Τι μητέρα είστε σύμφωνα με το ζώδιο της Σελήνης σας;

Τι μητέρα είστε σύμφωνα με το ζώδιο της Σελήνης σας;

Τι μητέρα είστε σύμφωνα με το ζώδιο της Σελήνης σας;

Η κάθε μητέρα έχει τον δικό της μοναδικό τρόπο που μεγαλώνει τα παιδιά της, που προσφέρει τη φροντίδα της και εκφράζει την αγάπη της. Δεν είναι όλες συναισθηματικές και δοτικές, ούτε μαθαίνουν στα βλαστάρια τους τους ίδιους κανόνες συμπεριφοράς. Υπάρχουν οι αυστηρές, οι απαιτητικές, αλλά και αυτές που τους κάνουν όλα τα χατίρια όχι μόνο όταν είναι μικρά, αλλά για πάντα! Υπάρχουν οι μητέρες που θέλουν να δουν τα παιδιά τους να γίνονται δυνατά και ανεξάρτητα και αυτές που θέλουν να έχουν τον έλεγχο της ζωής τους και να είναι συνεχώς υπό τη σκέπη τους. Το ζώδιο που βρίσκεται η Σελήνη μας αποκαλύπτει πάρα πολλά στοιχεία για το πως αντιλαμβάνονται οι γυναίκες τη μητρότητα αλλά και για το στιλ της κάθε μητέρας και πώς εκφράζει την αγάπη της στα παιδιά της. Ακόμη το ζώδιο της Σελήνης μας δείχνει τι είδους μητέρα ήταν η δική μας μητέρα.

Βρείτε το ζώδιο της Σελήνης σας πατώντας εδώ και μάθετε αν είστε υποστηρικτή, μοντέρνα ή πιο παραδοσιακή μητέρα.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Η πιο δυναμική, ενεργητική, χαρούμενη, διασκεδαστική και υποστηρικτική μητέρα είναι αυτή με τη Σελήνη στον Κριό. Δεν είναι αυτή που θα πνίξει στις ατελείωτες αγκαλιές και στα φιλιά τα παιδιά της, αλλά θα είναι πάντα δίπλα τους να τα στηρίζει και να τα ενθαρρύνει να καταφέρουν ό,τι τα κάνει χαρούμενα. Θα τα τρέχει σε χίλιες δυο δραστηριότητες, μαθήματα μουσικής, αθλήματα, χόμπι, πάρτι, κατασκηνώσεις και θα προσπαθεί να τα κάνει ανεξάρτητα και δυναμικά όπως είναι και η ίδια, αλλά όχι περισσότερο από αυτή, διότι θέλει να έχει και τον έλεγχο έστω και από απόσταση. Δεν θα κρατήσει τα παιδιά της σε «γυάλα», θα ζει περιπέτειες μαζί τους, θα τα παροτρύνει να δοκιμάζουν νέα πράγματα και θα τα ενθαρρύνει να μάθουν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και να αγωνίζονται για αυτά που πιστεύουν. Είναι η κατάλληλη για τα παιδιά που δεν είναι κολλημένα στη φούστα της μαμάς τους και θέλουν να έχουν άποψη και χώρο δικό τους. Μερικές φορές χάνει την υπομονή της και φωνάζει, αλλά το μετανιώνει αμέσως. Επίσης, είναι πιεστική, ανυπόμονη και δεν ανταποκρίνεται πάντα στο συναίσθημα των παιδιών της, ενώ μπορεί να νιώθει παγιδευμένη στην καθημερινότητα, αφού και το δικό της πρόγραμμα είναι γεμάτο.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Η Σελήνη στον Ταύρο κάνει τη μητέρα να είναι σταθερή, θερμή, τρυφερή και να προσπαθεί να παρέχει ανέσεις και ασφάλεια στα παιδιά της. Σίγουρα τους προσφέρει νόστιμο φαγητό, λιχουδιές και ξέρει να κλείνει τις «πληγές» τους με γευστικές απολαύσεις. Οι βόλτες για ψώνια είναι πολλές και συνήθως δεν χαλάει χατίρι, μέσα στα λογικά πλαίσια πάντα. Προσπαθεί να είναι παρούσα σε κάθε αθλητική ή σχολική εκδήλωση και φουσκώνει από υπερηφάνεια για τα καμάρια της. Γενικά ανησυχεί πολύ για το μέλλον τους και προσπαθεί να θέσει σωστές βάσεις για την εξέλιξη τους και να τα βοηθήσει να ενταχθούν σωστά στην κοινωνία. Θέλει τα παιδιά της να σέβονται τους μεγαλύτερους, τους κανόνες, να είναι σεμνά και γειωμένα. Είναι υπομονετική συνήθως όταν είναι μικρά, αλλά όταν φτάσουν στην εφηβεία αρχίζουν οι φωνές και τα προβλήματα. Δεν της αρέσουν τα ξεσπάσματα και δεν δέχεται τις «επαναστάσεις». Επίσης, είναι πολύ πεισματάρα και δεν της αλλάζεις γνώμη με τίποτα αν πάρει κάποια απόφαση και είναι και λίγο αργή στις κινήσεις και τις αντιδράσεις της.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Η Σελήνη στους Διδύμους δίνει στη μητέρα το χάρισμα της επικοινωνίας και μπορεί να αφουγκράζεται τις ανάγκες των παιδιών της. Είναι έξυπνη, παιχνιδιάρα, χαρούμενη και δραστήρια, αλλά και πολύ απασχολημένη με τα δικά της, που πολλές φορές δεν δίνει τη δέουσα σημασία. Όταν όμως αποφασίσει να δώσει προσοχή είναι εξαιρετικά διασκεδαστική και μέσα από το παιγνίδι θα προσπαθήσει να μάθει πολλά πράγματα στα παιδιά της. Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι το καλύτερο για αυτή την πνευματώδη μητέρα, αλλά δεν θα αρνηθεί να κάνει και ποδήλατο ή άλλες εξωτερικές δραστηριότητες μαζί τους. Προσπαθεί γενικώς να μην κάνει τα παιδιά άβουλα και ίσως να τους συμπεριφέρεται με πιο ώριμο τρόπο για την ηλικία τους, αφού μπορεί να κάνει συζητήσεις μαζί τους για όλα τα θέματα. Δεν είναι από τις μητέρες που θα πουν ψέματα για θέματα ταμπού, αλλά θα προσπαθήσει να εξηγήσει στα παιδιά τα πάντα και θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις τους με ειλικρίνεια. Επίσης είναι η μητέρα που διοργανώνει τα καλύτερα πάρτι και η αγαπημένη των φίλων των παιδιών της. Όμως πολλές φορές συμπεριφέρεται ανώριμα και με έλλειψη συγκέντρωσης και πρακτικότητας.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Ευαίσθητη, συναισθηματική, προστατευτική και γεννημένη μάνα! Η Σελήνη στον Καρκίνο κάνει τη μητέρα να «θυσιάζεται» για τα παιδιά της. Είναι πρόθυμη να αφήσει τη δική της ζωή πίσω και να επικεντρωθεί στα… σπλάχνα της σε βαθμό εξάρτησης. Είναι μάνα «κουκουβάγια» και… ύαινα μαζί, αφού δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τα πειράξει. Τίποτα στον κόσμο δεν είναι πιο σημαντικό για αυτήν από την ασφάλεια και την άνεση του γιου ή της κόρη της και μάλιστα είναι ικανή να δουλέψει τρεις δουλειές για να μην τους λείψει τίποτα. Να ξυπνήσει αχάραγα για να ετοιμάσει το πρωινό και να ξενυχτήσει δίπλα τους για να μην νιώθουν μόνα τους. Είναι τόσο συναισθηματική και προστατευτική που γίνεται σχεδόν υπερβολική και δεν αφήνει τα παιδιά της να μάθουν ότι η ζωή είναι… σκληρή. Είναι πάντα εκεί για να τα ακούσει και να τα βοηθήσει να νιώσουν καλά. Θέλει το σπίτι να αποτελεί μια φωλιά ασφάλειας και να μπορούν τα παιδιά να μοιράζονται οτιδήποτε μαζί της. Είναι εξαιρετική στο να βοηθήσει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας τους και πάντα καυχιέται για τα κατορθώματα τους. Είναι όμως και απαιτητική και δραματοποιεί καταστάσεις για να μην απομακρυνθούν τα παιδιά από την αγκαλιά της, ανεξαρτήτως ηλικίας.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Χαρούμενη, αισιόδοξη, υπερήφανη μητέρα που κάνει τα παιδιά της να νιώθουν δίπλα της ξεχωριστά και σπουδαία. Η μητέρα με τη Σελήνη στον Λέοντα νιώθει βασίλισσα και τα παιδιά της πριγκιπόπουλα. Έχει ανάγκη να δείχνει την υπεροχή της και μπορεί να ξοδέψει τόσο πολύ χρόνο, αλλά και χρήμα για να τους προσφέρει τα πάντα. Ξέρει πώς να κάνει τη ζωή τους διασκεδαστική και τα πάρτι τους αξέχαστα. Της αρέσει να παίζει με τα παιδιά της και να τους δίνει γενναιόδωρα δώρα. Θέλει να τους προσφέρει την ευτυχία που πιστεύει ότι αξίζουν, αλλά και να εντυπωσιάζει και τους γύρω της. Ωστόσο, μπορεί να χαθεί στην κάλυψη των υλικών αγαθών και να ξεχάσει τις συναισθηματικές τους ανάγκες και ίσως θα πρέπει να βρεθεί μία ισορροπία. Αγαπά πολύ τα παιδιά της, αλλά μπορεί και να τα θεωρεί ως προέκταση του εαυτού της και τελικά να «ευνουχίζει» την προσωπικότητα τους. Θέλει να είναι η πρωταγωνίστρια στη ζωή τους, να έχει την αμέριστη προσοχή τους και δυστυχώς την ενδιαφέρει πολύ τι λένε οι άλλοι και μπορεί να κάνει συγκρίσεις που πληγώνουν τα παιδιά της αν δεν καταφέρνουν να είναι πρώτα σε όλα, όπως εκείνη θέλει.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Η Σελήνη στην Παρθένο κάνει τη μητέρα να είναι πρακτική, προσεκτική, παρατηρητική, αναλυτική και μπορεί να δει ακόμη κι αυτά που θα παραλείψει ο δάσκαλος ή ο γιατρός. Είναι η σούπερ μαμά που τα έχει όλα σε τάξη και πρόγραμμα. Θέλει τα παιδιά της να είναι υπόδειγμα και να αγγίζουν την «τελειότητα». Θα τους μαγειρέψει τις πιο υγιεινές τροφές, θα αποφεύγει τα πρόχειρα φαγητά, τα γαριδάκια και τα αναψυκτικά και θα υπάρχει πρόγραμμα που θα πρέπει να τηρείται με «στρατιωτική» πειθαρχεία. Όμως θα επιλύει οποιοδήποτε πρόβλημα γρήγορα και πρακτικά και τα παιδιά θα αισθάνονται ασφάλεια δίπλα της. Ωστόσο, η αυστηρότητα της είναι μεγαλύτερη από την αγκαλιά της και ίσως αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα συναισθηματικό κενό στα παιδιά. Παρότι είναι συνεχώς δίπλα τους για να τους δείχνει και να τους εξηγεί τα πάντα, θέλει να τα καταλαβαίνουν με την πρώτη και δεν έχει την υπομονή να εξηγεί πολλές φορές το ίδιο πράγμα. Προσπαθεί να διαμορφώσει το μυαλό των παιδιών της στη σωστή κατεύθυνση και θέλει να είναι άριστοι στο σχολείο και σε όλες τις δραστηριότητες τους και να είναι πειθαρχημένα. Έχει υψηλές προσδοκίες και πολλές φορές από την αγωνία της γίνεται πολύ επικριτική.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Ευχάριστη, δίκαιη, επικοινωνιακή και κοινωνική είναι η μητέρα με τη Σελήνη στον Ζυγό. Είναι αξιαγάπητη και χαρίζει την αρμονία και τη χαρά σαν την Μαίρη Πόππινς. Θέλει τα παιδιά της να μεγαλώνουν με αξίες, να είναι κοινωνικά και να σέβονται τους άλλους. Θα τους προσφέρει ποιότητα στην καθημερινότητα τους, θα επενδύσει στην καλή τους μόρφωση και θα τους μεταγγίσει την αγάπη της για τις τέχνες. Δεν είναι σκληρή με τα παιδιά της και με ευγένεια και καλοσύνη τους μιλά για το πώς να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις στη ζωή. Ενθαρρύνει την αρμονία στο σπίτι και αν καβγαδίζουν μεταξύ τους τα αδέλφια δεν φωνάζει, ούτε τιμωρεί, αλλά προσπαθεί να δει την προοπτική του καθενός και να βοηθήσει να κατανοήσει ο ένας την ανάγκη του άλλου. Το πιο σημαντικό όμως που αυτή η μητέρα διδάσκει στα παιδιά της είναι πώς να μοιράζονται, πώς να αισθάνονται συμπόνια για τους άλλους και πώς να είναι καλοί και σωστοί φίλοι, αλλά και πολίτες σε αυτή την κοινωνία. Ωστόσο μπορεί πολλές φορές να μην αντέχει την πίεση, το βάρος και την ευθύνη που έχει ο ρόλος της και να γίνεται ασταθής και συναισθηματικά απόμακρη.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Η Σελήνη στον Σκορπιό δίνει στη μητέρα μια απίστευτη δύναμη και μια ικανότητα να μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλα τα προβλήματα. Είναι συναισθηματική, πολύ προστατευτική και πολλές φορές γίνεται «ανυπόφορη» και χειριστική, διότι θέλει να τα ελέγχει όλα. Είναι από τις μητέρες που μπορεί να ψάχνει συρτάρια και να «κρυφακούει» προκειμένου να έχει το κοντρόλ στις καταστάσεις. Κρύβει απίστευτο μυστήριο στη συμπεριφορά της και ποτέ δεν ξέρεις τι έχει στο μυαλό της. Όμως αγαπάει τα παιδιά της τόσο πολύ που θα αγωνιστεί μέχρι θανάτου για να τα προστατεύσει και αλίμονο σε αυτόν που θα τα πειράξει ή θα τα προσβάλει. Είναι αφοσιωμένη μητέρα που κάνει πολλά όνειρα για το μέλλον των παιδιών της και προσπαθεί να τα στηρίξει και να τα καθοδηγήσει για να τα πετύχουν, αφού πιστεύει ότι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Είναι τρομακτικά διαισθητική και συχνά ξέρει τι συμβαίνει στα παιδιά της ενώ μπορεί να είναι μακριά της. Πολλές φορές ζει μέσα από τις ζωές τους και δεν τα αφήνει να ξεφύγουν από τον έλεγχο της και σε μεγαλύτερες ηλικίες ίσως υπάρξουν ρήξεις.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Αισιόδοξη, ανήσυχο πνεύμα, λάτρης της ελευθέριας και της αυτοδιάθεσης! Η μητέρα με τη Σελήνη στον Τοξότη είναι αυτή που θα ήθελε κάθε παιδί, γι’ αυτό και το σπίτι της είναι πάντα γεμάτο με τους φίλους των παιδιών της. Είναι η μαμά που δεν θα φωνάξει αν στο σπίτι επικρατεί το χάος και γίνεται άνω κάτω, αρκεί να παίξουν και να γελάνε τα παιδιά και δεν θα πει όχι αν φέρουν κάποιο αδέσποτο ξαφνικά στο σπίτι. Δεν είναι αποστειρωμένη στη συμπεριφορά της και θέλει να γυρίσει τον κόσμο με τα παιδιά της, να τους μαθαίνει καινούρια πράγματα και να ανοίξει τους ορίζοντες τους. Θέλει να έχουν αξίες, αίσθηση δικαιοσύνης, ανοιχτό μυαλό και ζεστή καρδιά. Είναι αυθόρμητη, διασκεδαστική και ενθουσιώδης και γεμίζει τα παιδιά της με αγάπη. Τα υποστηρίζει σε ό,τι επιλέξουν και δεν θα τα καθοδηγήσει σε δραστηριότητες που δεν θέλουν, αφού επιθυμεί τα παιδιά της να είναι ανεξάρτητα και όχι αντίγραφό της. Σ’ ένα μόνο θα προσπαθήσει να τους πιέσει, να διαβάζουν και να έχουν μια αστείρευτη δίψα για γνώσεις. Ωστόσο, μπορεί μερικές φορές να γίνει διδακτική, επικριτική και ίσως ανώριμη, αφού δεν της αρέσουν οι κανόνες.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Η Σελήνη στον Αιγόκερω κάνει τη μητέρα υπεύθυνη, λογική, οργανωτική και με μεγάλη καρδιά. Είναι ο πιο παραδοσιακός τύπος μητέρας που διατηρεί τα ήθη, τα έθιμα και ό,τι έμαθε από τους γονείς της. Θέλει η οικογένεια της να είναι δεμένη και να αποτελεί πρότυπο! Είναι αυστηρή και ξοδεύει άφθονο χρόνο με τα παιδιά της για να τους εξηγήσει τη σχέση της πειθαρχίας και της επιτυχίας. Θα τρέξει μαζί τους παντού και ακούραστα θα προσπαθεί να τα εκπαιδεύσει για να φτάσουν στην πρωτιά. Και αυτό από πολύ μικρά, καθώς πιστεύει ότι από την παιδική ηλικία μπαίνουν οι βάσεις και τα πρώτα χρόνια δεν είναι μόνο για παιγνίδι και διασκέδαση. Πρέπει τα παιδιά να μαθαίνουν στο πρόγραμμα και στην πειθαρχεία. Μην φανταστείτε ότι τα παιδιά περνούν… στρατιωτική εκπαίδευση, όχι, αλλά δεν είναι και ανεξέλεγκτα να κάνουν ό,τι θέλουν. Είναι πρακτική μητέρα που δίνει σημασία στα παιδιά της και μπορεί να ζυγίζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους και να τα στρέψει εκεί που έχουν κλίση και με αυτόν τον τρόπο τα καθοδηγεί και ανοίγει για αυτά τον τέλειο δρόμο. Ωστόσο, πολλές φορές γίνεται πιεστική, ψυχρή, απαισιόδοξη, ελεγκτική και συναισθηματικά απόμακρη.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Είναι υποστηρικτική, ανεκτική και εφευρετική η μητέρα με τη Σελήνη στον Υδροχόο και προσπαθεί να μάθει στα παιδιά της να διαφέρουν από το σύνολο, να σκέφτονται έξω από το «κουτί» και να αντιμετωπίζουν τη ζωή από μια πιο ενδιαφέρουσα προοπτική. Προσπαθεί να μην επιβαρύνει τα παιδιά της με περιττά άγχη και ανησυχίες και θέλει να κάνει μαζί τους δημιουργικές ασχολίες για να εξελίσσει τις προσωπικότητες τους. Φροντίζει πάντα να ενθαρρύνει τη φαντασία τους, αλλά δεν έχει υπομονή αν το παιδί είναι συναισθηματικά ευάλωτο, καθώς δεν αντέχει τις πολλές ευαισθησίες και ίσως δυσκολεύεται να τους δείξει την αγάπη της με τον παραδοσιακό τρόπο. Όμως σίγουρα θα τους μάθει τον εθελοντισμό και να προσφέρουν τη βοήθεια τους στο κοινωνικό σύνολο. Βέβαια, μπορεί μερικές φορές να παρουσιάσει απρόβλεπτη και ασταθή συμπεριφορά και ίσως γίνει και λίγο αυταρχική.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ

Συναισθηματική, προσαρμοστική, τρυφερή, ευαίσθητη, γλυκιά και καλλιτεχνική είναι η μητέρα με τη Σελήνη στους Ιχθύς. Μπορεί να χαϊδεύει, να κανακεύει και να παίζει με τις ώρες με τα παιδιά της και να ξεχάσει ότι πρέπει να τους φτιάξει φαγητό! Θέλει τόσο πολύ να γεμίσει τον συναισθηματικό τους κόσμο και τη φαντασία τους που συχνά χάνει κάθε επαφή με τις πρακτικές τους ανάγκες. Είναι η μητέρα που θα μάθει τα παιδιά της να είναι δημιουργικά, να αγαπούν την τέχνη και να αποκτήσουν αξίες, ιδανικά και να αντιμετωπίζουν τους άλλους με καλοσύνη και συμπόνια. Είναι η απόλυτη πηγή αγάπης και τόσο υπερπροστατευτική και καχύποπτη, που αν μπορούσε θα έβαζε τα παιδιά σε μια «γυάλα» για να μην τα πληγώσει ποτέ κανείς. Θέλει τόσο πολύ να προστατεύσει τα παιδιά της από τυχόν προβλήματα, που δεν αντιλαμβάνεται ότι με αυτόν τον τρόπο τους στερεί την ικανότητα να μάθουν να πολεμούν μόνα τους και να δίνουν τις δικές τους μάχες. Η μητέρα με τη Σελήνη στους Ιχθύς μπορεί να μην ξέρει πώς να κάνει τα παιδιά της διεκδικητικά και πώς να τα οδηγήσει πρακτικά στο να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, αλλά θα είναι πάντα δίπλα τους να τα στηρίζει να κάνουν αυτό που θα επιλέξουν.