Feng Shui: Υποδεχτείτε το 2023 με φυτά που θεωρείται ότι φέρνουν χρήματα και πλούτο στο σπίτι

Feng Shui: Υποδεχτείτε το 2023 με φυτά που θεωρείται ότι φέρνουν χρήματα και πλούτο στο σπίτι

Feng Shui: Υποδεχτείτε το 2023 με φυτά που θεωρείται ότι φέρνουν χρήματα και πλούτο στο σπίτι

Υπάρχουν πολλά είδη φυτών που θεωρούνται πόλος έλξης χρήματος κατά το Feng Shui. Αυτά τα φυτά μπορούν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την υποστήριξη των προθέσεων, για περισσότερο πλούτο και αφθονία και για να φέρουν περισσότερη κίνηση και ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα της ζωής σας. Κάθε χρόνο συνηθίζεται να υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με σύμβολα ευημερίας, όπως το ρόδι, το στολισμένο δέντρο (κάτι που αντιπροσωπεύει διαχρονικά την αφθονία).

Μπορείτε να προσελκύσετε συμβολικά τον πλούτο στο σπίτι σας τοποθετώντας κάποια από αυτά τα φυτά πριν την έναρξη του νέου έτους σύμφωνα με τις δυτικές πεποιθήσεις, ή μέχρι τον Φεβρουάριο σύμφωνα με την κινεζική κουλτούρα, και να τα κρατήσετε εκεί για να σας προσφέρουν την εύνοια τους διαρκώς.

Τυχερό μπαμπού

Το τυχερό μπαμπού είναι ένα κοινό όνομα που χρησιμοποιείται για το Dracaena Sanderiana. Οι μίσχοι μοιάζουν με μπαμπού, αν και είναι ένα σαρκώδες πολυετές φυτό που μοιάζει με τον γιγάντιο συγγενή του. Το τυχερό μπαμπού έχει τη φήμη ότι ενθαρρύνει την ευημερία και την καλή τύχη στην πρακτική του Feng Shui.

Πιλέα

Ένα από τα φυτά πλούτου, είναι η Pilea peperomioides, γνωστό και ως φυτό νομισμάτων ή κινεζικό φυτό χρήματος, επειδή έχει στρογγυλά, γυαλιστερά φύλλα που μοιάζουν με νομίσματα. Είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου εύκολης συντήρησης και χρειάζεται μέτρια έκθεση στο φως. Είναι επίσης εύκολο να πολλαπλασιαστεί, κάτι που ενισχύει την αίσθηση της αφθονίας. Όταν βγάζει νέες φύτρες μπορείτε να τις μεταφυτέψετε και να φτιάξετε πολλά νέα φυτά.

Δέντρο του Χρήματος (Παχίρα)

Η Pachira aquatica χρησιμοποιείται συχνά στο Feng Shui για να φέρει ευημερία, υγεία και καλή τύχη. Είναι επίσης ένα εύκολο φυτό στη φροντίδα του, αναπτύσσεται καλά σε εσωτερικούς χώρους και μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε μέρη που δεν έχουν και πολύ ηλιακό φως. Οι μίσχοι του είναι συχνά πλεγμένοι σε κοτσίδα, συμβολίζοντας τη σύνδεση με το περιβάλλον και τη μακροζωία. Συνήθως τα φυτά έχουν τρεις ή πέντε μίσχους στη κορυφή. Οι τρεις μίσχοι αντιπροσωπεύουν νέα ξεκινήματα, ενώ οι πέντε μίσχοι σχετίζονται με τα πέντε στοιχεία.

Νεφρίτης (φυτό)

Τα φυτά αυτά (Crassula ovata), που μερικές φορές ονομάζονται και τυχερά, είναι δημοφιλή παχύφυτα επειδή είναι γενικά εύκολα στη φροντίδα. Απαιτούν αρκετή ποσότητα φωτός για να ευδοκιμήσουν, οπότε τοποθετήστε τα σε ένα ηλιόλουστο σημείο στο σπίτι ή στη βεράντα. Η αργή και σταθερή ανάπτυξη του φυτού νεφρίτη αντιπροσωπεύει τη σταθερή άνοδο και συσσώρευση πλούτου. Τα χυμώδη φύλλα τους μοιάζουν με την πολύτιμη πέτρα νεφρίτη, η οποία θεωρείται θεϊκή και προωθεί την ευτυχία και τη μακροζωία στο Feng Shui.

Μονστέρα

Μεταξύ των πολλών κοινών ονομάτων που χρησιμοποιούνται για διαφορετικά είδη στο γένος Monstera, υπάρχουν αρκετά που είναι γνωστά ως φυτά χρήματος, όπως η Monstera deliciosa (με τα σχιστά φύλλα) η Monstera obliqua, αλλά και άλλες. Στο Feng Shui, τα φυτά Monstera αντιπροσωπεύουν την ανάπτυξη, την ανοδική ενέργεια και την αφθονία και συχνά τοποθετούνται μέσα ή γύρω από το κέντρο πλούτου του σπιτιού.

Ασημένιο Δολάριο

Το ασημένιο πράσινο χρώμα αυτού του φυτού (σαν την ασημί πλευρά του φύλλου της ελιάς), είναι κάτι που θα γοητεύσει τους λάτρεις των παχύφυτων. Αυτό το μικρό αναρριχητικό πέτρας, (Xerosicyos danguyi), έχει μικρά χυμώδη φύλλα που μοιάζουν με στρογγυλά βαριά νομίσματα. Πιστεύεται ότι φέρνει ευημερία και πλούτο σε κάθε νοικοκυριό. Ευδοκιμεί κοντά σε ηλιόλουστα παράθυρα, γι’ αυτό καλωσορίστε το δολάριο σε όποιο σημείο του σπιτιού σας πληροί αυτές τις προϋποθέσεις.

Χρυσός και Ασημένιος Πόθος

Τα διάφορα είδη του Πόθου είναι εξαιρετικά κρεμαστά φυτά εσωτερικού χώρου. Στα φυτά Πόθος αρέσει το έμμεσο, αλλά όχι το άμεσο και έντονο ηλιακό φως. Δεν τους αρέσει να είναι υπερβολικά υγρά και πρέπει να στεγνώσουν πριν ποτιστούν ξανά. Οι μακριές κληματίδες τους χρησιμοποιούνται συχνά στο Feng Shui για να πλαισιώσουν το κέντρο πλούτου ή για να καθορίσουν όρια σε όποιο σημείο θεωρεί κάποιος ότι το χρειάζεται.

Ροδιά

Το ρόδι είναι σχεδόν παγκόσμιο σύμβολο πλούτου αφθονίας και γονιμότητας. Το χρώμα των ροδιών, το ζωηρό κόκκινο, σχετίζεται με την ενέργεια της φωτιάς. Το στοιχείο της φωτιάς συνδέεται με την έμπνευση και την αναγνώριση και είναι το χρώμα της περιοχής της φήμης και της καριέρας, γι’ αυτό τοποθετείται συχνά εκεί. Φυσικά μπορεί να μπει σε κάθε περιοχή του σπιτιού φέρνοντας τύχη και κέρδη. Σε κινεζικές απεικονίσεις μπορεί να δείτε συχνά το ρόδι να συνθέτει μια τριάδα με μήλο και ροδάκινο. Ενώ το ρόδι αντιπροσωπεύει αφθονία και πολλούς και τυχερούς απογόνους, το μήλο αντιπροσωπεύει μια ειρηνική και ικανοποιητική ζωή και το ροδάκινο συνδέεται με την μακροημέρευση και την υγεία. Τα ρόδια τοποθετούνται επίσης συχνά κοντά στο χρυσόψαρο, ένα άλλο ευνοϊκό σύμβολο. Υπάρχουν μίνι ροδιές εσωτερικού χώρου, αλλά καθώς για τη χώρα μας το κλίμα είναι ιδανικό, μπορεί να φυτέψετε εύκολα μια ακόμη και από σπόρους ροδιού που θα σπάσετε την πρωτοχρονιά. Έτσι η καλή σας τύχη θα μεγαλώνει μαζί της. Μπορείτε μάλιστα να την έχετε στη βεράντα μαζί με μηλιά και ροδακινιά. Μεταφυτεύστε τις όταν μεγαλώσουν πολύ στον κήπο σας, στο εξοχικό ή στη φύση σε ένα καλό σημείο που θα θεριεύουν.