Πώς θα μας επηρεάσει η Αφροδίτη στον Ζυγό από τις 28/10 μέχρι τις 21/11 σε σχέσεις, οικονομικά;

Πώς θα μας επηρεάσει η Αφροδίτη στον Ζυγό από τις 28/10 μέχρι τις 21/11 σε σχέσεις, οικονομικά;

Η Αφροδίτη περνά στο ζώδιο του Ζυγού και κάνει μια στάση στο «δεύτερο σπίτι της» από τις 28/10 έως τις 21/11 (το πρώτο σπίτι της είναι ο Ταύρος).

Ως κυβερνήτης του Ζυγού, ενός παρορμητικού αέρινου ζωδίου, η Αφροδίτη εδώ είναι συνδεδεμένη με την υψηλή αισθητική, την ομορφιά, τη διανοητικότητα, τη δικαιοσύνη και την απασχολούν έντονα οι διαπροσωπικές σχέσεις (γάμος, συνεργασίες), ό,τι αντιπροσωπεύει δηλαδή το ζώδιο του Ζυγού και ο έβδομος οίκος ενός ωροσκοπίου.

Η Αφροδίτη της ισορροπίας και του συμβιβασμού

Τα άτομα με αυτή τη θέση στο γενέθλιο χάρτη τους είναι πολύ γοητευτικά, χαρισματικά και αποπνέουν μια εσωτερική ηρεμία. Αυτή η Αφροδίτη αγαπά την ισότητα, τη δικαιοσύνη, προσπαθεί ενεργά να επιφέρει την αρμονία τόσο εσωτερικά όσο και στο περιβάλλον της και διαθέτει υψηλό αισθητικό κριτήριο. Επιθυμεί να ευχαριστεί τους γύρω της και έχει έμφυτο το χάρισμα της διπλωματίας, δυσκολεύεται όμως να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της, αντίθετες απόψεις ή διαφωνίες, σε βαθμό που μπορεί να γίνει κάπως χειριστική ή λίγο ψυχρή επειδή νιώθει καταπιεσμένη. Εκτιμά τους ανθρώπους των «γραμμάτων και των τεχνών», εκείνους που έχουν φινέτσα, που ξέρουν να συμπεριφέρονται και διαθέτουν εκλεπτυσμένους τρόπους, όπως και εκείνη. Αγαπά τα όμορφα πράγματα της ζωής, τις απολαύσεις, μπορεί όμως να γίνει και λίγο τεμπέλα αν δεν έχει κάποιο κίνητρο. Είναι η Αφροδίτη που αγαπά την ανθρώπινη επικοινωνία, τη συντροφικότητα, τη φιλία και είναι πάντα ερωτευμένη με τον ίδιο τον έρωτα σαν ιδέα. Ξέρει να ακούει τους άλλους και προσφέρει συνήθως εξαιρετικές συμβουλές. Παρόλα αυτά χρειάζεται ενθάρρυνση για να διεκδικεί και να είναι ευθύς στις προσεγγίσεις της χωρίς να ωραιοποιεί ή να δικαιολογεί τους άλλους. Επίσης, πρέπει να μάθει ότι δεν είναι κακό να περνά μοναχικά διαστήματα και δεν έχει απολύτως κανέναν ανάγκη να την αποδέχεται για να θεωρεί σημαντική την ύπαρξη της. «Ζυγίζοντας» διαρκώς τα υπέρ και τα κατά, μπορεί να αναβάλλει να πάρει μια απόφαση. Νιώθει πλήρης όταν έχει σταθερές μακροχρόνιες σχέσεις ζωής σε ένα ήρεμο και όμορφο περιβάλλον.

Οι ιδιαιτερότητες της διέλευσης της από τον Ζυγό φέτος το φθινόπωρο

Φέτος στο ταξίδι της στον Ζυγό, που θα διαρκέσει από 28/10 μέχρι τις 21/11, θα έρθει αντιμέτωπη με αρκετά εμπόδια που θα μειώσουν κάπως τη λάμψη και τη γενναιοδωρία της. Σε ένα έντονο διάστημα με μεγάλες δόσεις απαισιοδοξίας και αρνητικότητας με τον Ήλιο στον Σκορπιό, τον ανάδρομο Ερμή και τις δύσκολες όψεις του Άρη, είναι η στιγμή για να ρίξουμε μια πιο ουσιαστική και βαθιά ματιά στις σχέσεις μας, προσωπικές και επαγγελματικές. Αντιλαμβανόμαστε άραγε πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι σχέσεις για την ίδια μας την υγεία, σωματική, πνευματική και ψυχική; Εμείς οι ίδιοι προσπαθούμε να είμαστε πιο ευγενικοί με τα λόγια και τις πράξεις μας προς τους άλλους; Χρειαζόμαστε θετικούς και αισιόδοξους ανθρώπους στη ζωή μας, όμως εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτό που θέλουμε από τους άλλους; Παίρνουμε την αναγκαία εκτίμηση, σεβασμό και αγάπη από τις συντροφικές μας σχέσεις; Όλα αυτά πρέπει να τα σκεφτούμε βαθιά.

Οι αιχμηρές όψεις

Στις 9/11 η Αφροδίτη από τον Ζυγό θα έρθει σε αντίθεση ακριβείας με τον ανάδρομο Άρη στον Κριό. Αυτή είναι μια κουραστική, απαιτητική όψη τόσο σε σωματικό όσο και ψυχολογικό επίπεδο. Σχέσεις και συνεργασίες μπορεί να φτάσουν στο κόκκινο και θα χρειαστεί αγώνας για να κρατηθούν σε μια ισορροπία.

Στις 15 και 16/11 η Αφροδίτη τετραγωνίζει τον Πλούτωνα και τον Δία, αντίστοιχα δύο όψεις που προκαλούν άγχος, μας κάνουν υπερευαίσθητους, δημιουργούν αίσθημα κόπωσης ή μπορεί να νιώθουμε άδειοι από πλευράς ενέργειας, ενώ και ο ύπνος μας γίνεται ανήσυχος ή βλέπουμε και εφιάλτες. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι ερωτικές εμμονές αυτές τις ημέρες.

Στις 19/11 η Αφροδίτη τετραγωνίζει τον Κρόνο, δημιουργώντας έξτρα πίεση τόσο αισθηματικά όσο και οικονομικά.

Όπως κατανοείτε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο το πιο σημαντικό είναι να προσέχουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τους άλλους.

Τι πρέπει να κάνουμε πρακτικά για να αξιοποιήσουμε τη διέλευση της από τον Ζυγό

  1. Οι σχέσεις έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο με αυτή τη θέση. Ρομαντικές, μακροχρόνιες και επαγγελματικές. Γι’ αυτό μη διστάσετε να κάνετε γνωριμίες, να βγείτε ραντεβού (πάντα βέβαια με τις απαραίτητες προφυλάξεις και αποστάσεις ασφαλείας) ή αν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν να συνδέεστε με τους φίλους και τους συνεργάτες σας με τα μέσα τεχνολογίας (zoom, skype). Αν υπάρχουν διαφωνίες ή κάποια πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα θέλατε, προσπαθήστε να μην γίνεστε άκαμπτοι και επικριτικοί, αλλά λίγο πιο θετικοί και συγκαταβατικοί.
  2. Ασχοληθείτε με την ομορφιά! Φροντίστε το πρόσωπο και το σώμα σας, περιποιηθείτε τα νύχια και τα μαλλιά σας. Αγοράστε ρούχα, καλλυντικά, κοσμήματα, μετά τις 3/11 βέβαια που θα τελειώσει ο ανάδρομος Ερμής. Επενδύστε στην εικόνα σας και η Αφροδίτη σας υπόσχεται ότι θα λάμψετε. Αν θελήσετε όμως επεμβατικές θεραπείες προτιμήστε το διάστημα μετά τις 15/11, αφού υπάρχουν «κόντρες» άλλων πλανητών, βλέπε ανάδρομος Άρη.
  3. Διακοσμήστε ή εξωραΐστε τον χώρο σας. Αγοράστε έπιπλα, έργα τέχνης, πίνακες. Βάλτε αυτές τις μικρές «πινελιές» εδώ κι εκεί που κλέβουν τις εντυπώσεις!
  4. Επισκεφτείτε μουσεία, γκαλερί, χώρους τέχνης και κάνετε τις κρατήσεις σας για τις παραστάσεις που θα θέλατε να δείτε ακόμη και online.
  5. Ξεκινήστε ένα χόμπι που θα δώσει διέξοδο στις καλλιτεχνικές σας αναζητήσεις. Αν σκέφτεστε να κάνετε μαθήματα ζωγραφικής, μουσικής ή χορού, δοκιμάστε το!
  6. Ασχοληθείτε με τα οικονομικά σας, σκεφτείτε ιδέες που μπορούν να αυξήσουν το εισόδημά σας ή πώς να κάνετε μια καλύτερη και πιο επικερδή διαχείριση.

Η συμβουλή μου γι’ αυτή την περίοδο είναι να προσπαθήσετε να μην απομονωθείτε. Οι συνθήκες της πανδημίας δυστυχώς μας κρατούν περισσότερο στα σπίτι μας και δεν επιτρέπουν τις κοινωνικές μας επαφές να αναπτυχθούν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαθούμε με τους φίλους, τους γνωστούς, τους συγγενείς μας. Κρατήστε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το τηλέφωνο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το zoom, το skype, τις βιντεοκλήσεις, με όποιο ασφαλή τρόπο μπορεί ο καθένας μας. Προσπαθήστε να είστε όσο πιο αισιόδοξοι γίνεται και μην συγχρωτίζεστε με αρνητικούς ανθρώπους που δεν σας δείχνουν την εκτίμηση και το ενδιαφέρον τους.