Ποια χρονική περίοδο πρέπει να εκμεταλλευτούμε για να βρούμε την ισορροπία στη ζωή μας σύμφωνα με το ζώδιο μας

Ποια χρονική περίοδο πρέπει να εκμεταλλευτούμε για να βρούμε την ισορροπία στη ζωή μας σύμφωνα με το ζώδιο μας

Ποια χρονική περίοδο πρέπει να εκμεταλλευτούμε για να βρούμε την ισορροπία στη ζωή μας σύμφωνα με το ζώδιο μας

Όταν ο Ήλιος στο φαινομενικό του ταξίδι στον ζωδιακό είναι στο απέναντι ζώδιο από το δικό μας βρισκόμαστε περίπου στη μέση της γενέθλιας χρονιάς μας και αυτή είναι μια πολύ σημαντική εποχή, την οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε αναλόγως. Τα «μισά» μας γενέθλια (δηλαδή 6 μήνες μετά την ημερομηνία που γεννηθήκαμε) είναι η περίοδος που συνήθως μας δυσκολεύει, διότι η ενέργεια της είναι αντίθετη από τη δική μας. Όμως είναι η ίδια ενέργεια που συμπληρώνει τα κενά μας, που τονίζει αυτό που μας λείπει, αυτό που μας δυσκολεύει και αυτό που συνήθως αποφεύγουμε γιατί μας ξεβολεύει. Άρα είναι μια περίοδος που ουσιαστικά μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε περισσότερη ισορροπία και αρμονία στη ζωή μας.

Τα αντίθετα… συμπληρώνουν

Τα αντίθετα ζώδια είναι τα ζώδια που βρίσκονται απέναντι στον ζωδιακό κύκλο και έχουν μεγάλες ομοιότητες, αλλά και σημαντικές διαφορές. Εκφράζονται με άλλο τρόπο, έχουν διαφορετική αντίληψη, αλλά ταυτόχρονα έχουν συμπληρωματικά στοιχεία. Είναι σαν να έχεις απέναντί σου κάποιον που σου επισημαίνει τις παραλήψεις σου, τις οποίες όμως αν διαχειριστείς σωστά θα μπορέσεις να γίνεις μια πιο ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Για παράδειγμα, ο Καρκίνος και ο Αιγόκερως είναι δύο ζώδια που βρίσκονται απέναντι στον ζωδιακό κύκλο και έχουν πραγματικά τεράστιες διαφορές. Ο Καρκίνος είναι ζεστός και περιποιητικός απέναντι σε όποιον αγαπά και έχει ως σημείο αναφοράς του το σπίτι και την οικογένεια. Από την άλλη ο Αιγόκερως είναι συναισθηματικά αποστασιοποιημένος και ψυχρός και αυτό που έχει συνεχώς στο μυαλό του είναι οι φιλοδοξίες του, η δουλειά και το πώς θα πετύχει. Επειδή όμως η ζωή χρειάζεται ισορροπία για να είναι πιο εύκολη, σίγουρα τα άτομα που έχουν γεννηθεί σε αυτά τα δύο ζώδια έχουν να μάθουν πολλά από την ενέργεια και τη φιλοσοφία του άλλου. Και το κατάλληλο διάστημα για να γίνει αυτό είναι όταν έχει περάσει ένα 6μηνο από τα γενέθλιά μας και ο Ήλιος βρίσκεται στο απέναντι ζώδιο. Και αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για αυτά τα δύο ζώδια, αλλά για όλα τα ζώδια που βρίσκονται απέναντι το ένα στο άλλο.

Τα ζώδια που βρίσκονται απέναντι

Κριός – Ζυγός

Ταύρος – Σκορπιός

Δίδυμοι – Τοξότης

Καρκίνος – Αιγόκερως

Λέων – Υδροχόος

Παρθένος – Ιχθύες

Τα «μισά» γενέθλια

Τα γενέθλια μας είναι η προσωπική μας Πρωτοχρονιά και αποτελεί μία ευκαιρία για θέσουμε τους νέους μας στόχους για τη γενέθλια χρονιά μας, αφήνοντας πίσω ό,τι μας απογοήτευσε και μας κούρασε. Όταν έχουμε γενέθλια ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο μας και μας βοηθά να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας. Όταν όμως βρίσκεται απέναντί μας, δηλαδή στο πιο απομακρυσμένο σημείο από το ζώδιο μας, τότε είναι η στιγμή να πατήσουμε φρένο και να δούμε πού βρισκόμαστε. Και αν τα γενέθλια μας συνήθως τα γιορτάζουμε με πάρτι, εξόδους και μαζώξεις, τα «μισά» μας γενέθλια χρειάζονται περισυλλογή και προβληματισμό. Χρειάζεται να εστιάσουμε στα χαρακτηριστικά του απέναντι ζωδίου και να προσπαθήσουμε να τα εντάξουμε με κάποιον τρόπο στη ζωή μας για να ωφεληθούμε. Επίσης, θα πρέπει να κοιτάξουμε λίγο πίσω και να δούμε τους 6 μήνες που πέρασαν από τα γενέθλια μας τι έχουμε κάνει και πώς μας επηρέασαν. Είμαστε στον σωστό δρόμο ή πρέπει να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις;

Ας δούμε όμως τι θα πρέπει να κάνει το κάθε ζώδιο 6 μήνες μετά τα γενέθλια του, δηλαδή όταν ο Ήλιος βρίσκεται απέναντί του

ΚΡΙΟΣ

Δώστε προτεραιότητα στους άλλους

Η περίοδος που ο Ήλιος βρίσκεται απέναντι από το ζώδιο σας είναι όταν γιορτάζει τα γενέθλια του ο Ζυγός, δηλαδή από τις 23/09 έως τις 23/10 περίπου. Αυτό το διάστημα λοιπόν ενδείκνυται για εσάς τους τολμηρούς και εγωκεντρικούς Κριούς να προσπαθήσετε να μην είστε τόσο ξεροκέφαλοι και επιθετικοί, αλλά να εμβαθύνετε στις ανάγκες των άλλων. Εσείς συνήθως πράττετε και μιλάτε πριν σκεφτείτε τον αντίκτυπο που θα έχει η δράση σας στους άλλους και λειτουργείτε με το «εγώ» και όχι με το «εμείς». Αυτή η περίοδος λοιπόν είναι κατάλληλη για να σκεφτείτε τα αποτελέσματα των πράξεων σας στους άλλους και να δώσετε προτεραιότητα στους σημαντικούς σας ανθρώπους. Δεν πειράζει να κάνετε κι εσείς ένα βήμα πίσω για να αισθανθούν και οι άλλοι ότι τους αγαπάτε και τους σέβεστε. Εξάλλου οι σχέσεις χρειάζονται αγάπη και φροντίδα για να εξελίσσονται και όχι εγωισμούς. Η ενέργεια του Ζυγού ζητάει από εσάς να βάλετε τον εαυτό σας σε δεύτερη μοίρα, όσο δύσκολο και αν σας είναι αυτό, και να τιμήσετε τα άτομα που αγαπάτε κάνοντάς τους να νιώσουν ότι είναι σημαντικοί για εσάς. Ζητήστε και καμία συγνώμη αν έχετε κάνει λάθη, δεν είναι κακό…

ΤΑΥΡΟΣ

Βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας

Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο που βρίσκεται απέναντί σας και όταν ο Ήλιος τον επισκέπτεται, δηλαδή από τις 24/10 μέχρι τις 22/11 περίπου, είναι η περίοδος που πρέπει να εναρμονιστείτε με τα δικά του θετικά χαρακτηριστικά. Ο Σκορπιός είναι γενναίος και μαχητικός, είναι ένα ζώδιο της δράσης που αγαπά το ρίσκο και αν χρειαστεί μπορεί να πέσει τη «φωτιά» και να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του. Εσείς πάλι κινείστε σε ράγες, απεχθάνεστε τις αλλαγές και αγαπάτε τη σταθερότητα. Η εποχή του Σκορπιού όμως η ευκαιρία σας να ξεφύγετε από αυτό το μοτίβο και να ξεκολλήσετε. Εντάξει δεν σας λέω να φέρετε τα πάνω κάτω στη ζωή σας, αλλά μπορείτε να αναλάβετε δράση και να πάρετε αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή σας προς το καλύτερο. Βρείτε λοιπόν τι δεν σας προάγει και αφήστε το πίσω σας, είτε είναι μια σχέση, μια συνεργασία, είτε μια συνήθεια που σας ταλαιπωρεί. Βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας σας, ξεβολευτείτε και μεταμορφωθείτε.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ανοίξτε τους ορίζοντες σας

Το ζώδιο του Τοξότη που βρίσκεται απέναντί σας έχει να κάνει με την περιπέτεια, τα ταξίδια, τη γνώση και την ανώτατη εκπαίδευση. Και με όλα αυτά καλείστε να ασχοληθείτε σοβαρά την περίοδο που ο Ήλιος βρίσκεται απέναντί σας, δηλαδή από τις 23/11 μέχρι τις 21/12 περίπου. Εσείς οι Δίδυμοι εκπροσωπείτε το πιο επικοινωνιακό ζώδιο και είστε αυθόρμητοι, έξυπνοι και αναζητάτε τη διασκέδαση. Όμως η εποχή του Τοξότη σάς ζητά να εμβαθύνετε, να αναλύσετε και να μην μένετε στην επιφάνεια των πραγμάτων. Είναι άλλο να θέλω να κατέχω τη γνώση για ένα θέμα και άλλο να κάνω πασαλείμματα. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν αυτή την περίοδο για να ανοίξετε τους γεωγραφικούς σας ορίζοντες κάνοντας περισσότερα ταξίδια και σχεδιάστε το πώς θα αποκτήσετε νέες εμπειρίες και θα εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Σκεφτείτε λίγο τις φιλοδοξίες σας

Σας χαρακτηρίζει η ευαισθησία και ο έντονος συναισθηματισμός και το γεγονός ότι πάντα τρέχετε για τους άλλους. Η διάθεση σας εξαρτάται από τον περίγυρό σας και προσπαθείτε συνεχώς να είναι οι άλλοι καλά (ιδιαίτερα η οικογένεια σας), αφήνοντας πίσω τις δικές ανάγκες και τα δικά σας όνειρα. Όμως υπάρχει μια περίοδος μέσα στον χρόνο που πρέπει να ανασκουμπωθείτε και να αφήσετε λίγο το σπίτι και την οικογένεια στον αυτόματο πιλότο και να ασχοληθείτε με τις προσωπικές και επαγγελματικές σας φιλοδοξίες. Αυτή η εποχή είναι όταν ο Ήλιος στο αέναο ταξίδι του στον ζωδιακό επισκέπτεται τον Αιγόκερω που είναι απέναντί σας, δηλαδή από τις 22/12 μέχρι τις 20/01 περίπου, και σας καλεί να σκεφτείτε τις φιλοδοξίες σας και να αφοσιωθείτε στους στόχους σας. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τη συγκεκριμένη περίοδο για να βάλετε σε μια τάξη τις δικές σας προτεραιότητες και να κάνετε σαφές στους γύρω σας ότι πρέπει και αυτοί να σας στηρίζουν για να κυνηγήσετε τα φιλόδοξα σχέδια σας.

ΛΕΩΝ

Βρείτε έναν σκοπό για το κοινό καλό

Έχετε ανάγκη να σας θαυμάζουν, να νιώθετε ξεχωριστοί και να είστε το κέντρο του κόσμου. Όμως για να βρείτε το εσωτερικό σας κέντρο και να μην εξελιχτείτε σε εγωκεντρικές προσωπικότητες θα πρέπει να μάθετε να επιστρέφετε την καλοσύνη που δέχεστε. Και η καλύτερη εποχή για να το κάνετε αυτό είναι 6 μήνες μετά τα γενέθλια σας, όταν ο Ήλιος βρίσκεται απέναντί σας στο ζώδιο του Υδροχόου, δηλαδή από τις 21/01 μέχρι τις 19/02 περίπου. Αυτό είναι το κατάλληλο διάστημα να δείξετε την αλτρουιστική σας πλευρά και να αφήσετε τους προβολείς να πέσουν στο κοινό και όχι σε εσάς τους… πρωταγωνιστές. Βρείτε έναν σκοπό που να γεμίσει την καρδιά σας και να απαλύνει τον πόνο των άλλων, προσφέρετε έμπρακτα ό,τι μπορείτε και γίνετε εθελοντές για να βοηθήσετε όποιον έχει ανάγκη. Θα αισθανθείτε πάρα πολύ όμορφα κάνοντας κάτι που δεν αφορά εσάς άμεσα!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Σχεδιάστε να μην κάνετε σχέδια

Είναι γνωστό ότι μπορείτε να λειτουργήσετε μόνο όταν υπάρχει οργάνωση και θέλετε τα πάντα να περνούν από τον έλεγχό σας. Όμως υπάρχει και μια άλλη πλευρά σε αυτή τη ζωή, η πλευρά της χαλάρωσης, της διασκέδασης, του αυθορμητισμού. Και όταν ο Ήλιος βρίσκεται απέναντί σας, δηλαδή στο ζώδιο των Ιχθύων από τις 20/02 έως τις 20/03 περίπου, τότε μπορείτε να αφεθείτε και να βγείτε λίγο από το αποστειρωμένο πρόγραμμα σας. Χαλαρώστε, κάντε μια βόλτα χωρίς να υπάρχει λόγος και ατζέντα, εκφράστε τα συναισθήματα σας χωρίς να έχετε φίλτρα, ονειρευτείτε, δημιουργείστε. Δείτε τα πράγματα λίγο πιο ελαφρά, κάντε κάτι ρομαντικό για το ταίρι σας, πείτε τα λόγια που φοβάστε να ξεστομίσετε και χαθείτε στις υπερβολές και στη φαντασία σας… Είναι η καλύτερη εποχή για δώσετε ρεπό στους ψυχαναγκασμούς σας.

ΖΥΓΟΣ

Μπορείτε να γείρετε τη ζυγαριά προς το μέρος σας

Πάντα ψάχνετε την ισορροπία στις σχέσεις σας και γενικότερα στη ζωή σας και τα καταφέρνετε πολύ καλά αφού η διπλωματία ρέει στο αίμα σας. Όμως όσο ευγενικοί, συνεργάσιμοι και πράοι δείχνετε, άλλο σας κουράζει όλη αυτή η προσπάθεια να είναι όλοι ευχαριστημένοι και να κάνετε τον διαιτητή. Πολλές φορές μάλιστα κάνετε εσείς ένα βήμα πίσω, βρίσκετε δικαιολογίες από το πουθενά, προκειμένου να σβήσετε τις φωτιές και να επέλθει η αρμονία. Όμως, όταν ο Ήλιος βρίσκεται απέναντί σας, δηλαδή από τις 21/03 έως τις 20/04 περίπου, η ενέργεια του Κριού σας καλεί να γίνετε λίγο πιο αυθόρμητοι και να διεκδικήσετε τα δικά σας θέλω. Είναι η περίοδος που πρέπει να είστε πιο αποφασιστικοί, άμεσοι και προσανατολισμένοι στον εαυτό σας και στις ανάγκες σας. Βάλτε τα όρια σας λοιπόν και πάρτε πρωτοβουλίες για το δικό σας καλό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Κάντε έρωτα όχι πόλεμο

Είστε από τα πιο παθιασμένα ζώδια και το μότο σας είναι: «ή όλα ή τίποτα». Δεν συμβιβάζεστε στον έρωτα, δεν αντέχετε μεσοβέζικες καταστάσεις στις σχέσεις σας και στις συνεργασίες σας, πυροδοτείτε εντάσεις για να ανεβαίνει η αδρεναλίνη και θέλετε ουσιαστικές δεσμεύσεις και όχι λόγια του αέρα. Όμως παράλληλα είστε μυστικοπαθής, εμμονικοί, ζηλιάρηδες και χειριστικοί, και δεν απολαμβάνετε τις στιγμές αφού ψάχνετε παντού για εχθρούς και φαντάσματα. Η εποχή του Ταύρου, δηλαδή από τις 21/04 έως τις 20/05 περίπου, είναι ιδανική για εσάς να χαλαρώσετε λίγο, να ρίξετε τις άμυνες σας και να δοθείτε ολοκληρωτικά. Βλέπετε ο Ταύρος, που βρίσκεται απέναντί σας, κυβερνάται από την Αφροδίτη, τον πλανήτη του έρωτα και της αγάπης και θέλει από εσάς να ανοίξετε την καρδιά σας, να νιώσετε πραγματικά και να αφήσετε και τους άλλους να σας αισθανθούν και να σας αγαπήσουν γι’ αυτό που είστε και για αυτό που κρύβετε βαθιά στην καρδιά σας. Αυτό είναι το κατάλληλο διάστημα να «ξεγυμνωθείτε» συναισθηματικά, να πείτε τους φόβους σας και να κλείσετε τις πληγές σας με αγάπη.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Συσφίξτε τις σχέσεις σας στην καθημερινότητα σας

Εκπροσωπείτε ένα ζώδιο που συνδέεται με τις γνώσεις, την περιπέτεια και το εξωτερικό. Σας αρέσουν τα μακρινά ταξίδια, οι ξεχωριστές εμπειρίες και λατρεύετε να συναντάτε νέα πρόσωπα και άλλες κουλτούρες. Όμως τι γίνεται με τους κοντινούς σας ανθρώπους; Με τα άτομα που συναναστρέφεστε καθημερινά, τα αδέλφια σας, τους συναδέλφους σας, τους γείτονες σας; Είστε κοντά, έχετε αναπτύξει ουσιαστικές σχέσεις ή τις θεωρείτε δεδομένες και δεν τις τροφοδοτείτε όσο πρέπει; Την περίοδο που ο Ήλιος βρίσκεται στο απέναντι ζώδιο των Διδύμων, δηλαδή από τις 21/05 έως τις 21/06 περίπου, αυτή θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα σας, αφού οι Δίδυμοι είναι το ζώδιο της επικοινωνίας και των κοντινών μας ατόμων και σας καλεί να συνδεθείτε με αυτούς. Μπορείτε λοιπόν να αναλάβετε έναν πιο ενεργό ρόλο στον τόπο που ζείτε, στη γειτονιά σας, ή να κανονίσετε μια μάζωξη με τους φίλους και τα άτομα που συναντάτε καθημερινά, αλλά ουσιαστικά δεν προλαβαίνετε να πείτε τίποτα σημαντικό. Ελάτε πιο κοντά, μοιραστείτε τα νέα σας και διασκεδάστε μαζί τους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Δείξτε τα συναισθήματα σας στα αγαπημένα σας πρόσωπα

Οι συναισθηματικές εκδηλώσεις στοργής δεν είναι το φόρτε σας και πολλές φορές θεωρείτε ως χάσιμο χρόνου το να λέτε το πόσο νοιάζεστε και το πόσο εκτιμάτε τους άλλους. Εξάλλου στο μυαλό σας οι στόχοι σας κατέχουν την πρώτη θέση. Όμως και οι άλλοι γύρω σας χρειάζονται ένα χάδι, μια αγκαλιά, ένα μπράβο, μια καλή κουβέντα και λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για να καταλάβουν ότι σας είναι σημαντικοί. Και επειδή απέναντί σας έχετε το πιο συναισθηματικό ζώδιο του ζωδιακού, τον Καρκίνο, όταν ο Ήλιος βρίσκεται εκεί, δηλαδή από τις 22/06 έως τις 22/07, είναι η ευκαιρία σας να εκφράσετε το πώς νιώθετε, να περιποιηθείτε όσους αγαπάτε και να προβάλετε την πιο «ανθρώπινη» και ταπεινή πλευρά σας. Πείτε στους κοντινούς σας ανθρώπους πόσο τους αγαπάτε, πόσο σας λείπουν και απολαύστε περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί τους, γιατί θα περάσετε κι εσείς καλά και θα αποφορτιστείτε…

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αφήστε στην άκρη την ψυχρή λογική

Εκπροσωπείτε το ζώδιο της ομαδικής εργασίας, της συλλογικότητας, του αλτρουισμού και είστε ανεξάρτητοι, πρωτοποριακοί, οραματιστές, δίκαιοι. Πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας έχετε το κοινό καλό και δίνετε πολύ χρόνο και ενέργεια για να βοηθήσετε τους άλλους. Πολλές φορές όμως, παρότι η πρόθεση σας δεν είναι αυτή, σας βγαίνει η απόμακρη και σαρκαστική πλευρά σας και αδικείτε τον εαυτό σας και τα κίνητρά σας. Η έκφραση των συναισθημάτων σας δεν είναι το δυνατό σας σημείο και πολλοί είναι αυτοί που σας χαρακτηρίζουν ως «αναίσθητους» και προκλητικούς. Το ιδανικό διάστημα για να δείξετε τι κρύβετε στην καρδιά σας και να εκφράσετε τα συναισθήματα σας είναι όταν ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά, τον Λέοντα, από τις 23/07 έως 22/08 περίπου και τότε μπορεί να «ζεστάνει» το παγωμένο προφίλ που προσπαθείτε να διατηρήσετε. Είναι η ευκαιρία σας λοιπόν να πείτε τα λόγια αγάπης που αποφεύγετε, να γίνετε λίγο πιο ρομαντικοί και ευαίσθητοι και να αφήσετε λίγο την ψυχρή λογική σας στην άκρη…

ΙΧΘΥΕΣ

Οργανώστε το χάος στο μυαλό σας και γειωθείτε

Αν η φαντασία είχε ζώδιο θα ήταν το δικό σας, αφού ως μεταβλητό ζώδιο του νερού λατρεύετε να χάνεστε στα όνειρα σας και να δημιουργείτε έναν δικό σας κόσμο, που σίγουρα είναι πολύ πιο ωραίος και βολικός από αυτόν που ζείτε. Όμως υπάρχει και η πεζή πραγματικότητα που έχει απαιτήσεις και χρειάζεται οργάνωση και πειθαρχεία για να τα βγάλετε πέρα. Η καλύτερή περίοδος που μπορείτε να οργανώσετε το χάος της ζωής σας και να πάρετε αποφάσεις είναι η εποχή της Παρθένου, δηλαδή από τις 23/08 μέχρι τις 22/09. Αυτό το διάστημα ενδείκνυται για να τακτοποιήσετε τα πάντα, από τη ντουλάπα σας μέχρι τους λογαριασμούς και τους στόχους σας. Είναι η ευκαιρία σας να βγείτε από τη θεωρία και να περάσετε στην πράξη. Πετάξτε ό,τι δεν χρειάζεστε, ξεκινήστε ό,τι έχετε φανταστεί και φτιάξτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για να το τηρήσετε. Είναι ωραίο, για παράδειγμα, να σκέφτεστε συνεχώς πώς θα πρέπει να ξεκινήσετε γυμναστήριο, να καθαρίσετε την αποθήκη, να γραφτείτε στο σεμινάριο φωτογραφίας που τόσο θέλετε, κλπ., αλλά όλα μένουν στη θεωρία. Αυτή η περίοδος είναι ιδανική να κινητοποιηθείτε και να γίνετε πρακτικοί, μη χάνετε άλλο χρόνο.