Τα πιο «χαλαρά» και τα πιο εργατικά ζώδια

Τα πιο «χαλαρά» και τα πιο εργατικά ζώδια

Τα πιο «χαλαρά» και τα πιο εργατικά ζώδια

Όλοι θέλουμε να χαλαρώσουμε και να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο για να τον αφιερώσουμε στον εαυτό μας. Όλοι αδημονούμε να έρθει η Κυριακή ή το ρεπό και να ξεκουραστούμε, να αράξουμε στον καναπέ, να απολαύσουμε μια ταινία, να ξεχαστούμε, να δούμε φίλους και αγαπημένους. Ή μήπως όχι; Υπάρχουν κάποια ζώδια που δεν θέλουν να… ξεκουραστούν, διότι η δουλειά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τους. Δεν αντέχουν τη χαλάρωση, θέλουν να έχουν πρόγραμμα σε όλα και ζουν μέσω της δουλειάς τους. Εκεί βρίσκουν νόημα, αισθάνονται σπουδαίοι και οι ευθύνες δεν τους κουράζουν. Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε; Αρχίζουμε τη λίστα με τους σκληρά εργαζόμενους για να την ολοκληρώσουμε με τους… χαλαρούς του ζωδιακού ή τέλος πάντων αυτούς που δεν θέλουν να χτυπάνε «κάρτα». Φυσικά ο ωροσκόπος όπως και οι υπόλοιπες θέσεις των πλανητών μας δίνουν όλο το προφίλ ενός ατόμου κι όχι μόνο το ζώδιο του.

#1 ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είστε τόσο σκληρά εργαζόμενοι, που κάνετε όλους τους άλλους να νιώθουν ότι δεν κάνουν τίποτα. Δουλεύετε πιο πολύ και από το «αφεντικό» σας και τις ώρες που δεν είστε στη δουλειά δεν χαλαρώνετε, αλλά σκέφτεστε τις υποχρεώσεις που έχετε αφήσει πίσω. Η δουλειά αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής σας και μέσω αυτής νιώθετε ότι καταξιώνεστε ως άτομα. Δίνετε τόσο μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες και είστε τόσο τελειομανείς που αγγίζετε τα όρια της νεύρωσης. Απαιτείτε από τους άλλους να είναι άψογοι και γίνεστε απότομοι και κακότροποι όταν δεν τηρούν με ευλάβεια το ωράριο τους ή αν θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα.

#2 ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η φιλοδοξία που ρέει στο αίμα σας είναι ο οδηγός στη ζωή σας και σας κάνει να εργάζεστε αδιάκοπα, προκειμένου να φτάσετε τους υψηλούς σας στόχους. Μπορείτε να περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας στη δουλειά, αδιαμαρτύρητα και ασταμάτητα. Δεν είστε από αυτούς που περιμένουν με αγωνία να έρθει το Σαββατοκύριακο για να ξεκουραστούν, αφού κουβαλάτε τη δουλειά σας και στο σπίτι. Οι συνάδελφοί σας είτε μαθαίνουν γρήγορα να ακολουθούν το πρόγραμμά σας είτε φεύγουν από το οπτικό σας πεδίο, αφού δεν αντέχετε να βλέπετε ανθρώπους να κάθονται και να χασομεράνε.

#3 ΚΡΙΟΣ

Πιέζετε τον εαυτό σας και τους συνεργάτες σας πιο σκληρά απ’ ότι το αφεντικό σας. Θέλετε πάντα να ηγείστε και γίνεστε βασιλικότεροι του βασιλέως, αφού τα παράπονα που γίνονται για εσάς αφορούν συνήθως την… απαιτητική σας πλευρά. Εργάζεστε πολύ και θέλετε αυτό να φαίνεται σε όλους, αφού επιθυμείτε στο τέλος της ημέρας να είστε οι καλύτεροι όλων, να έχετε βγάλει την περισσότερη δουλειά και να αισθάνεστε ότι είστε αναντικατάστατοι.

#4 ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Δεδομένου ότι θέλετε να πετύχετε, τα δίνετε όλα στη δουλειά για να φτάσετε στους στόχους σας. Βέβαια, δεν είστε και οι πιο εύκολοι συνεργάτες, αφού είστε πολύ απαιτητικοί και απότομοι και εργάζεστε καλύτερα μόνοι σας απ’ ότι σε ομάδες. Όμως είστε αποφασιστικοί και υπεύθυνοι και ολοκληρώνετε τη δουλειά σας εγκαίρως. Σπάνια εκτίθεστε, αφού έχετε την ευφυΐα να αναλάβετε μόνο ό,τι μπορείτε να καταφέρετε και τίποτα παραπάνω.

#5 ΛΕΩΝ

Είστε ταλαντούχοι, δημιουργικοί, παθιασμένοι και λατρεύετε να είστε το κέντρο της προσοχής. Διαπρέπετε σε επαγγέλματα που έχουν τα φώτα πάνω τους και είστε γεννημένοι για την κεντρική σκηνή. Απολαμβάνετε το προσκήνιο και τη δόξα, αλλά όχι τη σκληρή δουλειά και την προσπάθεια που χρειάζεται για να φτάσετε στην κορυφή. Προτιμάτε να είστε αφεντικά, να δίνετε εντολές και οι άλλοι να αναγνωρίζουν τις ικανότητες σας. Η «τεμπελιά» είναι η επίσημη αδυναμία του ζωδίου σας, όχι πως δεν εργάζεστε και μάλιστα αρκετές ώρες, απλά θα προτιμούσατε να μην… κάνετε τη λάντζα. Είτε αφεντικά είτε υπάλληλοι βάζετε όρια και θέλετε να έχετε τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα για εσάς και τους αγαπημένους σας.

#6 ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Σε ό,τι αφορά την εργασία είστε απόλυτα ισορροπημένοι και μάλιστα επειδή  δουλεύετε μεθοδικά είστε πιο παραγωγικοί από άλλους που δείχνουν ότι εργάζονται πιο σκληρά, αλλά δεν κάνουν τίποτα. Δεν χάνετε τον πολύτιμο χρόνο σας από δω και εκεί και πηγαίνετε στη δουλειά με πρόγραμμα, γνωρίζοντας ακριβώς τι και πώς να το κάνετε για να τελειώνετε μια ώρα αρχύτερα. Το μόνο πρόβλημα σας είναι η διάθεση σας, διότι αν δεν έχετε τα κέφια σας πάτε σαν τις χελώνες…

#7 ΔΙΔΥΜΟΙ

Κανείς δεν ξέρει αν είστε σκληρά εργαζόμενοι ή τεμπέληδες, ούτε εσείς οι ίδιοι δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό, αφού μπορείτε να τα κάνετε και τα δύο με απόλυτη επιτυχία. Αν ενθουσιαστείτε με κάτι εργάζεστε με τις ώρες, πωρώνεστε και δίνετε όλο σας τον εαυτό. Το θέμα είναι ότι χάνετε γρήγορα το ενδιαφέρον σας, η προσοχή σας αποσπάται και ψάχνετε κάτι άλλο που θα σας δώσει την πνευματική αδρεναλίνη και συνήθως δεν ολοκληρώνετε αυτό που είχατε ξεκινήσει με τόσο πάθος.

#8 ΖΥΓΟΣ

Δουλεύετε αρκετά, αλλά κουράζεστε εύκολα. Για να ενθουσιαστείτε με κάτι πρέπει να είναι ιδανικό για εσάς και δεν σας είναι εύκολο να αποφασίσετε τι είναι το καλύτερο! Μπερδεύετε το μυαλό σας και τους γύρω σας, αφού μπορεί να σκέφτεστε πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να γίνει κάτι και να αλλάζετε γνώμη συνεχώς για το πώς θα προχωρήσει η δουλειά. Έτσι και εσείς πνίγεστε σε μια… κουταλιά και οι συνεργάτες σας εξαντλούνται. Σας αρέσει και η καλοπέραση και δεν θέλετε πολύ πίεση.

#9 ΤΑΥΡΟΣ

Αν μπορούσατε να απολαμβάνετε το κοκτέιλ σας σε μια αιώρα κάτω από έναν φοίνικα και να γεμίζει μαγικά ο τραπεζικός σας λογαριασμός, ώστε να μπορείτε να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας για καλοπέραση θα το κάνατε. Δεν είστε οι πιο εργατικοί τύποι υπό την έννοια ότι θέλετε παρακίνηση και σκοπό. Μια ανούσια δουλειά δεν σας δίνει το κίνητρο για να τρέξετε. Θέλετε μια δουλειά που να μπορεί να σας εξασφαλίσει το μέλλον και αυτό κυνηγάτε. Ψάχνετε τις ευκαιρίες και βέβαια θα προτιμήσετε κάτι που οι άλλοι θα ακολουθούν τον δικό σας ρυθμό.

#10 ΙΧΘΥΕΣ

«Μη μου τους κύκλους τάραττε!», θα μπορούσε να είναι το μότο σας, αφού έχετε τους δικούς σας ρυθμούς και το δικό σας σκεπτικό. Είναι δύσκολο να μπείτε σε πρόγραμμα και να κρατήσετε μια σταθερή ρουτίνα και ιδιαίτερα όταν πρέπει να εκτελείτε εντολές. Για να αποδώσετε στη δουλειά πρέπει το κλίμα να είναι ευχάριστο και πάνω από όλα να σας εμπνέει και να σας εκτιμούν, αφού έχετε και θέματα αποδοχής. Αν κάτι σας ενθουσιάζει και αν το περιβάλλον σας «αποθεώνει» τότε δίνεστε με όλο σας το είναι, στην αρχή τουλάχιστον, διότι βαριέστε εύκολα και πάντα βρίσκετε κάτι για να γκρινιάζετε.

#11 ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δεν μπορείτε να μπείτε σε καλούπια και θέλετε να είστε ο αρχηγός, αυτός που έχει την ιδέα, που παίρνει τα εύσημα, που δίνει τις διαταγές και όχι αυτός που θα κάνει τη λάντζα για να ολοκληρωθεί η δουλειά. Παρόλο που θέλετε να κάνετε τη διαφορά δεν μπορείτε να αφοσιωθείτε στο ουσιαστικό κομμάτι της δουλειάς, προτιμάτε το θεωρητικό. Μπορεί να βγείτε μπροστά και να «αγωνιστείτε» για έναν σκοπό, αλλά δεν θα πάτε εθελοντής και μπροστάρης για να βγάλετε το φίδι από την τρύπα. Δεν είστε οπαδός της «βαρετής» σκληρής δουλειάς, δεν μπορείτε το ωράριο και τα πρέπει και είστε πιο πολύ λόγια παρά έργα.

#12 ΤΟΞΟΤΗΣ

Ακόμα και στη σκέψη ότι κάτι θα σας περιορίσει σας πιάνει «τρέλα», γι’ αυτό και δεν αντέχετε να ακολουθήσετε νόρμες και πρέπει. Η συνέπεια δεν είναι το ατού σας, ούτε και η αφοσίωση σε ένα πρόγραμμα που θα σας θυμίζει «φυλακή». Αυτά όμως είναι απαραίτητα για μια δουλειά και ιδιαίτερα αν πρέπει να συνεργαστείτε και με άλλους. Και βέβαια δεν εννοούμε ότι είστε τεμπέληδες, απλά δεν μπορείτε να λειτουργήσετε σε κουτάκια. Για αυτό και συνήθως επιλέγετε επαγγέλματα που εσείς είστε αφεντικά του εαυτού σας και φτιάχνετε το πρόγραμμα σας όπως θέλετε. Ή προτιμάτε δουλειές που είναι πιο κοντά στα χόμπι και τα ενδιαφέροντα σας, όπως τα ταξίδια, οι ξένοι πολιτισμοί, η φιλοσοφία κλπ.