Ερμής στον Υδροχόο 2021

Ερμής στον Υδροχόο 2021

Ερμής στον Υδροχόο 2021

Πίστη στην επιστήμη και τη λογική!

Στις 8 Ιανουαρίου 2021 ο Ερμής, ο πλανήτης που συμβολίζει την επικοινωνία, τις μετακινήσεις, τις γνωστικές μας ικανότητες, αφήνει το πρακτικό και οργανωτικό ζώδιο του Αιγόκερου για να προχωρήσει στο ζώδιο που θα ξεχειμωνιάσει, τον Υδροχόο. Συνήθως ο Ερμής δεν μένει περισσότερο από 20-25 μέρες σε ένα ζώδιο. Όταν όμως σε κάποιο ζώδιο γυρίζει φαινομενικά ανάδρομος, τότε η παραμονή του παρατείνεται και αγγίζει χοντρικά το δίμηνο. Ο Υδροχόος για το 2021 είναι όντως το ζώδιο, στο οποίο θα μείνει τόσο μεγάλο διάστημα μέχρι τις 15 Μαρτίου 2021. Στο τέλος του Ιανουαρίου, στις 31/1/2021, θα γυρίσει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2021. Αυτή είναι η πρώτη ανάδρομη πορεία του Ερμή για το 2021 και φυσικά θα ακολουθήσουν άλλες δυο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Επικαιροποίηση στόχων

Ο Ερμής και ο Υδροχόος φαίνεται να τα πηγαίνουν εξαιρετικά. Μάλιστα, το σταθερό αυτό ζώδιο του αέρα θεωρείται από πολλούς η έξαρση του Ερμή. Στο αέρινο περιβάλλον του Υδροχόου τείνουμε να βλέπουμε τα πράγματα πιο ανοιχτόμυαλα, με λογική, αλλά και πολύ πιο απρόσωπα και αποστασιοποιημένα. Δηλαδή, ας υποθέσουμε ότι είχατε κάποια διαφορά ή έναν καβγά με τον σύντροφο σας πριν μερικές ημέρες. Ο Ερμής στον Υδροχόο θα σας είναι χρήσιμος όχι για να δείτε την προσωπική σας διένεξη, αλλά τα πιο βαθιά αίτια ή θέματα που μπορεί να υποβόσκουν γενικότερα στη ζωή σας με τις σχέσεις σας, τις αξίες σας, την κατεύθυνση της ζωής σας. Ο Υδροχόος πάει από το ειδικό στο γενικό και δεν επηρεάζεται από το συναίσθημα. Αποδίδει δικαιοσύνη ανεξάρτητα από τα προσωπικά του συμφέροντα. Η περίοδος στην οποία βρίσκεται στον Υδροχόο, στο ξεκίνημα της χρονιάς, είναι ιδιαίτερα θετική για να ξαναδούμε από απόσταση και αντικειμενικά τα μελλοντικά μας σχέδια. Να αλλάξουμε ίσως κάποιες παραμέτρους αν είχαμε ορίσει τα σχέδια μας νωρίτερα και να τα επικαιροποιήσουμε. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε την ανάδρομη φαινομενικά πορεία του τον Φεβρουάριο, που μπορεί πάλι να μας βάλει σε διαδικασία να κάνουμε αλλαγές, αφού οι συνθήκες θα είναι ρευστές σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Απαιτητικές όψεις

Η είσοδος του Ερμή στον Υδροχόο θα συνοδευτεί σχεδόν άμεσα από απαιτητικές όψεις, καθώς θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Άρη τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου, σύνοδο με τον Κρόνο στις 10 Ιανουαρίου, σύνοδο με τον Δία στις 11/1 (αυτή είναι θετική όψη) και τετράγωνο με τον Ουρανό στις 12/1. Μέσα στις πρώτες 4 ημέρες από την είσοδο του κάνει τόσες πολλές όψεις, που θα δημιουργήσει κλίμα νευρικότητας στην καθημερινότητα μας, βιαστικές αποφάσεις, ίσως και έντονες συζητήσεις, διενέξεις και αντιπαραθέσεις. Ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και τις παραπάνω ημέρες να μην βιαστούμε να πάρουμε δεσμευτικές αποφάσεις, κυρίως για θέματα που σχετίζονται με τη δουλειά, τις επιχειρηματικές κινήσεις ή τις σπουδές.

Εξέλιξη και πρόοδο

Το ζώδιο του Υδροχόου, που κυβερνάται στην μοντέρνα αστρολογία από τον Ουρανό, είναι το ζώδιο της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της επανάστασης. Με τον Ερμή σε αυτό το ζώδιο μπορεί να έχουμε πρόοδο σε ό,τι σχετίζεται με την επιστήμη, κυρίως και την τεχνολογία. Όσοι έχουν τον Ερμή στο γενέθλιο ωροσκόπιο τους σε αυτή τη θέση τα καταφέρνουν θαυμάσια με τον κόσμο των ιδεών, της αφαιρετικής σκέψης, της θεωρητικής προσέγγισης, μολονότι δεν φημίζονται για την πρακτικότητα τους. Είναι εξαιρετική θέση για ανθρώπους που ασχολούνται με την τεχνολογία, τα μαθηματικά, τους ερευνητές, τους εφευρέτες. Η αρνητική της πλευρά είναι ότι αφοσιώνονται τόσο πολύ σε αυτό που φαίνεται σε εκείνους λογικό και σωστό και ξεχνούν την «κοινή λογική», αλλά και τις παράπλευρες συνέπειες που μπορεί να έχει για τον άνθρωπο η λύση του προβλήματος που μπορεί να βρήκαν. Μπορεί να έχουν το μυαλό ενός Αϊνστάιν, αλλά να μην βρίσκουν τα κλειδιά τους.

Το διάστημα της… αναμονής

Αν θέλετε να κάνετε κάποιες αγορές τεχνολογικού εξοπλισμού, καλύτερα να μην τις αφήσετε για το τέλος του μήνα που γυρίσει φαινομενικά ανάδρομος. Προτιμήστε είτε το διάστημα μέχρι τις 26/1 είτε μετά τις 28/2 και μέχρι τις 15/2. Μάλιστα, στις 4 και 5 Μαρτίου, που βρίσκεται σε σύνοδο με τον Δία, είναι πάλι πολύ θετικές ημέρες. Θα με έχετε ακούσει να μιλάω για την περίοδο της «σκιάς» του ανάδρομου Ερμή. Πρόκειται για ένα μεγαλύτερο διάστημα από αυτό της ανάδρομης πορείας του, που ο πλανήτης μπορεί να δίνει σχεδόν τα ίδια σημάδια όπως όταν είναι ανάδρομος. Αυτή η περίοδος ξεκινά από τις 15 Ιανουαρίου και εκτείνεται μέχρι τις 13 Μαρτίου. Πολλοί λαμβάνουν υπόψη τους και αυτή την περίοδο ως μια περίοδο αποφυγής αποφάσεων ή εκκινήσεων. Εγώ προσωπικά δεν το κάνω.

Ας δούμε πώς θα επηρεάσει ο Ερμής κάθε ζώδιο ή ωροσκόπο από τη νέα του θέση στον Υδροχόο.

ΚΡΙΟΣ

Η θέση του Ερμή στον Υδροχόο είναι ιδανική για να δείτε τους στόχους σας, να ζητήσετε βοήθεια από συνεργάτες και φίλους, ώστε να τους υλοποιήσετε, να συσφίξετε τις σχέσεις σας με αυτούς που εργάζεστε μαζί τους, να κάνετε νέους φίλους και να ασχοληθείτε έντονα και με το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα είστε πιο δημοφιλείς και πόλος έλξης πολλών βλεμμάτων. Μετά τις 31/1 μπορεί να δείτε φίλους από το παρελθόν ή και συνεργάτες, αλλά χρειάζεται προσοχή στις σχέσεις σας, διότι θα έχουν ένταση. Καθυστερήσεις και εμπόδια θα είναι καθημερινότητα στην περίοδο της ανάδρομης πορείας τον Φεβρουάριο.

ΤΑΥΡΟΣ

Όλα για την καριέρα λέει ο Ερμής από τον Υδροχόο, για το ζώδιο σας. Είναι μια φιλόδοξη περίοδος για σας, στην οποία η εξέλιξη και η άνοδος σας επαγγελματικά θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα. Φυσικά θα υπάρχει και έντονος ανταγωνισμός, αλλά αν δράτε με ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή, δεν έχετε να φοβάστε τίποτε και κανέναν. Μάλιστα δεν είναι απίθανο να προκύψει και μια επαγγελματική ευκαιρία μέσα στο διάστημα αυτό ή και στο τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Μετά τις 31/1 μπορεί να προκύψουν εντάσεις με υψηλά ιστάμενους στη δουλειά ή και ρήξεις αν δεν προσέξετε. Ακόμη, ο Φεβρουάριος μπορεί να φέρει καθυστερήσεις σε μια προαγωγή ή άλλα μικροπροβλήματα στις συνεννοήσεις σας στη δουλειά.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ιδιαίτερα βοηθητική η νέα θέση του Ερμή στον φιλικό σας Υδροχόο, τόσο για την επικοινωνία σας με τους άλλους όσο και για να εισπράξετε τα μέγιστα αν σπουδάζετε, αν ασχολείστε με ένα επάγγελμα επικοινωνίας, το εμπόριο, την εκπαίδευση, τα νομικά. Μετά τις 31/1 όμως και μέχρι τις 20/2 θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, τόσο στις μετακινήσεις και το μεταφορικό σας μέσο όσο και στις επαφές σας με τους άλλους, διότι οι δύσκολες όψεις του σε συνδυασμό με την ανάδρομη φαινομενικά πορεία του μπορεί να δυσχεράνουν την επικοινωνία και να προκαλέσουν αστάθειες, καθυστερήσεις ή ξαφνικά προβλήματα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η νέα θέση του Ερμή στον Υδροχόο στρέφει την προσοχή σας στα οικονομικά σας θέματα, κυρίως αυτά που περιγράφουν τις οικονομικές σας συναλλαγές με άλλους ή τη διαχείριση οικονομικών άλλων. Έτσι είναι μια καλή στιγμή να οργανώσετε χρέη, οφειλές, να αιτηθείτε χρηματοδοτήσεων, χορηγήσεων κλπ. να κάνετε ένα πιο καλό έλεγχο στις επενδύσεις. Από τις 31/1 μέχρι τις 20/2 προσέξτε σε φουσκωμένους λογαριασμούς, αποφύγετε οικονομικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες, διότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν στην πορεία. Να προσέχετε πολύ τα ψιλά γράμματα και αν πρέπει να δεσμευτείτε σε κάτι σημαντικό ίσως πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

ΛΕΩΝ

Θα ασχοληθείτε περισσότερο με τις σχέσεις σας προσωπικές και επαγγελματικές αυτό το διάστημα, καθώς αυτό τον τομέα ενεργοποιεί ο Ερμής περνώντας στον Υδροχόο. Θα έχετε ευκαιρίες για συζητήσεις, επαφές, προβολή της δουλειάς σας. Ίσως έχετε και νέες προτάσεις που θα σας φανούν ενδιαφέρουσες. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι να μην είστε πεισματάρηδες και εμμένετε στις δικές σας απόψεις. Μετά τις 31/1 και μέχρι τις 20/2 επιστροφές από το παρελθόν, εντάσεις, διαπληκτισμοί, αναβολές, καθυστερήσεις, είναι μέσα στα σενάρια της ανάδρομης πορείας του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Θα εκμεταλλευτείτε καλύτερα τον Ερμή στη νέα του θέση στον Υδροχόο, αν βάλετε τα δυνατά σας στη δουλειά, οργανώσετε καλύτερα τον χρόνο σας και είστε πιο αποτελεσματικοί και παραγωγικοί. Ακόμη αν κάνετε τις ρουτίνες της καθημερινότητας σας που σχετίζονται με την υγεία σας πιο σταθερές και δώσετε μεγαλύτερη βάση στο τι προσφέρει η διατροφή και η άσκηση στη φυσική σας κατάσταση. Μετά τις 31/1 και μέχρι τις 20/2 μπορεί να προκύψουν εντάσεις με συνεργάτες, σχέδια που αναβάλλονται ή καθυστερούν ή επαφή με παλιότερους συνεργάτες.

ΖΥΓΟΣ

Με τον Ερμή στον φιλικό σας Υδροχόο θα είναι η καλύτερη σας σε θέματα που αφορούν την επικοινωνία με τους άλλους, τα δημιουργικά και επιχειρηματικά σας σχέδια. Θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες μέχρι τις 15/3 για διασκεδαστικές επαφές και εξόδους, έρωτες και φλερτ, καλύτερη επαφή με τα παιδιά, ενασχόληση με σπορ, χόμπι. Μετά τις 31/1 και μέχρι τις 20/2, στην περίοδο της φαινομενικά ανάδρομης πορείας του, μπορεί να υπάρχουν επιστροφές ερωτικών συντρόφων, δυσκολίες στην επικοινωνία με παιδιά, τάση για αφηρημάδα, ενώ τα σχέδια σας να καθυστερούν ή να χρειάζονται μεταβολές για να τα εφαρμόσετε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η είσοδος του Ερμή στον Υδροχόο σας καλεί να εστιάσετε περισσότερο την προσοχή σας στον τομέα που αφορά το σπίτι και την ακίνητη περιουσία σας. Η ενασχόληση με τα προσωπικά σας θέματα, το σπίτι, την οικογένεια, θα είναι ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων το επόμενο δίμηνο. Ίσως ασχοληθείτε με έναν καινούριο χώρο σπιτιού ή δουλειάς αν προκύψει μια μετακόμιση. Στη φάση της ανάδρομης πορείας του, μετά τις 31/1 και μέχρι τις 20/2, θα έχετε τάση για υπερβολικές αντιδράσεις και διαπληκτισμούς με συγγενείς ή άτομα που συγκατοικούν μαζί σας. Ενδεχομένως να παρουσιαστούν προβλήματα με ένα ακίνητο ή καθυστερήσεις και αναβολές αν πρόκειται για μια αγοραπωλησία.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Από τις 8/1 ο Ερμής γίνεται σύμμαχος σας στα θέματα της καθημερινότητας, των σπουδών, της δουλειάς και των επαφών σας γενικότερα. Θα διαμορφωθούν καλύτερες συνθήκες στην επικοινωνία, μολονότι μπορεί να αυξηθούν οι ρυθμοί στην καθημερινότητα σας. Θα έχετε μεγαλύτερη ενασχόληση με σεμινάρια, σπουδές, διαδίκτυο, ευχάριστες επαφές με συνεργάτες και φίλους, ενώ προσφέρεται και για διαφήμιση των ταλέντων και της δουλειάς σας και υπογραφές συμφωνιών. Μετά τις 31/1 προσοχή σε οδήγηση, μετακινήσεις, το μεταφορικό σας μέσο. Αποφύγετε εντάσεις με στενούς συγγενείς, συνεργάτες και φίλους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Θέματα που αφορούν στα οικονομικά θα σας απασχολήσουν περισσότερο με τη νέα θέση του Ερμή στον Υδροχόο, από τις 8/1 και μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Τώρα η έμφαση είναι στον οικονομικό τομέα και σίγουρα μέσα στο επόμενο δίμηνο μπορείτε να οργανώσετε καλύτερα τα οικονομικά σας. Ακόμη μπορεί να επιτύχετε έναν πιο ωφέλιμο διακανονισμό ή μια χρηματοδότηση. Απλά βιαστείτε, διότι από τις 31/1 μέχρι τις 20/2 θα είναι πιο δύσκολο να τα διαχειριστείτε και θα υπάρχουν καθυστερήσεις ή και προβλήματα σε οικονομικές συμφωνίες. Αν πρέπει να υπογράψετε κάτι μέσα στον Φεβρουάριο κι αποτελεί μια οικονομική δέσμευση, καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό που γνωρίζει ποια ψιλά γράμματα πρέπει να κοιτάξει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Ερμής στο ζώδιο σας θα σας τρέξει ακόμη περισσότερο στην καθημερινότητα σας, παρόλα αυτά θα έχετε καλύτερη κρίση, πιο ξεκάθαρη εικόνα του τι πρέπει να κάνετε, θα είστε πιο ομιλητικοί και θα γοητεύετε τους συνομιλητές σας. Μετά τις 15/1 ξεκινά η φάση της σκιάς της ανάδρομης πορείας του κι αυτό σημαίνει ότι ξεκινά σιγά σιγά η ταλαιπωρία στις επαφές με τους άλλους και τις μετακινήσεις. Να μετράτε καλά τα λόγια σας, να είστε υπομονετικοί και προσεκτικοί όταν οδηγείτε. Θέματα που θα παρουσιαστούν αυτό το διάστημα μπορεί να αργήσουν να επιλυθούν, κυρίως προς τα μέσα Μαρτίου. Βέβαια, πολλές φορές η ανάδρομη φαινομενικά πορεία του μπορεί να δείχνει επιστροφές συνεργατών, φίλων ή και εραστών από το παρελθόν.

ΙΧΘΥΕΣ

Μια πιο εσωτερική περίοδος για σας, σημαίνεται από την είσοδο του Ερμή στον Υδροχόο. Ίσως είναι μια περίοδος με πολλά μυστικά ή και παρασκήνιο που θα βγει αργότερα στην επιφάνεια. Από την άλλη μπορεί τώρα να προετοιμάζετε κάτι, να έχετε πέσει με τα μούτρα σε ένα σχέδιο, να κάνετε έρευνα ή να προετοιμάζεστε για τις σπουδές σας και χρειάζεται λίγη απομόνωση ή συγκέντρωση σε όλα αυτά που έχετε να κάνετε. Μετά τις 31/1 και μέχρι τις 20/2 μην δίνετε λαβές για σχόλια και αποφύγετε σε κάθε περίπτωση να μεταφέρετε ό,τι σας εκμυστηρεύονται. Ο Ερμής στον Υδροχόο για σας είναι βοηθητικός, αν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας, να κάνετε ψυχοθεραπεία, διαλογισμό.