Πως να αναλάβετε την ευθύνη των σχέσεών σας

Πως να αναλάβετε την ευθύνη των σχέσεών σας

Ακόμα και οι πιο ρεαλιστικοί και λογικοί άνθρωποι όταν συζητάνε για τις σχέσεις, συχνά παρασύρονται σε μια ομίχλη αβεβαιότητας και σε ρομαντικές φαντασιώσεις. Σίγουρα η ζωή μπορεί να μας χαρίσει τα ομορφότερα δώρα την πιο απρόσμενη στιγμή. Αλλά πόσοι από εμάς είμαστε διατεθειμένοι να περιμένουμε την ημέρα που η ματιά μας θα διασταυρωθεί με τη ματιά κάποιου άλλου και θα νιώσουμε κι οι δύο ταυτόχρονα ότι βρήκαμε το άλλο μας μισό και θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα; Μην αφήνετε στην τύχη την ευθύνη να σας φέρει την ιδανική σχέση στο κατώφλι σας. Αναλάβετε δράση τώρα!

  1. Μη ζηλεύετε τους άλλους. Ποτέ κανείς δεν ξέρει τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες και τις φωτογραφικά τέλειες εικόνες που οι άνθρωποι επιλέγουν να προβάλλουν προς τα έξω.
  2. Ευχηθείτε αισθαντικά και όχι υπολογιστικά. Μη βάζετε στεγανά και νούμερα στα όνειρα και τις ευχές σας, αλλά αναζητήστε την τέλεια εμπειρία για εσάς. Για παράδειγμα: «θέλω έναν άντρα πλούσιο, μελαχρινό και ψηλό που θα με παντρευτεί» δεν είναι μια ευχή που εγώ ονομάζω φιλική προς το σύμπαν. Δοκιμάστε εναλλακτικά: «Θέλω ένα παντοτινό σύντροφο που θα μου αρέσει και θα με κάνει να νιώθω ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα».
  3. Να είστε πάντα έτοιμες σωματικά, αλλά κυρίως ψυχικά. Η αγάπη μπορεί να χτυπήσει την πόρτα σας όπου κι αν βρίσκεστε. Να έχετε την καρδιά σας ανοιχτή και τα πόδια σας ξυρισμένα!
  4. Πιστέψτε στον εαυτό σας, στην αξία σας, στην ομορφιά σας. Αγαπήστε τον εαυτό σας. Αν δεν το κάνετε εσείς γιατί να το κάνει κάποιος άλλος;
  5. Δεν υπάρχει μόνο ένας έρωτας. Τον ζήσατε και τον χάσατε; Ξεπεράστε το! Είναι επιλογή σας. Ο επόμενος έρωτας είναι στη γωνία. Θα τον αφήσετε να φύγει κλαίγοντας για τον προηγούμενο; Στο κάτω-κάτω μπορεί να είναι πολύ καλύτερος για σας. Γιατί να μην του δώσετε την ευκαιρία; Το κόλλημα σε κάποια μεγάλη αγάπη δεν αποδεικνύει ότι είστε ικανές για βαθιά συναισθήματα… αποδεικνύει μόνο ότι… είστε κολλημένη!
  6. Διατηρήστε τη μαγεία του πρώτου καιρού. Κάντε εκπλήξεις, γράψτε τρυφερά μηνύματα, συζητήστε για σεξουαλικές φαντασιώσεις… Η φωτιά του πρώτου καιρού θα φύγει αναπόφευκτα (κι ευτυχώς!). Επιδιώξετε όμως να διατηρήσετε μια μικρή φλογίτσα αναμμένη. Αυτή θα κρατήσει πολύ περισσότερο και μπορεί να αναζωπυρωθεί από καιρό σε καιρό. Μην την αφήσετε όμως να σβήσει γιατί τότε η κατάσταση είναι δύσκολα αναστρέψιμη.
  7. Αφήστε τον να σας διεκδικεί ακόμα και μετά από χρόνια σχέσης. Δεν εννοώ να τον κάνετε να νιώθει ανασφάλεια, αλλά αφήστε του το περιθώριο.
  8. Δεχτείτε ότι στον έρωτα δεν υπάρχουν συνταγές: αυτό που λειτούργησε στη φίλη σας, δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει και στη δική σας περίπτωση.
  9. Μην επηρεάζεστε από αυτό που σας λένε οι άλλοι. Ακόμα και οι πιο κοντινοί σας άνθρωποι που θέλουν μόνο το καλό σας, δεν βιώνουν τη σχέση σας όπως εσείς. Ακούστε τους, μετρήστε αυτό που θα σας πούνε, αλλά μετά αφουγκραστείτε τον εαυτό σας, το στομάχι σας, τη λογική σας, την καρδιά σας.
  • Αποδεχτείτε επιτέλους ότι το ανδρικό μυαλό δουλεύει διαφορετικά από το δικό μας. Ευτυχώς για εμάς δουλεύει πιο απλά! Το ίδιο συμβαίνει και με την επικοινωνία. Κατά κανόνα ένας άντρας λέει αυτό που εννοεί και εννοεί αυτό που λέει.
  • Ακούστε τον. Όπως θα ήθελε εκείνος να τον ακούσετε, χωρίς να έχετε προδιαγράψει στο βάθος του μυαλού σας την έκβαση της συζήτησης. Είναι ο ευκολότερος τρόπος να τον κάνετε να σας ακούσει κι εκείνος.
  • Δώστε περισσότερο βάση στο αποτέλεσμα και λιγότερο στις τεχνικές λεπτομέρειες. Συχνά μια γυναίκα έχει ανάγκη από ένα γλυκόλογο. Ακόμα συχνότερα και όντας πολύπλοκα συναρπαστικά όντα, έχουμε στο μυαλό μας ακριβώς αυτό που θέλουμε να ακούσουμε, τον τρόπο με τον οποίο θα θέλαμε να μας το πουν, το μέρος, την ώρα, τα ρούχα που θα φοράμε κλπ. Μήπως τελικά όλα αυτά είναι ένα απλό περιτύλιγμα; Αναζητήστε την ουσία και το αποτέλεσμα και θα είστε πολύ πιο ήρεμες και χαρούμενες.
  • Μάθετε να ζητάτε. Αν ένας άντρας δεν έχει συνηθίσει να προσφέρει λουλούδια, δεν σημαίνει ότι δεν σας αγαπάει. Ζητήστε του να σας φέρει και όταν το κάνει, χαρείτε σαν να το είχε σκεφτεί μόνος του.
  • Μην μπερδεύεται την ημέρα του γάμου σας με τον ίδιο το γάμο. Χαλαρώστε. Είναι μόνο μια μέρα. Αξίζει τον κόπο να αρχίσετε μια ολόκληρη ζωή στραβά επειδή διαφωνείτε στο χρώμα της μπομπονιέρας;

 

Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου,

Ιδρύτρια της Life Clinic Group, Master Coach, Ομιλήτρια, Συγγραφέας

 

Πηγή: https://lifeclinicgroup.com/