Αριθμολογία: Τι θα φέρει το 2023 σύμφωνα με τον αριθμό του Προσωπικού σας Έτους

Αριθμολογία: Τι θα φέρει το 2023 σύμφωνα με τον αριθμό του Προσωπικού σας Έτους

Αριθμολογία: Τι θα φέρει το 2023 σύμφωνα με τον αριθμό του Προσωπικού σας Έτους

Κάθε νέα χρονιά, σύμφωνα με την Αριθμολογία, αλλάζει ο αριθμός του έτους και κατ’ επέκταση αλλάζει και ο αριθμός του Προσωπικού μας Έτους, ο οποίος προκύπτει από το άθροισμα της ημέρας και του μήνα που γεννηθήκαμε, προσθέτοντας στο τέλος τον αριθμό του νέου έτους.

Παγκόσμιο έτος 7

Αν προσθέσουμε τους αριθμούς του 2023 προκύπτει το άθροισμα 7 και αυτός ο αριθμός συμβολίζει την πληρότητα και την τελειότητα, και σε ορισμένους πολιτισμούς συνδέεται με τη φώτιση, τη θρησκεία, τη μυθολογία, τη φιλοσοφία, αλλά και την κρίση, αποτελώντας έναν από τους αριθμούς με τις πιο ισχυρές έννοιες. Μεταξύ άλλων, ο αριθμός 7 μας παραπέμπει συμβολικά στις 7 ημέρες της εβδομάδας και της δημιουργίας του κόσμου, στα 7 χρώματα του ουράνιου τόξου, στις 7 νότες, στα 7 θαύματα του κόσμου, στους 7 αρχαίους σοφούς, στα 7 θανάσιμα αμαρτήματα, στις 7 θάλασσες, στις 7 πύλες της κολάσεως, στα 7 τσάκρα και άλλα πολλά. Επομένως, θεωρείται ένα έτος κατά το οποίο τα γεγονότα θα αλλάξουν τη ζωή μας και το προσωπικό σύστημα αξιών, αρχών και πεποιθήσεων. Είναι πιθανό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους να νιώθουμε μια τάση απομόνωσης, να περνάμε χρόνο μακριά από τους άλλους με δική μας πρωτοβουλία, προκειμένου όμως να διευρύνουμε την πνευματικότητά μας και να συνειδητοποιήσουμε τα βαθύτερα συναισθήματα μας. Ο αριθμός 7 κυβερνάται από τη Σελήνη και όποιοι έχουν Προσωπικό Αριθμό έτους αυτό το συμβολικό νούμερο ίσως το 2023 να είναι πιο συναισθηματικοί και να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν το νόημα της ζωής.

Αλλαγές και κρίσεις

Το 2023 μας ζητά να κάνουμε μια βουτιά στην ψυχή μας και να κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια μας. Τώρα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε πόσο έχουμε αλλάξει εμείς οι ίδιοι και αν αυτό που έχουμε γίνει είναι συμβατό με τις αξίες μας και τις πεποιθήσεις μας. Τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε καθημερινά από έναν κόσμο που αλλάζει τόσο γρήγορα πολλές φορές διαφοροποιούν την οπτική μας για πρόσωπα και πράγματα, και ίσως το 2023 αυτές οι αλλαγές να έρθουν μέσα από τεράστιες κρίσεις, οι οποίες ναι μεν θα μας κλονίσουν, αλλά θα μας κάνουν να δούμε και να αξιολογήσουμε τα δεδομένα πιο ξεκάθαρα. Μπορεί να μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε πιο βαθιά τον εαυτό μας και να καταλάβουμε το πόσο εμείς έχουμε αλλάξει χωρίς καν να το έχουμε συνειδητοποιήσει. Αυτή η διαδικασία δεν θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, δεν θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα είμαστε διαφορετικοί και συνειδητοποιημένοι, αλλά θα συντελεστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023.

Στόχοι για τη νέα χρονιά

Ο πιο σημαντικός στόχος για το 2023 είναι να κάνουμε την αυτοφροντίδα μας προτεραιότητα. Είναι η χρονιά που πρέπει να δώσουμε σημασία στον εαυτό μας και στις ανάγκες μας και να μην πιέζουμε τις αντοχές μας στα άκρα. Επίσης, θα πρέπει να ακούμε τη διαίσθησή μας και την εσωτερική μας φωνή, για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τις αντιδράσεις μας και τη συμπεριφορά μας στο καθετί. Το 2023 μπορούμε να φτάσουμε στη ρίζα των προβλημάτων μας και να εξετάσουμε το πώς αυτά έχουν επηρεάσει τη ζωή μας μέχρι στιγμής, αλλά και τι έχουμε κάνει για να τα διορθώσουμε ή αν τα κρύψαμε κάτω από χαλάκι. Αυτή τη χρονιά είναι η ευκαιρία μας να επισημάνουμε τα δυνατά μας σημεία και να εξαλείψουμε τις αδυναμίες μας.

Το 2023 δεν θα είναι μια ανάλαφρη χρονιά για τις σχέσεις μας, αλλά μια χρονιά που θα δώσουμε σημασία στην ουσία και όχι στην επιφάνεια και θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και με όσους αγαπάμε. Επίσης, χρειάζεται προσοχή και σε θέματα καριέρας, υπό την έννοια ότι μπορεί να διαχέουμε την ενέργεια μας σε πολλές κατευθύνσεις, να χάσουμε την εστίαση σε αυτό που είναι το ζητούμενο, να απογοητευόμαστε και να αφήνουμε στη μέση ό,τι ξεκινάμε. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πιο οργανωμένοι και πιο σχολαστικοί και μην παρασυρόμαστε από… σειρήνες. Το 2023 δεν συγχωρεί την τεμπελιά και η επιτυχία εξαρτάται από την αφοσίωση, την επιμονή και την πειθαρχεία, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ρεαλιστές και προσγειωμένοι. Η νέα χρονιά δεν προβλέπεται ξεκούραστη, αλλά τα αποτελέσματα θα αξίζουν την προσπάθεια. Οι κερδισμένοι θα είναι αυτοί που θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και δεν είναι φυγόπονοι.

Πώς να βρείτε τον αριθμό Προσωπικού Έτους για το 2023

Βάσει της Πυθαγόρειας Αριθμολογίας οι προσωπικές μας χρονιές προκύπτουν αθροίζοντας τους αριθμούς της ημέρας και του μήνα γέννησης μας και προσθέτοντας το έτος που μας ενδιαφέρει, εν προκειμένω το 2023.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει γεννηθεί στις 3/12, προσθέτουμε αυτούς τους αριθμούς μαζί με το 2023. Δηλαδή 3+1+2+2+0+2+3=13 και μετά το 13 το ξαναπροσθέτουμε για να προκύψει κάποιος μονοψήφιος αριθμός, δηλαδή 1+3=4. Άρα ο Προσωπικός Αριθμός Έτους είναι το 4.

Παραδείγματα:

  • Εάν τα γενέθλιά σας είναι στις 23/8 προσθέτετε την ημερομηνία σας με το 2023.

2+3+8+2+0+2+3=20 και μετά μειώνεται σε μονοψήφιο προσθέτοντας το 2+0=2. Άρα ο Προσωπικός Αριθμός Έτους είναι το 2.

 

  • Εάν τα γενέθλια σας είναι στις 2/1 προσθέτετε την ημερομηνία σας με το 2023.

Δηλαδή: 2+1+2+0+2+3=10 και μετά μειώνετε σε μονοψήφιο, προσθέτοντας το 1+0=1. Άρα ο Προσωπικός Αριθμός Έτους είναι το 1.

 

  • Εάν τα γενέθλια σας είναι στις 3/7 προσθέτετε την ημερομηνία σας με το 2023.

Δηλαδή: 3+7+2+0+2+3=17 και μετά μειώνετε σε μονοψήφιο, προσθέτοντας το 1+7=8. Άρα ο Προσωπικός Αριθμός Έτους είναι το 8.

 

Τι θα φέρει το 2023 σύμφωνα με τον αριθμό του Προσωπικού σας Έτους

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 1

Αν βρήκατε ότι ο Προσωπικός σας Αριθμός για το 2023 είναι το 1, τότε έχετε αρκετούς λόγους για να χαμογελάτε και να είστε αισιόδοξοι, αφού με τη νέα χρονιά ανοίγονται μπροστά σας πολλά νέα μονοπάτια είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Την προηγούμενη χρονιά, δηλαδή το 2022, μπορεί να υπήρξαν καταστάσεις που σας έκαναν να νιώθετε εγκλωβισμένοι και είτε να προσπαθούσατε να απελευθερωθείτε είτε τελικά να τα καταφέρατε και να κάνατε χώρο στη ζωή σας για το καινούριο. Το 2023 θα σας δώσει το κίνητρο και τις ευκαιρίες να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους, να αφήσετε πίσω σας ό,τι σας στενοχωρεί και δεν σας εξελίσσει, να γυρίσετε σελίδα και να κάνετε νέα ξεκινήματα. Το νέο έτος αρχίζει ένας ολοκαίνουργιος προσωπικός κύκλος που θα διαρκέσει 9 χρόνια και τώρα μπορείτε να θέσετε τα θεμέλια για το παρακάτω της ζωής σας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 θα είστε πιο φιλόδοξοι και είναι στο χέρι σας να μην περιορίσετε τον εαυτό σας και να κυνηγήσετε τα όνειρά σας. Μην λογοκρίνετε τη σκέψη σας και τις επιθυμίες σας και μην υποτιμάτε τον εαυτό σας, είναι καιρός να ονειρευτείτε και να κάνετε μια νέα αρχή. Θα είναι μια γόνιμη χρονιά για νέες αποφάσεις, για να βάλετε σε τάξη τις επαγγελματικές σας επιδιώξεις και να κάνετε τις κατάλληλες κινήσεις ώστε να φτάσετε εκεί που επιθυμείτε. Μπορεί τώρα να βρείτε το θάρρος και να υλοποιήσετε παλιές ιδέες και στόχους που στο παρελθόν δειλιάζατε. Σε προσωπικό επίπεδο θα αποφασίσετε ποιους θέλετε να κρατήσετε κοντά σας και ποιους όχι. Αν είστε σε σχέση δεν θα διστάσετε να διεκδικήσετε τις ανάγκες σας με ουσιαστικό και ξεκάθαρο τρόπο και να θέσετε τα θέλω σας και αν δεν γίνουν δεκτά θα προτιμήσετε να τραβήξετε χωριστούς δρόμους και να κάνετε χώρο στη ζωή σας για το καινούριο. Αν είστε ελεύθεροι θα γίνετε πιο άμεσοι στην προσέγγιση σας και θα κυνηγήσετε το αντικείμενο του πόθου σας. Προσπαθήστε το 2023 να είστε ευέλικτοι και να μην τα παρατάτε όταν κάποιοι άλλοι προσπαθούν να εμποδίσουν τον δρόμο σας. Επίσης είναι καλύτερο για εσάς να μην αποκαλύπτετε τα σχέδια σας, τουλάχιστον όχι σε άτομα που δεν έχουν δοκιμαστεί για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό σας. Επειδή ο αριθμός 1 προσανατολίζεται περισσότερο στο «εγώ», προσπαθήστε να μην κοιτάτε μόνο τον εαυτό σας, διότι μπορεί να απομακρυνθούν από κοντά σας αγαπημένα σας άτομα λόγω της εγωιστικής συμπεριφοράς σας.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 2

Αν βρήκατε ότι έχετε Προσωπικό Έτος 2, τότε ετοιμαστείτε το 2023 να πατήσετε λίγο φρένο προκειμένου να αξιολογήσετε τα βήματα σας και τις επιλογές που κάνατε. Το 2023 είναι μια χρονιά ισορροπίας και ανασύνταξης δυνάμεων για εσάς. Είναι η χρονιά της συνεργασίας, της ευαισθησίας, των σχέσεων και της υποχώρησης. Τη νέα χρονιά καλείστε να καλλιεργήσετε αυτά που σπείρατε πέρσι, δηλαδή τη χρονιά που είχατε αριθμό Προσωπικού Έτους το 1. Το 2022 σας πρόσφερε την ευκαιρία να κάνετε νέα ξεκινήματα, να μπείτε σε νέες περιπέτειες και να ακούτε μόνο την καρδιά σας και τα θέλω σας. Τώρα όμως πρέπει να ακούσετε και τους άλλους και να συνεργαστείτε. Ίσως τη νέα χρονιά οι ταχύτητες να πέσουν λίγο, προκειμένου να δείτε με καθαρό μυαλό τι έχετε πετύχει και πώς μπορείτε να το συνεχίσετε με σωστά βήματα ή τι διορθώσεις πρέπει να κάνετε. Και επειδή το 2022 κυνηγούσατε τα προσωπικά σας όνειρα και ίσως απομακρυνθήκατε λίγο από αγαπημένα πρόσωπα, τώρα είναι η χρονιά που χρειάζεται να κάνετε περισσότερο χώρο για τους άλλους, να προσφέρετε τη βοήθεια σας, να δείξετε περισσότερο συναίσθημα. Μπορεί να σας φανεί μια πιο αργή χρονιά, αφού δεν θα έχει τα γκάζια της προηγούμενης. Όμως είναι εξίσου σημαντική, διότι τώρα θα δείτε με καθαρή ματιά τα πάντα και όχι με παρόρμηση. Είναι μια χρονιά αναμονής και προσαρμογής στο νέο σας εαυτό και στις νέες συνθήκες που έχουν έρθει από τις αλλαγές του περασμένου έτους. Φέτος θα φοβάστε περισσότερο την αποτυχία και έτσι θα κάνετε πιο σταθερά βήματα. Στις ερωτικές σας σχέσεις θα είστε πιο ζεστοί και συναισθηματικοί και ίσως να επηρεάζεστε από τις απόψεις και τα θέλω των άλλων. Αφιερώστε χρόνο για να βρείτε την προσωπική σας αλήθεια και τι είναι αυτό που πραγματικά θέλετε. Αυτή τη χρονιά μπορεί να κάνετε νέες γνωριμίες και καινούριες σχέσεις, μπορεί όμως να προχωρήσετε σε δεσμεύσεις, γάμο ή συμβίωση αν έχετε βρει το ταίρι σας και είστε ευτυχισμένοι. Η παγίδα του 2023 για εσάς είναι η τάση σας να τα παίρνετε όλα προσωπικά. Προσπαθήστε να ελέγξετε την υπερευαισθησία σας και μην αναλαμβάνετε περισσότερες ευθύνες από όσες μπορείτε να αντέξετε. Είπαμε είναι μια χρονιά που πρέπει να σκεφτείτε και στους άλλους, αλλά όχι να βάλετε τις ανάγκες τους παραπάνω από τις δικές σας. Οι επικοινωνιακές σας δεξιότητες θα ενισχυθούν, θα σας δοθούν και ευκαιρίες διασκέδασης, αλλά αποφύγετε τις υπερβολές γιατί μπορεί να οδηγηθείτε σε οικονομικές δυσκολίες.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 3

Αν βρήκατε ότι έχετε Προσωπικό Έτος 3, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι το 2023 θα είναι μια πιο ευχάριστη χρονιά, αφού θα είστε πιο επικοινωνιακοί, δημιουργικοί και κοινωνικοί. Το 2023 θέλει από εσάς να είστε εξωστρεφείς και να εκφράζεστε με όποια μέσα επιθυμείτε, από τη συγγραφή και τις τέχνες μέχρι τη δημόσια τοποθέτηση των απόψεων σας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι μια χρονιά που πρέπει να γεμίσετε μπαταρίες, να συναναστραφείτε, να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, νέες φιλοσοφίες, να ανταλλάξετε απόψεις και να αφήσετε πίσω σας οτιδήποτε είναι ξεπερασμένο και σας καταπιέζει. Δεν θα μείνετε κλεισμένοι στον εαυτό σας, θα θέλετε να μοιραστείτε την αλήθεια που κρύβετε μέσα σας και να βρείτε συνοδοιπόρους στη ζωή σας. Θα θέλετε να κάνετε την προσπάθεια σας και να πλησιάσετε τα όνειρα σας. Θα είστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση και με φρέσκες ιδέες θα προσπαθείτε να ανανεωθείτε, να διασκεδάζετε και γενικώς θα σας παρακινεί ό,τι σας προσφέρει χαρά, ευχαρίστηση και περιπέτεια. Με λίγα λόγια θα βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο και ιδιαίτερα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα θέλετε να διευρύνετε τους ορίζοντες σας και να ανοίξετε τα φτερά σας. Το 2023 είναι η χρονιά της συγκομιδής και της αλλαγής. Κατά τη διάρκεια του Προσωπικού Έτους 3 θα σας δοθούν οι ευκαιρίες να επαναπροσδιορίσετε τη ζωή σας, επομένως να είστε προετοιμασμένοι ότι τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά στο τέλος του 2023 από ό,τι είναι στο ξεκίνημα του. Μην προσπαθήσετε να αντισταθείτε στις αλλαγές, διότι όσο αντιστέκεστε τόσο πιο δύσκολο το κάνετε. Η ζωή θα σας φέρει πολλές ευκαιρίες για να προσθέσετε νέες εμπειρίες και συνήθειες στην καθημερινότητα σας. Μπορεί να προκύψει μια μετακόμιση ή μια αλλαγή εργασίας ή να έρθει ένας απόγονος και να αλλάξει τα πάντα στη ζωή σας. Μπορεί να βρείτε νέους συνεργάτες με τους οποίους να μιλάτε την ίδια γλώσσα και να έχετε κοινούς στόχους. Ενδεχομένως όλες αυτές οι αλλαγές αρχικά να σας προκαλέσουν άγχος, στρες και φόβο, όμως θα βρείτε την ισορροπία, την επιτυχία και την ευτυχία. Είναι μια χρονιά διασκέδασης, χαράς και δημιουργίας, αλλά με την προϋπόθεση ότι την προηγούμενη χρονιά είχατε θέσει τις σωστές βάσεις για υγιείς σχέσεις και δεν κρύβατε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Επίσης είναι μια χρονιά που θα πρέπει να φροντίσετε τις ρουτίνες σας και να δώσετε σημασία στην υγεία και τη φυσική σας κατάσταση.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 4

Αν βρήκατε ότι έχετε Προσωπικό Έτος 4 ετοιμαστείτε για μια χρονιά πιο ήσυχη και πιο εσωτερική. Το 2023 είναι η χρονιά της σταθερότητας, της σκληρής δουλειάς, της υγείας, της προσπάθειας και της πειθαρχίας. Οπότε αν ελπίζατε ότι θα ξεκουραστείτε και θα διασκεδάζετε ξεχάστε το, διότι το σύμπαν έχει άλλα σχέδια για εσάς. Αν το 2022 το ρίξατε λίγο έξω ή χάσατε τον προσανατολισμό σας, το 2023 πρέπει να βρείτε ξανά τον δρόμο σας, να βάλετε τα δυνατά σας, να αποδείξετε τις ικανότητες σας, να είστε σαφείς και ξεκάθαροι, διότι η επιτυχία θα έρθει μόνο μέσα από σκληρή δουλειά. Δεν είναι μια χρονιά που θα πατήσετε το γκάζι και θα κάνετε νέα ξεκινήματα, αλλά μια χρονιά «θερισμού» και επέκτασης, μια χρονιά που θα κοιτάξετε στα μάτια την πραγματικότητα και με πρόγραμμα και ρεαλισμό θα αξιολογήσετε το πού έχετε φτάσει, αλλά και το πού πηγαίνετε. Μπορεί να παρουσιαστούν ευκαιρίες και προσφορές, αλλά θα πρέπει να δώσετε προσοχή μόνο σε προτάσεις που θα σας βοηθήσουν στο μέλλον και όχι σε αυτές που προσφέρουν μόνο άμεση ικανοποίηση και γρήγορο κέρδος. Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε ρότα ή τρόπο αντιμετώπισης των καταστάσεων και να δείτε τις προοπτικές σας από διαφορετική οπτική γωνία. Ωστόσο, δεν είναι η χρονιά που θα τα αλλάξετε όλα ριζικά, απλά θα κάνετε τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται για να έχετε όφελος. Θα κάνετε την αυτοκριτική σας, θα δώσετε χρόνο να ακούσετε τον εαυτό σας και μόλις ολοκληρώσετε τις συνειδητοποιήσεις σας θα τις εκφράσετε και σε αυτούς που πρέπει για να βρείτε τα κοινά σας πατήματα. Το 2023 θα αναζητάτε την ασφάλεια, οπότε ίσως δημιουργήσετε οικογένεια ή μπορεί να κάνετε αποταμιεύσεις ή να αγοράσετε ένα ακίνητο, όμως να θυμάστε ότι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα συμβόλαιά σας. Επίσης, είναι η χρονιά που θα πρέπει να φροντίσετε την υγεία σας και τη φυσική σας κατάσταση. Προσπαθήστε να παραμείνετε πειθαρχημένοι στη διατροφή σας και να βρείτε χρόνο να ξεκουράζεστε και να ασκείστε. Ακόμη, μπορεί να μπείτε στη διαδικασία να ξεδιαλύνετε διαφορές με τα μέλη της οικογένειας σας ή να επαναφέρετε κάποιες καταστάσεις που αφορούν τα παιδικά σας χρόνια και να ζητάτε απαντήσεις. Αυτή τη χρονιά θα νιώσετε πιο δυνατοί. Προσοχή, αν έχετε μυστικά ή παράνομους δεσμούς, ίσως αποκαλυφθούν και θα έρθετε σε δύσκολη θέση.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 5

Το Προσωπικό Έτος 5 έρχεται με μεγάλη δόση ελευθερίας και απρόβλεπτα γεγονότα. Το 2022 μπορεί να είχατε περισσότερους περιορισμούς, αγκυλώσεις και εγκλωβισμούς, να σηκώσατε μεγάλο βάρος στους ώμους σας, αλλά το 2023 θα είναι μια χρονιά που θα θέλετε να ζήσετε, να ανοίξετε τα φτερά σας, να αισθανθείτε ελεύθεροι, να απολαύσετε, τα ταξιδέψετε, να ρισκάρετε. Οι αλλαγές δεν θα σας τρομάζουν και θα προσπαθείτε να αποτινάξετε καθετί που σας κρατά δεμένους με ξεπερασμένες αντιλήψεις και συμπεριφορές που δεν σας εξυπηρετούν στο παρόν. Θα θέλετε να έχετε την εξουσία και τον έλεγχο του εαυτού σας, θα αναζητάτε συνεχώς την ανεξαρτησία σας και ό,τι σας περιορίζει θα το αφήσετε πίσω σας. Θα μπορέσετε να μεταμορφώσετε τις αμφιβολίες και τους φόβους σας σε δύναμη και θα πιστέψετε επιτέλους στον εαυτό σας, στις ικανότητές σας, και θα έχετε την αίσθηση ότι θα αποκτήσετε αυτό που θέλετε χωρίς να χρειαστεί να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να αλλάξετε ό,τι δεν ήταν καλό και ό,τι δεν λειτούργησε τις προηγούμενες 4 χρονιές. Η χρονιά αυτή χαρακτηρίζεται ως έτος μεταβατικής περιόδου, διότι μέσα σε αυτή υπάρχει η περίπτωση να αλλάξετε νοοτροπία, κατεύθυνση, κατοικία, δουλειά ή καριέρα, ακόμα και να δοκιμάσετε πράγματα που δεν είχατε κάνει ποτέ έως τώρα. Ίσως ξεκινήσετε κάποια μαθήματα ή βρείτε νέες δραστηριότητες και χόμπι που να σας εκφράζουν περισσότερο. Θα είναι μία τυχερή χρονιά, ευχάριστη, με κίνηση και περιπέτεια, αρκεί να μην κάνετε κατάχρηση φιλήδονων απολαύσεων και μην πάρετε αλόγιστα ρίσκα, διότι οι ακρότητες θα πληρωθούν τις επόμενες χρονιές. Γενικά θα είστε ανήσυχοι και ψάχνετε να κάνετε κάτι διαφορετικό που να ανεβάσει την αδρεναλίνη σας στα ύψη. Θα θέλετε να ξεφύγετε από τα τετριμμένα και τις συνθήκες περιορισμού που είτε είχατε επιλέξει εσείς για τον εαυτό σας είτε οι συνθήκες σας είχαν επιβάλει. Εάν είστε αδέσμευτοι θα κάνετε νέες γνωριμίες και δεν θα αφήνετε καμία πρόκληση αναπάντητη. Αν είστε δεσμευμένοι θα αναζητάτε το πάθος και θα προκαλείτε τον σύντροφό σας να ζήσετε νέες περιπέτειες που θα ξανάψουν τη φλόγα της σχέσης σας.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 6

Η χρονιά με αριθμό 6 χαρακτηρίζεται από τις λέξεις αγάπη, καθήκον, υποχρεώσεις και οικογένεια, επομένως να είστε έτοιμοι ότι τα παραπάνω θέματα θα σας απασχολήσουν ιδιαιτέρως μέσα στο 2023. Ίσως κάποια ηλικιωμένα άτομα του στενού περιβάλλοντος ή οι γονείς σας να χρειαστούν τη φροντίδα και τη βοήθεια σας περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Ή μπορεί να χρειαστεί να δώσετε προσοχή στα οικογενειακά σας καθήκοντα και ευθύνες. Επίσης, είναι μια χρονιά που θα κληθείτε να βρείτε τη χρυσή τομή ανάμεσα στην επαγγελματική και την οικογενειακή σας ζωή, ή από την άλλη να βρείτε την προσωπική σας ισορροπία αναζητώντας μία νέα δουλειά που θα σας εκφράζει περισσότερο ή θα σας επιτρέπει να έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για εσάς και την οικογένεια σας. Είναι η κατάλληλη περίοδος να εξισορροπήσετε τις δικές σας ανάγκες με των άλλων και να αφιερώσετε χρόνο σε όσους αγαπάτε. Σε ό,τι αφορά τις ερωτικές σας σχέσεις θα κληθείτε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και είτε θα προχωρήσετε ένα βήμα παρακάτω και θα δεσμευτείτε, είτε θα πάρετε την απόφαση να το λήξετε. Όποια απόφαση και αν κληθείτε να πάρετε, βεβαιωθείτε ότι βασίζεται σε αυτό που θέλετε πραγματικά εσείς και όχι σε αυτό που πιστεύετε ότι «πρέπει» να κάνετε ή σε αυτό που θέλουν οι άλλοι για εσάς. Αν είστε μόνοι είναι ιδανική περίοδος για να προσελκύσετε έναν νέο σύντροφο. Το 2023 ενδείκνυται για να φροντίσετε το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα σας, ενώ χρειάζεστε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά ένα περιβάλλον αρμονικό και γαλήνιο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ενέργεια του χώρου σας, συμπεριλαμβανομένων των χρωμάτων και των ήχων. Κάντε τις απαραίτητες αλλαγές στον χώρο που μένετε ή εργάζεστε, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να νιώθετε ηρεμία. Ίσως θέλετε να ομορφύνετε και την προσωπική σας εικόνα και να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας ή να αλλάξετε κούρεμα και στιλ για να αισθάνεστε πιο ελκυστικοί. Αφιερώστε χρόνο για τον εαυτό σας και βάλτε πρώτα τις ανάγκες σας. Η γιόγκα ή ο χορός θα ήταν μια ιδανική δραστηριότητα για να διατηρήσετε την ισορροπία μεταξύ του σώματος και του νου σας. Φροντίζοντας τον εαυτό σας, μπορείτε να βοηθήσετε καλύτερα και τους άλλους. Να θυμάστε ότι η λέξη κλειδί για το 2023 είναι το «εμείς» και όχι το «εγώ».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 7

Αν βρήκατε ότι έχετε Προσωπικό Έτος 7 να ξέρετε ότι αυτή είναι μια πολύ ξεχωριστή χρονιά, καθώς ο αριθμός 7 αντικατοπτρίζει το Παγκόσμιο έτος 7, αφού το άθροισμα του 2023 είναι ο συγκεκριμένος αριθμός. Το Προσωπικό Έτος 7 είναι μια πνευματική περίοδος και οι λέξεις που την χαρακτηρίζουν είναι: σοφία, εσωστρέφεια, μοναχικότητα, στοχασμός, ανάπαυση, περισυλλογή, μελέτη, διάβασμα. Θα είναι γενικά μια ήσυχη χρονιά και κατάλληλη να στραφείτε στον εαυτό σας και να κάνετε έναν προσωπικό απολογισμό. Θα χρειαστείτε χρόνο να μείνετε μόνοι σας, να ξεκουραστείτε, να επανεξετάσετε τους στόχους σας και να περιορίσετε τις επιβλαβείς συνήθειες και καταστάσεις και τα τοξικά πρόσωπα από τη ζωή σας. Ίσως αναζητήσετε εξειδικευμένους συμβούλους που θα σας βοηθήσουν να εξαγνίσετε την ψυχή και το σώμα σας. Ψυχοθεραπεία, δίαιτες και αποτοξινώσεις ευνοούνται, όπως και οι δραστηριότητες που εξάρουν το πνεύμα. Ευνοούνται επίσης οι νομικές υποθέσεις κι έτσι θα έχετε την ευκαιρία να διευθετήσετε εκκρεμότητες δανείων, ασφαλιστικά ή θέματα που αφορούν δημόσιο και εφορία ή μπορεί και να αξιοποιήσετε την ακίνητη περιουσία σας ή να αποφασίσετε να επενδύσετε σε ακίνητα. Θα είναι μια χρονιά νίκης, όπου μπορείτε να αποκτήσετε πνευματική κυριαρχία μαθαίνοντας να ελέγχετε τα κατώτερα ένστικτα και τα συναισθήματά σας. Θα διαπιστώσετε ότι οι επιφανειακές καταστάσεις και οι εφήμερες απολαύσεις δεν σας ικανοποιούν πια και θα ψάχνετε την ουσία των πραγμάτων. Θα σκέφτεστε και θα αναζητάτε τι έχει νόημα για εσάς και τι εξυπηρετεί τον σκοπό σας και δεν θα αναλώνεστε σε οτιδήποτε δεν σας γεμίζει και δεν σας εκφράζει. Ίσως ανακαλύψετε ότι θέλετε να μετακομίσετε πιο κοντά στη φύση ή να ζήσετε σε ένα πιο γαλήνιο περιβάλλον, σε ένα χωριό ή τουλάχιστον να πάτε διακοπές σε ένα ήρεμο μέρος. Εάν ασχολείστε με τη συγγραφή ή την έρευνα, μπορεί το 2023 να είναι η χρονιά που θα έχετε έμπνευση και ουσία και ίσως δημιουργήσετε το καλύτερο έργο σας μέχρι τώρα! Ανεξάρτητα με το τι ασχολείστε, φέτος θα είστε πιο συγκεντρωμένοι και οι αποφάσεις σας θα στηρίζονται στη λογική και όχι στο συναίσθημα ή σε επιρροές τρίτων. Η ενέργεια του αριθμού 7 έχει να κάνει με την ενδοσκόπηση και το πώς να έρθετε σε καλύτερη σχέση με τον εαυτό σας και να ακούσετε τις ανάγκες σας. Έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα υποβάλλεστε σε πολλές προσωπικές αλλαγές και θα χρειάζεστε χρόνο για να τις επεξεργαστείτε. Αυτή όμως η διαδικασία θα σας βοηθήσει να καταλάβετε το γιατί συμπεριφέρεστε όπως συμπεριφέρεστε και να συγκεντρώσετε νέα αποθέματα δύναμης και θάρρους, τα οποία θα χρειαστείτε το 2024. Όσο για το 2023, είναι καιρός να εστιάσετε στο να γίνετε η καλύτερη έκδοση του εαυτού σας.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 8

Εάν ο Προσωπικός σας Αριθμός έτους είναι το 8, τότε η νέα χρονιά θα σας φανεί ότι ξυπνάτε από μια χειμερία νάρκη. Μετά από έναν χρόνο πιο εσωτερικό, κατά τη διάρκεια του οποίου κάνετε την ενδοσκόπηση σας και τις απαραίτητες συνειδητοποιήσεις, έρχεται το 2023 για να σας βοηθήσει να βγάλετε όλη τη δύναμη σας στην επιφάνεια και να μπείτε στη δράση. Κατά τη διάρκεια του προσωπικού έτους 8 θα έχετε περίσσιο θάρρος, θα πιστέψετε στον εαυτό σας, στις ικανότητές σας, θα αυξηθεί η αυτοπεποίθηση σας και θα καταφέρετε τόσα πράγματα που δεν θα εκπλήξετε μόνο τους άλλους, αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό. Κατά τη διάρκεια του 2023 το μυαλό σας θα στραφεί στα υλικά αποκτήματα, στην περιουσία σας, στις συνθήκες διαβίωσής σας και θα γίνετε πολύ κτητικοί με μια δόση… εγωπάθειας. Θα αναζητάτε το χρήμα, την εξουσία, την επιτυχία, τη φήμη και τα υλικά αγαθά. Είναι μια χρονιά επιτευγμάτων και επιχειρηματικών κινήσεων με ιδιαίτερα οικονομικά κέρδη, αρκεί να μην πάρετε επικίνδυνα ρίσκα και να μην σκορπάτε αλόγιστα. Επίσης, μέσα στο 2023 ευνοούνται οι ρυθμίσεις λογαριασμών, χρεών, δανείων και μπορείτε να απαιτήσετε χρήματα που σας οφείλονται, αφού έχετε περισσότερες πιθανότητες να τα πάρετε. Θα κερδίσετε των σεβασμό και ίσως παρατηρήσετε ότι οι άλλοι στρέφονται σε σας για συμβουλές ή για να τους προσφέρετε τη βοήθεια σας. Οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν για να βγείτε μπροστά και να ηγηθείτε θα είναι πολλές και θα πρέπει να τις εκμεταλλευτείτε σωστά και όχι με έπαρση, διότι αυτή είναι και η παγίδα της χρονιάς. Επειδή θα έχετε την τάση να αυτοπροβάλλεστε και να εξουσιάζετε, ίσως δείξετε ένα πρόσωπο που να απομακρύνει κάποια άτομα από τη ζωή σας και σε βάθος χρόνου να το μετανιώσετε. Μαζί με την αναγνώριση και την επιτυχία θα έρθουν και τα έσοδα, αλλά και μεγάλα έξοδα. Φανείτε προσεκτικοί στη διαχείριση των χρημάτων σας, μην παρασύρεστε από τα συναισθήματα σας και μην προσπαθείτε να κερδίσετε μόνο εσείς, διότι στο τέλος δεν θα έχετε δίπλα σας άτομα να σας στηρίζουν ουσιαστικά. Η χρονιά θα ανταμείψει τη σκληρή δουλειά και τους τολμηρούς, αλλά όχι τους εγωιστές. Οι πρώτοι μήνες του 2023 είναι μια καλή περίοδος για να ασχοληθείτε με θέματα που στο παρελθόν αποφύγατε να αντιμετωπίσετε και να πολεμήσετε τους προσωπικούς σας δαίμονες. Όσο τακτοποιείτε τα κακώς κείμενα της ζωής σας τόσο θα προοδεύετε.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 9

Το Προσωπικό Έτος 9 χαρακτηρίζεται ως χρονιά ολοκλήρωσης, απαγκίστρωσης και συγχώρεσης. Είναι το κλείσιμο ενός κύκλου και θα κάνετε τον απολογισμό σας για τα 8 προηγούμενα έτη. Αυτό σημαίνει ότι είτε θα ξεκαθαρίσετε εσείς ποιες καταστάσεις και ποια άτομα είναι περιττά και ποιους θα πρέπει να κρατήσετε, είτε θα βιώσετε κάποιες απώλειες χωρίς να τις έχετε επιλέξει εσείς, αλλά επειδή κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να απομακρυνθούν από τη ζωή σας. Δεν θα είναι μια εύκολη διαδικασία, ίσα-ίσα θα έχετε έντονες συναισθηματικές μεταπτώσεις, κυκλοθυμία, καθώς οτιδήποτε τελειώνει φέρνει πόνο, έστω και αν είναι για καλό. Μερικές φορές δεν θέλουμε να αφήσουμε ένα συγκεκριμένο άτομο ή έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, αλλά όσο περισσότερο αντιστέκεστε σε αυτές τις αλλαγές, τόσο θα διαιωνίζετε το λάθος, γι’ αυτό θα ήταν καλύτερα να καλωσορίσετε τις αλλαγές και μάλιστα να τις επιδιώξετε. Μόλις απαγκιστρωθείτε από το παλιό θα νιώσετε απελευθερωμένοι και θα μπορέσετε να δημιουργήσετε χώρο, προκειμένου να έρθει το καινούριο την επόμενη χρονιά, που είναι η χρονιά των εκκινήσεων. Το 2023 θα πρέπει να συγχωρήσετε, να ξεχάσετε, να ολοκληρώσετε καταστάσεις, να κλείσετε εκκρεμότητες σε όλα τα επίπεδα και να αποφύγετε τις ενάρξεις. Είναι μια χρονιά κάθαρσης και θεραπείας. Κάντε τους απολογισμούς σας, ακούστε τη διαίσθηση σας και βρείτε τα με τον εαυτό σας. Ίσως χρειαστεί να απομονωθείτε, να σκεφτείτε και να προβληματιστείτε πολύ για τις αποφάσεις που θα πάρετε, διότι είναι σημαντικό να μην παραμείνουν βαρίδια στη ζωή σας που θα τα κουβαλάτε και το 2024, είτε είναι άνθρωποι, δουλειές, καταστάσεις ή οτιδήποτε άλλο δεν σας ταιριάζει πια. Αυτή η χρονιά θα είναι σαν το τελευταίο κεφάλαιο ενός βιβλίου, όμως υπάρχει και ο επόμενος τόμος…