Ο ρόλος του Δία στο παιδικό ωροσκόπιο

Ο ρόλος του Δία στο παιδικό ωροσκόπιο

Ο ρόλος του Δία στο παιδικό ωροσκόπιο

Στο παιδικό ωροσκόπιο η θέση του Δία δείχνει την επιθυμία του παιδιού να επεκτείνει τους ορίζοντες του, να ωριμάσει, να αφομοιώσει τη γνώση που παίρνει στο σχολείο και την κοινωνία. Μολονότι η λειτουργία του Δία μένει ως ένα βαθμό σε κατάσταση χειμερίας νάρκης στα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού, ακόμη και τα μικρά παιδιά είναι διαποτισμένα με μια αίσθηση δέους για τη ζωή. Δείχνουν πίστη, δέχονται την ιδέα μιας ανώτερης δύναμης, έχουν αισιοδοξία και φτιάχνουν τη δική τους κοσμοθεωρία. Ο Δίας είναι σημαντικός, κυρίως στην περίοδο των σπουδών, αλλά και του επαγγελματικού προσανατολισμού.

Για να βρείτε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Δίας στο παιδικό ωροσκόπιο πατήστε εδώ.

ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Το παιδί με τον Δία στον Κριό, είναι ριψοκίνδυνο, λατρεύει την ελευθερία και θέλει να εκφράζεται ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία. Είναι συνήθως από τη φύση του αισιόδοξο, γενναιόδωρο, φιλόδοξο και ειλικρινές. Συνήθως δείχνει ένα ιδιαίτερα δραστήριο παιδί, το οποίο μάχεται για να πάει μπροστά με όλες του τις δυνάμεις. Στις σπουδές όμως, πρέπει να δείχνει μεγαλύτερη προσήλωση στον στόχο του και όχι να τα παρατά για κάτι άλλο που το γοητεύει περισσότερο.

ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Το παιδί με τον Δία στον Ταύρο έχει καλή κρίση, είναι αξιόπιστο, μπορεί να το εμπιστεύονται εύκολα, ενώ έχει ένα μοναδικό τρόπο να γίνεται εύκολα συμπαθές στους άλλους. Η τάση του προς την καλοπέραση, την άνεση, τις απολαύσεις της ζωής και η ανάγκη επαφής με τη φύση είναι σήμα κατατεθέν του χαρακτήρα του. Ακόμη κάτι που θα διαπιστώσετε από την μικρή του ηλικία, είναι η καλή διαχείριση στο χαρτζιλίκι του.

ΔΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Το παιδί με τον Δία στους Διδύμους είναι ιδιαίτερα έξυπνο, ανοιχτόμυαλο, έχει πολλά ταλέντα και με ότι καταπιαστεί μπορεί να τα καταφέρει εξαιρετικά. Ξέρει να επικοινωνεί από μικρό με τον καλύτερο τρόπο τις ιδέες και τις σκέψεις του και δεν είναι απίθανο να το δείτε να δραστηριοποιείται στο σχολείο με την σχολική εφημερίδα κλπ.. Λατρεύει κάθε μέσο επικοινωνίας και τις αλλαγές παραστάσεων, αφού είναι ανήσυχο από τη φύση του και θέλει να είναι διαρκώς σε κίνηση για να μην πλήττει.

ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Το παιδί που έχει τον Δία στον Καρκίνο είναι πραγματικά μια αγαθή φύση, προστατευτικό με τους αδύναμους γύρω του, χαρισματικό και ιδιαίτερα ευσυνείδητο. Είναι ιδιαίτερα φιλόξενο, αγαπά την οικογένεια, το σπίτι και είναι ιδιαίτερα στοργικό με τα αδέλφια και τους γονείς του. Έχει μεγάλη φαντασία, έντονη διαίσθηση, λατρεύει τη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ.

ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Το παιδί με τον Δία στον Λέοντα έχει γερά αποθέματα αισιοδοξίας και θετικής σκέψης για τη ζωή και καταφέρνει τις περισσότερες φορές να επιτυγχάνει στους στόχους του. Είναι γενναιόδωρο, μεγαλόκαρδο, υπερήφανο, έχει τάσεις αυτοπροβολής, ιδιαίτερο ταλέντο στις τέχνες, κυρίως στην υποκριτική, αλλά αν δεν το προσέξετε μπορεί να αποκτήσει στην πορεία τάσεις επιδειξιομανίας και έπαρσης. Πρέπει να του ενισχύετε την αυτοπεποίθηση, αλλά και να φροντίζετε να παραμένει προσγειωμένο.

ΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Η καλοσύνη και η ευσυνειδησία είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του παιδιού, που έχει τον Δία του στην Παρθένο. Είναι το παιδί που δεν θα σας δυσκολέψει ιδιαίτερα με το σχολείο, αφού στην κυριολεξία ρουφάει τη γνώση, λατρεύει να μορφώνεται, ασχολείται περισσότερο με τις λεπτομέρειες και την ανάλυση.

Καταξιώνεται όταν μεγαλώνει στον επαγγελματικό στίβο, ιδιαίτερα όταν εξειδικεύεται, αλλά πρέπει από μικρό να του τονίζετε την αυτοπεποίθηση για να μην «πουλά» φθηνά τα ταλέντα του.

ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Το παιδί με τον Δία στον Ζυγό αναπτύσσει έντονα κοινωνική δράση από μικρή ηλικία, καταφέρνει με το χαμόγελο του να γίνεται ιδιαίτερα συμπαθές στο περιβάλλον του και μάλιστα κάποιες φορές γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές. Είναι διασκεδαστικό, έχει εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ, άκρως επικοινωνιακό και αν αξιοποιήσει αυτά του τα ταλέντα θα καταφέρει να φτάσει πολύ ψηλά!

ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Το παιδί με τον Δία στον Σκορπιό έχει μια ιδιαίτερη ζωτικότητα, ενώ το σημαντικότερο ατού του είναι το γερό του κύτταρο, άρα και η πολύ δυνατή υγεία. Έχει ούτως ή άλλως το δυνατότερο ένστικτο επιβίωσης. Από τη φύση του είναι πιο μυστικοπαθές και κάποιες φορές μπορεί να αναπτύξει θεραπευτικές ικανότητες γι’ αυτό κι αυτή η θέση απαντάται συχνά σε ωροσκόπια θεραπευτών, ψυχολόγων, γιατρών. Εξαιρετική είναι η αντίληψη του και για τον κόσμο του χρήματος.

ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Το παιδί με τον Δία στον Τοξότη είναι ένα πολύ τυχερό παιδί, καθώς ο Δίας κυβερνά το ζώδιο αυτό και βρίσκεται στο καλύτερο του περιβάλλον. Το παιδί έχει μια ευγενική και καλή φύση, από μικρό παρατηρεί και φιλοσοφεί τις καταστάσεις, του αρέσει να παίρνει ρίσκα και ίσως κάποιες στιγμές υπερβάλλει, αλλά έχει βαθύ αίσθημα δικαιοσύνης και γίνεται μέγας ανθρωπιστής. Προσοχή χρειάζεται μόνο η αδυναμία που έχει να συγκεντρωθεί στον στόχο του.

ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Το παιδί με τον Δία στον Αιγόκερω φημίζεται για την υπευθυνότητα του από την παιδική του ηλικία, έτσι πώς να μην καταφέρνει να επιτύχει μεγαλώνοντας; Αγαπά το καθήκον, δεν λέει όχι και για την πιο σκληρή δουλειά, έχει απίστευτες οργανωτικές ικανότητες, φιλοδοξία, ενώ έχει τη φυσική κλίση προς τη λιτότητα και την οικονομία. Είναι το παιδί που είναι ευχαριστημένο και με τα λίγα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πολεμήσει για τα πολλά.

ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Το παιδί με τον Δία στον Υδροχόο είναι ίσως το πιο ανοιχτόμυαλο παιδάκι του ζωδιακού! Οι σκέψεις και οι ιδέες του είναι πρωτότυπες, έλκεται από το διαφορετικό, το εκκεντρικό, λατρεύει τις νέες τεχνολογίες, αλλά μπορεί να γίνει και δογματικό αν δεν προσέξετε στην διαπαιδαγώγηση του. Ο Δίας στον Υδροχόο είναι εξαιρετική θέση για επιστημονική μελέτη και έρευνα και προικίζει τον άνθρωπο με αληθινή αγάπη για τον συνάνθρωπο του.

ΔΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ

Η δεύτερη καλύτερη θέση του Δία στον Ζωδιακό είναι στους Ιχθύς, που ήταν το παραδοσιακό ζώδιο της διακυβέρνησης του. Το παιδάκι με τον Δία στους Ιχθύς είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, φιλικό, γίνεται εύκολα συμπαθές, λατρεύει την ονειροπόληση και τα ταξίδια και έχει συνήθως καλλιτεχνικές τάσεις. Έχει έντονη διαίσθηση, μπορεί να εκδηλώσει μεταφυσικές ανησυχίες από νωρίς και διαπρέπει στις ξένες γλώσσες από την παιδική του ηλικία.