Συμπαντικοί νόμοι: Ο νόμος της αέναης κίνησης και της δόνησης

Συμπαντικοί νόμοι: Ο νόμος της αέναης κίνησης και της δόνησης

Συμπαντικοί νόμοι: Ο νόμος της αέναης κίνησης και της δόνησης

«Τίποτα δεν μένει σταθερό, τα πάντα κινούνται, τα πάντα δονούνται».

Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, η τεράστια αυτή προσωπικότητα της φιλοσοφίας, των μαθηματικών, της γεωμετρίας, της μουσικής και όχι μόνο, διατύπωσε τον 5ο αιώνα π.Χ. τη θεωρία της «Αρμονίας των Σφαιρών». Ισχυρίστηκε ότι όλο το σύμπαν δονείται σε υπερκόσμιες μελωδίες, «εξ ανόμοιων μεν, και ποικίλων ταχύτατων ήχων και μεγεθών και συνακόλουθων στοιχείων», τα οποία έχουν εναρμονιστεί μεταξύ τους με κάποια «μουσική» διάταξη. Οι κοσμικές αυτές δονήσεις διαθέτουν τις απαραίτητες δυνάμεις συνοχής και εκδηλώνονται η κάθε μία σύμφωνα με τη δική της ιδιαιτερότητα. Η κατανόηση τους μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να συνειδητοποιήσει τη δομή του «κόσμου» και τη θέση του ως μέρος της ενιαίας αυτής συμπαντικής συμφωνίας.

Μία άλλη μορφή της φυσικής, ο Nikola Tesla δήλωνε είκοσι αιώνες αργότερα ότι αν θέλουμε να ανακαλύψουμε τα μυστικά του σύμπαντος πρέπει να σκεφτούμε με τους όρους της ενέργειας, των συχνοτήτων και της δόνησης.

Ό,τι υπάρχει ορατό και αόρατο, εάν αναλυθεί στην πιο βασική του μορφή, αποτελείται από ενέργεια και φως το οποίο πάλλεται σε μία συχνότητα ή ένα μοτίβο. Ο νόμος αυτός μάς αποκαλύπτει ότι όλα όσα αντιλαμβανόμαστε γύρω μας δονούνται με τη δική τους ταχύτητα, έχουν τη δική τους συχνότητα, και είναι αυτό που δίνει συγκεκριμένη μορφή σε ό,τι υπάρχει.

Συμπαντικοί νόμοι: Ο νόμος της αέναης κίνησης και της δόνησης-Μικρή λίστα

Εσωτερικοί κραδασμοί

Κάνοντας την αναγωγή, το ίδιο ισχύει για τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

Η προσωπική μας συχνότητα είναι ένα αποτέλεσμα του φυσικού μας σώματος, των σκέψεων και των συναισθημάτων μας. Αυτή η συχνότητα αλλάζει ανάλογα με την ποιότητα των σκέψεων μας και με το πώς αισθανόμαστε. Η δυναμική μας αλλάζει όταν είμαστε χαρούμενοι, ανεβάζοντας τη φυσική μας κατάσταση, και πέφτει όταν είμαστε στεναχωρημένοι, σε σημείο τέτοιο που μπορεί όχι μόνο να μην έχουμε ενέργεια, αλλά και να καταπονηθεί η υγεία μας.

Προσελκύουμε ό,τι είμαστε

Παρομοίως η πραγματικότητα μας διαμορφώνεται από τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Τείνουμε να έλκουμε στη ζωή μας αυτό που είμαστε, αυτό που εκπέμπουμε τη δεδομένη στιγμή. Η ενεργειακή δόνηση φέρνει γύρω μας ανθρώπους και καταστάσεις παρόμοιας συχνότητας με τη δική μας και τα αντικαθιστά όταν αλλάζει το επίπεδο. Με τον ίδιο τρόπο η πραγματικότητα μας αλλάζει όταν αλλάζουμε και εμείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένας αισιόδοξος άνθρωπος θα αντιμετωπίζει πάντα ευχάριστες καταστάσεις. Υπάρχουν και άλλοι νόμοι και όλοι πρέπει να περάσουμε από διάφορα εξελικτικά στάδια. Όμως η στάση μας απέναντι στα πράγματα κάνει τη διαφορά, είναι σαν συγκεκριμένη εκπομπή στο ραδιόφωνο που την ακούνε μόνο εκείνοι που είναι συντονισμένοι στο ίδιο μήκος κύματος.

Συμπαντικοί νόμοι: Ο νόμος της αέναης κίνησης και της δόνησης-Μεγάλη λίστα

Είμαι ο δημιουργός της πραγματικότητας μου

Ο καθηγητής Dr. R. Hawkins στο βιβλίο του «Power versus Force», ερεύνησε και κατέγραψε σε μία κλίμακα που κυμαίνεται από το 0 έως το 1000 συχνότητες των ανθρώπινων συναισθημάτων.

Σύμφωνα με την κλίμακα αυτή τα συναισθήματα που έχουν τη χαμηλότερη δόνηση βρίσκονται στα 20 έως 75 Hz. Το «Εγώ» τα αντιλαμβάνεται ως «πράγματα που μου συνέβησαν». Το επόμενο επίπεδο από τα 100 έως τα 175 Hz περιλαμβάνουν το μήνυμα του «Εγώ» ως «πράγματα που έγιναν από εμένα». Αυτές οι δύο ομάδες συναισθημάτων είναι οι πιο αρνητικές και μπορούν να μετατραπούν σε άσχημες εμπειρίες, ακόμα και σε φυσικές εκδηλώσεις ασθενειών.

Το θετικό όριο ξεκινάει από τα 200 Ηz και φέρει το μήνυμα «τα πράγματα γίνονται μέσω εμού». Καθώς ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της θετικότητας, το άτομο αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα «γίνονται όπως εγώ», και με μία συνειδητή αύξηση της δόνησης δημιουργεί καλύτερες εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες για τη ζωή του.

Σκέψεις + συναισθήματα + δράσεις + πρόθεση = προσωπική συχνότητα

Όταν συνειδητά διαμορφώνει κάποιος την ενέργειά του, απαλλάσσεται από τον αρνητισμό και συντονίζει τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις δράσεις και την επιθυμία του προς μία κατεύθυνση, μπορεί να ανεβάσει τη δόνηση του να προσελκύσει καλύτερες εσωτερικές και εξωτερικές εμπειρίες.

Οι σκέψεις μας, συνειδητές και ασυνείδητες, θέτουν τη συμπαντική ενέργεια προς την πραγμάτωση σε κίνηση, γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε να μην βάζουμε τρικλοποδιά στα όνειρά μας. Κρυμμένα τραύματα και κρυφές αρνητικές σκέψεις μπορεί να εμποδίζουν την ευτυχία μας.

Το περιβάλλον μας επηρεάζει

Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του δόνηση. Όλοι θέλουν να βρίσκονται δίπλα σε αισιόδοξους χαρούμενους ανθρώπους, διότι αυτό ανεβάζει και τη δική τους διάθεση. Εάν για κάποιο λόγο δεν αισθανόμαστε καλά όταν βρισκόμαστε κοντά σε κάποιον, η συχνότητα του είναι πιθανόν να μην βρίσκεται σε αρμονία με τη δική μας και αν αυτό συμβαίνει σε βάθος χρόνου, είναι καλύτερο να απομακρυνόμαστε. Οι αρνητικοί άνθρωποι ρίχνουν την ενέργεια των θετικών, ασυναίσθητα ή με πρόθεση, καθώς έτσι παίρνουν δύναμη. Διαχρονικά, ακόμη και ο έλεγχος και η εξουσία θέλουν να ρίχνουν τα ενεργειακά επίπεδα μέσω του φόβου, για να υποτάξουν το ανώτερο πνεύμα.

Όμως και ένα θλιβερό άσχημο περιβάλλον μπορεί να ρίξει τη διάθεσή μας. Στην Αρχαία Ελλάδα στόλιζαν με όμορφα αγάλματα και ναούς τις πόλεις και φρόντιζαν να μη συμβαίνουν «ανίερα γεγονότα» σε δημόσιους χώρους για να μην ρίξουν την υψηλή δόνηση των πολιτών, η οποία εξασφάλιζε έτσι και την υψηλή δόνηση όλης της πολιτείας.

Πώς να ανεβάσουμε την προσωπική μας συχνότητα:

 • Να δημιουργούμε χαρά στη ζωή μας
 • Να έχουμε επαφή με τη φύση
 • Να δείχνουμε ευγνωμοσύνη για ό,τι έχουμε
 • Να φροντίζουμε τον εαυτό μας
 • Να συναναστρεφόμαστε με καλούς και αισιόδοξους ανθρώπους
 • Να είμαστε δίκαιοι
 • Να αποδεχόμαστε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε
 • Να έχουμε εμπιστοσύνη στο μονοπάτι της ζωής μας
 • Να διατηρούμε τα συναισθήματά μας στη μέση οδό
 • Να ζούμε στο τώρα
 • Να είμαστε παρόντες (συνειδητότητα)
 • Να κάνουμε διαλογισμό
 • Να ακούμε μουσική και να έχουμε επαφή με την τέχνη
 • Να έχουμε σχέσεις αμοιβαίας αγάπης και φροντίδας
 • Να είμαστε δημιουργικοί
 • Να βρισκόμαστε σε κίνηση

Όταν προσανατολιζόμαστε σε αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε, η κυρίαρχη δόνηση μας είναι ο τρόπος που θα πλησιάσουμε την επιτυχία. Η ζωή έχει διαρκείς διακυμάνσεις, αλλά η αναβάθμιση της προσωπικής συχνότητας είναι μία καθημερινή εξάσκηση, η οποία μπορεί να μας οδηγήσει στο να κυριαρχήσουμε τον πιο δύσκολο μας αντίπαλο και τον μεγαλύτερο υποστηρικτή μας, τον ίδιο μας τον εαυτό.