Πώς θα μας επηρεάσει τo τετράγωνο Δία – Ουρανού, από 13 έως 22 Ιανουαρίου 2021

Πώς θα μας επηρεάσει τo τετράγωνο Δία – Ουρανού, από 13 έως 22 Ιανουαρίου 2021

Πώς θα μας επηρεάσει τo τετράγωνο Δία – Ουρανού, από 13 έως 22 Ιανουαρίου 2021

Αλλαγές και αναδιοργάνωση σπάζοντας τα δεσμά του παρελθόντος

Το τετράγωνο του Δία με τον Ουρανό, μια όψη που συμβαίνει περίπου κάθε 7 χρόνια, θα μας επηρεάσει από τις 13 έως τις 22/1. Είναι μια όψη που συνδέει τις ενέργειες δυο πλανητών, που έχουν ως σκοπό να φέρουν αλλαγές στη ζωή μας. Ο Δίας σχετίζεται πάντα με το μέλλον και ο Ουρανός έχει το στοιχείο της αλλαγής και της επανάστασης, σε συμβολικό επίπεδο. Η μεταξύ τους όψη, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε αλλαγές, να σκεφτούμε με διαφορετικό τρόπο το παρακάτω στη ζωή μας, να αναζητήσουμε περισσότερη ελευθερία, επέκταση και νέες και καινοτόμες ιδέες που θα βοηθήσουν σε μια καλύτερη εκδοχή της καθημερινότητας μας.

Η αρχή του τέλους

Αν είστε Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι ή έχετε ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια ή πλανήτες, ειδικά από τις 5 έως τις 7 μοίρες, τότε για σας, ακόμη περισσότερο, είναι μια όψη που σας αφορά άμεσα. Εσείς είστε υποψήφιοι να σπάσετε δεσμούς με το παρελθόν, είτε αυτό αφορά καταστάσεις είτε ανθρώπους. Από την άλλη, το τέλος ενός κεφαλαίου μπορεί να προκύψει και ξαφνικά, χωρίς απαραίτητα να αναλάβετε εσείς πρωτοβουλία. Είναι η κατάλληλη στιγμή πάντως να δείτε τι θέλετε από τη ζωή σας, πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας στο μέλλον και να αρχίσετε να δουλεύετε προς αυτή την κατεύθυνση, ακόμη κι αν δεν είστε λάτρεις των αλλαγών ή σας πιάνει «αναφυλαξία» στο άκουσμα αυτής της λέξης. Σαφώς το να βγαίνεις από μια σχέση, έναν γάμο, ένα σταθερό επαγγελματικό περιβάλλον, την οικογένεια σου ή το σπίτι σου, για να κυνηγήσεις κάτι που παθιάζει το μυαλό και την ψυχή σου δεν είναι εύκολο. Όμως είναι ίσως απαραίτητο για να εξελιχθείς.

Βιαστικές αποφάσεις και ανικανοποίητο

Οι ανασφάλειες και οι ανησυχίες με αυτή την όψη υπερτονίζονται και βγαίνουν στην επιφάνεια χωρίς απαραίτητα να μπορούμε να τις ελέγξουμε κι αυτό μπορεί να δημιουργεί ένταση στην καθημερινότητα μας, τάση για εκνευρισμούς και ανικανοποίητο. Νιώθουμε την ανάγκη για κάτι καινούριο να μας συναρπάσει, να μας εντυπωσιάσει, να μας ελευθερώσει από τη ρουτίνα και τις μίζερες ημέρες, που μπορεί να περνάμε κάτω και από τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Όμως, κι αυτό κατά την άποψη μου θέλει και προσοχή, δεν καίμε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά. Μπορεί η αίσθηση του επείγοντος να είναι έντονη αυτές τις ημέρες για τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε, όμως θα πρέπει να τις σκεφτούμε πολύ σοβαρά και σε βάθος για να μην βρεθούμε προς εκπλήξεως. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να μην ψάχνουμε την αλλαγή για την αλλαγή. Το κλειδί για να εκμεταλλευτούμε την ενέργεια αυτής της όψης είναι να προχωρήσουμε με προσοχή, να είμαστε επιλεκτικοί και να αποφύγουμε ρίσκα υψηλού κινδύνου.

Εντάσεις και αντιδράσεις

Πέρα όμως από το προσωπικό επίπεδο και πώς επηρεάζει τον καθένα μας ξεχωριστά, αυτή η όψη είναι μια όψη έντασης και αντίδρασης στα τεκταινόμενα του κόσμου. Ενδεχομένως, μέσα σε αυτή την περίοδο να δούμε πολλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αντιδράσεις σε κοινωνικό επίπεδο, παραβατικές συμπεριφορές από άτομα που θέλουν να κάνουν τη δική τους επανάσταση, ενώ το στοιχείο της «τρέλας» θα είναι πιο παρόν από ποτέ. Αυτοί οι πλανήτες, μαζί με τον Κρόνο, δείχνουν πάντα και τις εξελίξεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Αυτή τη φορά τα πράγματα δρομολογούνται πολύ διαφορετικά σε κάποιες μεριές του πλανήτη μας, ίσως και πρωτόγνωρα. Ας ευχηθούμε όχι όμως και με ακραίο ή βίαιο τρόπο.

Σε ποιους τομείς μπορεί να προκύψουν αλλαγές ανάλογα με το ζώδιο ή τον ωροσκόπο σας.

ΚΡΙΟΣ

Η όψη Δία-Ουρανού απαιτεί να κάνετε αλλαγές στα θέματα των οικονομικών. Να μην βιαστείτε όμως να πάρετε οικονομικό ρίσκο κάτω από την πίεση της στιγμής.

ΤΑΥΡΟΣ

Η όψη Δία-Ουρανού απαιτεί να κάνετε αλλαγές σε προσωπικό επίπεδο, από την «εικόνα» σας προς τα έξω μέχρι την κατεύθυνση της καριέρας σας!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η όψη Δία-Ουρανού απαιτεί να κάνετε αλλαγές στον τρόπο που συμπεριφέρεστε στον ίδιο σας τον εαυτό, τη φυσική σας κατάσταση και να απαλλαχθείτε από ψυχολογικά φορτία και βαρίδια του παρελθόντος.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η όψη Δία-Ουρανού απαιτεί να κάνετε αλλαγές στο φιλικό, επαγγελματικό και κοινωνικό σας κύκλο. Να βρείτε νέους στόχους που θα σας ενθουσιάσουν και θα σας ξαναδώσουν το αίσθημα της πληρότητας.

ΛΕΩΝ

Η όψη Δία-Ουρανού απαιτεί να κάνετε αλλαγές στην κατεύθυνση της καριέρας σας. Να διεκδικήσετε περισσότερη αυτονομία και ελευθερία και να βρείτε τη δουλειά που ικανοποιεί την ψυχή σας, όχι μόνο το πορτοφόλι σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η όψη Δία-Ουρανού απαιτεί να αλλάξετε την κοσμοθεωρία σας, τις παγιωμένες από το παρελθόν αντιλήψεις σας που σας κρατούν δέσμιους και δεν σας επιτρέπουν να ανοίξετε τα φτερά σας. Να ψαχτείτε με νέες σπουδές, να πειραματιστείτε περισσότερο με δουλειές που σας συνδέουν με το εξωτερικό.

ΖΥΓΟΣ

Η όψη Δία-Ουρανού απαιτεί να κάνετε αλλαγές στον τρόπο που διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας θέματα και κυρίως αυτά που μπορεί να συνδιαχειρίζεστε μαζί με άλλους, είτε στην οικογένεια σας είτε στα επαγγελματικά. Φυσικά σε αυτή την περίοδο δεν πρέπει να κάνετε κινήσεις υψηλού οικονομικού ρίσκου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η όψη Δία-Ουρανού απαιτεί να κάνετε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο σχετίζεστε. Πρέπει να αφήσετε περισσότερη ελευθερία στις σχέσεις σας, στις συνεργασίες σας και να μην προσπαθείτε συνέχεια να τις ελέγχετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η όψη Δία-Ουρανού απαιτεί να κάνετε αλλαγές στην καθημερινότητα σας, τόσο στην εργασία όσο και σε θέματα που αφορούν την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση. Σκεφτείτε εναλλακτικά, αξιοποιείστε τις τεχνολογίες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η όψη Δία-Ουρανού απαιτεί να βάλετε λίγη περισσότερη ελευθερία στη ζωή σας. Να γίνετε πιο δεκτικοί στο ξαφνικό και απρόσμενο, ειδικά αν αυτό αφορά τον έρωτα, τη δημιουργία και τα επιχειρηματικά σας σχέδια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η όψη Δία-Ουρανού απαιτεί να κάνετε αλλαγές στον χώρο του σπιτιού, να ανεξαρτητοποιηθείτε ή αν είστε νεότεροι να κόψετε τον ομφάλιο λώρο με την οικογένεια σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Η όψη Δία-Ουρανού απαιτεί να κάνετε αλλαγές στον τρόπο που επικοινωνείτε με τους άλλους. Να βάλετε περισσότερο την τεχνολογία στη ζωή σας, είτε στις σπουδές είτε στη δουλειά.