Σχέση με Ιχθύες

Σχέση με Ιχθύες

Σχέση με Ιχθύες

Το κριτήριο με το οποίο επιλέγουν συντρόφους οι Ιχθύες είναι ένα μεγάλο μυστήριο, ακόμα και για τους ίδιους, πόσο μάλλον για τους υπόλοιπους…

Υπάρχουν φορές που θα επιλέξουν κάποιον επειδή τους προσφέρει τον ουρανό με τα άστρα, συναισθηματικά ή υλικά… Άλλοτε πάλι κάποιον που μπορεί να μην έχει στον ήλιο μοίρα, κάποιον με απρόσιτη καρδιά που δεν θα έχει να τους δώσει τίποτα. Συχνά, αφήνουν άλλους να διαλέξουν για αυτούς, με ασυνείδητο κριτήριο τι θεωρεί επιτυχία η κοινή γνώμη, η οικογένεια και ο εκάστοτε κοινωνικός περίγυρος, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι με αυτό τον τρόπο αγνοούν την ψυχή τους και τις πραγματικές τους επιθυμίες. Πρωταρχικό ρόλο παίζει συνήθως η φαντασία τους και το όνειρο που χτίζουν, χωρίς απαραίτητα αυτό να στηρίζεται  στο στέρεο έδαφος της λογικής ή της συναισθηματικής ωριμότητας.

Μελανούρια και Ζαργάνες

Μπορεί κάποιος να αντισταθεί σε δύο υγρά σκοτεινά μάτια, που όταν τα κοιτάς είναι σαν να χάνεσαι στις ασημένιες λάμψεις των αστεριών που λικνίζονται στο πέλαγος;

Οι Ιχθύες κατέχουν ενστικτωδώς την τέχνη της αποπλάνησης. Είναι πλασμένοι για την αγάπη και τον έρωτα. Ξέρουν να σε τυλίγουν στα παραμυθένια δίχτυα τους και να σε παρασύρουν στον μαγικό τους κόσμο. Μπορείς να χάσεις την καρδιά σου και την αίσθηση της πραγματικότητας όταν βρίσκεσαι δίπλα τους. Όμως, αν και ερωτεύονται εύκολα, αμέσως μετά  ακολουθεί και η απομυθοποίηση. Εξιδανικεύουν τόσο πολύ τον έρωτα, που τελικά σχεδόν πάντα η πραγματικότητα τους απογοητεύει. Όσο εύκολα δραπετεύουν στον κόσμο των ονείρων, άλλο τόσο γρήγορα μπορεί να δραπετεύσουν και από μία σχέση που δεν μπορεί να σηκώσει τις εξωπραγματικές επιθυμίες τους.

Δεν ξέρω τι κάνω, δεν ξέρω πού πάω και τι θα απογίνω

Όσο υπέροχα αλτρουιστικό είναι να νιώθεις απέραντη αγάπη και κατανόηση για τους άλλους, άλλο τόσο είναι και επικίνδυνο. Το να τα δίνουν όλα, παίρνοντας πίσω ψίχουλα, τους αφήνει εύκολη βορά σε ανθρώπους που επωφελούνται από τον δοτικό χαρακτήρα τους. Βλέπουν και περιμένουν πάντα το καλό, ακόμα και με ανθρώπους που δεν έχουν και τόσο καλές προθέσεις. Σε αυτή την περίπτωση τρέφονται από τις σάρκες τους συγγενείς, φίλοι, σύντροφοι, οι οποίοι παίρνουν διαρκώς την καλή τους ενέργεια και τους εκμεταλλεύονται με διάφορους τρόπους. Επηρεάζονται πάρα πολύ από τις απόψεις των άλλων, με αποτέλεσμα να αλλάζουν γνώμη πολύ εύκολα και να μην έχουν καλή επαφή με την πραγματικότητα. Αργούν πολύ να καταλάβουν τι είναι τα όρια, πώς να τα χρησιμοποιήσουν και αυτό δεν συμβαίνει παρά μόνον όταν έχουν «καεί» πολλές φορές…

Μοιάζεις κι εσύ σαν θάλασσα

Οι Ιχθύες είναι μακράν το πιο ευάλωτο ζώδιο και μπορείς να τους πληγώσεις ακόμα και με την καρδιά ενός μαρουλιού, δηλαδή ακόμη και μ’ ένα άσχετο σχόλιο. Η καρδιά τους είναι τόσο μεγάλη και ανοιχτή που ραγίζει εύκολα. Αυτή η μεγάλη ευαισθησία δημιουργεί συναισθηματική «αστάθεια», η οποία μπορεί να οδηγήσει σε «παραπονιάρικα» συμπεράσματα και συμπεριφορές. Αν κάποιοι, για παράδειγμα, δεν νιώθουν ασφαλείς με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, μπορεί να θυμώνουν και να πουν ή να κάνουν πράγματα για τα οποία θα μετανιώσουν αργότερα. Βεβαίως, δεν θα παραδεχτούν εύκολα ότι είναι υπερευαίσθητοι. Θα προτιμήσουν να πείσουν τον εαυτό τους ότι έχουν όλα τα δίκια με το μέρος τους και θα σπρώξουν τις ενοχές τους στους γύρω τους ή θα βουλιάξουν στην αυτολύπηση, διότι «κανένας δεν τους νοιάζεται ή τους αγαπάει πραγματικά»! Οι Ιχθύες έχουν δύο τύπους και κυρίως οι γυναίκες. Είναι ο ήρεμος και ευαίσθητος τύπος που έχει τα δάκρυα στο τσεπάκι του και ο άλλος τύπος ο πιο δυναμικός και φωνακλάς, που είναι πιο επιθετικός και «τα σπάει» όταν έχει τα νεύρα του. Είναι καλύτερα να αλλάζεις δωμάτιο ή να φεύγεις από το σπίτι όταν συμβαίνει αυτό, διότι είναι  κομματάκι ανεξέλεγκτοι σε αυτή τη φάση, αλλά όταν είναι στα καλά τους είναι έξω καρδιά.

Σουπιές

Όσο κοντά και να είστε μαζί τους, πάντα θα υπάρχει κάτι που δεν θα αποκαλύπτουν, ένα κρυφό προσωπικό κομμάτι του εαυτού τους ή της αλήθειας τους. Τους αρέσει να έχουν τα μικρά ή μεγάλα μυστικά τους και φυσικά τον δικό τους κόσμο.

Μπορούν να ενσωματωθούν άνετα σε όποιο περιβάλλον βρεθούν, να ντύνονται και να συμπεριφέρονται όπως οι υπόλοιποι και να τα πηγαίνουν περίφημα με όλους σαν να βρίσκονταν πάντα εκεί. Έχουν μία τάση να επηρεάζονται πολύ από τον περίγυρό τους, αλλάζοντας ακόμα και τον χαρακτήρα, τα γούστα ή τα πιστεύω τους, για να ενσωματωθούν. Έτσι, συνήθως συγχρωτίζονται με μία μεγάλη γκάμα διαφορετικών μεταξύ τους ανθρώπων.

Επειδή η φαντασία τους συνήθως οργιάζει, τους είναι εύκολο να ερωτεύονται πολύ συχνά,  κάποιες φορές ακόμη κι αν βρίσκονται ήδη σε σχέση. Όταν κάτι τους κινήσει το ενδιαφέρον αρχίζουν να φαντασιώνονται και αν δεν έχουν αρκετά «κρατήματα» στον χαρακτήρα τους, μπορούν να παίξουν άνετα σε διπλό ταμπλό δημιουργώντας γύρω τους «φουρτούνες», διότι συνήθως δεν μπορούν να αποφασίσουν και τι θέλουν τελικά! Όταν συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να θολώσουν τα νερά, για να μπορέσουν να ξεγλιστρήσουν χωρίς συνέπειες. Ο Ποσειδώνας που τους κυβερνά είναι και ο πλανήτης της εξαπάτησης, για αυτό κάποιοι εκπρόσωποι του ζωδίου μπορεί να προβάλλουν αυτή την πλευρά του, δηλαδή να μην είναι ειλικρινείς, ξεκάθαροι και τίμιοι με τον εαυτό τους ή τους άλλους (ή και να ελκύουν άτομα που θα τους φερθούν έτσι). Καμιά φορά θέλοντας να διατηρήσουν τον έλεγχο των πραγμάτων μπορεί να έχουν μία παθητική ή επιθετική συμπεριφορά και μία τάση να γίνονται χειριστικοί. Συνήθως αυτά οφείλονται σε τραύματα ή ανασφάλειες. Συχνά οι πληγωμένοι άνθρωποι πληγώνουν με τη σειρά τους άλλους ανθρώπους.

Έπεσα στα βαριά…

Μερικές φορές ο κόσμος μοιάζει πολύ σκληρός και πεζός για τα παιδιά του Ποσειδώνα. Πάντα θέλουν κάτι παραπάνω και δεν ξέρουν τι ακριβώς ψάχνουν. Η τάση τους να δραπετεύουν όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, τους οδηγεί σε πολλές εξαρτήσεις. Μπορεί να αναπτύξουν διατροφικές διαταραχές, να κατευνάζουν το άγχος τους με τη χρήση αλκοόλ, ναρκωτικών, να αναπτύξουν εξάρτηση στα τυχερά παιχνίδια, στο διαδίκτυο, στη δουλειά, ακόμη και στον έρωτα. Σε αυτή την περίπτωση θέλουν να αλλάζουν διαρκώς  συντρόφους, ερωτικούς παρτενέρ ή εξαρτώνται απόλυτα από ένα άτομο που είναι για εκείνα όλος ο κόσμος.

Η συνήθεια γίνεται χαρακτήρας και ο χαρακτήρας γίνεται προσωπικότητα. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να περιτριγυρίζονται από καλή οικογένεια, καλούς φίλους, καλούς συντρόφους και να έχουν ένα σταθερό περιβάλλον με αρχές στη ζωή τους. Ο ευαίσθητος ψυχισμός τους μπορεί να αποκτήσει εύκολα τραύματα, φοβίες και να επηρεαστεί από τους λάθος ανθρώπους. Η ψυχολογική βοήθεια, η θεραπεία, αλλά και η πνευματικότητα, η πίστη σε κάτι ανώτερο, είναι για αυτό το ζώδιο η άγκυρα που θα τους βοηθήσει να σταθεροποιήσουν το καράβι της ψυχής τους σε ήρεμα λιμάνια, μακριά από τα άγρια κύματα των συναισθημάτων τους.

Ο άντρας Ιχθύες

Είναι χαρισματικό και ταλαντούχο άτομο. Έχει πάντα πολλές ιδέες να συζητήσει. Είναι  απόλυτος στις επιθυμίες του και για να σχετιστεί πρέπει να νιώθει ότι ταυτίζεται στον τρόπο ζωής και σκέψης. Του αρέσει πολύ να υπάρχουν διαρκώς καινούριες ιδέες και προκλήσεις, για να κρατήσουν το ενδιαφέρον του ζωντανό σε μία σχέση. Είναι καλλιτεχνικός τύπος, με άριστη αισθητική και θεματική προσέγγιση. Το να μείνει πιστός είναι μία πρόκληση και θα χρειαστούν συχνές «περιπολίες», ώστε να προληφθούν καταστάσεις πριν μπει ο πειρασμός στο μυαλό του. Σαν σύζυγοι και γονείς παρέχουν πολύ συναισθηματική υποστήριξη, εμπνέουν στόχους στα παιδιά τους και προσφέρουν πάντα μία αισιόδοξη πλευρά για να κατευνάσουν κάθε ανησυχία τους.

Η γυναίκα Ιχθύες

Ευαίσθητες και λεπτεπίλεπτες ή βράχοι δύναμης, οι γυναίκες Ιχθύες έχουν τη χάρη της γοητείας και είναι άνθρωποι της καρδιάς. Συνήθως είναι πολύ εργατικές και κάνουν καλή οικονομική διαχείριση. Έχουν το χάρισμα της ενόρασης, αλλά κάνουν «τα στραβά μάτια» όταν πρόκειται για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Είναι πολύ δοτικές και συζητήσιμες, πάντα πρόθυμες να βοηθήσουν. Σαν σύζυγοι και μητέρες είναι εξαιρετικές. Πολύ αφοσιωμένες, «κρατάνε» τις περισσότερες ευθύνες και είναι… η «μάνα κουράγιο» της οικογένειας. Διαθέτουν το πείσμα να παραμερίζουν και τα πιο δύσκολα εμπόδια, αλλά και την ελαστικότητα να πηγαίνουν με το ρεύμα όταν κάτι δεν αλλάζει. Είναι συντηρητικές και λίγο πεισματάρες όταν τις πιάνουν οι κυκλοθυμίες τους.