Τα μυστικά της σωστής πρόβλεψης

Τα μυστικά της σωστής πρόβλεψης

Τα μυστικά της σωστής πρόβλεψης

Έχοντας ανακαλύψει οι περισσότεροι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γενέθλιου ωροσκοπίου σας, σκέφτηκα να σας δώσω κάποιες οδηγίες σε σχέση με την πρόβλεψη. Σαφώς το άρθρο απευθύνεται σε σας που είστε λίγο πιο μυημένοι στα μυστικά της αστρολογίας. Σκέφτηκα λοιπόν να γράψω κάποια μυστικά που έχουμε εμείς οι αστρολόγοι για να «προβλέπουμε» το μέλλον εξετάζοντας έναν γενέθλιο αστρολογικό χάρτη. Φυσικά όπως καταλαβαίνετε το υλικό που θα διαβάσετε θα μπορούσε να αποτελεί το υλικό ενός βιβλίου αφιερωμένου στην πρόβλεψη. Γι’ αυτό κάθε εβδομάδα θα σας δίνω ένα τέτοιο άρθρο με μυστικά για να μαθαίνετε αστρολογία μαζί μου. Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο και απλό σχετικά τρόπο πρόβλεψης που είναι οι διελεύσεις των πλανητών σε σχέση με τον γενέθλιο χάρτη μας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

Τι είναι οι διελεύσεις;

Οι διελεύσεις είναι το κύριο εργαλείο πρόβλεψης για μας τους αστρολόγους. Παίρνουμε τις αστρολογικές θέσεις των πλανητών κάθε μέρα και βλέπουμε, συγκρίνοντας τις με τον αστρολογικό χάρτη μας, τι όψεις σχηματίζουν. Ο αστρολογικός μας χάρτης δεν αλλάζει. Οι θέσεις είναι αυτές που υπάρχουν στον ουρανό τη στιγμή που γεννιόμαστε και παραμένει ίδιος σε όλη μας τη ζωή. Αυτό που αλλάζει είναι οι διελεύσεις, δηλαδή οι νέες θέσεις που έχουν κάθε μέρα οι πλανήτες -σε συσχετισμό με τον αστρολογικό μας χάρτη- θετικές ή αρνητικές και ο τρόπος που αντιδρούμε σε αυτές. Ας δούμε τώρα μερικά από τα κύρια σημεία της πρόβλεψης:

  • Οι πιο ταχείς πλανήτες, δηλαδή τα φώτα (Ήλιος και Σελήνη), ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Άρης, επηρεάζουν κυρίως την καθημερινότητα μας. Οι αργοί πλανήτες: ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας, είναι αυτοί που όταν επηρεάζουν το ωροσκόπιο μας φέρνουν τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας, ευχάριστες ή δυσάρεστες.
  • Πώς γίνεται τη μια μέρα να νιώθουμε υπέροχα γεμάτοι αυτοπεποίθηση και κέφι και την άλλη να βουλιάζουμε στη θλίψη, τα νεύρα και να μην αντέχουμε ούτε τον εαυτό μας; Ίσως την ημέρα αισιοδοξίας έχουμε την Αφροδίτη να περνά πάνω από τον Ήλιο ή την Σελήνη μας. Και τη δύσκολη μέρα ο Άρης να περνά πάνω από τον Ερμή μας ή ο Κρόνος πάνω από την Σελήνη μας.
  • Όταν ο Ερμής από τη θέση που έχει -εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα που μας ενδιαφέρει να προβλέψουμε- περνά πάνω από τον Κρόνο μας η επιρροή κρατά 3 ημέρες περίπου και μπορεί να νιώθουμε πιο απαισιόδοξοι, να βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο ή αν έχουμε μάθει να είμαστε πειθαρχημένοι και υπομονετικοί να είναι μέρες με περισσότερη δουλειά, ευθύνες και πνευματική κούραση. Όταν ο Κρόνος περνά πάνω από τον Ερμή μας όμως, τότε η επιρροή διαρκεί σχεδόν έναν χρόνο, καθώς ο Κρόνος είναι αργός πλανήτης και μπορεί να περάσει και εξαιτίας της ανάδρομης πορείας του και 3 φορές πάνω από τον Ερμή μας. Η πρόβλεψη σαν αποτέλεσμα είναι ίδια, αλλά εδώ αναφερόμαστε σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Οι διελεύσεις των πλανητών είναι πιο δυνατές όταν έχουμε σύνοδο ή αντίθεση. Αμέσως μετά έρχεται το τετράγωνο και έπονται τρίγωνα, εξάγωνα και πιο μικρής σημασίας όψεις.
  • Όσο πιο αργός είναι ένας πλανήτης (Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας, είναι με τη σειρά που τους παραθέτω από τον πιο γρήγορο που είναι ο Δίας με παραμονή περίπου 1 χρόνο σε κάθε ζώδιο, μέχρι τον Πλούτωνα που είναι ο πιο αργός όλων με παραμονή από 13 ως 15 χρόνια σε κάθε ζώδιο) τόσο πιο σημαντική η επιρροή του στον αστρολογικό μας χάρτη.
  • Οι πιο αργοί πλανήτες: Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας, όταν μας επηρεάζουν δημιουργούν αλλαγές που διαμορφώνουν την προσωπικότητα και τη ζωή μας με ένα βαθύ ριζικό τρόπο. Π.χ. αν έχετε κάποιο προσωπικό πλανήτη ή τον Ήλιο ή την Σελήνη σας στις 25 μοίρες του Αιγόκερω, που στη διάρκεια του 2020 βρισκόταν εκεί ο Κρόνος, άρα σχημάτιζε σύνοδο με τους δικούς σας πλανήτες, τότε μπορεί να αισθανθήκατε εγκλωβισμένοι, να είδατε ότι υψώνονται εμπόδια στη δράση σας και να νιώσατε μεγαλύτερο ψυχικό βάρος. Αν τώρα έχετε κάποιον πλανήτη ή τον Ήλιο και την Σελήνη σας στις 25 μοίρες του Ταύρου, δηλαδή ο Κρόνος σχημάτιζε τρίγωνο με αυτούς, τότε αντιθέτως μπορεί να πήρατε κάποιες ανταμοιβές για τη σκληρή δουλειά των προηγούμενων χρόνων, να αναλάβατε με χαρά δεσμεύσεις και ευθύνες.
  • Πάντα, για να κρίνουμε ένας πλανήτης πώς θα μας επηρεάσει, κοιτάζουμε πρώτα τη θέση που έχει αυτός ο πλανήτης στον γενέθλιο χάρτη μας. Αν π.χ. θέλουμε να δούμε πώς θα μας επηρεάσει ο Κρόνος όταν έρχεται σε σύνοδο (δηλαδή ο Κρόνος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο) με την Σελήνη μας. Κοιτάζουμε πρώτα αν αυτοί οι δυο πλανήτες έχουν κάποια όψη μεταξύ τους στον χάρτη μας. Αν στο χάρτη μας έχουν μια αρμονική όψη (τρίγωνο, εξάγωνο), τότε και πάλι μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες, αλλά θα είναι πιο εύκολο να τις διαχειριστούμε. Αν στον χάρτη μας έχουν μια απαιτητική όψη (τετράγωνο, αντίθεση) θα περιοριστούμε και θα ζοριστούμε περισσότερο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη δυσκολία.
  • Αν παράλληλα έχουμε 2 διαφορετικές όψεις να επηρεάζουν τον πλανήτη στον αστρολογικό μας χάρτη ή τον Ήλιο ή την Σελήνη, τότε πιο δυνατή θα είναι η επιρροή του πιο αργού πλανήτη. Όμως, αν ο πιο αργός πλανήτης σχηματίζει θετική όψη και ένας λιγότερο αργός σχηματίζει δύσκολη όψη θα νιώσουμε πιο έντονα την επιρροή του πιο γρήγορου πλανήτη. Π.χ. αν είμαι Κριός και πάνω από τον Ήλιο μου περνά ο Πλούτωνας σε τετράγωνο και ο Δίας σε τρίγωνο, ο Πλούτωνας θα είναι πιο καθοριστικός για την πορεία μου μέσα στη χρονιά σε σχέση με τον Δία.