Πώς το ζώδιο σας μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε το Κάρμα σας

Πώς το ζώδιο σας μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε το Κάρμα σας

Πώς το ζώδιο σας μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε το Κάρμα σας

Η Καρμική Αστρολογία καθορίζει τους βασικούς παράγοντες, μέσω της φύσης ζωδίων, που ωθούν κάθε άτομο στη δράση. Κάρμα θεωρείται η αντίδραση στη δράση μας. Οι δράσεις του κάθε ζώδιου είναι συνήθως χαρακτηριστικές, όπως και η προσωπικότητα εκείνων που γεννήθηκαν σε αυτό. Τα ζώδια σε σχέση με το Κάρμα προσφέρουν κάποιες σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή, το πεπρωμένο και την ενότητα του σύμπαντος.

Οι 12 Καρμικοί Νόμοι

Οι 12 νόμοι του Κάρμα μπορούν να σας βοηθήσουν αρχικά να κατανοήσετε πώς λειτουργεί το Κάρμα και πώς να δημιουργήσετε καλό Κάρμα στη ζωή σας. Το Κάρμα είναι ένας τρόπος ζωής που προωθεί τη θετική σκέψη και πράξεις.

 1. Ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος

Όπως στρώνει κάποιος θα κοιμηθεί. Για να έχει κάποιος ευτυχία, ειρήνη και αγάπη πρέπει να είναι ευτυχισμένος, ειρηνικός και στοργικός. Ό,τι καταθέτει στο σύμπαν θα επιστρέψει σε αυτόν.

 1. Ο νόμος της δημιουργίας

Η ζωή απαιτεί τη συμμετοχή μας για να συμβεί. Είμαστε ένα με το σύμπαν τόσο μέσα όσο και έξω, και συνεισφέρουμε ενεργά στην πραγματικότητα μας. Γι’ αυτό προσπαθούμε για το καλύτερο και επιδιώκουμε συνειδητά αυτό που θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας.

 1. Ο νόμος της ταπεινοφροσύνης

Η ταπεινοφροσύνη είναι ο δρόμος προς την ολοκλήρωση. Ένα άτομο γεννιέται μικρό και αβοήθητο και ξεκινώντας από εκεί μπορεί να αναπτυχθεί. Μόλις γίνει μεγάλο όμως, παύει να αναπτύσσεται. Γι’ αυτό κάποιος πρέπει να είναι ανοιχτός στο να διδαχθεί από τους άλλους, να βλέπει τα πάντα με τα μάτια, την αθωότητα και τη δεκτικότητα ενός παιδιού, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τις δικές του ελλείψεις και τους περιορισμούς. Πρέπει να αποφεύγει να προσποιείται, να βγάζει συμπεράσματα και να πιέζει. Να εκτιμά τα δυνατά σημεία των άλλων, να δίνει εύσημα εκεί που πρέπει και να χαίρεται την επιτυχία της ομάδας σε σχέση με τα ατομικά του επιτεύγματα. Αν το μόνο που βλέπει κανείς γύρω του είναι αρνητικά και κατώτερα χαρακτηριστικά, τότε δεν μπορεί ούτε να φτάσει ούτε να εστιάσει σε ένα υψηλότερο επίπεδο ύπαρξης.

 1. Ο νόμος της ανάπτυξης

Όπου κι αν πάμε, εκεί είμαστε. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε και όχι οι άνθρωποι, τα μέρη ή τα πράγματα γύρω μας αν θέλουμε να αναπτυχθούμε πνευματικά. Το μόνο που μας δίνεται είναι ο εαυτός μας. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορούμε να ορίσουμε. Όταν αλλάζουμε μέσα στην καρδιά μας, η ζωή μας ακολουθεί και αλλάζει κι εκείνη.

 1. Ο νόμος της ευθύνης

Αν κάτι δεν πάει καλά στη ζωή κάποιου, κάτι δεν γίνεται σωστά, αντικατοπτρίζεται με έναν τρόπο σε αυτό που μας συμβαίνει. Οτιδήποτε μας περιβάλλει μας δίνει ενδείξεις για την εσωτερική μας κατάσταση. Ο καθένας πρέπει να αποδέχεται και να αναλαμβάνει την ευθύνη για τα λάθη του και όσα συμβαίνουν στη ζωή του ώστε να μπορέσει να τα βελτιώσει.

 1. Ο νόμος της αέναης σύνδεσης (αλληλουχίας)

Τίποτα δεν είναι σημαντικό ή σημαντικότερο, ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο, γιατί όλα στο σύμπαν είναι αλληλένδετα. Κάθε βήμα οδηγεί στο επόμενο και το παρεπόμενο βήμα, και ούτω καθεξής. Κάποιος πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα για να γίνει κάτι. Ούτε όμως το αρχικό βήμα ούτε το τελευταίο έχουν μεγαλύτερη σημασία. Χρειάζονται και τα δύο για την ολοκλήρωση του έργου. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

 1. Ο νόμος της εστίασης

Δεν μπορεί κανείς να υπηρετεί δύο αφεντάδες ταυτόχρονα, έτσι αν η εστίασή μας είναι στις πνευματικές αξίες, δεν είναι εύκολο να παρεκτραπούμε σε χαμηλότερες σκέψεις ή πράξεις όπως η απληστία ή η εκδίκηση. Κάποιος επίσης μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός και πιο δυνατός όταν στοχεύει ένα πράγμα τη φορά. Δεν μπορεί να καταφέρει κάποιος τα πάντα. Ο νόμος της εστίασης λέει ότι κλείνοντας τον φακό στο ελάχιστο μπορεί να μεγιστοποιηθεί η δυνατότητα προς επιτυχία.

 1. Ο νόμος της προσφοράς και της φιλοξενίας

Το να επιδεικνύουμε την ανιδιοτέλειά μας δείχνει καλές προθέσεις. Αυτό όμως που ισχυριζόμαστε ότι πιστεύουμε πρέπει να εμφανίζεται στις πράξεις μας. Η ανιδιοτέλεια είναι αρετή, μόνο αν αγκαλιάζει τους πάντες και τα πάντα με καλοσύνη, κατανόηση και συμπόνια. Χωρίς μια ανιδιοτελή φύση δεν υπάρχει πνευματική ανάπτυξη. Κάποια στιγμή στη ζωή του ο οποιοσδήποτε θα κληθεί να αποδείξει αυτή την αλήθεια και να κάνει πράξη αυτά που πιστεύει.

 1. Ο νόμος του εδώ και τώρα

Δεν μπορεί κανείς να είναι εδώ και να ζει λειτουργικά στο παρόν αν αναπολεί συνέχεια το παρελθόν ή αν ανησυχεί διαρκώς για το μέλλον. Αρνητικές σκέψεις, πρότυπα συμπεριφοράς και φθαρμένα όνειρα είναι τροχοπέδη για τα καινούρια και εμποδίζουν την εξέλιξη του.

 1. Ο νόμος της αλλαγής

Τίποτα δεν μένει σταθερό και αναλλοίωτο, όλα στη ζωή βρίσκονται σε μια διαρκή διαδικασία αλλαγής. Η ιστορία επαναλαμβάνεται μέχρι να μάθουμε τα απαραίτητα μαθήματα που χρειαζόμαστε ώστε να αλλάξουμε την πορεία μας.

 1. Ο νόμος της υπομονής και της ανταμοιβής

Όλες οι ανταμοιβές απαιτούν υπομονετικό και επίμονο μόχθο. Η αληθινή χαρά προέρχεται από το να κάνει κάποιος αυτό που υποτίθεται ότι έχει να κάνει και να αφήνει την ανταμοιβή να έρθει στον δικό της χρόνο.

 1. Ο νόμος της σημασίας και της έμπνευσης

Κάποιος παίρνει από κάτι ό,τι βάζει σε αυτό. Η πραγματική αξία είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα της ενέργειας και της πρόθεσης που προσφέρεται. Κάθε προσωπική συνεισφορά εμπνέει και δίνει ζωή στο «όλο». Όλοι έχουμε κάτι να δώσουμε. Τα μοναδικά μας δώρα προορίζονται για να τα μοιραστούμε με τον κόσμο και έχουν πάντα θετικό αντίκτυπο. Ανεξάρτητα από το πόσο φαινομενικά μικρή και ασήμαντη μπορεί να φαίνεται η συνεισφορά μας στον κόσμο, είναι σημαντική και υπολογίσιμη.

Ποιες Καρμικές προκλήσεις καλείται να αντιμετωπίσει το κάθε ζώδιο

ΚΡΙΟΣ

Να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του

Οι Κριοί οδηγούνται κυρίως από τον ζήλο τους για να ξεχωρίσουν στον στίβο της ζωής, στην καριέρα, αλλά και στις σχέσεις τους. Δεν κάνουν τίποτα με μέτρο και συνήθως πατούν τέρμα το γκάζι, χωρίς να γνωρίζουν ούτε πού βρίσκεται το φρένο. Δεν γνωρίζουν πώς να χαλαρώνουν, ούτε μπορούν (αλλά ούτε και επιθυμούν κατά βάθος) να εγκαταλείψουν καμία από τις πολλές μάχες που δίνουν καθημερινά. Το πρόγραμμα τους είναι πάντα γεμάτο, στην προσπάθεια τους να αποδείξουν την αξία τους πρώτα στον εαυτό τους και δευτερευόντως στους άλλους. Έχουν κατακτήσει με αυτό τον τρόπο τον νόμο της δημιουργίας, όμως στη προσπάθεια τους να υλοποιήσουν τους στόχους τους μπορούν να γίνουν και ιδιαίτερα πιεστικοί, συχνά αγνοώντας τις αντοχές των άλλων αλλά και τις δικές τους. Όταν επιθυμούν κάτι δεν το θέλουν απλώς, το χρειάζονται και πρέπει να το έχουν εδώ και τώρα. Η μεγαλύτερη αδυναμία τους είναι να υποκύπτουν σε αυτή την παρόρμηση, καθώς η κατάκτηση τούς δημιουργεί ευφορία. Όμως, αυτό είναι απλώς μια ένδειξη για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επιθυμίες τους. Οι αγώνες της ζωής έχουν αναπτύξει πολύ την εσωτερική τους δύναμη, αλλά ταυτόχρονα και τον εγωισμό τους. Αν δεν αποκτήσουν αυτό που θέλουν, μπορεί να ενεργοποιηθούν τα ανταγωνιστικά ένστικτά τους να παλέψουν ακόμα πιο σκληρά γι’ αυτό. Καθώς δεν φημίζονται για την υπομονή τους, τα πράγματα μπορούν εύκολα να πάρουν αρνητική τροπή. Η αντοχή τους είναι αξιοθαύμαστη, αλλά τους λείπει συχνά η αυτοσυγκράτηση. Για να έχει καλύτερο Κάρμα ένας Κριός θα πρέπει να εντοπίσει τα λάθη του και να προσπαθήσει και να μάθει συνειδητά να καλλιεργεί την ανεκτικότητα του. Η συνειδητή προσπάθεια να αναλαμβάνει την ευθύνη και γίνει πιο υπομονετικός, θα βοηθήσει αυτό το ζώδιο να αντιμετωπίσει τον παρορμητισμό, να παίρνει σωστές αποφάσεις με καθαρό μυαλό και να ενεργεί με ακρίβεια. Το κάρμα των Κριών είναι να ακολουθήσουν ένα μονοπάτι που τους βοηθά να συνειδητοποιήσουν τις πραγματικές τους δυνατότητες και να ξεκινούν διάφορα πράγματα, σαν να φυτεύουν ιδέες και σπόρους του δέντρου της Ζωής στις κοσμικές συνειδήσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Να δουλέψει με το πείσμα του

Η σταθερότητα, η επιμονή και η υπομονή είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι πάνω στους οποίους χτίζεται η προσωπικότητα αυτού του ζωδίου, που συχνά το βρίσκει δύσκολο να βγει από τη ζώνη ασφαλείας του και μπορεί να αντισταθεί σθεναρά στις απαραίτητες αλλαγές και μεταμορφώσεις. Έτσι οι Ταύροι στέκονται ακλόνητοι πάνω στις πεποιθήσεις τους, γεγονός που τους κάνει αξιόπιστους αλλά και συχνά ανυποχώρητους. Αυτό δυσκολεύει τους άλλους και κυρίως τα κοντινά τους πρόσωπα που αισθάνονται ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να διαπεράσουν αυτό το άκαμπτο περίβλημα. Αντί επίσης να αναζητούν την ευτυχία στην υλική εξασφάλιση και ευημερία, είναι καλύτερο ανακαλύψουν την πραγματική τους αποστολή σε αυτή τη ζωή και να έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στο πεπρωμένο τους. Τα άτομα αυτά μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες με προσκολλήσεις στα υλικά αγαθά ώστε να βρουν πιο πνευματικές διεξόδους, καθώς μπορεί να βλέπουν τον πλούτο ή τις απολαύσεις ως αναγκαίες και απαραίτητες συνθήκες της ζωής τους. Πρέπει να μάθουν να γίνονται λιγότερο απαιτητικοί και να ακολουθήσουν μια πιο μέση οδό, για να ανακαλύψουν μέσα τους την πραγματική δύναμη και την ψυχική ηρεμία. Οι άλλοι μπορεί να τους βρίσκουν, λόγω της επιμονής τους, δεσποτικούς ή υπερβολικούς, κάτι που λειτουργεί ανασταλτικά στις σχέσεις και στο Κάρμα τους. Ο εγωκεντρισμός μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά και στην πνευματική εξέλιξη αυτού του ζωδίου, καθώς κάποιοι τείνουν να αγνοούν τα μαθήματα της ζωής και να ξεχνούν να ακούσουν ορισμένες φορές πραγματικά τους άλλους. Το Κάρμα έρχεται κάποιες φορές για να αλλάξει τη στάση τους ώστε να είναι πιο ανοιχτοί και δεκτικοί στις απόψεις και τις υποδείξεις των άλλων. Το χιούμορ βοηθάει τους Ταύρους να αποτινάξουν την κάποιες φορές υπερβολική σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν κάποια πράγματα και να γελάσουν με το γεγονός ότι σε κανέναν δεν χρωστάει η ζωή τίποτα. Στο κάτω κάτω της γραφής, το μόνο που μπορεί κάποιος να ορίσει είναι ο εαυτός του.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Να αποβάλλουν τη νευρικότητα

Οι Δίδυμοι έχουν κατακτήσει και κατανοήσει τον νόμο της ανάπτυξης. Όμως πάντα μπορούν να κάνουν κάποιες επιπλέον βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα. Οι ανεπτυγμένες νοητικές τους ικανότητες τούς επιτρέπουν να εξελίσσονται διαρκώς, να προσαρμόζονται στο περιβάλλον και να μαθαίνουν από τα λάθη τους. Για να εκπληρώσουν όμως την εγκόσμια αποστολή τους πρέπει πρώτα να εστιάσουν και να ελέγξουν τις επιθυμίες τους, αποφεύγοντας να ασχολούνται με πολλούς ανθρώπους και πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Αντιμετωπίζουν συχνά κάποιες προκλήσεις με τη σαφήνεια στην επικοινωνία τους. Αντί να σπαταλούν την ενέργεια τους σε επιφανειακή κουβεντούλα, είναι καλό να μάθουν να έχουν πιο ουσιαστικές και με νόημα συζητήσεις. Επίσης, υπάρχουν κάποια θέματα και με τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσουν τη δύναμη τους, για να αποκτήσουν ουσιαστική μάθηση, γνώσεις αλλά και εμπειρίες, καθώς συνήθως δυσκολεύονται να ελέγξουν το αποτέλεσμα της νευρικής τους ενέργειας. Το μυαλό τους τείνει να περιπλανιέται και μπορεί να παλεύουν με τη συγκέντρωση και τη συνέπεια. Πρέπει να καταλάβουν ότι τα λόγια τους έχουν δύναμη και την ικανότητα να πληγώσουν ή να θεραπεύσουν ανάλογα με το πώς θα χρησιμοποιηθούν. Για να αντιμετωπίσουν την ταραχή που συχνά αισθάνονται και να μειώσουν τους κινδύνους, πρέπει να καλλιεργήσουν την εστίαση. Πρέπει να επικεντρωθούν στη στιγμή και σε κάτι συγκεκριμένο χωρίς να σκέφτονται πολύ. Η ανάπτυξη της συγκέντρωσης θα τους βοηθήσει να χαλιναγωγήσουν τη νευρικότητα τους και να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους πιο δημιουργικά. Η ανάπτυξη τρόπων για να παραμείνουν συγκεντρωμένοι, μπορεί να βοηθήσει τους Διδύμους να ξεπεράσουν αυτήν την πρόκληση και να επιτύχουν τους στόχους της ζωής τους πιο αποτελεσματικά. Οι Δίδυμοι οφείλουν στο Κάρμα και στον εαυτό τους να παραμείνουν φιλομαθείς, αλλά οφείλουν επίσης να αξιοποιούν τις γνώσεις και τις πληροφορίες με υπευθυνότητα και σωφροσύνη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Να μάθει να συγχωρεί

Ο Καρκίνος ως ζώδιο του νερού είναι βαθιά συμπονετικός και συναισθηματικά συντονισμένος με τους άλλους. Όμως, η πρόκληση βρίσκεται συνήθως στο να μπορέσει να δημιουργήσει κάποια υγιή συναισθηματικά όρια. Τα άτομα αυτά μπορεί να είναι επιρρεπή στο να απορροφούν σαν σφουγγάρι τα συναισθήματα των άλλων και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Το να μάθουν όμως να προστατεύουν τον ψυχικό τους κόσμο, ενώ βοηθούν τους άλλους, είναι απαραίτητο για την προσωπική τους ανάπτυξη. Υπό την επιρροή της Σελήνης, που είναι ο κυβερνήτης πλανήτης τους, υπάρχει μια φυσική τάση η ζωή τους να περιστρέφεται σε κάποια σημεία αναφοράς. Τους απασχολούν πράγματα, πρόσωπα και γεγονότα, οικεία, δικά τους και σημαντικά. Μέσα τους υπάρχει μια βαθιά επιθυμία για εξερεύνηση της φύσης των σχέσεων, για τις ρίζες τους, την προέλευση της ζωής και την ανάπτυξη ευαισθητοποίησης σε κάθε κατεύθυνση. Καθώς διαθέτουν κάποια πολύ ισχυρά μητρικά ένστικτα, πρέπει να παλέψουν παράλληλα με τις τάσεις τους για κτητικότητα. Οι Καρκίνοι είναι επιρρεπείς σε ανασφάλειες που τους δημιουργούν πολλές δυσάρεστες και αντιπαραγωγικές σκέψεις. Όταν κάποιος έχει τη δική τους λεπτή συναισθηματική υφή και παράλληλα γόνιμη φαντασία, χρειάζεται να κάνει πιο συχνά έναν έλεγχο πραγματικότητας. Η διατήρηση μιας τάξης και μιας πρακτικής ρουτίνας είναι συχνά απαραίτητη για να παραμείνουν ρεαλιστές και γειωμένοι. Το να ασχοληθούν ενεργά και πρακτικά με τις δουλειές τους θα τους βοηθήσει να αισθάνονται πιο οργανωμένοι και φυσικά θα αποφύγουν τις δυσοίωνες σκέψεις. Το κάρμα ενός Καρκίνου είναι συνήθως να φροντίζει το μυαλό, τον εαυτό του, την οικογένεια και τους άλλους, και να μεταλαμπαδεύσει τις αξίες του. Στην πορεία της ζωής του πρέπει επίσης να προσπαθήσει να μην είναι αισθηματικά αυταρχικός και να καλλιεργήσει την υπομονή του με εκείνους που είναι συναισθηματικά λιγότερο προικισμένοι.

ΛΕΩΝ

Να γίνει πιο ταπεινός

Οι Λέοντες διαθέτουν ισχυρές ηγετικές ιδιότητες και έχουν την επιθυμία να ξεχωρίζουν. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούν να είναι στο προσκήνιο και συνήθως στοχεύουν στο να επιδεικνύουν στο κοινό τα ταλέντα και τη δημιουργικότητά τους. Αλλά η πρόκληση της ζωής τους συχνά βρίσκεται και περιστρέφεται γύρω από την καλλιέργεια της ταπεινοφροσύνης. Οι Λέοντες μπορεί να δυσκολεύονται να εξισορροπήσουν την ανάγκη τους για προσοχή και θαυμασμό, με την ικανότητα να ακούν και να εκτιμούν τη συνεισφορά των άλλων. Η αρετή της ταπεινοφροσύνης είναι απαραίτητη, διότι τους επιτρέπει το να εξελιχθούν σε πιο ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να καλλιεργήσουν περισσότερο αρμονικές σχέσεις. Η φλογερή φύση του ζωδίου τούς γεμίζει ενθουσιασμό αρχικά, αλλά στην πορεία της ζωής τους μπορεί να βγάλουν πιο σκληρά χαρακτηριστικά. Η αγέρωχη φύση τους θα μπορούσε να πικράνει φίλους, οικογένεια και συναδέλφους, δημιουργώντας έναν καρμικό κύκλο με απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι συνήθως δοτικοί και ολόψυχα παρόντες στην εκπλήρωση των καθηκόντων τους, αλλά πρέπει να εξουδετερώσουν την αλαζονεία που συχνά κάνει την εμφάνιση της. Το να πληγώνουν τους άλλους σίγουρα δεν λειτουργεί θετικά στο Κάρμα τους και προκαλεί συχνά τη δυσαρέσκεια των ανθρώπων. Για να έχουν θετική εξέλιξη στη ζωή τους πρέπει να μάθουν να ασκούν τη μεγάλη δύναμή τους με μεγαλύτερη υπευθυνότητα, προστατευτικά, εκφράζοντας γενναιοδωρία και αλτρουισμό, ειδικά για όσους καθοδηγούνται ή εξαρτώνται από αυτούς. Το Κάρμα του Λέοντα είναι να οδηγεί, να διδάσκει και να δημιουργεί. Πρέπει να βρουν τον σωστό τρόπο να κατευθύνουν την τεράστια ενέργειά τους δίχως να γίνονται αυταρχικοί ή απαξιωτικοί. Αυτό το ζώδιο για να βρει τον δρόμο του πρέπει να ενισχύσει τις δημιουργικές και ηγετικές του δεξιότητες με σεβασμό και ταπεινοφροσύνη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Να ανακαλύψει τις λεπτές γραμμές της ισορροπίας

Οι Παρθένοι είναι γνωστοί για τις αναλυτικές τους ικανότητες, την προσοχή στη λεπτομέρεια και την επιδίωξη της τελειότητας. Ωστόσο, οι προκλήσεις της ζωής τους βρίσκονται συχνά στη σφαίρα της υπερβολικής αυτοκριτικής και της τελειομανίας. Τα άτομα αυτά μπορεί να δυσκολεύονται να αποδεχτούν λάθη ή να μοιραστούν με άλλους καθήκοντα, κάτι που τα οδηγεί σε ανάληψη υπερβολικής ευθύνης και δημιουργίας άγχους. Είναι καλό για εκείνους να βλέπουν όχι μόνο τους άλλους με κατανόηση αλλά και τον εαυτό τους. Αν καταφέρουν να αποδεχτούν τις ατέλειες των άλλων μπορεί να αντιμετωπίσουν με περισσότερη συμπάθεια και τις δικές τους και αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν αυτήν την πρόκληση. Είναι ένα ευμετάβλητο ζώδιο και ο εγωισμός τους μαζί με την τελειομανία θα μπορούσε να διαμορφώσει έναν δύσκολο συνδυασμό αρνητικών χαρακτηριστικών. Μπορεί στη προσπάθεια τους να τα καταφέρουν, να γίνουν χειριστικοί ή μυστικοπαθείς που χρησιμοποιούν υπόγειους και περίεργους τρόπους. Διαθέτουν όμως ένα γερό μυαλό, που έχει τη δύναμη να διακρίνει το σωστό από το λάθος, κάτι που τους επιτρέπει να κατανοήσουν καλύτερα τη ζωή τους και το πώς να μην επιβαρύνουν το Κάρμα τους. Οι ψυχές τους μπορούν να αντιληφθούν ότι όταν οι ενέργειες υποκινούνται από την αγνότητα των προθέσεων τους θα έχουν πιο θετικά αποτελέσματα. Αν και εγωιστής σε κάποια σημεία ο Παρθένος έχει στοχαστικό μυαλό. Όταν ασχολείται με την εφαρμογή των θετικών του ικανοτήτων, η αρνητική δύναμη του Κάρμα μπορεί να αντισταθμιστεί εύκολα, γιατί το πρωταρχικό του μέλημα είναι να βοηθά και να προσφέρει.

ΖΥΓΟΣ

Να αντιληφθεί την πραγματική έννοια του συμβιβασμού

Οι Ζυγοί είναι γνωστοί για τη διπλωματική τους φύση και την επιθυμία τους για αρμονία. Όμως, η πρόκληση τους έγκειται στη λήψη αποφάσεων, ειδικά όταν έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε πολλές επιλογές. Μπορεί τότε να γίνουν αναποφάσιστοι, φοβούμενοι ότι αν κάνουν λάθος μπορεί να καταστραφεί η ισορροπία που αναζητούν. Η καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης και η αναγνώριση ότι το ρίσκο των επιλογών είναι απαραίτητο στοιχείο για τη ζωή και την εξέλιξη μπορεί να βοηθήσει τους Ζυγούς να ξεπεράσουν αυτή την πρόκληση. Η λήψη των αποφάσεων εμπεριέχει πάντα μια καρμική χροιά για αυτό το ζώδιο. Οι Ζυγοί είναι σαν εκκρεμές που κινούνται από τη μια απόφαση στην άλλη. Οι ιδέες τους αλλάζουν κάθε τόσο και διαρκώς αμφιταλαντεύονται. Είναι αναποφάσιστοι και οι κίνδυνοι για αυτούς είναι περισσότεροι σε κρίσιμες στιγμές. Ωστόσο, είναι διαισθητικά όντα και οι ικανότητες διαχείρισης τους θα μπορούσαν να βελτιωθούν αν βασίζονται περισσότερο στο ένστικτο και τον εαυτό τους. Συνήθως αγωνίζονται να ισορροπήσουν την αγάπη, τις ανάγκες τους και να αναπτύξουν μια βαθύτερη κατανόηση της δυναμικής των σχέσεων. Το Κάρμα του Ζυγού είναι να χρησιμοποιεί τη φυσική κλίση του για δικαιοσύνη για να βελτιώσει τις συνθήκες και τη δημιουργικότητα του και να ενισχύσει την ομορφιά του κόσμου. Πρέπει στη πορεία τους να δημιουργούν αρμονικές σχέσεις, όχι να ξεπερνούν τα όρια και να ελέγχουν την ανάγκη τους να ευχαριστούν τους άλλους. Οι Ζυγοί προορίζονται να κατακτήσουν μια κατάσταση αρμονίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, επιτρέποντάς της να εκδηλωθεί μέσα τους και γύρω τους. Όσο περισσότερο αυτές οι ψυχές μαθαίνουν να ισορροπούν, το Κάρμα τους υποκινείται λιγότερο από τις αμφιβολίες και περισσότερο από την ήρεμη δύναμη τους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Να απαλλαγεί από τις κακές συνήθειες

Το ζώδιο του Σκορπιού φημίζεται για την ένταση, τη διαίσθηση και τις βαθιές συναισθηματικές του σχέσεις. Όμως υπάρχει μια πρόκληση που συχνά εκδηλώνεται με θέματα εμπιστοσύνης. Οι Σκορπιοί μπορούν να είναι πολύ επιφυλακτικοί και να είναι δύσκολο να εμπιστευτούν πλήρως τους άλλους. Η ανάπτυξη εμπιστοσύνης και ξεκάθαρης επικοινωνίας είναι απαραίτητη για να κάνουν πραγματικά ουσιαστικές σχέσεις. Ο Σκορπιός είναι ένα ζώδιο που καθοδηγείται από το πάθος του, αλλά σε αυτό το ζώδιο το πάθος φτάνει συχνά στα άκρα. Το πάθος όμως χωρίς μέτρο είναι από τη φύση του καταστροφικό. Αυτό το ζώδιο κρύβει και μια σκοτεινή προσωπικότητα, που χρειάζεται να καλλιεργήσει πολύ συνειδητά την αισιοδοξία ώστε να μην χάνεται στις αρνητικές του σκέψεις. Στην πορεία της ζωής του τα αρνητικά συναισθήματα θα μπορούσαν εύκολα να το κυριεύσουν. Για να απαλλαγεί από τον αρνητισμό, η εκμάθηση θεραπευτικών τεχνών βοηθάει σημαντικά. Ο Σκορπιός συνδέεται με το Κάρμα της μεταμόρφωσης και της αναγέννησης. Αυτός είναι ο λόγος που συχνά διχάζεται ανάμεσα σε δύο αντιφατικές τάσεις, το παρελθόν και το τέλος από τη μια πλευρά και το μέλλον και τη ζωή από την άλλη. Κατά τη διάρκεια της ζωής τους οι Σκορπιοί θα κάψουν πολλά κεφάλαια του παρελθόντος και θα αφήσουν έναν άλλο εαυτό να γεννηθεί από τις στάχτες τους. Όντας πολύ θαρραλέοι, είναι προικισμένοι με δύναμη, διαίσθηση και εξαιρετική συνειδητή και ασυνείδητη αντίληψη. Πρέπει να ανακαλύψουν την αποστολή τους στη ζωή. Δηλαδή να δείξουν στους άλλους ότι μπορούν να μεταμορφωθούν εντελώς και να τους καθοδηγήσουν με το παράδειγμα τους από την ψευδαίσθηση του υλικού κόσμου σε μια γεμάτη νοήματα πνευματικότητα. Το Κάρμα του Σκορπιού είναι να καθοδηγεί, να διδάσκει και να βοηθά αυτούς που έχουν φτάσει σε κάποιο τέλμα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη γνώση και τη δύναμή τους με δυναμικό αλλά προσεκτικό και ευαίσθητο τρόπο για το καλό των ανθρώπων.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Να εναρμονίζεται στις αλλαγές

Οι Τοξότες πάντα προσπαθούν να υπερπηδήσουν όλα τα εμπόδια και φιλοδοξούν να σκορπίσουν χαρά και ενθουσιασμό γύρω τους. Έχουν αναπτύξει τις ιδιότητες της ειλικρίνειας και του ιδεαλισμού, αλλά μπορούν και να προσαρμόζονται σε όλες τις καταστάσεις ξεπερνώντας γρήγορα σχεδόν κάθε αντιξοότητα. Γενικά, τείνουν να ζουν χωρίς όρια και πιθανότατα θα έχουν μια πολυτάραχη και άκρως ενδιαφέρουσα ζωή, ως γνήσιοι εκπρόσωποι του πλανήτη της τύχης. Όμως πρέπει να μάθουν να ελέγχουν τις σκέψεις αλλά και τις λέξεις τους, γιατί χωρίς να το θέλουν μπορούν με αυτές να πληγώσουν τους άλλους, επιβαρύνοντας το Κάρμα τους. Τα άτομα αυτά είναι περιπετειώδη και λατρεύουν την ελευθερία τους. Ωστόσο, η πρόκληση τους βρίσκεται συχνά στη δέσμευση σε μακροπρόθεσμους στόχους, σχέσεις ή έργα. Οι Τοξότες μπορεί να μη θέλουν να αισθάνονται δεμένοι ή να χάσουν την αίσθηση της ανεξαρτησίας τους. Η αξία της επιμονής και η εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ ελευθερίας και σταθερότητας θα τους επιτρέψει να ξεπεράσουν και αυτήν την πρόκληση. Αυτό που οδηγεί τον Τοξότη σε φρενίτιδα, καθώς είναι ζώδιο της φωτιάς, είναι ό,τι κι αν κάνει να το κάνει με όλη του τη δύναμη και την ενέργεια και δεν περιορίζεται σε ένα μόνο πράγμα τη φορά. Ο μαινόμενος Κένταυρος εκτοξεύει προς πολλές κατευθύνσεις τα βέλη του και κατακερματίζει τις δυνάμεις του σε πολλά κομμάτια. Χρειάζεται να μάθει την αξία της εστίασης για να αξιοποιήσει καλύτερα τη ζωτική ενέργεια και τη συγκέντρωση του. Το Κάρμα του Τοξότη είναι να αναζητά γνώσεις και να βοηθά τους άλλους με τις εμπειρίες και το πνεύμα του. Πρέπει να αναζητήσει την ελευθερία που έχει ανάγκη όπως το οξυγόνο, αλλά ταυτόχρονα και να μάθει να απολαμβάνει και να εκτιμά την οικειότητα. Όταν ησυχάζει το μυαλό και την ψυχή του όλα γίνονται πιο ξεκάθαρα και όταν μένει ακίνητος και εστιασμένος πριν στοχεύσει, η βολή του θα έχει πάντα επιτυχία και θα καρφωθεί στο κέντρο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Καλλιέργεια υπομονής

Οι Αιγόκεροι αφιερώνουν μεγάλο μέρος του εαυτού τους στην ικανοποίηση των προσωπικών φιλοδοξιών κι έτσι είναι συχνά υπερβολικά απορροφημένοι με την υλική και πρακτική πλευρά της ζωής τους. Αντιμετωπίζουν συνήθως δυσκολίες με την ανάγκη τους για επιτεύγματα και επιτυχία, αλλά και με τις ευθύνες τους απέναντι στους άλλους και στην κοινωνία. Οι προκλήσεις τους συνδέονται με το Κάρμα της πειθαρχίας και της ευθύνης. Η σκληρή δουλειά τους αποδίδει όχι μόνο στον εαυτό τους αλλά και τους άλλους. Αλλά πρέπει να γίνεται με κάποιο μέτρο και να μην είναι αρνητικοί στις χαρές της ζωής. Οι Αιγόκεροι μπορεί να γίνουν εύκολα εργασιομανείς, παραμελώντας την προσωπική τους ζωή, ακόμη και την υγεία τους. Το να μάθουν να δίνουν προτεραιότητα στη φροντίδα του εαυτού τους, στον ελεύθερο χρόνο και στην καλλιέργεια σχέσεων εκτός εργασίας, είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική τους ευτυχία. Ένα ταλέντο του Αιγόκερου είναι να πετυχαίνει το ακατόρθωτο, αλλά η ζήλια είναι ένα σημαντικό αγκάθι που αντιμετωπίζουν συχνά οι ψυχές τους. Οι συγκρίσεις που κάνουν συχνά τους οδηγούν να είναι υπερβολικά δύσπιστοι σε ανθρώπους και καταστάσεις. Για να αποτινάξουν τη βαριά σκιά του Κρόνου, χρειάζονται τη συντροφιά αυθόρμητων και χαρούμενων ανθρώπων. Ο σκοπός της ζωής για αυτούς τους εργατικούς ανθρώπους είναι να αφιερώσουν τη φιλοδοξία τους στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Για να επιτευχθεί αυτό με τον καλύτερο τρόπο, πρέπει να οικοδομήσουν αργά και σταθερά λιθαράκι λιθαράκι το έργο της ζωής τους, καθώς ένα οικοδόμημα μπορεί να φτάσει στο επιθυμητό ύψος μόνο αν τα θεμέλια και η κατασκευή του είναι γερή. Το θετικό Κάρμα αυτού του ζωδίου μπορεί να ανιχνευθεί στη σοφία των γηραιότερων στη δουλειά και στο αίσθημα ευθύνης και εξασφάλισης των αγαπημένων προσώπων.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Να ξεπεράσει τους φόβους του

Οι Υδροχόοι έχουν κατακτήσει από τη φύση τους τις έννοιες της ανθρωπιάς και της συλλογικότητας. Η ιδέα τους για την αγάπη αφορά το σύνολο και οι ιδέες τους είναι πάντα μπροστά από την εποχή τους. Όμως στη μεγάλη τους ιδέα και εικόνα για έναν ιδανικό κόσμο, συχνά ξεχνούν να συμπεριλάβουν τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους. Επομένως, ένα από τα μαθήματα τους σε αυτή τη ζωή είναι να μάθουν ότι μια ομάδα ξεκινά πρώτα με δύο άτομα. Οι Υδροχόοι είναι γνωστοί για τις πνευματικές τους ικανότητες, την εφευρετικότητα και τις ανθρωπιστικές τους αξίες. Ωστόσο, η πρόκληση τους συχνά περιστρέφεται γύρω από τη συναισθηματική οικειότητα που τους δημιουργεί κάποιο φόβο. Οι Υδροχόοι μπορεί να δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους ή να συνδεθούν σε ένα βαθύτερο συναισθηματικό επίπεδο. Η καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης μπορεί να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν ουσιαστικές σχέσεις και να ενισχύσει την προσωπική τους ανάπτυξη. Τα άτομα αυτά θέλουν να φέρουν αλλαγές, αλλά συχνά γίνονται ριζοσπαστικοί και επαναστάτες στη διαδικασία. Γι’ αυτούς κάθε μέρα είναι μια πρόκληση, καθώς προσπαθούν να κάνουν έστω και μια μικρή διαφορά στον κόσμο. Πρέπει όμως να αποδεχτούν τους περιορισμούς και να κατανοήσουν ότι η αλλαγή του κόσμου είναι μια αργή διαδικασία που θα συμβεί με τον καιρό. Ο Υδροχόος επηρεάζεται από το Κάρμα του να προσφέρει στη συλλογική προσπάθεια, αλλά ταυτόχρονα να αισθάνεται σαν να μην ανήκει πουθενά. Αγωνίζεται να αρνηθεί τις πιο προσωπικές τάσεις του, καθώς έχει μια ευρύτερη αντίληψη για την ισότητα όλων των όντων. Η αποστολή του είναι να καινοτομεί, να βρει έναν σκοπό για τον εαυτό του και τους άλλους, και να μιλά για τους αδικημένους και τους ανίσχυρους. Όμως εκτός από το συλλογικό του καθήκον, θα πρέπει επίσης σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο να αντιληφθεί την αξία και την ανάγκη για στενές σχέσεις.

ΙΧΘΥΕΣ

Να φροντίζουν και τον εαυτό τους

Οι Ιχθύες είναι συμπονετικά, ευφάνταστα πλάσματα και έχουν ανεπτυγμένη πνευματικότητα. Αλλά έχουν κάποια θέματα συχνά στη δημιουργία υγιών ορίων. Οι Ιχθύες μπορεί να δυσκολεύονται να πουν όχι και μπορεί να άγονται και να φέρονται από τα συναισθήματα και τις απαιτήσεις των άλλων. Το να μάθουν να βάζουν όρια και να δίνουν προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα είναι απαραίτητο για τη συναισθηματική ισορροπία και την προσωπική τους ανάπτυξη. Η καρμική φιλοσοφία των Ιχθύων είναι να παίρνουν τα πράγματα όπως έρχονται. Ενώ έχουν πολλές ικανότητες, αρκετά συχνά αισθάνονται ανασφαλείς και τους λείπει η αυτοπεποίθηση. Η αμφιβολία τους ωθεί κάποιες φορές ακόμη και στην αυτολύπηση, η οποία τους κόβει τα φτερά. Για να αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι εδώ για να ευχαριστήσουν τους πάντες. Όταν διευρύνουν την οπτική τους με τον καιρό και δουν τα πράγματα από μια απόσταση, μαθαίνουν να χειρίζονται την κριτική με ευκολία και αποκτούν μεγαλύτερη σιγουριά για την αξία και τις δυνατότητές τους. Θεωρείται καρμικά ότι εκείνοι που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο βρίσκονται στο τέλος ενός εξελικτικού κύκλου, τον οποίο πρέπει να εκπληρώσουν και να συνειδητοποιήσουν και στη συνέχεια να ξεκινήσουν έναν νέο. Με αυτή την καρμική επίγνωση στην ψυχή τους, δέχονται ευσυνείδητα τις δοκιμασίες και κάθε είδους περιορισμούς. Μέσα από αυτές τις δοκιμασίες οι Ιχθύες θα προοδεύσουν πολύ σε πνευματικό επίπεδο, ενισχύοντας αυτό που διαισθητικά γνωρίζουν για την πίστη τους και την ίδια τους την ύπαρξη. Η εναρμόνιση του πεπρωμένου τους θα επιτευχθεί με θετική σκέψη ή με συμπόνια για όσους υποφέρουν. Οι Ιχθύες συνδέονται με το Κάρμα της πνευματικής ανάπτυξης και της συμπόνιας. Πρέπει να εξισορροπήσουν τις δικές τους ανάγκες με μια βαθύτερη κατανόηση του πόνου των άλλων και να χρησιμοποιήσουν τη διαίσθηση και τη δημιουργικότητά τους για να φέρουν θεραπεία και ανακούφιση στον κόσμο. Το Κάρμα των Ιχθύων είναι να δείχνει ενσυναίσθηση, να δίνει αγάπη και να οδηγεί τους άλλους σε ένα πνευματικό κόσμο που βασιλεύει η εσωτερική γαλήνη. Άλλα να επιτελέσουν το έργο τους δείχνοντας παράλληλα την ίδια αγάπη και σεβασμό και στον εαυτό τους.