Πώς να προστατεύσετε το σπίτι σας με τη μέθοδο Feng Shui

Πώς να προστατεύσετε το σπίτι σας με τη μέθοδο Feng Shui

Πώς να προστατεύσετε το σπίτι σας με τη μέθοδο Feng Shui

Το Feng Shui δεν αποσκοπεί μόνο στη βελτίωση της αισθητικής του χώρου, αλλά σκοπός του είναι να απλώσει ένα δίχτυ καλής ενέργειας και ασφάλειας. Έτσι, όταν εφαρμόζεται σε ένα σπίτι, η πρόθεση είναι να νιώθουν οι κάτοικοι ασφαλείς από κάθε κίνδυνο και να αισθάνονται σιγουριά για τα αποκτήματα τους.

Υπάρχουν ορισμένες αρχές που χρησιμοποιούνται για να εξασφαλίσουν την οικιακή προστασία και περιλαμβάνουν μερικά σημεία που παίζουν σημαντικό ρόλο σύμφωνα με τη μέθοδο του Feng Shui.

Το κόκκινο χρώμα

Το κόκκινο χρώμα συνδέεται με το στοιχείο της φωτιάς και περιέχει ενέργεια και δύναμη μέσα του. Γι’ αυτό οι ειδικοί του Feng Shui προτείνουν τις αποχρώσεις του κόκκινου χρώματος για την πόρτα εισόδου, ώστε να δημιουργεί την αίσθηση του απόρθητου. Εάν ήδη υπάρχει άλλο χρώμα στην πόρτα, μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει κόκκινα στοιχεία γύρω και πάνω σε αυτήν. Για παράδειγμα, στο χαλάκι της εισόδου, σε πόμολα ή ακόμα στο κουδούνι, το όνομα ή τον αριθμό της οδού που βρίσκεται απέξω. Συχνά μία κόκκινη κορδέλα γύρω από το πόμολο μπορεί να τονίσει το στοιχείο της φωτιάς, δίχως να αλλαχτούν άλλα υπάρχοντα στοιχεία. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και τοποθετώντας μία κόκκινη γλάστρα δίπλα στην πόρτα.

Μία ασφαλής γερή πόρτα

Όπως είναι γνωστό, η κύρια είσοδος θεωρείται το σημείο που εισέρχεται η καλή ενέργεια. Με το να υπάρχει μία καλοφτιαγμένη ασφαλής πόρτα όχι μόνο συμβάλλει στην αίσθηση της ασφάλειας, αλλά στην κυριολεξία προστατεύει τους ενοίκους, διότι πέρα από την ενέργεια μπορεί να εισέλθουν επιθυμητοί και ανεπιθύμητοι επισκέπτες. Για να κρατηθούν λοιπόν μακριά αυτοί οι ανεπιθύμητοι, καλό είναι η πόρτα να έχει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, να είναι γερή και να λειτουργεί άψογα.

Κρύσταλλοι

Το μαύρο χρώμα στους κρυστάλλους συνδέεται με την προστασία, καθώς απορροφούν την αρνητική ενέργεια. Έτσι οι ημιπολύτιμες πέτρες, όπως ο οψιδιανός, η μαύρη τουρμαλίνη, αλλά και άλλες, μπορεί να προστατεύσουν το σπίτι εάν τοποθετηθούν στην είσοδο, στις δευτερεύουσες πόρτες, στις μπαλκονόπορτες και στα παράθυρα. Θεωρείται μεγάλη προστασία να τοποθετούνται κρύσταλλοι σε κάθε γωνία του παραλληλόγραμμου ή τετράγωνου, εσωτερικά ή εξωτερικά του σπιτιού. Ο οψιδιανός είναι ένα ηφαιστειακό πέτρωμα και σε μία ηφαιστειογενή χώρα σαν την Ελλάδα μπορεί κάποιος να μαζέψει τα πιο μαύρα και γυαλιστερά βότσαλα που θα βρει στην παραλία, ώστε να τα χρησιμοποιήσει με αυτό τον τρόπο το σπίτι του. Άλλοι κρύσταλλοι που χρησιμοποιούνται είναι ο λευκός χαλαζίας και ο σεληνίτης που συνδέεται με αγγελική προστασία. Μπορεί κάποιος να τους τοποθετήσει και στις τέσσερις γωνίες του κρεβατιού του, ώστε να αισθάνεται ασφάλεια ακόμα και στον ύπνο του.

Φύλακες

Παραδοσιακά οι καλύτεροι φύλακες για ένα σπίτι είναι τα σκυλιά. Στην κινεζική φιλοσοφία τα λεγόμενα fu dogs τοποθετούνται πάντα εκατέρωθεν της εισόδου σε μορφή αγαλμάτων, αλλά και η μορφή τους διακοσμεί πόμολα και πόρτες σε χάλκινες ή σιδερένιες αναπαραστάσεις. Όμως ο φύλακας αντιπροσωπεύει διαφορετικά πράγματα για τον καθένα και έτσι ως σύμβολα προστασίας μπορεί να χρησιμοποιηθούν διάφορα ζώα, όπως λιοντάρια, δράκοι, πρόσωπα, Άγιοι, άγγελοι, φυλαχτά, ακόμα και φυτά που τους αποδίδονται τέτοιες ιδιότητες. Τέτοια φυτά για παράδειγμα είναι ο βασιλικός, η λεβάντα, τα μπαμπού, ο φίκος, τα χρυσάνθεμα και η αζαλέα. Μπροστά ή πίσω από την πόρτα της εισόδου μπορεί να τοποθετηθούν με αυτό τον τρόπο αγαλματάκια ή εικόνες που παραπέμπουν σε φύλακες, δημιουργώντας την αίσθηση της ασφάλειας.

Κουδουνάκια

Τα μεταλλικά κουδουνάκια που μπαίνουν συνήθως πάνω από τις πόρτες, ώστε να ειδοποιούν τον καταστηματάρχη ότι κάποιος μπήκε στο μαγαζί, θεωρούνται ιδανικά από το Feng Shui για να ενισχύσουν με τις θετικές τους δονήσεις το τσι (καλή ενέργεια) του σπιτιού, αλλά και για να κρατούν ενήμερο τον ένοικο για οποιονδήποτε μπαίνει ή βγαίνει από το σπίτι του από την κύρια ή τη δευτερεύουσα είσοδο, ακόμα και όταν είναι απασχολημένος και δεν έχει οπτική επαφή. Εκτός από την αίσθηση της ασφάλειας, ο μεταλλικός ήχος ξυπνάει με θετικό τρόπο τις ενεργειακές δονήσεις και ενισχύει την καλή τύχη.

Ο καλύτερος του φίλος

Κάθε χρονιά στην κινεζική αστρολογία υπάρχει ένα τυχερό ζώδιο. Χρησιμοποιώντας κάποιος μία εικόνα ή ένα αγαλματάκι από τον καλύτερο φίλο αυτού του ζωδίου μπορεί να μοιραστεί μαζί του την εύνοια των άστρων, σύμφωνα με το Feng Shui. Αυτή τη χρονιά πρωταγωνιστής της τύχης είναι το ζώδιο της Τίγρης. Οι καλύτεροι του φίλοι είναι το Άλογο και ο Σκύλος. Συνεπώς μία απεικόνιση ή ένα αγαλματάκι κάποιου από τα δύο μπορεί να φέρει την επιθυμητή ασφάλεια που προσφέρει η τύχη.

Το αλάτι

Το αλάτι εξαγνίζει και καθαρίζει ένα αρνητικό περιβάλλον. Υπάρχουν μεγάλοι κρύσταλλοι από ροζ αλάτι Ιμαλαΐων, ακόμη και φωτιστικά που έχουν γίνει από αυτό το υλικό, διότι θεωρούνται ιδανικοί στο να εξασφαλίζουν προστασία από απειλές και κακή τύχη. Όμως και ένα απλό γυάλινο μπολ γεμάτο αλάτι, μπορεί να εξουδετερώσει την αρνητικότητα και να εξασφαλίσει έναν πιο αρμονικό και ήσυχο ύπνο, εάν τοποθετηθεί δίπλα στο κομοδίνο.