Τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού 2021: Γιατί η κανονικότητα δεν είναι το «πριν»

Τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού 2021

Τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού 2021: Γιατί η κανονικότητα δεν είναι το «πριν»

Η πιο σπουδαία όψη -για τα τεκταινόμενα σε παγκόσμια κλίμακα- είναι το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό που είναι εν ενεργεία σε όλη τη διάρκεια του 2021, αφού έχουμε τρεις επαναλαμβανόμενες όψεις. Η πρώτη ήταν στις 17/2/2021, η δεύτερη θα είναι στις 14/6/2021 και η τρίτη στις 24/12/2021. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές είναι οι μέρες που συμβαίνουν ή θα συμβούν σε παγκόσμια κλίμακα γεγονότα που σχετίζονται με τη φύση των δυο πλανητών. Στην αστρολογία δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, γι’ αυτό προϋποθέτει σκληρή μελέτη πάνω στους κύκλους των πλανητών. Όταν μια όψη μεταξύ αργών πλανητών -όπως στην περίπτωση του Κρόνου και του Ουρανού- γίνεται ακριβείας, δεν είναι απαραίτητο ότι η ενεργοποίηση θα συμβεί την ίδια μέρα ή στις ημέρες που περιβάλλουν την ημερομηνία. Κάθε φορά που ένας άλλος πλανήτης, κατά κύριο λόγο ο Άρης που λειτουργεί σαν τη σκανδάλη στο όπλο, βρεθεί στις ίδιες μοίρες που σχηματίζονται τα τετράγωνα από ένα ζώδιο της ίδιας ομάδας (εν προκειμένω των σταθερών ζωδίων Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος), τότε έχουμε ενεργοποίηση. Όταν η Σελήνη ή ο Ήλιος περνά στην ίδια ομάδα ζωδίων και στις αντίστοιχες μοίρες, έχουμε ενεργοποίηση της κυρίαρχης όψης.

Στέρηση ελευθερίας, αναταραχές, σεισμοί…

Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η όψη θα κάνει αισθητή την παρουσία της συχνά – πυκνά στην καθημερινότητα μας μέσα στο 2021. Ήδη επηρέαζε από πέρυσι την άνοιξη, όταν είχε περάσει ο Κρόνος στη δοκιμαστική του πτήση στον Υδροχόο και έμεινε μέχρι τον Ιούλιο. Ήταν η περίοδος της πρώτης καραντίνας, της πρώτης στην ουσία στέρησης της ελευθερίας. Μετά είχαμε την περίοδο των αναταραχών στην Αμερική με το Black lives matter και την αναίτια δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς. Έπειτα ο Κρόνος επέστρεψε στον Αιγόκερω και ξαναπήρε θέση τον Δεκέμβριο στο ζώδιου του Υδροχόου. Πριν ακόμη γίνει ακριβείας η όψη ενεργοποιήθηκε μέσα στον Ιανουάριο από άλλες διελεύσεις και ξέσπασαν οι αναταραχές στο Καπιτώλιο πριν την ορκωμοσία της κυβέρνησης Biden. Σε πρόσφατες ενεργοποιήσεις από την Σελήνη είχαμε πολλά επεισόδια και διαδηλώσεις και στη χώρα μας. Σε όλη αυτή την περίοδο που περιβάλλει την ακριβείας όψη στις 17/2/2021 έχουμε μετρήσει ανυπολόγιστο αριθμό σεισμών, κάποιοι από αυτούς μάλιστα ιδιαίτερα καταστρεπτικοί και στη χώρα μας, εκρήξεις ηφαιστείων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, αναταραχές σε κοινωνικό επίπεδο και αστάθεια στις πολιτικές συνθήκες για να μην μιλήσουμε για το τρίτο κύμα του κορωνοϊού. Φοβάμαι ότι ο κατάλογος θα είναι μακρύς με αυτή την όψη, που θα ήθελα να τη διερευνήσουμε μαζί περισσότερο.

Τι συμβολίζει το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού;

Όπως θα διαβάσετε και στο προηγούμενο άρθρο για την όψη Κρόνου – Ουρανού, που έχει γράψει η συνάδελφος Άντζελα Τίκη και μπορείτε να διαβάσετε εδώ, η όψη αυτή συμβολίζει ανατροπές, επαναστατική διάθεση, καταστολή των εξεγέρσεων, πόλεμο του προοδευτικού κινήματος με το συντηρητικό και είναι επίσης μια όψη που δημιουργεί έντονα γεωφυσικά φαινόμενα, εκρήξεις ηφαιστείων, σεισμούς. Ο Κρόνος και ο Ουρανός συνδέονται στην αστρολογία με τις τεκτονικές πλάκες που μετακινούνται αργά η μία προς την άλλη, δημιουργώντας μια τεράστια πίεση που καταλήγει σε εκρήξεις ή σεισμούς. Την ίδια σεισμική τάση επιδεικνύει αυτή η όψη και συμβολικά, διαταράσσοντας τα θεμέλια της κοινωνίας και των σταθερών δομών της. Μέχρι τώρα όποτε αυτοί οι δυο πλανήτες έχουν συναντηθεί σε αυτή την όψη στο παρελθόν, ανέβηκαν σε μεγάλο αριθμό τα ποσοστά της ανεργίας παγκοσμίως, αλλά και οι οικονομικές κρίσεις. Ανεργία και οικονομική ύφεση θα είναι ούτως ή άλλως δυο από τα βασικότερα προβλήματα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις παγκοσμίως, καθώς οι δυο πλανήτες θα συναντηθούν άλλες δυο φορές μέσα στη χρονιά.

Το κόστος της ελευθερίας

Ας ρίξουμε μια ματιά στις φύσεις αυτών των δυο πλανητών. Ο Κρόνος συμβολίζει τις συντηρητικές δυνάμεις, την καθεστηκυία τάξη, τις δομές, τους περιορισμούς, την πειθαρχία, ενώ ο Ουρανός την ελευθερία, τις ακραίες και πολωτικές συνήθως ιδεολογίες, το ξαφνικό, το κεραυνοβόλο και την ένταση. Στην πάλη μεταξύ τους το πρώτο που αντιλαμβάνεται κάποιος είναι ο περιορισμός της ελευθερίας… ή το κόστος της ελευθερίας. Μια διαρκώς αυξανόμενη ένταση μεταξύ συντηρητικών και ελεύθερων στοιχείων. Πολωτικά ακραίες αντιλήψεις ανάμεσα σε προοδευτικές και αντιδραστικές δυνάμεις.

Τι γίνεται τώρα αν ο Κρόνος επικρατήσει του Ουρανού;

  1. Φόβος αλλαγών
  2. Καταστολή των νέων, των πιο εκκεντρικών ή διαφορετικών φωνών στην κοινωνία
  3. Επιβολή μέτρων με αστυνομική καταστολή

Τι γίνεται αν επικρατήσει ο Ουρανός;

  1. Αναταραχές και ακραίες εκφράσεις ιδεολογιών
  2. Ανεύθυνες και καταστρεπτικές τακτικές επαναστατικής διάθεσης
  3. Αρνητικές διαστάσεις της τεχνολογίας ή και της επιστήμης
  4. Επιβολή της ελευθερίας του ενός με δικτατορικές συνθήκες για τους άλλους

Τα πιο δύσκολα διαστήματα από δω και κάτω, σε σχέση με την ενεργοποίηση των όψεων, είναι κυρίως στο τέλος Απριλίου, από τις 11/6/2021 μέχρι τις 30/7/2021 και από τις 30/10/2021 μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε μέρα από αυτές των παραπάνω διαστημάτων θα συμβαίνει και μια κατακλυσμιαία αλλαγή. Συνήθως οι επικίνδυνες ημέρες είναι αυτές που η Σελήνη θα βρίσκεται στα σταθερά ζώδια, δηλαδή στον Ταύρο, τον Σκορπιό, τον Λέοντα και τον Υδροχόο, για τις οποίες θέσεις ενημερώνεστε καθημερινά από το asibiliou.gr στις ημερήσιες προβλέψεις μου.

Είναι όλα άσχημα δηλαδή με αυτή την όψη; Δεν υπάρχει και μια θετική πλευρά;

Φυσικά και υπάρχει θετική πλευρά, καθώς αυτή η έντονη ενέργεια μας δίνει κίνητρο να αναλάβουμε δράση και να αγκαλιάσουμε τις αλλαγές στη ζωή μας. Το πρόβλημα είναι μόνο όταν αντιστεκόμαστε στις αλλαγές. Σκεφτείτε ποιες πλευρές της ζωής σας θέλετε να αλλάξετε και πώς θα μπορούσατε σιγά σιγά να οδηγηθείτε σε μια καλύτερη κατάσταση. Πολλά πράγματα θα αλλάξουν στην καθημερινότητα μας, μολονότι τίποτε ακόμη δεν θα πάρει την οριστική του μορφή. Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο. Το καινούριο έρχεται, το παλιό φεύγει. Μην κολλάτε στο πώς ήταν τα πράγματα πριν και να έχετε προσδοκίες ότι θα ξαναγυρίσουμε στην ίδια κατάσταση. Πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και προσαρμοστικοί. Γι’ αυτό και ο τίτλος του άρθρου μου είναι: Γιατί η κανονικότητα δεν θα είναι το «πριν». Μια νέα κοινωνία θα αρχίσει να υφαίνεται με διαφορετικό τρόπο από το 2024 και έπειτα, όταν ο Πλούτωνας θα βρεθεί στο ζώδιο του Υδροχόου. Ίσως καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια πιο δίκαιη κοινωνία, με μια πιο δίκαιη επίσης κατανομή πλούτου και κυρίως με ανθρώπινες αξίες, όχι λατρεία της ύλης. Το 2026 δε όλοι οι αργοί πλανήτες θα βρίσκονται σε απόλυτα αρμονικές θέσεις μεταξύ τους, δημιουργώντας κατά την προσωπική μου άποψη μια τελείως διαφορετική και πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με αυτό που είχαμε μέχρι τώρα την τελευταία εικοσαετία.