Οι γεύσεις των ζωδίων του Νερού

Οι γεύσεις των ζωδίων του Νερού

Τα βότανα και τα μπαχαρικά είναι χρήσιμο «εργαλείο» στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική και δίνουν γεύση στα πιάτα σας, αλλά και στην ίδια σας τη ζωή! Τα αρώματα τους είναι ξεχωριστά και οι ιδιότητες τους μοναδικές. Ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις του καθένα επιλέγει αυτό που του ταιριάζει. Και επειδή τα ζώδια έχουν κι αυτά τις προτιμήσεις τους στο αρωματικό, μοσχοβολιστό σύμπαν των βοτάνων και των μπαχαρικών, ας μάθουμε ποια μπαχαρικά και βότανα είναι ιδανικά για τα ζώδια του νερού.

Τα τέσσερα στοιχεία

Η αστρολογία, από την αρχαία εποχή, βασιζόταν στους κανόνες που θέσπισε ο φιλόσοφος και μαθηματικός Εμπεδοκλής για τα τέσσερα θεμελιώδη στοιχεία της φύσης: ο αέρας, η φωτιά, η γη και το νερό αποτελούσαν τον πυρήνα του κάθε ζωδίου. Με τη βοήθεια των τεσσάρων αυτών στοιχείων μπορούμε να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά των ζωδίων, αλλά και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη γεύση και τις μυρωδιές.

Τα ζώδια του Νερού

Το νερό συμβολίζει την πηγή ζωής του ανθρώπου, τη μήτρα και το συναίσθημα. Ταυτίζεται με την αγάπη, τη δοτικότητα, τον εσωτερικό μας κόσμο και τα όνειρα. Το νερό είναι μαλακό, απαλό και πανταχού παρόν, αφού πηγαίνει παντού και αλλάζει μορφή συνέχεια. Αποτελεί τη βασική έκφανση της καρδιάς, που εκφράζεται μέσα από κάθε τι που μας βοηθάει να την ανοίγουμε, όπως η μουσική και το τραγούδι. Το νερό είναι υποχωρητικό και παντοδύναμο, καθώς απλώνεται και καλύπτει τα πάντα. Είναι η βάση της κάθε μας σκέψης και πράξης! Τα 3 ζώδια του νερού είναι ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και οι Ιχθύες.

Καρκίνος

Ο συναισθηματικός Καρκίνος χρειάζεται ένα βότανο, που θα του ξυπνήσει μνήμες από τη μαμά και θα καταπραΰνει και το στομάχι παράλληλα! Ο δυόσμος μπορεί να του θυμίσει τα γεμιστά της, αλλά και να βοηθήσει στη χώνεψη. Το γαρύφαλλο, με το έντονο άρωμα του, είναι ένα μπαχαρικό διεγερτικό και τονωτικό -ό,τι πρέπει για γλυκά που λατρεύει, όπως η καρυδόπιτα και που του τονώνουν την αυτοπεποίθηση!

Σκορπιός

Ο αισθησιακός και μυστηριώδης Σκορπιός χρειάζεται ένα βότανο όπως το τζίνσενγκ, που τον βοηθάει να αποβάλλει τις τοξίνες, που δημιουργούνται από το έντονο συναίσθημα του και είναι ιδανικό για ρόφημα. Το μπαχαρικό που τον ξετρελαίνει είναι το μοσχοκάρυδο, με το πολύ ιδιαίτερο άρωμα, που αναδεικνύει έναν απλό πουρέ, ή μια κολοκυθόσουπα και που είναι κι αυτό όπως ο ίδιος: σε μικρές ποσότητες κάνει θαύματα, σε μεγάλες είναι δηλητήριο.

Ιχθύες

Οι ονειροπόλοι Ιχθύες χρειάζονται ένα βότανο που θα τους ταξιδέψει και θα τους χαλαρώσει παράλληλα, όπως είναι το απαλό χαμομήλι με τις ηρεμιστικές του ιδιότητες, που είναι το πιο κατάλληλο για ρόφημα. Το μπαχαρικό που θα τους συναρπάσει και θα τους μαγέψει είναι η μαστίχα, που θα δώσει το ξεχωριστό της άρωμα σε γλυκά με κρέμα όπως ένα ρυζόγαλο ή ακόμη και σε φαγητά, όπως το κλασικό κοκκινιστό.

 

* Περισσότερα για τα βότανα και τα μπαχαρικά που ταιριάζουν με κάθε ζώδιο, μαζί με υπέροχες συνταγές θα βρείτε στο βιβλίο: Η Γεύση των Ζωδίων, της Χριστίνας Δ. Θεοχάρη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας.

https://minoas.gr/product/i-geysi-ton-zodion/