Οι 7 διαφορετικοί τύποι Υδροχόου

Οι 7 διαφορετικοί τύποι Υδροχόου

Οι 7 διαφορετικοί τύποι Υδροχόου

Όλα τα ζώδια έχουν να επιδείξουν πολλούς και διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας, πόσο μάλλον οι Υδροχόοι οι οποίοι έχουν τόσες αντιφάσεις στον χαρακτήρα τους. Μπορεί από τη μία να δείχνουν ψυχροί και απόμακροι και από την άλλη να χαρακτηρίζονται από την ύψιστη μορφή κοινωνικής ευαισθησίας. Ας εξερευνήσουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τύπους αυτού του ζωδίου που μπορεί να συναντήσουμε.

Ο φουτουριστής

Είναι συνήθως εκείνος ο επιστήμονας, ο εφευρέτης, ο οποίος -άσχετα με το αντικείμενο της εργασίας του- είναι καινοτόμος και εξερευνητής. Το βλέμμα του ατενίζει το μέλλον και μέσα στο μυαλό του συντίθενται οι επόμενες καινοτομίες που θα αλλάξουν το ρου της ιστορίας. Είτε πρόκειται για τεχνητή νοημοσύνη, μηχανική ή αστρονομία, είτε για ιατρική ή φαρμακολογία, βρίσκεται εδώ για να συμβάλλει να οραματιστεί και να φέρει την επόμενη μεγάλη αλλαγή και την εξέλιξη. Ακόμα και στην πιο παραδοσιακή εργασία το μυαλό του βλέπει πάντα μπροστά και προσπαθεί να βρει τρόπους να γεφυρώσει το χθες με το αύριο.

Ο μέσα και έξω

Είναι ο πιο κλασικός τύπος Υδροχόου, τον οποίο μπορείς να συναντήσεις παντού. Είναι φιλικός, εξωστρεφής, πάντα θα χαιρετήσει σχεδόν τους πάντες μέσα στο μπαράκι, θα έρθει να σου μιλήσει με χαρά όταν σε δει, θα ανταλλάξετε σύντομα τα νέα σας, αλλά δεν θα μείνει για πολύ. Αρέσκεται στις κοινωνικές επαφές, πηγαίνει στις διάφορες εκδηλώσεις, γνωρίζει πολύ κόσμο, καθώς του αρέσει να επεκτείνει τους κοινωνικούς του ορίζοντες, αλλά με έναν διακριτικό και κάπως απρόσωπο τρόπο. Ενδιαφέρεται για τον άλλον, αλλά είναι λίγο δύσκολο να επικοινωνήσει σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Αυτό θα συμβεί μόνο σε λίγες περιπτώσεις, αν υπάρξει η σωστή σύνδεση και μετά από πολλές γενικού τύπου συζητήσεις που θα οδηγήσουν σε βαθύτερη γνωριμία.

Ο μαστροχαλαστής

Είναι ο γνωστός «κατσαβιδάκιας» Υδροχόος, που του αρέσει να λύνει μηχανήματα, να βλέπει πώς δουλεύουν και μετά να τα ξανασυναρμολογεί. Όταν ανακαλύψει τον τρόπο που λειτουργούν τίποτα δεν τον σταματάει. Αποκτάει ακτίνες-Χ στο βλέμμα, αλλά και στις υπόλοιπες αισθήσεις και αρχίζει να αντιλαμβάνεται, να ακούει και να αισθάνεται οποιαδήποτε μηχανική βλάβη πέσει στην αντίληψή του. Μετά θα πάει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα. Θα αρχίσει την αποδόμηση, τη σύνθεση και την αναδιαμόρφωση. Κάλλιστα μπορεί να κάνει τον ανεμιστήρα να γίνει και φωτορυθμικό. Φυσικά όλα αυτά δεν θα γίνουν από τη μία μέρα στην άλλη. Μέχρι να κερδίσει τον τίτλο του Bob του μάστορα, θα υπάρξουν και απώλειες. Όταν όμως τον κατακτήσει τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει. Μπορεί να επιδιορθώσει από ποδήλατο μέχρι υπολογιστή, από σεσουάρ μέχρι ελικόπτερο.

Ο συνήγορος του διαβόλου

Όσο καλός άνθρωπος και με αρχές μπορεί να είναι αυτός ο τύπος Υδροχόου, όταν παίρνει μέρος σε μία συζήτηση βγαίνει από μέσα του ο προβοκάτορας. Καμιά φορά το πάει και ένα βήμα παραπέρα και μπορεί να γίνει ο δικηγόρος του διαβόλου πάντα για χάρη της… εποικοδομητικής αντιπαράθεσης. Του αρέσει πολύ να προκαλεί και υποστηρίζει επίτηδες την αντίθετη άποψη, μόνο και μόνο για να βλέπει τον συνομιλητή του να αγανακτεί και να χάνει την ψυχραιμία του. Πατώντας με έναν τρόπο τα συναισθηματικά κουμπιά των άλλων ή χρησιμοποιώντας κάποιες γκρίζες ζώνες της ηθικής ή του καθωσπρεπισμού, αντλεί κάποιου είδους ευχαρίστηση όταν τους κάνει να ξεσπούν. Είναι καλύτερο να τον έχει κάποιος στο πλευρό του, παρά απέναντι, και όταν έχει προβοκατόρικες διαθέσεις η καλύτερη τακτική είναι η ψυχραιμία, το χιούμορ και η απάθεια.

Εκείνοι που σημάδεψαν τη γενιά τους

Είναι όλοι εκείνοι οι εκπρόσωποι του ζωδίου που η φωνή τους χαρακτήρισε τη γενιά τους. Συνήθως προέρχονται από τον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά όχι μόνο. Αυτός ο τύπος Υδροχόου έχει μία πολιτική υπόσταση, αλλά προβάλλει και έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής ο οποίος είναι συνυφασμένος με την εποχή του. Η οπτική του γωνία είναι ευρυγώνια και περιλαμβάνει σύνολα έναντι του ατόμου. Μερικά τέτοια παραδείγματα είναι η Oprah Winfrey, αλλά και δικός μας Πέτρος Κωστόπουλος, που με τη δημοσιογραφική και την εκδοτική τους δουλειά, ανέγνωσαν τα σημεία των καιρών, τα ερμήνευσαν και απέκτησαν μεγάλη επιρροή στον τρόπο ζωής της γενιάς τους.

Ο διανοούμενος επαναστάτης

Είναι ένα ανήσυχο πνεύμα γεμάτο αγάπη για ελευθερία, δικαιοσύνη, το οποίο επαναστατεί όταν βλέπει τα πολιτικά και κοινωνικά λάθη. Αυτός ο αντικομφορμιστικός τύπος Υδροχόου, ξεκινώντας από την εσωτερική του αλήθεια που πηγάζει από μέσα του, έχει διαβάσει, έχει ψαχτεί και έχει κατασταλάξει σε έναν πόλεμο με οτιδήποτε καταστρατηγεί ανθρώπινα δικαιώματα και αξίες. Είναι οπλισμένος με ηθικές αρχές, ιστορική συνείδηση και αντιστέκεται στην εξουσία και στην κοινωνική ανοχή, η οποία αποδέχεται συχνά χωρίς αντίσταση και χωρίς σκέψη οτιδήποτε εξυπηρετεί ύποπτα συμφέροντα. Προσπαθεί να συμβάλει με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο που διαθέτει στην αφύπνιση και στην αντίσταση του κατεστημένου. Μπορεί να είναι λίγο ροκ στην εμφάνισή του και να συχνάζει σε ψαγμένα στέκια, αναζητώντας πάντα για ιδιαίτερους αντισυμβατικούς ανθρώπους με γνώσεις και παρόμοιες ιδέες.

Ο εργατικός

Αυτός ο τύπος Υδροχόου είναι αφοσιωμένος στην εργασία του και είναι λίγο πιο μοναχικός από τους υπόλοιπους. Μπορεί να έχει την ευθύνη της οικογένειάς του ή μόνο του εαυτού του, αλλά είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του και αυτάρκης. Ο κύκλος του είναι σχετικά μικρός, διότι αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του στο να διεκπεραιώσει τις καθημερινές ανάγκες. Συχνά μπορεί να φροντίζει γονείς ή παιδιά και να είναι ο βασικός οικονομικός πάροχος για εκείνους (μονογονεϊκές οικογένειες). Αυτός ο τύπος είναι πιο δεμένος με τους δικούς του ανθρώπους, ξέρει πού ανήκει και πού θα επιστρέψει το βράδυ. Έχει ηγετικές ικανότητες, φροντίζει πάντα για το καλό των γύρω του, ξέρει να αναθέτει εργασίες και μπορεί να θέσει πολύ καλές προτεραιότητες τόσο στον εαυτό του όσο και σε όσους είναι υπό την επίβλεψη του.