αθώα ψεματάκια, προκειμένου να πείσουν το ταίρι τους για τη σοβαρότητα μιας κατάστασης ή αν πρέπει να αποφύγουν μια δυσάρεστη γι’ αυτούς ιστορία. Η μιζέρια, τα δυσάρεστα και τα άσχημα, είναι για τους άλλους, όχι για την πριγκίπισσά σας! Γι’ αυτό αποφεύγει τους καβγάδες και γενικώς είναι αρκετά συγκαταβατική.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΑΝΤΡΑΣ

Είναι από τους ιδιόρρυθμους άντρες του ζωδιακού και μάλιστα θα έλεγα ότι είναι και από τους παρεξηγημένους! Ίσως γιατί δεν γνωρίζουν ότι η ζωή με έναν Σκορπιό μπορεί να είναι και πολύ γλυκιά. Πώς προσεγγίζεις έναν Σκορπιό ή πώς κάνεις έναν Σκορπιό να σε αγαπάει και να σε θέλει για μια ζωή, μετά το γάμο; Με δύο τρόπους κυρίως ή προσπαθείς να διεγείρεις τη σεξουαλικότητα του ή απευθύνεσαι στον εγκέφαλο του και δεν εφησυχάζεις ποτέ. Αν δεν κάνεις τίποτε από τα δύο, απλώς δεν θα ασχοληθεί ή δεν θα διαρκέσει ο γάμος. Το πάθος και ο ψυχρός αυτοέλεγχος των Σκορπιών εναλλάσσονται συνέχεια, γι’ αυτό δίνουν μερικές φορές και λάθος εντυπώσεις. Μολονότι είναι παθιασμένοι, ακόμη και με το πιο ασήμαντο στη ζωή τους, δείχνουν μια απίστευτη αυτοσυγκράτηση και δεν εκδηλώνουν εύκολα μπροστά σε άλλους τα συναισθήματα τους. Δεν είναι κακοί άνθρωποι, ακροβατούν απλώς πάνω στη διαχωριστική γραμμή έντονων αντιθέσεων. Πάντως, το πιο σημαντικό για τους Σκορπιούς είναι να έχουν το πάνω χέρι, τον έλεγχο στο γάμο ή να θεωρούν ότι τον έχουν. Αν δεν θέλετε να μοιράζεστε όλα τα μυστικά σας με κάποιον και να ξέρει τα πάντα για σας, καλύτερα να μην εμείνετε σ’ αυτή την επιλογή σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑ

Ίσως η πιο «επικίνδυνη» γυναίκα του ζωδιακού με την «καλή έννοια»! Δύσκολα κάποιος που την παντρεύεται θα μπορέσει να απαγκιστρωθεί, γι’ αυτό θα πρέπει να είναι πολύ σίγουρος για τα συναισθήματα του. Η Σκορπιός σας πρέπει να γνωρίζει όχι μόνο αυτά που κάνετε, αλλά κι αυτά που απλώς περνούν ως ιδέες στο μυαλό σας. Ακόμη, οι Σκορπίνες είναι φοβερά ζηλιάρες κι αν δεν θέλετε να δοκιμάσετε το κεντρί τους, μην τους κάνετε κάποια σκηνή. Θεωρούνται από τις πιο υπερβολικές γυναίκες του ζωδιακού, αφού δεν κάνουν τίποτε μέτρια, όλα θα τα κάνουν πολύ, γι’ αυτό ίσως αποφασίσατε να παντρευτείτε και σεις μαζί τους, αφού τις αγαπάτε πολύ! Πάντως, οι ίδιες νιώθουν ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν στον γάμο, ενώ εσείς όχι (σ’ αυτό το κομμάτι είναι λίγο δικτάτορες και αυταρχικές). Ένα ακόμη θέμα με τις Σκορπίνες είναι ότι ποτέ δεν παραδέχονται ότι έχουν πληγωθεί ή ταπεινωθεί, ξέρουν να κρύβονται πολύ καλά. Είναι τόσο ισχυρή η ανάγκη τους να είναι νικήτριες και να κερδίζουν σε όλα, που η πιθανότητα αποτυχίας τις κάνει να γίνονται άλλοι άνθρωποι. Είναι όμως ιδιαίτερα γενναιόδωρες και πάνω απ’ όλα γενναίες!

ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΝΤΡΑΣ

Αφού καταφέρατε να τον φτάσετε στα σκαλοπάτια της εκκλησίας ή του δημαρχείου, έχετε κάνει ίσως το πιο σημαντικό και δύσκολο βήμα στη σχέση σας. Οι Τοξότες λατρεύουν τις σχέσεις που τους δίνουν μια ελευθερία, αυτές που έχουν την αίσθηση ότι δεν καταπιέζονται, γι’ αυτό και μαζί με τους Υδροχόους είναι τα δύο ζώδια, που φημίζονται για την αγάπη τους στην εργένικη ζωή ή από αυτά τέλος πάντων, που η λέξη γάμος δεν ηχεί στα αυτιά τους ως η μελωδία της ευτυχίας! Αν θέλετε να κάνετε έναν Τοξότη δικό σας για πάντα, αν θέλετε ο γάμος μαζί του να διαρκέσει μια ζωή, διαβεβαιώστε τον ότι θα μπορεί να έχει την ανεξαρτησία του. Χρειάζεται δηλαδή διπλωματικότητα. Και φυσικά μην περιμένετε ότι μπορείτε να τον καταπιέζετε, να του κάνετε σκηνές ζήλιας ή να συμπεριφέρεστε όπως η Ήρα στον Δία, γιατί θα βρει αλλού αγκαλιά. Το κουμπί του είναι να του συμπεριφέρεστε ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο. Αλλά θέλει κουράγιο και δύναμη να μοιράζεστε μαζί του όλες αυτές τις δραστηριότητες, που ο ίδιος θέλει να κάνει και να κατανοείτε ακόμη και την ανάγκη του να φλερτάρει (ακίνδυνα) με όποια του γυαλίσει.

ΤΟΞΟΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑ

Αισιόδοξη, αυθόρμητη και ειλικρινής, η αμαζόνα του ζωδιακού χρειάζεται και αυτή, όπως κι ο άντρας Τοξότης, να ξέρει ότι δεν θα καταπιεστεί μετά τον γάμο! Θα μπορεί π.χ. να βλέπει τις φίλες της όποτε θέλει και για όσο θέλει. Θα μπορεί να κάνει ένα ταξίδι μαζί τους, χωρίς απαραίτητα να είστε κι εσείς στο πλάι της. Όσο λιγότερο κρατάτε σε ένα κλουβί την Τοξοτίνα σας, τόσο αυξάνετε τις πιθανότητες να μείνει στο πλάι σας για πάντα. Το κύριο χαρακτηριστικό που πρέπει να αναπτύξετε μετά το γάμο, είναι η εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που παντρεύεστε. Αν δεν της έχετε εμπιστοσύνη θα περάσετε αρκετές ώρες υποφέροντας μακριά της. Αν μετά από μια έξοδο της, της κάνετε σκηνή ζηλοτυπίας χωρίς λόγο και αιτία, δεν θα αργήσει να δυσανασχετεί και να βρίσκει αφορμές να σας εγκαταλείψει. Αν πάλι την καλοδεχτείτε και απλώς ρωτήσετε πώς πέρασε, έχετε πολλές πιθανότητες να μάθετε με το νι και το σίγμα όλες τις λεπτομέρειες της εξόδου της. Οι Τοξοτίνες είναι πολύ κοινωνικές, λίγο επιπόλαιες και δεν τρελαίνονται πολύ με το σπίτι και τη φροντίδα του. Προτιμούν τις εκδρομές, τα σπορ και τις περιπλανήσεις! Έτσι την γνωρίσατε όμως, γιατί να την αλλάξετε;

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ΑΝΤΡΑΣ

Ο Αιγόκερως είναι γήινο ζώδιο, για το οποίο ο έρωτας και το σεξ είναι προτεραιότητα, αλλά που δεν θα φτάσει ποτέ σε μια σταθερή και μόνιμη σχέση και ακόμη περισσότερο σε έναν γάμο, αν δεν υπάρχουν κι άλλα πράγματα εκτός από πάθος. Μην τους κατηγορήσετε για υστεροβουλία, μην τους πείτε υπολογιστές, απλώς οι άντρες Αιγόκεροι θέλουν να έχουν ασφάλεια και σιγουριά και να είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα για να κάνουν τη δική τους οικογένεια. Πολλοί μάλιστα, εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς τους, τους κατηγορούν ότι κάνουν συμβατικούς γάμους. Ο Αιγόκερως, καλώς ή κακώς, βάζει μπροστά το στάτους, την κοινωνική θέση, το τι θα του προσφέρει αυτή η σχέση και φυσικά δεν πρόκειται να παρασυρθεί ποτέ σε έναν γάμο εξαιτίας μόνο ενός πάθους. Όχι ότι οι Αιγόκεροι δεν είναι τρυφεροί ή ρομαντικοί! Και φυσικά μην πιστέψετε ότι μπορεί να φτάσουν σε έναν γάμο, αν ο σύντροφός τους δεν αγγίζει και τις ευαισθησίες τους. Κάτω από την ήρεμη και ψυχρή επιφάνεια κρύβεται μια ευαίσθητη ψυχή, η διαφορά με τους άλλους είναι ότι δεν θα αφήσουν ποτέ μόνο τις ευαισθησίες τους να αποφασίσουν γι’ αυτούς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑ

Κάτω από την φαινομενικά ψυχρή και επιφυλακτική της στάση κρύβεται μια από τις πιο συνεπείς συζύγους του ζωδιακού. Οι Αιγοκερίνες φημίζονται για την πίστη τους μετά το γάμο. Τον θεωρούν άλλωστε τόσο σημαντική υπόθεση, που δεν θα έκαναν πειράματα που μπορεί να έβαζαν σε κίνδυνο την ασφάλεια της οικογένειας τους και δεν θα έδιναν τροφή για σχόλια στο κοινωνικό τους περιβάλλον. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό για μια Αιγόκερω, αφού ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τη γνώμη του κόσμου, που θα ήταν αδύνατο να κάνει κάτι που θα έβγαζε προς τα έξω μια αρνητική εικόνα του εαυτού της και θα δημιουργούσε σκάνδαλο. Οι Αιγόκεροι έχουν στατιστικά τα λιγότερα διαζύγια, εξαιτίας αυτής τους της εμμονής. Ένα άλλο στοιχείο για τις Αιγοκερίνες, που οφείλετε να γνωρίζετε, είναι ότι απεχθάνονται την κριτική. Μην τους κάνετε ποτέ κριτική και δεν το συζητώ ότι δεν πρέπει ποτέ να τις απορρίψετε. Η Αιγόκερως αγαπά την οικογένεια, κρατά τα τυπικά των παραδόσεων, είναι υπεύθυνη και δεν θα παραμελήσει ποτέ τον σύζυγο της ή τα παιδιά της. Είναι καταπληκτική οικοδέσποινα και πολύ καλή μητέρα!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΑΝΤΡΑΣ

Έχοντας πείσει τον Υδροχόο να ανέβει τα σκαλοπάτια της εκκλησίας μαζί σας, έχετε κάνει έναν σπουδαίο άθλο. Βλέπετε, μαζί με τους Τοξότες, θεωρούνται οι κατεξοχήν εργένηδες του ζωδιακού και αποφεύγουν τον γάμο με κάθε τρόπο. Αν καταλήξει μαζί σας, είναι επειδή φοβάται μην σας χάσει ή επειδή πλέον όλοι οι φίλοι του είναι οικογενειάρχες και νιώθει εκτός παιχνιδιού. Μπαίνει στον γάμο πάντως, με μια διάθεση εξερεύνησης, σαν να πρόκειται για το μεγαλύτερο μυστήριο του κόσμου. Από τον σύντροφό του ζητάει τα πάντα και πνευματική επικοινωνία και κοινές δραστηριότητες και απόλυτο έρωτα. Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα και σαν ζώδιο του αέρα ακόμη και τον έρωτα τον εννοεί ως εγκεφαλικό ερέθισμα και όχι τόσο ως συναίσθημα. Μάλιστα, μερικές φορές νιώθει και περίεργα όταν εκφράζει συναισθήματα, γιατί τα θεωρεί πιθανώς και ένα είδος αδυναμίας. Αν ψάχνετε τον παθιασμένο έρωτα γεμάτο συναισθηματικές εντάσεις και ρομαντική ατμόσφαιρα, που θα οδηγήσει σε ένα παθιασμένο γάμο, μάλλον δεν τους ξέρετε καλά και χάνετε τον χρόνο σας. Αν καταφέρετε όμως να αποπλανήσετε τα εγκεφαλικά τους κύτταρα με συζήτηση, με διάλογο, με κάτι που μπορεί να τους εξιτάρει, τότε έχετε κερδίσει το μισό παιχνίδι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑ

Μια γυναίκα ανεξάρτητη, ελεύθερη, που θέλει να παραμείνει έτσι και μετά το γάμο της και δεν πρέπει να της το στερήσετε, αν θέλετε να είναι μαζί σας για μια ζωή. Δεν είναι ιδιαίτερα ζηλιάρα, αλλά αν νιώσει ότι την προδίδετε, δεν θα το σκεφτεί ιδιαίτερα για να φύγει. Μην της ζητήσετε να σας δείξει σπουδαία τρυφερότητα, άλλωστε κανένα ζώδιο του αέρα δεν είναι πολύ εκδηλωτικό στα συναισθήματα του. Αυτό είναι προνόμιο του νερού. Οι γυναίκες Υδροχόοι δίνουν τεράστια σημασία στη φιλία και πολλές φορές μάλιστα, προτιμούν τους φίλους από τους συντρόφους τους σε καθημερινή βάση. Επίσης, μολονότι είναι λάτρεις της αλήθειας και θεωρούν ότι πρέπει συνέχεια να λένε αλήθειες, ιδιαίτερα όταν κάνουν κριτική, όταν πρόκειται να δείξουν αυτά που έχουν μέσα τους μπορεί να συμπεριφερθούν υποκριτικά. Το κουμπί τους πάντως, για να μην βαρεθούν σε έναν γάμο που πιστεύουν ότι δεν τους ταιριάζει, είναι η πρόκληση. Προκαλέστε τις ή ακόμη καλύτερα προσπαθήστε να είστε και εσείς κάπως απρόβλεπτοι και ανεξάρτητοι. Οι γυναίκες Υδροχόοι γίνονται καταπληκτικές μητέρες, αφού κατορθώνουν να διατηρούν με τα παιδιά τους όχι μια σχέση εξάρτησης, αλλά δυνατής και βαθιάς φιλίας.

ΙΧΘΥΕΣ ΑΝΤΡΑΣ

Υπάρχουν πάρα πολλοί τύποι Ιχθύων και μάλιστα κυρίως ακραίοι, γι’ αυτό και η αντιμετώπιση του φλέγοντος ζητήματος του γάμου, είναι διαφορετική ανάλογα με τον τύπο του Ιχθύ που έχετε στο πλευρό σας. Δηλαδή, είναι αυτοί που έχουν κάπως απαρνηθεί την ευαίσθητη και τρυφερή φύση τους και φαίνονται προς τα έξω πιο σκληροί και ζητούν ελευθερία και ανεξαρτησία στον γάμο, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για τη σύντροφό τους και αυτοί οι οποίοι είναι εντελώς παθητικοί και ψάχνουν να βρουν μια δυνατή σύντροφο που θα τους στηρίξει οικονομικά ή συναισθηματικά ας πούμε και κρεμιούνται πάνω της. Είναι τόσο μεγάλη η ποικιλία χαρακτήρων στο ζώδιο των Ιχθύων, που μπορεί να υπάρχει αυτός που θα περιμένει να του τα φέρετε όλα έτοιμα στο πιάτο μετά το γάμο και το μόνο που θα κάνει ο ίδιος είναι να ονειρεύεται και να κάνει σενάρια για το μέλλον και τον άλλο τύπο Ιχθύ που είναι απίστευτα φιλόδοξος και είναι αυτός που θα δουλεύει ασταμάτητα για να φροντίζει να μην σας λείψει κάτι και δεν θα τον βλέπετε παρά ελάχιστες ώρες. Για όλους τους Ιχθύς όμως, ακόμη και στον γάμο, αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι το στιλ και η ατμόσφαιρα, το παραμύθι δηλαδή…

ΙΧΘΥΕΣ ΓΥΝΑΙΚΑ

Από τις πιο αξιολάτρευτες γυναίκες του ζωδιακού με πολλές κατακτήσεις, εξαιτίας της φιλικής και αισιόδοξης φύσης τους, η γυναίκα Ιχθύς είναι μια ρομαντική ύπαρξη που της αρέσει να στηρίζεται στον άντρα της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αδύναμη. Παρόλα αυτά, μην μπερδευτείτε ποτέ από αυτό που φαίνεται στην επιφάνεια, γιατί στο βάθος είναι διαφορετικά τα πράγματα, όπως και στη θάλασσα. Αν παντρευτείτε με μια Ιχθύ να ξέρετε ότι δεν υπολογίζει τις συμβατικότητες. Αν δεν της λέει κάτι η σχέση φεύγει και ο γάμος, ο αρραβώνας, οτιδήποτε, μένουν πίσω της. Δεν θα σκεφτεί ποτέ τη γνώμη του κόσμου ή τη δική σας αν κάτι στραβώσει. Θα κλείσει πίσω της την πόρτα και θα ξεφύγει με την επιδεξιότητα του ψαριού που κολυμπάει στα βαθιά νερά. Οι Ιχθύες νιώθουν την ανάγκη, όσο κι αν λατρεύουν τον άνθρωπό τους, να μένουν και λίγο μόνες, γι’ αυτό μην τις πιέζετε και θέλετε να είστε συνέχεια από δίπλα τους. Από τη στιγμή που θα παντρευτούν θέλουν να κάνουν μεγάλη οικογένεια και πολλά παιδιά και μάλιστα είναι ιδιαίτερα καλές και τρυφερές με τα παιδιά τους.