Τα 5 ζώδια που είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά τους

Τα 5 ζώδια που είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά τους

Τα 5 ζώδια που είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά τους

Κάθε ζώδιο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα δυνατά του σημεία και τις αδυναμίες του, την ιδιαίτερη στάση του απέναντι στη ζωή και τις επιθυμίες του. Γι’ αυτό και πολλές φορές όταν ερχόμαστε σε επαφή με κάποια άτομα δεν μπορούμε να καταλάβουμε το σκεπτικό τους, τις αντιδράσεις τους και ίσως κάποιοι να μας εκνευρίζουν, αφού δεν κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να κατανοήσουμε τους άλλους και να επιτύχουμε μια σωστή επαφή και συνεννόηση. Δεν είναι όμως το ίδιο εύκολη η αποκρυπτογράφηση όλων των χαρακτήρων. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι πιο δύσκολο να κατανοήσουμε, καθώς μπορεί να διατηρούν αποστάσεις, να είναι κλειστοί και συγκρατημένοι ή να αντιδρούν σπασμωδικά στην οποιοδήποτε προσέγγιση. Σε αυτό παίζει ρόλο, εκτός από το ζώδιο του Ήλιου (το ζώδιο μας) και η θέση της Σελήνης, γι’ αυτό καλό είναι να διαβάσετε και τα δύο.

Αν δεν ξέρετε τη θέση της Σελήνης στο γενέθλιο ωροσκόπιο πατήστε εδώ.

Τα ζώδια του Ήλιου και της Σελήνης που είναι πιο δύσκολο να κατανοήσουμε και μας μπερδεύουν με τη συμπεριφορά τους είναι 5 και χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τα υπόλοιπα για να τα αποκωδικοποιήσουμε. Γι’ αυτό πριν τα κατακρίνουμε ας τους δώσουμε την ευκαιρία να αισθανθούν έτοιμα για προσέγγιση.

  1. Ήλιος ή Σελήνη στον Σκορπιό

Ο Σκορπιός, είτε ως ζώδιο είτε ως θέση της Σελήνης, είναι από τα πιο δύσκολα να καταλάβει κάποιος, διότι είναι πολύ συναισθηματικός ασταθής και ιδιότροπος. Οι Σκορπιοί αγαπούν το μυστήριο, τα θέματα ταμπού, το υπερφυσικό, αλλά φοβούνται την προδοσία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και αυτό είναι που τους κάνει να φαίνονται στους άλλους ως παράξενοι και δύστροποι. Ενώ το ζητούμενο τους είναι η απόλυτη ένωση και η εμπιστοσύνη, ο φόβος της προδοσίας παγώνει την καρδιά τους και τους βάζει σε θέση άμυνας απέναντι στους άλλους. Και ποια είναι η καλύτερη άμυνα; Η επίθεση! Γι’ αυτό και είναι συνεχώς σε μια κατάσταση ετοιμοπόλεμη. Οι Σκορπιοί κατά βάθος θέλουν να εργάζονται ως ομάδα, να ξέρουν ότι έχουν δίπλα τους άτομα που μπορούν να εμπιστευτούν απόλυτα τα μυστικά, τις ανασφάλειες και τους εσωτερικούς τους φόβους και ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή θα πέσουν στη φωτιά για χάρη τους. Τότε μόνο μπορούν να ξεδιπλώσουν τον απίστευτο εσωτερικό τους κόσμο και να δοθούν δίχως αύριο. Όμως, επειδή η καχυποψία δηλητηριάζει το μυαλό τους και βλέπουν παντού ανταγωνιστές και προδοσίες, δεν αφήνονται σχεδόν ποτέ. Ο τρόμος να προδοθούν, να τους κοροϊδέψουν, να τους κρίνουν και να τους χλευάσουν πίσω από την πλάτη τους είναι πάντα ζωντανός και τους κατατρέχει. Φαντάζονται ότι αν αφεθούν σε έναν σύντροφο, σε έναν φίλο ή στους συνεργάτες τους, θα έρθει η μέρα που θα τους προδώσουν, θα τους συντρίψουν και θα χρησιμοποιήσουν εναντίον τους όλα τους τα μυστικά και τις αδυναμίες τους. Έτσι, μπορεί να περάσουν χρόνια και τελικά οι Σκορπιοί να μην βγουν από το καβούκι τους, να μην εμπιστεύονται κανέναν και να υποφέρουν στη συναισθηματική μοναξιά τους. Όλο αυτό κάνει τους Σκορπιούς ένα από τα πιο δύσκολα ζώδια για να τα κατανοήσει κάποιος. Ποιος μπορεί εξάλλου να καταλάβει ότι πίσω από τη μανία της καταδίωξης που έχουν, τα έντονα ξεσπάσματα, την κυριαρχική και χειριστική συμπεριφορά και τη θρυλική εμμονή τους με την εκδίκηση, κρύβεται ένα άτομο που φοβάται τόσο πολύ μην προδοθεί, που προκαλεί το ίδιο την εκπλήρωση των φόβων του.

  1. Ήλιος ή Σελήνη στους Ιχθύς

Είτε κάποιος εκπροσωπεί το ζώδιο των Ιχθύων είτε έχει τη Σελήνη του σε αυτό το ζώδιο, σίγουρα έχει παρεξηγηθεί από το περιβάλλον του ουκ ολίγες φορές για τη συμπεριφορά του. Οι Ιχθύες είναι το πιο μπερδεμένο ζώδιο και η προσωπικότητα των Ιχθύων είναι πολυδιάστατη. Η διάθεση τους αλλάζει συνεχώς, έχουν πολλές ιδιοτροπίες, αλλά μπορούν και να προσαρμόζονται πολύ εύκολα σε διαφορετικές καταστάσεις και περιβάλλοντα. Σε ό,τι αφορά την κυκλοθυμία τους, αυτή είναι που παρεξηγείται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, διότι μπορεί σε λίγα δευτερόλεπτα να φτάσουν από το ζενίθ στο ναδίρ και οι άλλοι γύρω τους να θεωρήσουν ότι κάτι συνέβη, ότι αυτοί έκαναν κάτι και τους άλλαξαν τη διάθεση. Όμως αυτή είναι μια πολύ εσωτερική διαδικασία για τους Ιχθύς και δεν εξαρτάται από εξωτερικά ερεθίσματα συνήθως. Μια σκέψη, μια μυρωδιά, ένας ήχος, μια εικόνα, μπορεί να τους χαλάσει τη διάθεση ή να τους προκαλέσει ενθουσιασμό και κανείς γύρω τους να μην μπορεί να ακολουθήσει τα συναισθήματα τους, γι’ αυτό και παρεξηγούνται. Επίσης, η καρδιά των Ιχθύων υπερισχύει της λογικής τους και οι πράξεις τους βασίζονται στο συναίσθημα, κάτι που πολλοί δεν μπορούν να το καταλάβουν, να το αποδεχτούν και να εναρμονιστούν με τις κινήσεις που κάνουν και τις αντιδράσεις που έχουν. Αυτή η πάλη μεταξύ συναισθημάτων και λογικής, η συστολή τους πριν από κάθε απόφαση και η ορμή τους όταν ενθουσιάζονται με κάτι, είναι συστατικά μιας πολύ μπερδεμένης προσωπικότητας που χρειάζεται πολύ καιρός για να την κατανοήσει κάποιος, πριν τους απορρίψει και τους χαρακτηρίσει «ανισόρροπους». Οι Ιχθύες είναι ευγενικοί, ντροπαλοί και αργοί, δεν ανοίγονται εύκολα και πολλές φορές τα βλέπουν όλα μαύρα. Έχουν μια ροπή προς την τεμπελιά και αποθαρρύνονται εύκολα. Όμως αν ερωτευθούν ή πωρωθούν με κάτι, τότε κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Μπορούν να μετακινήσουν και βουνά και να κάνουν ό,τι δεν θα καταφέρουν και οι πιο θαρραλέοι. Δεν έχουν όρια, αρκεί να υπάρχει ένας στόχος που θέλουν να καταφέρουν. Μπορούν να γίνουν οι πιο σκληροί και χειριστικοί άνθρωποι, να βγάλουν τον κακό τους εαυτό, να πολεμήσουν και να εργαστούν μέχρις εσχάτων για να πετύχουν τον σκοπό τους, μπορούν όμως ταυτόχρονα να είναι τα μεγαλύτερα θύματα και πέσουν στα νύχια επιτήδειων που παίζουν με την καρδιά τους και να μην το αντιληφθούν ποτέ. Θύτες και θύματα σε ένα κορμί, σε μια καρδιά, σε μία ψυχή, άντε να καταλάβεις τι γίνεται στο μυαλό τους και άντε να σου εξηγήσουν και αυτοί τι νιώθουν. Χρειάζονται και αυτοί οι ίδιοι χρόνο να αποκωδικοποιήσουν τα συναισθήματα τους, από πού προέρχονται και τι τους πυροδοτεί αυτή την αλλόκοτη συμπεριφορά.

  1. Ήλιος ή Σελήνη στους Διδύμους

Η δυσκολία στο να κατανοήσει κάποιος τον χαρακτήρα των Διδύμων, είτε ως ζώδιο είτε ως θέση της Σελήνης, έγκειται στο ότι αλλάζουν συνεχώς γνώμη και στάση αντιμετώπισης των πραγμάτων, διότι βαριούνται αφόρητα τη ρουτίνα και θέλουν συνεχώς να υπάρχει ροή και αλλαγή. Ουσιαστικά δεν είναι αυτό που φαίνονται με την πρώτη ματιά, η πολύπλοκη προσωπικότητα των Διδύμων μπερδεύει τους άλλους γύρω τους, καθώς κρύβουν με μεγάλη τέχνη τα αληθινά τους συναισθήματα και μπορούν να παίξουν πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Δεν το κάνουν πάντα έχοντας κακές προθέσεις, αλλά προσπαθούν να συνδεθούν και να καταλάβουν τον τρόπο που σκέφτονται και αντιδρούν οι άλλοι και ενσωματώνονται πολλές φορές στις συνθήκες χωρίς ουσιαστικά να τους εκφράζουν ή να τις αποδέχονται ολοκληρωτικά. Για παράδειγμα, μπορεί να ενθουσιαστούν με κάτι, με έναν άνθρωπο, με μια ιδέα και να δοθούν ολοκληρωτικά. Έτσι να δώσουν την εντύπωση ότι βρήκαν αυτό που θέλουν και ξαφνικά να αλλάξουν γνώμη και προοπτική και οι άλλοι γύρω τους να ψάχνονται για το τι συνέβη και να μπερδεύονται. Επίσης, οι Δίδυμοι έχουν έναν μαγικό τρόπο να κατανοούν τους άλλους, να μπαίνουν στα παπούτσια τους και έτσι να μπορούν να βλέπουν τα πράγματα από πολλές διαφορετικές σκοπιές. Αυτή τους η ικανότητα όμως είναι και η «κατάρα» τους, καθώς αυτό τους κάνει να αλλάζουν γνώμη και διάθεση πολύ συχνά. Δηλαδή, μπορεί το πρωί να δώσουν μάχη για να πείσουν κάποιον να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη γραμμή και το ίδιο βράδυ να πουν κάτι εντελώς διαφορετικό, υποστηρίζοντας το με την ίδια θέρμη. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή μίλησαν με κάποιον ή συνέλεξαν πληροφορίες ή το σκέφτηκαν καλύτερα και κάτι τους έκανε να καταλάβουν και την άλλη πλευρά και να αλλάξουν γνώμη. Όμως, με αυτόν τρόπο τρελαίνουν τους άλλους γύρω τους, αφού κανείς δεν καταλαβαίνει την ταχύτητα με την οποία αλλάζουν οπτική και έτσι θεωρούνται αναξιόπιστοι και πολλές φορές διπρόσωποι. Όμως οι Δίδυμοι σκέφτονται πολύ, αναλύουν σιωπηλά και ξαφνικά αλλάζουν προοπτική, αιφνιδιάζοντας τους άλλους και τον εαυτό τους, αφού πριν από λίγο πίστευαν κάτι άλλο. Είναι δύσκολο να κατανοήσεις το σκεπτικό τους και την ορμή της σκέψης τους. Οι Δίδυμοι τρέφονται με ενθουσιασμό και ευδαιμονία και θέλουν μια ζωή γεμάτη ελευθερία, χαρά και έντονη ροή, αλλιώς πλήττουν αφόρητα.

  1. Ήλιος ή Σελήνη στον Ταύρο

Ο Ταύρος είναι ένα ζώδιο με αρχές, σοβαρό και αμετακίνητο. Είτε ως θέση Ήλιου είτε ως θέση Σελήνης, δεν θέλει μπελάδες και αναζητά τη σταθερότητα. Σπάνια μιλάει για την προσωπική του ζωή και δεν μοιράζεται πολλές πληροφορίες για τον εαυτό του και τις σκέψεις του, αν δεν αισθανθεί ασφάλεια. Πολλές φορές οι Ταύροι φαίνονται ότι είναι έτοιμοι να ανοιχτούν, να δώσουν την καρδιά τους, αλλά βαθιά μέσα τους κρατάνε αντιστάσεις και δεν είναι εύκολο να αποκωδικοποιήσει κάποιος τι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ανεξάρτητα από τι δείχνουν. Μπορεί να φαίνονται φιλικοί, να δείχνουν ενδιαφέρον, αλλά να μην νοιάζονται πραγματικά, παρά μόνο να μαζεύουν πληροφορίες προς όφελός τους. Μπορεί να δείχνουν σκληροί και απρόσιτοι, αλλά μέσα τους να λιώνουν ή μπορεί να λένε «δεν με νοιάζει» και η αλήθεια να είναι ότι καίγονται. Είναι εξαιρετικοί στο να μπορούν να κρύψουν αυτό που τους προβληματίζει και τους πονά και να δείχνουν άτρωτοι. Όμως αυτό το «τείχος» που υψώνουν, είναι και αυτό που τους κάνει δύσκολους στο να… διαβαστούν από τους άλλους. Είναι πολύ πιθανό να νομίζετε ότι ξέρετε έναν Ταύρο και τελικά να μην γνωρίζετε τίποτε για αυτόν, διότι αν δεν θέλει να δείξει κάτι, δεν θα το μάθετε ποτέ. Είναι τόσο δυνατό το κύτταρό τους και τόσο εγκρατείς που αν το πάρουν απόφαση δεν θα εκφράσουν ούτε υποψία από τα συναισθήματά τους. Δεν χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους και τη λογική τους και δεν προσαρμόζονται σε οτιδήποτε δεν τους είναι οικείο. Μπορούν να κλειδώσουν τις σκέψεις τους και την καρδιά τους και να μην αφήσουν κανέναν να τους καταλάβει, αν οι ίδιοι δεν το θέλουν. Αυτό που σίγουρα χρειάζονται είναι χρόνος για να αισθανθούν ασφάλεια και εμπιστοσύνη και μετά θα ανοιχτούν και θα παραδοθούν.

  1. Ήλιος ή Σελήνη στον Αιγόκερω

Οι Αιγόκεροι, είτε ως ζώδιο είτε ως θέση Σελήνης, έχουν πολλές ιδιαιτερότητες, οι οποίες είναι δύσκολο να κατανοηθούν από τους άλλους και οι ίδιοι το απολαμβάνουν αυτό. Πολλές φορές είναι τόσο ψυχροί, λες και φορούν μια παγωμένη μάσκα και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει αν έχει απέναντί του έναν άνθρωπο ή έναν χιονάνθρωπο! Έχουν τέτοιο αυτοέλεγχο, που και στις πιο δύσκολες καταστάσεις δεν επιτρέπουν στα συναισθήματα τους να φανούν, ούτε με έναν σπασμό στο πρόσωπο τους και ας πονάνε μέσα τους. Μπορεί να γίνει κάτι που όλοι να λυγίσουν και οι Αιγόκεροι να μείνουν ψύχραιμοι και παγωμένοι, λες και δεν κυλά αίμα στις φλέβες τους. Όμως αυτή είναι και η άμυνα τους, για να μην γίνουν βορά σε κανέναν και να μην αφήσουν τις αδυναμίες τους να τους προδώσουν. Δεν μπορούν να αφεθούν και να δείξουν ευάλωτοι και δυστυχώς αυτό παρεξηγείται, αφού οι άλλοι θεωρούν ότι δεν νοιάζονται για τίποτε άλλο εκτός από τον εαυτό τους. Σίγουρα, έχουν αυξημένο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και έχουν ως προτεραιότητα τους δικούς τους στόχους και το δικό τους όφελος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βγουν μπροστά για όσους αγαπούν και εκτιμούν. Τώρα, το πώς θα καταλάβει κάποιος αν τον εκτιμά ένας Αιγόκερως, αυτό είναι πολύ δύσκολο. Μη σας ξεγελά όμως η «μάσκα» τους και το ότι φαίνονται υπερβολικά απόμακροι, πίσω από την ήρεμη και ψυχρή εικόνα, κρύβεται ένα ηφαίστειο πάθους και μια ψυχή έτοιμη να εκραγεί. Κατά βάθος, θέλουν να διασκεδάσουν, να ανοιχτούν, να ξεσπάσουν, όμως έχουν έναν εσωτερικό κόφτη, που και οι ίδιοι δεν μπορούν να καταλάβουν πώς να τον χειριστούν, πόσο περισσότερο οι άλλοι που προσπαθούν να τους κατανοήσουν.