Αμερικανικές Εκλογές 2020 – Θρίλερ με απρόβλεπτα αποτελέσματα

Αμερικανικές Εκλογές 2020 - Θρίλερ με απρόβλεπτα αποτελέσματα

Οι εκλογές λαμβάνουν χώρα στην Αμερική στις 3 Νοεμβρίου κι από την αρχή της χρονιάς οι αστρολόγοι τόσο στην Αμερική όσο και στον υπόλοιπο κόσμο έβλεπαν σε αυτή την ημερομηνία τις δυσκολίες της πρόβλεψης ανάμεσα στους δυο υποψηφίους, καθώς είναι η μέρα που ο Ερμής γίνεται στάσιμος από τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του για να γυρίσει σε ορθή πορεία την επόμενη μέρα. Και μόνο αυτό είναι ένας παράγοντας δυσκολίας στο να έχεις ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Πόσο μάλλον όταν το σύστημα της εκλογής προέδρου σε αυτή τη χώρα δεν εξαρτάται από τον αριθμό ψήφων που παίρνει ένας υποψήφιος και την δημοφιλία του στον λαό, αλλά από τους Εκλέκτορες.

Ανατροπές σε εκλογικές αναμετρήσεις

Έτσι το 2016 και χωρίς μάλιστα να έχουμε ανάδρομο Ερμή, η Χίλαρι Κλίντον ενώ κέρδιζε στις ψήφους, με την τεράστια μάλιστα διαφορά των 2,8 εκατομμυρίων ψήφων έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, τελικά οι Εκλέκτορες έδωσαν τη νίκη στον τωρινό πρόεδρο.

Ανάδρομο Ερμή στον Ζυγό, όπως και τώρα, είχαμε στις εκλογές που έλαβαν χώρα το 2000 με υποψηφίους τον Τζωρτζ Μπους και τον Αλ Γκορ. Και τότε οι ψήφοι ήταν με το μέρος του Γκορ, έστω και με μικρότερη διαφορά, παρόλα αυτά τη νίκη πήρε μετά από μέρες αμφισβητήσεων ο Μπους. Ήταν και τότε ένα ανάλογο θρίλερ!

Οι αστρολογικές όψεις των εκλογών

Στις φετινές εκλογές υπάρχουν δυο αστρολογικές συνθήκες, οι οποίες δεν έχουν υπάρξει ξανά μαζί στην ιστορία των Αμερικανικών εκλογών, ενώ έχει υπάρξει η κάθε μία μόνη της. Αναφέρομαι από τη μια στη στάσιμη πορεία του Ερμή στον Ζυγό και στην παράλληλη ανάδρομη πορεία του Άρη στον Κριό.

Ο Άρης ήταν ανάδρομος στον Ταύρο σε όλη τη διάρκεια των εκλογών το 1800 που εκλέχθηκε τελικά ο Τόμας Τζέφερσον με το χάος να προηγείται και να έπεται των εκλογών.

Όπως καταλαβαίνετε όταν δυο παράγοντες που υποδηλώνουν χαοτικές συνθήκες περιβάλλουν ένα τόσο κρίσιμο γεγονός, δεν μπορούμε να μιλάμε για μια καθαρή νίκη του ενός ή του άλλου και αν μη τι άλλο πιστεύω ότι θα αργήσει το ξεκάθαρο αποτέλεσμα ή το όποιο αποτέλεσμα θα συνοδευτεί από πολλή αμφισβήτηση και εκδηλώσεις ίσως βίας και έντασης.

Ας αναλύσουμε τα ωροσκόπια των δυο υποψηφίων όμως για να δούμε τι συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε.

ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Ο Τζο Μπάιντεν γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 1942 στις 8:30 το πρωί στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Σκορπιός με Σελήνη στον Ταύρο και ωροσκόπο Τοξότη. Έχει γεννηθεί σε φάση Πανσελήνου (όπως και ο Τραμπ) μολονότι η Σελήνη του βρίσκεται στις αρχικές μοίρες του Ταύρου και ο Ήλιος στις τελευταίες. Ένας παθιασμένος Σκορπιός αρκετά ισχυρογνώμων και κάποιες φορές τραχύς, που όμως έχει αρκετές πρακτικές πλευρές και μια εσωτερική δύναμη που του χαρίζει και ο Δίας από τον Καρκίνο σε τρίγωνο με τον Ήλιο του. Ο Κρόνος του στους Διδύμους, μολονότι δεν είναι ακριβείας η όψη που σχηματίζει στην συναστρία του με τον Τραμπ, βρίσκεται πάνω στον Ήλιο του αντιπάλου του σκιάζοντας τη δημοφιλία του. Στον τομέα της καριέρας, στο μεσουράνημα του, βρίσκεται η Παρθένος στις μοίρες που τώρα δημιουργεί όψη αντίθεσης ο Ποσειδώνας. Ο Ποσειδώνας είναι και ο πλανήτης της σύγχυσης στην αστρολογία. Μάλιστα στο προοδευμένο του ωροσκόπιο οι προοδευμένοι Ήλιος και Ποσειδώνας βρίσκονται σε όψη μεταξύ τους, δείχνοντας ότι σε αυτή τη φάση νιώθει ο ίδιος ότι μπορεί να υπάρχουν δυνάμεις τις οποίες δεν μπορεί να ελέγξει προς το παρόν, ενώ θα μάθει για τα αληθινά γεγονότα που μπορεί να συμβαίνουν παρασκηνιακά, ίσως αργότερα. Οι δεσμοί της Σελήνης (κάρμα) ενεργοποιούν αυτή την περίοδο το μεσουράνημα του δείχνοντας όλη αυτή την κινητικότητα σε σχέση με την καριέρα του και τον σπρώχνουν με κάποιο τρόπο να αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες.

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Ο Ντόναλντ Τραμπ γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1946 στις 10:54 το πρωί στην Νέα Υόρκη. Και αυτός, όπως και ο αντίπαλος του ο Μπάιντεν, γεννήθηκε σε φάση Πανσελήνου, αλλά στον δικό του χάρτη η Πανσέληνος σχεδόν ολοκληρώνεται λίγη ώρα μετά την γέννηση του. Έτσι, η Σελήνη του βρίσκεται στον Τοξότη. Οι άνθρωποι που γεννιούνται σε φάση Πανσελήνου στον Τοξότη είναι δυνατές προσωπικότητες που δεν μασούν τα λόγια τους, αντιθέτως θα πουν αυτό που τους έρχεται στο μυαλό χωρίς να το περάσουν απαραίτητα από κάποια φίλτρα. Δίδυμος με Σελήνη στον Τοξότη ο Ντόναλντ Τραμπ νιώθει συνέχεια την επιθυμία να επικοινωνεί τις σκέψεις του, γι’ αυτό τον βλέπουμε άλλωστε και τόσο ενεργό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως στο Twitter. Τώρα κατά πόσο μετανιώνει γι’ αυτά που γράφει ή λέει αυτό είναι μια άλλη υπόθεση που δεν φαίνεται προς το παρόν να τον ενοχλεί. Μάλλον ενοχλεί περισσότερο τους συνεργάτες του που προσπαθούν να περιμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Ο Ήλιος του βρίσκεται ακριβώς πάνω στον βόρειο Δεσμό (κάρμα) στο ωροσκόπιο του. Μάλιστα φέτος έχει επιστροφή βορείου Δεσμού, αφού από τον Μάιο ο βόρειος Δεσμός της Σελήνης έχει περάσει στους Διδύμους. Ο Ποσειδώνας από τους Ιχθύς μέσα στους επόμενους μήνες θα τετραγωνίσει τόσο τον βόρειο Δεσμό του, τον Ήλιο και την Σελήνη του, φέρνοντας τον στην επικαιρότητα ενδεχομένως και με μια σωρεία σκανδάλων είτε είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Αμερικής είτε όχι. Το 2016 πάντως που κέρδισε την Χίλαρι Κλίντον είχε μια ιδιαίτερα θετική όψη τριγώνου Δία-Ήλιου και επιστροφή Δία. Αυτή η συνθήκη δεν ισχύει φέτος.

Τα κοινά σημεία και οι διαφορές

Τόσο ο Τραμπ όσο και ο Μπάιντεν έχουν γεννηθεί σε φάση Πανσελήνου. Και οι δυο στα ωροσκόπια τους έχουν την πιο τυχερή όψη που μπορεί να έχει κάποιος στο ωροσκόπιο του, το τρίγωνο Ήλιου-Δία, ο Μπάιντεν σε ζώδια του νερού και ο Τραμπ σε ζώδια του αέρα.

Και οι δυο βρίσκονται κάτω από Ποσειδώνιες επιρροές, οι οποίες δημιουργούν σύγχυση και συνθήκες που δεν μπορούν να ελέγξουν πλήρως.

Ο Άρης του Τραμπ βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Ήλιο του Μπάιντεν, δείχνοντας ξεκάθαρα ποιος πολεμάει ποιον και μάλιστα με ιδιαίτερα επιθετικό και εκδηλωτικό τρόπο κάνοντας επίδειξη ισχύος, ο Τραμπ τον Μπάιντεν.

Ο Κρόνος στους Διδύμους του Μπάιντεν κόβει λίγη από τη δημοφιλία του Τραμπ, καθώς κάνει έστω και μακρινή σύνοδο με τον Ήλιο του. Ο Κρόνος του Τραμπ στον Καρκίνο βρίσκεται πάνω στον Δία του Μπάιντεν, περιορίζοντας έτσι την επέκταση του.

Και οι δυο φαίνεται ότι ήταν κάπως γραφτό τους να αντιμετωπίσει ο ένας τον άλλο. Και οι δυο ρίχνουν πάνω στο κάρμα της Αμερικής τον Πλούτωνα τους. Μάλλον το κριτήριο είναι ποιος θα κάνει τη λιγότερη ζημιά.

Το ωροσκόπιο των ΗΠΑ

Μιας και η 4η Ιουλίου 1776 εγκαθιδρύθηκε και υπογράφηκε η ημέρα της ανεξαρτησίας που γιορτάζεται από τους Αμερικάνους κάθε χρόνο, οι περισσότεροι αστρολόγοι δουλεύουν με αυτό το ωροσκόπιο. Βέβαια υπάρχουν ερωτηματικά σε σχέση με το τι ώρα υπογράφηκε και πολλές υποθέσεις, αλλά έχει κυριαρχήσει η απογευματινή ώρα που μας δίνει ωροσκόπο Τοξότη. Άλλωστε ο Τοξότης, ως ζώδιο του Δία, ταιριάζει πολύ στην εικόνα που έχει όλος ο κόσμος γι’ αυτή τη χώρα που θεωρείται η χώρα της ελευθερίας! Στον προοδευμένο χάρτη της Αμερικής η Σελήνη την ημέρα των εκλογών θα έχει περάσει μόλις στο ζώδιο του Υδροχόου, εκεί που βρίσκεται άλλωστε και η γενέθλια Σελήνη. Το ζώδιο του Υδροχόου σχετίζεται με την ισότητα, τη δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία. Ίσως αυτό δίνει ένα κλειδί στην ανάγνωση του τι θα προτιμήσει ο λαός ή ποιο θα είναι το κριτήριο της ψήφου του.

Η μέρα των εκλογών

Όπως προανέφερα ένα πράγμα είναι μόνο βέβαιο γι’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Είναι ίσως η πιο απρόβλεπτη και χαοτική στην ιστορία των Αμερικάνικων εκλογών. Το αποτέλεσμα θα αργήσει να βγει και σίγουρα θα παίξουν τεράστιο ρόλο και οι επιστολικές ψήφοι κάνοντας τη διαδικασία να αμφισβητείται, καθώς ο κυβερνήτης πλανήτης των «επιστολών» είναι ο ανάδρομος Ερμής. Έτσι ακόμη κι οι ίδιοι οι υποψήφιοι μπορεί να νιώθουν μπερδεμένοι σε σχέση με το αποτέλεσμα και σίγουρα θα αργήσουν να το μάθουν.