Τι συμβαίνει όταν μια έκλειψη επηρεάζει έναν πλανήτη στον αστρολογικό μας χάρτη; Σε ποιον τομέα θα έχουμε αλλαγές; (ΜΕΡΟΣ Α΄)

Τι συμβαίνει όταν μια έκλειψη επηρεάζει έναν πλανήτη

Τι συμβαίνει όταν μια έκλειψη επηρεάζει έναν πλανήτη στον αστρολογικό μας χάρτη; Σε ποιον τομέα θα έχουμε αλλαγές; (ΜΕΡΟΣ Α΄)

Επιρροή των εκλείψεων στον Ήλιο, τη Σελήνη, τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Άρη

Όσοι ασχολούνται με την αστρολογία, έστω και σε ένα ερασιτεχνικό επίπεδο, τις περισσότερες φορές μπορεί να φοβούνται μια όψη που έχουν στον αστρολογικό τους χάρτη, λες κι αυτή η όψη είναι κάτι ξεχωριστό από εκείνους κι όχι μέρος της προσωπικότητας, του χαρακτήρα και της ζωής τους. Είναι σαν να έχει γεννηθεί κάποιος με ένα δεδομένο χαρακτηριστικό, π.χ. να έχει μπλε μάτια ή καστανά μαλλιά ή ένα μικρό ύψος κλπ. Είναι δικό του. Ζει από το πρώτο λεπτό μαζί του. Δεν έχει παρά να το αποδεχτεί ως κομμάτι της δικής του παρουσίας στον πλανήτη. Σε πολλούς από μας φαντάζει δύσκολο να επιβιώσουμε με ένα πρόβλημα υγείας που μπορεί να έχει ο διπλανός μας. Κι όμως ο διπλανός μας όχι μόνο επιβιώνει, αλλά και το πρόβλημα του αυτό μπορεί να είναι η δύναμη του. Στο κάτω κάτω της γραφής ακόμη κι αν υπάρχει μια δύσκολη όψη στον χάρτη μας, που συνήθως απλώς δείχνει τους φυσικούς μας περιορισμούς, είναι ο δικός μας σταυρός που κουβαλάμε και σ’ αυτό δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Κι όσο κι αν αγαπάμε κάποιον, δύσκολα θα νιώσουμε το βάρος που νιώθει κουβαλώντας κι εκείνος τον δικό του σταυρό. Οπότε δεν υπάρχει λόγος συγκρίσεων.

Οι όψεις των αλλαγών

Έτσι λοιπόν και με τις διελεύσεις των πλανητών ή με φαινόμενα όπως οι εκλείψεις, δεν αντιδρούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Όπως π.χ. δεν αντιδρούν όλοι με παρόμοιο τρόπο όταν παίρνουν ένα φάρμακο. Στατιστικά είναι όλα, στατιστικά είναι και η αστρολογία. Συνήθως αν μια έκλειψη δεν αγγίζει με κάποια δυνατή όψη με μικρή απόκλιση κάποιον πλανήτη ή ένα σημαντικό στοιχείο στον χάρτη μας, όπως είναι ο Ωροσκόπος, το Μεσουράνημα, η ακμή του 7ου οίκου (δύση) ή του 4ου οίκου (ναδίρ), δεν θα νιώσουμε κάποια μεγάλη διαφορά. Για να υπάρξουν αλλαγές, προβλήματα ή και ευκαιρίες στην περίοδο των εκλείψεων θα πρέπει να σχηματίζουν με τους πλανήτες ή τα σημαντικά σημεία όπως προαναφέρθηκαν, δυνατές όψεις συνόδου, αντίθεσης ή τετραγώνου.

Οι μοίρες της επιρροής

Για να επηρεαστείτε από τις εκλείψεις του καλοκαιριού, αυτή που σχηματίστηκε στις 26/5 και αυτή που σχηματίζεται στις 10/6, πρέπει να έχετε πλανήτες ή σημαντικά σημεία στα ζώδια των Διδύμων, του Τοξότη, της Παρθένου και των Ιχθύων όποιο ζώδιο κι αν εκπροσωπείτε. Σε κάθε πλανήτη σας δίνω την ευκαιρία να βρείτε και σε ποια μοίρα είναι. Όσο πιο κοντινή είναι η μοίρα με τη μοίρα της έκλειψης τόσο πιο δυνατά τα αποτελέσματα και συνήθως οι αλλαγές που έρχονται.

Για την 1η έκλειψη της 26ης Μαΐου βρείτε αν έχετε πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, Τοξότη, Παρθένου και Ιχθύων από τις 2 έως τις 8 μοίρες.

Για την 2η έκλειψη της 10ης Ιουνίου βρείτε αν έχετε πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, Τοξότη, Παρθένου και Ιχθύων από τις 16 έως τις 22 μοίρες.

Για τη διευκόλυνση σας σας παραθέτω τα σχετικά links ώστε να βρείτε τις πληροφορίες με ακρίβεια. Ας εξετάσουμε λοιπόν την επιρροή τους στον χάρτη σας.

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Πατήστε εδώ για να βρείτε με ακρίβεια τον Ήλιο σας. Θα επηρεαστείτε μόνο αν βρίσκεται στους Διδύμους, τον Τοξότη, την Παρθένο και τους Ιχθύς είτε από τις 2 έως τις 8 μοίρες είτε από τις 16 έως τις 22 μοίρες.

Αν η ζωή μας είναι ένα θεατρικό έργο, τότε ο Ήλιος (το ζώδιο μας) είναι ο πρωταγωνιστής. Ο Ήλιος περιγράφει το «εγώ» μας, είναι η πηγή της ζωής μας. Εκτός από τον εαυτό μας αντιπροσωπεύει κυρίως τους άντρες που είναι σημαντικοί στη ζωή μας: τον πατέρα, τον σύντροφο, τον σύζυγο, τον αδελφό, τον μέντορα, αλλά και όλες τις μορφές εξουσίας. Αν η έκλειψη επηρεάζει τον Ήλιο σας, τότε μπορεί να έχετε προβλήματα ή αλλαγές στη ζωή των σημαντικών αυτών αντρών στην περίοδο των εκλείψεων και έμμεσα να επηρεαστείτε κι εσείς. Π.χ. μπορεί να φεύγει ένας προϊστάμενος από τη δουλειά σας και να έρχεται κάποιος άλλος που δεν ξέρετε τίποτε για εκείνον και αρχικά να δυσκολευτείτε. Μπορεί να έχετε προβλήματα με τους νόμους κι εκείνους που τους εκπροσωπούν. Μπορεί να αλλάζετε εσείς οι ίδιοι δουλειά, σπίτι. Επειδή οι εκλείψεις πάνω στον Ήλιο επηρεάζουν και την υγεία, καλό είναι σε αυτές τις περιόδους να έχουμε κάνει έναν σχετικό έλεγχο και σε καμία περίπτωση να μην αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους.

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ

Πατήστε εδώ για να βρείτε με ακρίβεια τη Σελήνη σας. Θα επηρεαστείτε μόνο αν βρίσκεται στους Διδύμους, τον Τοξότη, την Παρθένο και τους Ιχθύς είτε από τις 2 ως τις 8 μοίρες είτε από τις 16 ως τις 22 μοίρες.

Από τη στιγμή που βρισκόμαστε στην κοιλιά της μάνας μας ψάχνουμε να βρούμε ασφάλεια και προστασία. Φτιάχνουμε τη δική μας φωλιά, γεμίζουμε το ψυγείο μας με τροφές που μας αρέσουν, περιβαλλόμαστε από ανθρώπους που αγαπάμε και μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς. Και τότε έρχεται μια έκλειψη που επηρεάζει τη Σελήνη μας. Κι αυτό που νιώθουμε είναι ότι το δίχτυ προστασίας που φτιάχνουμε αρχίζει να αποκτά ίσως ρωγμές και είμαστε εκτεθειμένοι. Για κάποιους η έκλειψη μπορεί να δείχνει μια αλλαγή στον χώρο κατοικίας. Την ανάγκη επισκευών, ανακαίνισης ή και αλλαγής περιβάλλοντος. Για άλλους μπορεί να είναι και ένα θέμα υγείας που χρειάζεται να φροντίσουν. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τις σημαντικές γυναίκες στη ζωή μας. Τη μητέρα, την αδελφή, τη σύντροφο, τη σύζυγο, τη φίλη. Μια έκλειψη πάνω στη Σελήνη μας σε στενή όψη μπορεί να δείχνει αλλαγές στις δικές τους ζωές ή καταστάσεις που εμμέσως επηρεάζουν και εμάς.

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΜΗ

Πατήστε εδώ για να βρείτε με ακρίβεια τον Ερμή. Θα επηρεαστείτε μόνο αν βρίσκεται στους Διδύμους, τον Τοξότη, την Παρθένο και τους Ιχθύς είτε από τις 2 ως τις 8 μοίρες είτε από τις 16 ως τις 22 μοίρες.

Ο Ερμής περιγράφει τις νοητικές μας ικανότητες, τη δίψα για γνώση, την επικοινωνία. Αντιπροσωπεύει τους στενούς μας συγγενείς, το περιβάλλον της κοινότητας στην οποία διαμένουμε, τους γείτονες, τις σπουδές, τα νεότερα από μας άτομα, τις μετακινήσεις και το μεταφορικό μας μέσο, τα ταξίδια. Όταν μια έκλειψη επηρεάζει τον Ερμή στον αστρολογικό μας χάρτη θα υπάρχει μεγάλη έμφαση στην επικοινωνία εκείνη την περίοδο. Μπορεί να έχουμε προτάσεις, να κλείνουμε συμφωνίες, να έχουμε σημαντικές συζητήσεις. Φυσικά υπάρχει και το σενάριο να έχουμε προβλήματα με συγγενείς, δύσκολες κουβέντες μαζί τους ή και με φίλους, να έχουμε καθυστερήσεις ή αναβολές σε ταξίδια ή και προβλήματα με τις συσκευές επικοινωνίας ή το μεταφορικό μας μέσο.

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Πατήστε εδώ για να βρείτε με ακρίβεια την Αφροδίτη σας. Θα επηρεαστείτε μόνο αν βρίσκεται στους Διδύμους, τον Τοξότη, την Παρθένο και τους Ιχθύς είτε από τις 2 ως τις 8 μοίρες είτε από τις 16 ως τις 22 μοίρες.

Η Αφροδίτη κυβερνά τις ερωτικές μας σχέσεις, τις σχέσεις τρυφερότητας και αγάπης, τα θέματα της ομορφιάς, αλλά και τα οικονομικά μας. Περιγράφει τις νεαρές γυναίκες, τις ερωμένες, αλλά και τις κόρες. Μια έκλειψη πάνω στην Αφροδίτη στο ωροσκόπιο μας μπορεί να δείχνει ένα νέο έρωτα ή ένα πάθος. Μπορεί να δείχνει όμως κι ένα χόμπι ή μια αγορά που μας ενθουσιάζει ή και ένα δώρο. Μπορεί να πάρουμε απόφαση να κάνουμε μια αλλαγή στην εμφάνιση μας. Να βάψουμε άλλο χρώμα τα μαλλιά μας. Να κάνουμε μια αισθητική επέμβαση. Να παρουσιάσουμε ένα νέο δημιουργικό έργο που μάλιστα μπορεί να εντυπωσιάσει. Να προκύψει μια οικονομική συμφωνία. Από την άλλη, μπορεί να έχουμε παρατράγουδα ακριβώς στους ίδιους τομείς, δηλαδή να περάσουμε μια κρίση σε μια ερωτική σχέση, να χάσουμε χρήματα ή κάτι πολύτιμο για μας ανεξάρτητα από την αξία του.

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ

Πατήστε εδώ για να βρείτε με ακρίβεια τον Άρη σας. Θα επηρεαστείτε μόνο αν βρίσκεται στους Διδύμους, τον Τοξότη, την Παρθένο και τους Ιχθύς είτε από τις 2 ως τις 8 μοίρες είτε από τις 16 ως τις 22 μοίρες.

Ο Άρης είναι ο πλανήτης της δράσης, της επιθυμίας, της σεξουαλικότητας. Περιγράφει τα επίπεδα της ενέργειας μας, τη σεξουαλικότητα μας, τον τρόπο που διεκδικούμε τα πράγματα στη ζωή μας. Αντιπροσωπεύει τα νεαρά αγόρια, τους εραστές, αλλά και τους γιους. Όταν μια έκλειψη επηρεάζει τον Άρη στο ωροσκόπιο μας συνήθως έχουμε πολλή ενέργεια και πολλές δραστηριότητες να τη διοχετεύσουμε. Είναι συνήθως μια πολύ δυναμική περίοδος. Αν μάλιστα υπήρχε ένα πρόβλημα υγείας μπορεί να το ξεπεράσουμε πιο εύκολα. Βέβαια χρειάζεται προσοχή στη βιασύνη και την παρόρμηση μας για να μην προκαλέσουμε άθελα μας κάποιο ατύχημα. Πολλές φορές μια έκλειψη που ενεργοποιεί τον Άρη μπορεί να δείχνει την αναγκαιότητα μιας επέμβασης. Μπορεί ακόμη να είναι μια περίοδος που συναισθήματα θυμού μπορεί να μας κατακλύζουν. Συνήθως η άσκηση ή ένα σπορ μπορεί να κάνει θαύματα στο να εκμεταλλευτούμε αυτή την επιρροή συνετά και προς όφελός μας. Η ενεργοποίηση του Άρη από την έκλειψη μπορεί να δείξει ένα νέο πρόσωπο που μπαίνει στην ερωτική μας ζωή και μάλιστα να είναι μια περίοδος ιδιαίτερης σεξουαλικής δραστηριότητας.

Στο δεύτερο μέρος θα καλύψουμε την επιρροή των εκλείψεων στους υπόλοιπους πλανήτες και τα κομβικά σημεία του ωροσκοπίου μας.