Το γλυκό των Ιχθύων: Πάβλοβα με φράουλες και σμέουρα

Το γλυκό των Ιχθύων: Πάβλοβα με φράουλες και σμέουρα

Το γλυκό των Ιχθύων: Πάβλοβα με φράουλες και σμέουρα

Ένα ζώδιο που αγαπά την ικανοποίηση των αισθήσεων του και τις ηδονές δεν θα μπορούσε να μην απολαμβάνει το φαγητό. Από τη φύση τους δημιουργικοί, με φαντασία που οργιάζει και πειραματική διάθεση, θα δείξουν μέσω της προσφοράς ενός δείπνου που έχουν φτιάξει μόνοι τους πόσο πολύ νοιάζονται και αγαπούν το άτομο που το προσφέρουν. Για τους Ιχθύς ακόμη και το φαγητό είναι τρόπος για να πουν «σ’ αγαπώ». Τους αρέσει να μοιράζονται την εμπειρία του φαγητού με καλή παρέα και κυρίως στη σωστή ατμόσφαιρα. Δεν θα εκτιμήσουν κανένα φαγητό που δεν τους έχει σερβιριστεί στην ατμόσφαιρα που θέλουν (υπό το φως των κεριών, με ωραία μουσική υπόκρουση κλπ.) και με το απαραίτητο σωστό συνοδευτικό κοκτέιλ ή ποτήρι κρασί. Έχουν αδυναμία στις φινετσάτες ελαφριές γεύσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ξετρελαίνονται για μια παραδοσιακή καλομαγειρεμένη συνταγή που τους θυμίζει την παιδική τους ηλικία και τη γιαγιά τους! Το συναίσθημα τους είναι αυτό που καθορίζει και τι θα μπει στο τραπέζι τους. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι το πλέον ευαίσθητο και συναισθηματικό ζώδιο. Πολλές φορές μάλιστα το φαγητό αντικαθιστά τα συναισθήματα που δεν παίρνουν (κυρίως τα γλυκά). Για τους ευαίσθητους, ονειροπόλους και φευγάτους Ιχθύς ο αγαπημένος μας masterchef Λάμπρος Βακιάρος προτείνει μια υπέροχη Πάβλοβα με φράουλες και σμέουρα!

ΥΛΙΚA

Για τη μαρέγκα

  • 4 ασπράδια αυγού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 7 γρ. κορν φλάουρ
  • 15 γρ. χυμό λεμονιού
  • 5 γρ. εσάνς βανίλιας

Για τη σύνθεση

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Φράουλες
  • Σμέουρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 105 λεπτά

Για τη μαρέγκα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και χτυπάμε με το «φουέ» για 5-7 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να δένει. Παράλληλα προσθέτουμε τη ζάχαρη σε ένα μούλτι και «κόβουμε» για 20΄΄-30΄΄.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο μίξερ σε 4 δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα (με το μίξερ πάντα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα) για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Σε αυτό το σημείο κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τον χυμό λεμονιού και την εσάνς βανίλιας και με απαλές κινήσεις τα ομογενοποιούμε στο μείγμα.

Σε ένα ταψί 30×40 εκ. προσθέτουμε τη μαρέγκα στο κέντρο του ταψιού και με τη βοήθεια με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή με το πίσω μέρος μιας κουτάλας, το απλώνουμε σε στρογγυλό σχήμα και δημιουργούμε στο κέντρο μία λακούβα.

Tip 1: Αν θέλουμε σχηματίζουμε στη λαδόκολλα ένα στρογγυλό σχήμα με ένα πιάτο και μολύβι.

Tip 2: Μπορούμε να δώσουμε διάφορα σχήματα στη μαρέγκα με τη βοήθεια ενός κορνέ.

Ψήνουμε για 90 λεπτά και στη συνέχεια κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει μέσα στον φούρνο ολοκληρωτικά.

Για τη σύνθεση

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το τυρί μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και ομογενοποιούμε. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει ελαφρώς.

Απλώνουμε την κρέμα στο κέντρο της μαρέγκας και στη συνέχεια στολίζουμε με κομμένες φράουλες και σμέουρα.

Καλή σας απόλαυση!

 

Για περισσότερες συνταγές από τον Λάμπρο Βακιάρο, επισκεφτείτε τη δική του ιστοσελίδα: https://www.lambrosvakiaros.com/