Feng Shui 2021 – Ιπτάμενα Άστρα

Feng Shui 2021

Feng Shui 2021 – Ιπτάμενα Άστρα

Σύμφωνα με το κινέζικο σύστημα feng shui υπάρχουν 9 άστρα, που κάθε χρόνο επιδρούν σε διαφορετικές τοποθεσίες μέσα στον χώρο (σπίτια, επαγγελματικοί χώροι, κτίρια γενικότερα). Το κάθε ένα από αυτά έχει και ένα διαφορετικό νόημα και συμβολισμό και αλληλεπιδρά με τις κατευθύνσεις του ορίζοντα, δημιουργώντας έτσι νέες ενέργειες. Δε θα αναλύσω, στο παρόν άρθρο, περισσότερο το πώς προκύπτει το συγκεκριμένο σύστημα, αλλά θα διευκρινίσω ότι με τον όρο «Ιπτάμενα Άστρα» δεν αναφέρομαι ούτε σε ιπτάμενα αντικείμενα, ούτε στα άστρα όπως τα ξέρουμε από την αστρονομία, αλλά σε μία άλλη έκφραση που περιγράφει την ενέργεια, Qi, όπως την ονομάζουν οι Κινέζοι. Με λίγα λόγια τα ιπτάμενα άστρα είναι ολοκληρωμένα ενεργειακά σύνολα και ενεργοποιούνται στις 4 Φεβρουαρίου 2021.

Ευοίωνα Άστρα 2021

Άστρο 1 – Νότος

Φέτος ευνοείται πολύ το Νότιο τμήμα του σπιτιού μας, όπου θα βρίσκεται το ευοίωνο άστρο 1, το οποίο φέρνει νίκη ενάντια στους ανταγωνιστές μας, επιτυχίες, νέες ιδέες και ολοκλήρωση των σχεδίων μας. Για να ενισχύσουμε την ευοίωνη ενέργεια του και να επωφεληθούμε στο μέγιστο βαθμό, μπορούμε να τοποθετήσουμε στο τμήμα αυτό έναν χρυσό ελέφαντα ή ένα κινέζικο μενταγιόν επιτυχίας ή ένα αγαλματάκι Βοδιού. Ενισχύουμε το Νότιο σημείο του σπιτιού μας με το στοιχείο της φωτιάς, δηλαδή βάζοντας κεριά, φώτα και διακοσμητικά αντικείμενα σε κόκκινα χρώματα.

Άστρο 9 – Βορειοανατολικά

Ένα ακόμα τμήμα του σπιτιού μας που θα ευνοηθεί φέτος είναι το Βορειοανατολικό τμήμα, όπου θα βρίσκεται το ευοίωνο άστρο 9 που φέρνει πλούτο και πολύ θετική, ζωτικής σημασίας ενέργεια. Για να ενισχύσουμε τη θετική του επιρροή στα βορειοανατολικά του σπιτιού, βάζουμε μεταλλικά δοχεία, χρώματα που ανήκουν στο στοιχείο του μετάλλου (γκρι, ασημί, χρυσά, λευκά). Αλλά προσοχή, διότι o Μεγάλος Δούκας, που θεωρείται πολύ δυσοίωνος από τους Κινέζους, φέτος θα βρίσκεται κι αυτός στα Βορειοανατολικά του σπιτιού μας μαζί με το άστρο 9 και έτσι μπορεί να μειώσει κατά πολύ την ευνοϊκή ενέργεια του άστρου 9. Για να εξουδετερώσουμε τη δυσμενή επιρροή του στο σπίτι μας, μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα αγαλματάκι Δρακοχελώνας (υπάρχει με ακριβώς αυτή την ονομασία σε καταστήματα με είδη feng shui). Επίσης αποφεύγουμε να καθόμαστε με την πλάτη μας γυρισμένη Βορειοανατολικά και δεν κάνουμε εργασίες, ανακαινίσεις, έντονους θορύβους κλπ. Όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Προβάτου και του Βοδιού επηρεάζονται πάρα πολύ από τη δυσμενή ενέργεια του Μεγάλου Δούκα και μπορούν να προφυλαχτούν φορώντας κάτι κόκκινο πάνω τους όλο το έτος, π.χ. ένα κόκκινο βραχιόλι, μενταγιόν κλπ.

Άστρο 4 – Ανατολή

Ευνοϊκή και ευοίωνη ενέργεια θα υπάρχει και στο Ανατολικό τμήμα του σπιτιού μας, όπου θα βρίσκεται το ευοίωνο άστρο 4 που σχετίζεται με τις ρομαντικές σχέσεις. Για να προσελκύσουμε μια ρομαντική σχέση με διάρκεια στη ζωή μας ή για να διατηρήσουμε μια ήδη υπάρχουσα σχέση που έχουμε, μπορούμε να τοποθετήσουμε στο ανατολικό σημείο του σπιτιού μας ένα ζευγάρι πάπιες ξύλινες ή κρυστάλλινες ή δύο καρδούλες και άλλα αντικείμενα από ροζ χαλαζία ή μελωδό με 6 ράβδους. Ωστόσο, επειδή δυστυχώς στην Ανατολή θα είναι και τα 3 killings (ενέργεια πολύ δυσμενής που πάντα λαμβάνεται υπόψη στο feng shui) μπορεί να προκληθεί απώλεια χρημάτων και αγαπημένων προσώπων. Για να προστατευτούμε από αυτή τη δυσμενή επιρροή των 3 killings τοποθετούμε τα αγαλματάκια Φου Ντόγκ, που είναι σκύλοι φύλακες ή άλλα αγαλματάκια πολεμιστών με σπαθί από κατάστημα feng shui, για να εξουδετερώσουμε την επιρροή της ενέργειας αυτής. Επηρεάζονται περισσότερο τα άτομα που εκπροσωπούν το ζώδιο του φιδιού, του αλόγου και της κατσίκας.

Άστρο 8 – Δύση

Ένα ακόμα τμήμα που θα ευνοηθεί το 2021 είναι το Δυτικό κομμάτι του σπιτιού μας, όπου θα βρίσκεται το άστρο 8 που φέρνει τον πλούτο, την ευημερία, την αφθονία, την ευμάρεια, τη ζωτικότητα, το κύρος και τη γενναιοδωρία στο σπίτι μας και στα μέλη της οικογένειας μας. Ενισχύουμε στο Δυτικό σημείο του σπιτιού μας την ευνοϊκή επιρροή του άστρου 8 με δεντράκια πλούτου feng shui, φυλαχτά πλούτου, πολύτιμους λίθους, κεραμικά αντικείμενα σε γήινα χρώματα (καφέ, πορτοκαλί, κίτρινο, μπεζ).

Άστρο 6 – Κέντρο

Τέλος, θα ευνοηθεί πολύ το Κέντρο του σπιτιού μας, διότι θα είναι εκεί το άστρο 6, το όποιο φέρνει τη βοήθεια, την τύχη και τις ευκαιρίες που έχουμε ανάγκη. Για να ενισχύσουμε την ενέργεια του και να επωφεληθούμε από το ευεργετικό άστρο 6, βάζουμε στο κέντρο του σπιτιού μας μια 6αδα νομισμάτων ή ένα αγαλματάκι της Θεάς Κουάν Γιν ή αγαλματάκια με τους τυχερούς Βούδες feng shui.

Δυσοίωνα άστρα και κατευθύνσεις για το 2021

Άστρο 2 – Βορράς

Φέτος το Βόρειο τμήμα του σπιτιού βάλλεται από τη δυσμενή ενέργεια του άστρου 2, το οποίο μπορεί να φέρει ασθένεια, στρες, να προκαλέσει συσσώρευση βαριάς ενέργειας και προβλήματα υγείας. Για να προφυλαχτούμε από τη δυσμενή ενέργεια του, θεραπεύουμε την ενέργεια του Βόρειου τμήματος του σπιτιού τοποθετώντας αλατόνερο (βάζουμε θαλασσινό αλάτι ακατέργαστο ή και απλό αλάτι μαγειρικής μέσα σε ένα μπολάκι με νερό βρύσης και ανανεώνουμε όποτε εξατμιστεί) ή 6αδα νομισμάτων (κινέζικα) ή μελωδό με 6 ράβδους ή αγαλματάκι Βούδα θεραπείας ή νεροκολοκύθα υγείας. Μειώνουμε τα γήινα στοιχεία (δηλαδή αποφεύγουμε να τοποθετούμε εδώ πετρώματα, κρύσταλλα, μαρμάρινες επιφάνειες) και ενισχύουμε τα υδάτινα (συντριβανάκια, τρεχούμενο νερό, μπλε και μαύρα χρώματα). Μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα όλα τα είδη feng shui, που θα χρειαστούμε για το 2021, σε καταστήματα λιανικής ή και στο διαδίκτυο.

Άστρο 5 – Νοτιοανατολικά

Στο Νοτιοανατολικό τμήμα του σπιτιού θα βρίσκεται για όλο το έτος το άστρο 5 και μπορεί να προκαλέσει δυστυχία και κακοτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Για να προστατευτούμε από τη δυσοίωνη ενέργεια του και να εξουδετερώσουμε την επιρροή του, είναι απαραίτητο να τοποθετήσουμε ως θεραπεία στο τμήμα αυτό τους τρεις Θεούς Λου Φου Σάο (αγαλματάκια που βρίσκουμε σε οποιοδήποτε κατάστημα με είδη feng shui) ή αλατόνερο ή 6αδα κινέζικων νομισμάτων (κι αυτά τα αγοράζουμε από καταστήματα feng shui σε πολύ προσιτή τιμή). Προσοχή φέτος θα βρίσκεται εδώ και ο SUI PO (σύμβολο που θεωρείται από τους Κινέζους ως ο καταστροφέας του έτους) και η ενέργεια του προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε γάμο, υγεία και καριέρα, γι’ αυτό αποφεύγουμε και δεν κάνουμε εργασίες στα Νοτιοανατολικά του σπιτιού μας, όπως ανακαινίσεις, επισκευές, γκρεμίσματα τοίχων κλπ. Αποφεύγουμε τα κόκκινα χρώματα στη διακόσμηση, καθώς επίσης και τον έντονο φωτισμό. Για να αμβλύνουμε και να εξουδετερώσουμε την επιρροή της ενέργειας αυτής, βάζουμε αντικείμενα ή υφάσματα σε μεταλλικά χρώματα (ασημί, χρυσό, γκρι) και στρογγυλά αντικείμενα.

Άστρο 3 – Νοτιοδυτικά

Στα Νοτιοδυτικά θα βρίσκεται το άστρο 3, το οποίο μπορεί να φέρει έριδες, τσακωμούς, νομικά προβλήματα και θυμό στα μέλη της οικογένειας μας. Για να προστατευτούμε από τη δυσοίωνη ενέργεια του στα Νοτιοδυτικά του σπιτιού μας τοποθετούμε ως θεραπεία ένα αγαλματάκι Δράκου, κόκκινα κινέζικα φυλαχτά και καλό είναι να υπάρχει ενίσχυση του κόκκινου χρώματος γενικότερα. Επίσης, μπορεί να μπει ως θεραπεία για την εξουδετέρωση της ενέργειας του άστρου 3 το αλατόνερο, όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω. Ωστόσο για το 2021 απαγορεύεται να τοποθετηθεί εδώ κάποιος μελωδός οποιουδήποτε υλικού και χρώματος.

Άστρο 7 – Βορειοδυτικά

Στα βορειοδυτικά σημεία του σπιτιού θα βρίσκεται το άστρο 7 και η ενέργεια του μπορεί να φέρει βία, κλοπές και ατυχήματα. Ως θεραπεία εξισορρόπησης -για την ενέργεια του δυσοίωνου αυτού άστρου- στα Βορειοδυτικά του σπιτιού χρησιμοποιούμε κόκκινα κεραμικά αντικείμενα, κάθε είδους από αυτά που διαθέτουμε, π.χ. διακοσμητικά αντικείμενα ή μπορούμε να βάλουμε και εδώ το αλατόνερο. Επίσης, μπορούμε να προμηθευτούμε από κατάστημα feng shui αγαλματάκι με τον Βούδα της τύχης ή μπλε ελέφαντες. Για ακόμα μεγαλύτερη προστασία από το άστρο 7, μπορούμε να μειώσουμε τα μεταλλικά χρώματα (λευκό, ασημί, χρυσό, γκρι) και να αυξήσουμε τα χρώματα που ανήκουν στο στοιχείο του νερού (που είναι το μαύρο, το σκούρο μπλε, το μπλε).

Όλες οι προτεινόμενες θεραπείες για την εξουδετέρωση των δυσοίωνων ενεργειών ή την ενίσχυση των ευοίωνων ενεργειών, δεν είναι απαραίτητο να τοποθετούνται σε εμφανή σημεία αν δε το επιτρέπει ο χώρος μας. Για παράδειγμα, η 6αδα νομισμάτων μπορεί να κρεμαστεί και πίσω από ένα κάδρο, που πιθανότατα να υπάρχει στον χώρο που πρέπει να θεραπεύσουμε. Να θυμάστε ότι καθαρίζουμε τα περσινά φυλαχτά και είδη feng shui, πλένοντάς τα με αλατόνερο ή εκθέτοντάς τα στον ήλιο πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Καλή επιτυχία σε όλους!

 

Σάντυ Κατσούνη

Ψυχολόγος- Αστρολόγος- Εναλλακτικές θεραπείες- Φενγκ Σούι

[email protected]