Τι συμβαίνει όταν μια έκλειψη επηρεάζει έναν πλανήτη στον αστρολογικό μας χάρτη; Σε ποιον τομέα θα έχουμε αλλαγές; (ΜΕΡΟΣ B΄)

Τι συμβαίνει όταν μια έκλειψη επηρεάζει έναν πλανήτη; Σε ποιον τομέα θα έχουμε αλλαγές; (ΜΕΡΟΣ B΄)

Τι συμβαίνει όταν μια έκλειψη επηρεάζει έναν πλανήτη στον αστρολογικό μας χάρτη; Σε ποιον τομέα θα έχουμε αλλαγές; (ΜΕΡΟΣ B΄)

Επιρροή των εκλείψεων στον Δία, τον Κρόνο, τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα, τον Πλούτωνα, τον Ωροσκόπο και το Μεσουράνημα

Στο Α΄ μέρος του άρθρου για την επιρροή των εκλείψεων πάνω στους γενέθλιους πλανήτες καλύψαμε τον Ήλιο, τη Σελήνη, τον Ερμή, την Αφροδίτη και τον Άρη. Μπορείτε να μελετήσετε αυτό το άρθρο πατώντας εδώ.

Στο Β΄ μέρος της ανάλυσης της επιρροής μιας έκλειψης όταν σχηματίζει γωνία μικρής απόκλισης από έναν πλανήτη ή κάποιο σημαντικό σημείο στο ωροσκόπιο μας θα αναλύσουμε τους πλανήτες: Δία, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα, τον Ωροσκόπο και το Μεσουράνημα και θα σας δώσω τα αντίστοιχα links για να βρείτε με ακρίβεια σε ποια μοίρα τούς έχετε στο γενέθλιο ωροσκόπιο σας. Όσο πιο κοντινή η μοίρα της έκλειψης τόσο πιο δυνατά τα αποτελέσματα στην επιρροή τους.

Για την 1η έκλειψη της 26ης Μαΐου βρείτε αν έχετε πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, Τοξότη, Παρθένου και Ιχθύων από τις 2 έως τις 8 μοίρες.

Για την 2η έκλειψη της 10ης Ιουνίου βρείτε αν έχετε πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, Τοξότη, Παρθένου και Ιχθύων από τις 16 έως τις 22 μοίρες.

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ

Πατήστε εδώ για να βρείτε με ακρίβεια τον Δία σας. Θα επηρεαστείτε μόνο αν βρίσκεται στους Διδύμους, τον Τοξότη, την Παρθένο και τους Ιχθύς είτε από τις 2 έως τις 8 μοίρες είτε από τις 16 έως τις 22 μοίρες.

Μια έκλειψη που επηρεάζει τον Δία στο ωροσκόπιο σας μπορεί να «ξυπνήσει» μέσα σας τον ιό του ταξιδιού! Μπορεί να προκύψουν ταξίδια είτε για επαγγελματικούς, είτε για σπουδαστικούς λόγους, είτε ακόμη μπορεί να οργανώνετε εσείς ένα ταξίδι για αναψυχή. Μπορεί ακόμη να γνωρίσετε κάποιον από μια ξένη χώρα ή να αποφασίσετε να μάθετε μια ξένη γλώσσα ή να κάνετε περαιτέρω σπουδές. Ο Δίας είναι ο πλανήτης της ανάπτυξης και της επέκτασης. Κυβερνά τις προσωπικές μας απόψεις, τα πιστεύω, την ιδεολογία, τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις και τις πολιτικές μας θέσεις. Πολλές φορές μια έκλειψη όταν επηρεάζει τον Δία στο ωροσκόπιο μας μπορεί να φέρει αλλαγές στον τρόπο που σκεφτόμαστε και σε αυτά που πιστεύουμε. Αν μάλιστα η έκλειψη που τον επηρεάζει είναι Ηλιακή όπως αυτή της 10ης Ιουνίου μπορεί μια επιθυμία, ένας στόχος, ένα όνειρο μας να γίνει πραγματικότητα, γι’ αυτό προσέξτε τι εύχεστε. Ακόμη, η επιρροή της έκλειψης πάνω στον Δία μπορεί να φέρει οικονομικές ευκαιρίες, επέκταση στις δουλειές και τις επιχειρήσεις ή και επισημοποιήσεις σχέσεων και συμφωνίες.

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ

Πατήστε εδώ για να βρείτε με ακρίβεια τον Κρόνο σας. Θα επηρεαστείτε μόνο αν βρίσκεται στους Διδύμους, τον Τοξότη, την Παρθένο και τους Ιχθύς είτε από τις 2 έως τις 8 μοίρες είτε από τις 16 έως τις 22 μοίρες.

Αν η έκλειψη επηρεάζει τον Κρόνο στο ωροσκόπιο σας θα πρέπει να είστε ανοιχτοί σε μαθήματα ζωής. Δεν είναι καθόλου απίθανο να φτάσετε σε ένα πολύ ψηλό σημείο στην επαγγελματική σας εξέλιξη, να αναγνωριστεί η δουλειά σας, να πάρετε προαγωγή. Ο Κρόνος αφορά πάντα τις φιλοδοξίες μας επαγγελματικές και μη. Είναι ο κυβερνήτης των δομών στη ζωή μας και των περιορισμών. Είναι ο πλανήτης της ευκρίνειας και του ρεαλισμού. Πάντα έχει να κάνει με πειθαρχία, υπευθυνότητα, καθήκοντα, ευθύνες, σκληρή δουλειά, καθυστερήσεις και εμπόδια. Δείχνει τους δασκάλους, τους μέντορες, τα πρόσωπα εξουσίας, αλλά και τα μεγαλύτερα πρόσωπα στη ζωή μας, όπως είναι οι γονείς ή οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας. Μια έκλειψη που επηρεάζει τον Κρόνο, πέραν από τις επαγγελματικές αλλαγές και τις ευκαιρίες που μπορεί να φέρει, στην αντίξοη επιρροή του μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε πιο έντονα εμπόδια στο να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας. Μπορεί να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες με μεγαλύτερα άτομα σε ηλικία στην οικογένεια ή με προϊσταμένους, ανωτέρους, ακόμη και με τους εκπροσώπους του νόμου και της εξουσίας. Ίσως ακόμη χρειαστεί να αναλάβουμε περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις στην καθημερινότητα μας.

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Πατήστε εδώ για να βρείτε με ακρίβεια τον Ουρανό σας. Θα επηρεαστείτε μόνο αν βρίσκεται στους Διδύμους, τον Τοξότη, την Παρθένο και τους Ιχθύς είτε από τις 2 έως τις 8 μοίρες είτε από τις 16 έως τις 22 μοίρες.

Όταν μια έκλειψη επηρεάζει τον Ουρανό στο ωροσκόπιο μας μπορεί να νιώθουμε ανήσυχοι και νευρικοί εβδομάδες πριν και μετά. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης του ξαφνικού και των αλλαγών. Όταν λοιπόν η έκλειψη βρίσκεται σε στενή γωνία με τον Ουρανό μπορεί να έχετε απρόβλεπτες εξελίξεις και αλλαγές στην καθημερινότητα σας. Ακόμη κι εμείς οι αστρολόγοι δύσκολα μπορούμε να προβλέψουμε τι απρόβλεπτο μπορεί να συμβεί με μια τέτοια ενεργοποίηση. Ο Ουρανός κυβερνά την τεχνολογία κι έτσι μπορεί η επιρροή να είναι από πολύ απλή, μια αγορά ας πούμε ενός υπολογιστή ή ενός κινητού τελευταίας τεχνολογίας, μέχρι πιο σύνθετη, μια τελείως ξαφνική αλλαγή που μπορεί να λειτουργήσει και ως ντόμινο και για άλλες εξελίξεις. Μια έκλειψη πάνω στον Ουρανό μπορεί να μας βγάλει τον επαναστάτη χωρίς αιτία από μέσα μας και να είμαστε αντιδραστικοί απέναντι στους άλλους. Ακόμη, μπορεί να ξυπνήσει μέσα μας την ανάγκη αλλαγών, αλλά σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορούμε να περιμένουμε λεπτό για να εκδηλώσουμε τη δράση μας. Απλά σε αυτή την περίπτωση προσέξτε τι πετάτε από τη ζωή σας και μην είστε παρορμητικοί. Ακόμη κι ένας κεραυνοβόλος έρωτας είναι μέσα στα σενάρια.

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Πατήστε εδώ για να βρείτε με ακρίβεια τον Ποσειδώνα σας. Θα επηρεαστείτε μόνο αν βρίσκεται στους Διδύμους, τον Τοξότη, την Παρθένο και τους Ιχθύς είτε από τις 2 έως τις 8 μοίρες είτε από τις 16 έως τις 22 μοίρες.

Όταν μια έκλειψη επηρεάζει τον Ποσειδώνα στο ωροσκόπιο μας τότε απλώνεται ένα πέπλο σύγχυσης. Από τη μια μπορεί να έχουμε αποκαλύψεις ή συνειδητοποιήσεις για καταστάσεις που τις βλέπαμε πολύ διαφορετικά το προηγούμενο διάστημα κι από την άλλη μπορεί να νιώσουμε προδομένοι σε μια σχέση ή να διαπιστώσουμε ότι ένας σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μας μας εξαπατούσε ή έκρυβε πράγματα από μας το προηγούμενο διάστημα. Από την άλλη, είναι μια περίοδος που η διαίσθηση μας λειτουργεί υπερεντατικά και μας δίνει σημάδια. Ακόμη και τα όνειρα που βλέπουμε είναι πιο ζωηρά και καλά θα κάνουμε να τα σημειώνουμε, διότι μπορεί να αποδειχτούν ακόμη και προφητικά. Ο Ποσειδώνας κυβερνά τα συναισθήματα μας και όταν επηρεάζεται από μια έκλειψη μπορεί να μας οδηγεί σε μια συναισθηματική υπερχείλιση. Από την άλλη, είναι ο πλανήτης της έμπνευσης και της φαντασίας. Έτσι οι καλλιτέχνες μπορεί να επηρεαστούν εξαιρετικά θετικά και να παράγουν πρωτότυπες δημιουργίες. Όταν μας επηρεάζει αρνητικά βέβαια, μπορεί να νιώθουμε απελπισμένοι, θλιμμένοι, εύθραυστοι ή από την άλλη να παραμυθιαζόμαστε εύκολα, προβάλλοντας στους ανθρώπους που γνωρίζουμε αυτά που θέλουμε εμείς χωρίς να βλέπουμε την αλήθεια τους. Είναι μια περίοδος που εύκολα μπορεί να μας εξαπατήσουν ακόμη και να μας κλέψουν, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί στις δοσοληψίες σας και στην ασφάλεια των κεκτημένων σας.

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑ

Πατήστε εδώ για να βρείτε με ακρίβεια τον Πλούτωνα σας. Θα επηρεαστείτε μόνο αν βρίσκεται στους Διδύμους, τον Τοξότη, την Παρθένο και τους Ιχθύς είτε από τις 2 έως τις 8 μοίρες είτε από τις 16 έως τις 22 μοίρες.

Μια έκλειψη που μπορεί να επηρεάζει τον Πλούτωνα στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας μπορεί να φέρει μεγαλύτερη κρίση στην καθημερινότητα μας. Μπορεί να είναι μια περίοδος με παιχνίδια εξουσίας και δύναμης, θέματα ελέγχου των άλλων, εμμονές, αλλά και στη θετική της έκφραση μια περίοδος που μπορεί να μας οδηγήσει σε μεταμόρφωση τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Καλώς ή κακώς ο Πλούτωνας μας οδηγεί σε έναν περίπατο στη σκοτεινή πλευρά της ζωής, καθώς οι φοβίες, το άγχος και οι εμμονές μπορεί να μας κατακλύζουν. Συνήθως καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τους εσωτερικούς μας δαίμονες σε ψυχολογικό επίπεδο. Συνήθως στη θετική της έκφραση αυτή η επιρροή μπορεί να δείχνει τεράστια θέληση, αυτοκυριαρχία και πειθαρχία, αποφασιστικότητα, θάρρος και αφοσίωση πάνω σε έναν στόχο.

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΩΡΟΣΚΟΠΟ

Πατήστε εδώ για να βρείτε με ακρίβεια τον Ωροσκόπο σας. Θα επηρεαστείτε μόνο αν βρίσκεται στους Διδύμους, τον Τοξότη, την Παρθένο και τους Ιχθύς είτε από τις 2 έως τις 8 μοίρες είτε από τις 16 έως τις 22 μοίρες.

Μια έκλειψη που επηρεάζει τον Ωροσκόπο μας δείχνει μια περίοδο στη ζωή μας που εμείς οι ίδιοι, η προσωπική μας ζωή και η σχέση με τον ίδιο μας τον εαυτό επηρεάζεται περισσότερο. Όταν πρόκειται για μια Ηλιακή έκλειψη, όπως αυτή της 10ης Ιουνίου, που μπορεί να μας επηρεάζει στον Ωροσκόπο είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσουμε κάτι που αφορά τη φυσική μας κατάσταση και υγεία. Αν π.χ. θέλετε να χάσετε βάρος και σας επηρεάζει η έκλειψη, είναι ένα θετικό διάστημα να ξεκινήσετε μια ισορροπημένη διατροφή που θα βοηθήσει να χάσετε τα περιττά σας κιλά. Αν χρειάζεται να μείνετε ένα μεγάλο διάστημα όμως σε μια δίαιτα και να είστε πειθαρχημένοι σε αυτή χωρίς να τη χαλάσετε, θα πρέπει η έκλειψη να είναι σε ένα σταθερό ζώδιο, αλλιώς θα πρέπει να περιμένετε να πάει η Σελήνη σε ένα σταθερό ζώδιο για να ξεκινήσετε τη διατροφή. Στην περίπτωση της έκλειψης της 10ης Ιουνίου η Σελήνη είναι σε ένα μεταβλητό ζώδιο στους Διδύμους. Άρα για να ξεκινήσετε θα πρέπει να περιμένετε να μπει η Σελήνη στον Λέοντα και τότε να ξεκινήσετε. Αυτό θα γίνει στις 14 Ιουνίου. Γενικώς είναι μια περίοδος που ευνοούνται τα νέα ξεκινήματα, οι αλλαγές στο lifestyle, στην εμφάνιση μας, νέα επαγγελματικά ξεκινήματα ή ξεκινήματα και σε σχέσεις και συνεργασίες.

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ

Πατήστε εδώ για να βρείτε με ακρίβεια το Μεσουράνημα σας. Θα επηρεαστείτε μόνο αν βρίσκεται στους Διδύμους, τον Τοξότη, την Παρθένο και τους Ιχθύς είτε από τις 2 έως τις 8 μοίρες είτε από τις 16 έως τις 22 μοίρες.

Το Μεσουράνημα είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο στο ωροσκόπιο μας. Δείχνει την κοινωνική μας υπόσταση, την καριέρα μας, τη φήμη που έχουμε και πού στεκόμαστε μέσα στο κοινωνικό μας σύνολο. Δείχνει πώς μας βλέπει το κοινό και πώς μας δέχεται όταν κάνουμε κάποιες εμφανίσεις σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο. Με μια έκλειψη Ηλίου, όπως αυτή στις 10/6, μπορεί να έχουμε μια αλλαγή σε ό,τι αφορά το στάτους μας ή την καριέρα μας. Αν ενισχύεται κι από άλλες διελεύσεις, μπορεί να ξεκινήσουμε μια δική μας δουλειά ή επιχείρηση. Ή μπορεί να προωθήσουμε την ήδη υπάρχουσα δουλειά μας, να την κάνουμε ορατή σε όσο μεγαλύτερο κοινό γίνεται. Μπορεί να είναι μια περίοδος που ίσως δώσουμε μια συνέντευξη, γράψει κάποιος κάτι για εμάς σε ένα περιοδικό, ιστότοπο, εφημερίδα. Μπορεί να κερδίσουμε προβολή σε ένα τηλεοπτικό κανάλι ή ένα ραδιόφωνο. Μπορεί ακόμη να έχουμε αλλαγές στον χώρο εργασίας μας. Να έρθει ένας νέος προϊστάμενος, ένα νέο διοικητικό όργανο ή και να αλλάξουμε χώρο εργασίας ή ακόμη και σπιτιού. Πολλές φορές μια μετακόμιση στη δουλειά μπορεί να φέρει σαν «ουρά» μια μετακόμιση και σε ένα άλλο σπίτι.