Ερμής στους οίκους

Ερμής στους οίκους

Ερμής στους οίκους

Ο Ερμής συμβολίζοντας στο ωροσκόπιο τις νοητικές μας ικανότητες βλέπει τον κόσμο σαν ένα μυστήριο που θέλει να αποκρυπτογραφήσει. Η θέση του σε οίκο στον αστρολογικό μας χάρτη δείχνει σε ποιον τομέα θέλουμε να υπάρχει κίνηση, εξελίξεις, συνεχής δράση. Όσο πιο πολυάσχολοι είμαστε στον τομέα που τον έχουμε τόσο πιο ευτυχείς θα νιώθουμε και ικανοποιημένοι από τη ζωή μας. Ο οίκος που φιλοξενεί τον Ερμή στον χάρτη μας είναι ο τομέας που δεν ανεχόμαστε την πλήξη και την αδράνεια. Είναι ακόμη ο τομέας που μπορούμε να αξιοποιήσουμε το μυαλό μας και τις νοητικές μας δεξιότητες, αλλά και τον λόγο -προφορικό και γραπτό. Είναι ένας τομέας που πιο εύκολα μπορούμε να διαπραγματευτούμε, να επικοινωνήσουμε. Ο Ερμής είναι ο πλανήτης των ειδήσεων, της πληροφορίας. Δεν έχει σημασία αν τα νέα είναι καλά ή κακά σημασία έχει να μεταδοθούν. Ο τομέας (οίκος) που τον έχουμε στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας δείχνει ποια πράγματα είμαστε περίεργοι να μάθουμε και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη διακριτικότητα. Άλλωστε ο Ερμής εξυπηρετεί το ίδιο το άτομο όχι τους άλλους.

Για να βρείτε σε ποιον οίκο έχετε τον Ερμή στο ωροσκόπιό σας πατήστε εδώ.

Ερμής στον 1ο οίκο

Είστε προσαρμοστικοί, ευέλικτοι και αναζητάτε συνεχώς νέα ερεθίσματα και ποικιλία στην καθημερινότητα σας. Απολαμβάνετε τις συζητήσεις, αλλά δεν είναι απίθανο να μονοπωλείτε και να μιλάτε κυρίως για τον εαυτό σας και για τις απόψεις σας. Δεν έχετε τη φήμη του καλού ακροατή ή εκείνου που θα ανταποκριθεί με συναίσθημα σε αυτά που σας λένε. Η σκέψη σας τρέχει και συνήθως μιλάτε πριν φιλτράρετε αυτό που έχετε στο μυαλό σας. Έχετε περιέργεια και διάθεση να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και να εμπλακείτε μέσα σε νέες περιπέτειες. Ερμηνεύετε τον κόσμο γύρω σας με βάση τις απόψεις σας και αναλόγως τι πιστεύετε για το καθετί. Αν δεν σας αρέσει κάτι ίσως θα πρέπει να προσπαθήσετε να το δείτε από άλλη σκοπιά, από το να το κατηγορείτε και να το χλευάζετε. Έχετε συνήθως νεανική φυσιογνωμία καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωή σας, καθώς και αστείρευτη ενέργεια. Είστε το κατάλληλο άτομο για να μιλήσει δημόσια, να διαδώσει ιδέες και να ενημερώνει τον κόσμο γύρω του.

Ερμής στον 2ο οίκο

Διαθέτετε λογική και πρακτικό μυαλό και έχετε την ικανότητα να βρίσκετε λογικές απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα πριν από οποιονδήποτε άλλο. Δεν είναι το καλύτερο σας όταν βρίσκεστε στο επίκεντρο μιας συζήτησης ή όταν θα πρέπει να εκφράσετε τις απόψεις σας δημόσια. Όταν μελετάτε και γενικώς όταν κάνετε πνευματική εργασία, θέλετε τον χρόνο σας και προχωράτε με τον δικό σας ρυθμό. Είστε πιο αποτελεσματικοί όταν ασχολείστε με ένα πράγμα τη φορά και γι’ αυτό αποφεύγετε να καταπιάνεστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Οι απόψεις και οι ιδέες σας είναι πολύ συγκεκριμένες και παγιωμένες και έχετε τους λογικούς συλλογισμούς για να τις στηρίξετε. Δύσκολα θα αλλάξετε γνώμη εάν δεν σας πείσουν με χειροπιαστά επιχειρήματα και δεν νοιάζεστε για αφηρημένες και αόριστες έννοιες. Διαχειρίζεστε το χρήμα πολύ συνετά και δεν αποκλείεται να έχετε έσοδα από εργασίες και επαγγέλματα που σχετίζονται με σκέψη, γραφή, διδασκαλία ή εμπόριο. Αισθάνεστε περισσότερο ασφαλείς όταν γνωρίζετε πώς λειτουργεί το καθετί γύρω σας και αναζητάτε ερεθίσματα που διεγείρουν περισσότερο τις αισθήσεις σας και το σώμα σας, παρά το μυαλό σας.

Ερμής στον 3ο οίκο

Σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το διάβασμα, η διδασκαλία και η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων. Προσπαθείτε να είστε ενημερωμένοι για το καθετί που συμβαίνει στον κόσμο και επιδιώκετε να μαθαίνετε συνεχώς νέα δεδομένα και πληροφορίες, ακόμα και για τομείς που δεν σας αφορούν άμεσα. Το μυαλό σας τρέχει και σκέφτεστε με βάση τη λογική, χωρίς να επηρεάζεστε τόσο από το συναίσθημα. Χειρίζεστε άψογα τον λόγο και έχετε την ικανότητα να χρησιμοποιείτε την κατάλληλη λέξη για να εκφράσετε αυτό ακριβώς που σκέφτεστε την κάθε στιγμή. Έχετε πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα διότι σας αρέσει η ποικιλία, αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορείτε να αφιερωθείτε και να εμβαθύνετε σε κάποιο από αυτά ώστε να το τελειοποιήσετε. Είστε ευφυείς και μαθαίνετε γρήγορα, αλλά η προσοχή σας διασπάται εύκολα και δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε. Σας αρέσει να ασχολείστε με τα κοινά, να συναναστρέφεστε με ανθρώπους και να μοιράζεστε μαζί τους όσα μαθαίνετε. Ωστόσο, στην προσπάθεια σας να διαχειριστείτε όλα όσα συμβαίνουν γύρω σας και να αντεπεξέλθετε σε όλες τις διαφορετικές δραστηριότητες, γίνεστε ανήσυχοι και αγχωτικοί.

Ερμής στον 4ο οίκο

Είστε άτομο με απίστευτη φαντασία και όνειρα. Ο τρόπος που σκέφτεστε είναι υποκειμενικός και επηρεάζεται αρκετά από το συναίσθημα σας και τις παρελθοντικές σας εμπειρίες. Σκέφτεστε έντονα τις ρίζες σας και το παρελθόν σας και σας αρέσει να κουβεντιάζετε με τους οικείους σας ή για ζητήματα που αφορούν τα οικογενειακά σας και τους κοντινούς σας ανθρώπους. Θα έλεγε κανείς ότι οι ιδέες και οι απόψεις σας είναι παραδοσιακές και δεν αποδέχεστε ούτε ενστερνίζεστε εύκολα νέες ή αντισυμβατικές θεωρίες. Προτιμάτε να εργάζεστε από το σπίτι ή θέλετε το σπίτι σας να είναι γεμάτο βιβλία και πληροφορίες. Οι πνευματικές σας ικανότητες ίσως να διαμορφώθηκαν από πρώιμες οικογενειακές εμπειρίες και δεν αποκλείεται κάποιος γονιός να είναι της διανόησης ή ένας άνθρωπος ο οποίος συζητάει πολύ και χαρακτηρίζεται από ευφυΐα. Έχετε απίστευτη ικανότητα να διαισθάνεστε πράγματα και να αντιλαμβάνεστε εκείνα που οι άλλοι δε μπορούν. Είστε αρκετά ιδιωτικοί και δεν ανοίγεστε εύκολα, ούτε μοιράζεστε σκέψεις και ιδέες, ιδιαίτερα αν αυτές αφορούν την οικογένεια ή το παρελθόν σας.

Ερμής στον 5ο οίκο

Χρησιμοποιείτε τον λόγο (είτε τον προφορικό είτε τον γραπτό) προκειμένου να εκφράσετε τα δημιουργικά σας ταλέντα, μιας και είστε ιδιαίτερα χαρισματικά άτομα. Ενδεχομένως να θέλετε να δημιουργήσετε τέχνη ή κάτι το οποίο θα αντανακλά την προσωπικότητα σας. Είστε ευχάριστος συνομιλητής, εντυπωσιάζετε και κερδίζετε την προσοχή των άλλων με τις απόψεις, τις ιδέες σας και τον τρόπο που επικοινωνείτε. Είστε πολύ σταθεροί στα πιστεύω σας και δύσκολα μπορούν να σας αλλάξουν γνώμη. Αν και είστε αυθεντικοί στον τρόπο που εκδηλώνεστε, πολλές φορές έχετε την τάση να υπερβάλλετε ή να εκφράζεστε με τρόπο δραματικό. Γι’ αυτό και μπορεί να υπόσχεστε παραπάνω από όσα μπορείτε να πραγματοποιήσετε και μπορείτε εύκολα να υποκριθείτε ή να υποδυθείτε μια άλλη περσόνα. Σας αρέσει να ασχολείστε με διασκεδαστικές δραστηριότητες, να γελάτε και να κάνετε και τους άλλους να περνάνε καλά. Χαρακτηρίζεστε από παιδικότητα και παιχνιδιάρικη διάθεση και απολαμβάνετε πολύ το φλερτ και το ερωτικό παιχνίδι. Στις ερωτικές σας σχέσεις είστε ιδιαίτερα επικοινωνιακοί και θα εκφράσετε αβίαστα αυτό που έχετε στο μυαλό σας. Ωστόσο, θα πρέπει να προσπαθείτε να είστε πιο αντικειμενικοί στην κρίση σας και στον τρόπο που εκφράζεστε και να μην ξεπερνάτε τα όρια των άλλων στις συζητήσεις.

Ερμής στον 6ο οίκο

Είστε το άτομο που σκέφτεται και παρατηρεί εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που οι άλλοι δεν παρατηρούν καν ή τις ξεχνάνε. Το μυαλό σας υπερλειτουργεί και είστε εξαιρετικοί στο να οργανώνετε, να ταξινομείτε και να κατηγοριοποιείτε τις πληροφορίες γύρω σας. Προσφέρετε αυθόρμητα τη βοήθεια σας και δίνετε τις πρακτικές σας συμβουλές σε όσους το έχουν ανάγκη, αφού απολαμβάνετε να νιώθετε χρήσιμοι. Οι άλλοι ξέρουν ότι είστε αξιόπιστοι και μπορούν να βασιστούν επάνω σας σε ζητήματα που απαιτούν έρευνα, λογική και πρακτική καθοδήγηση. Είστε εργατικοί, αποδίδετε ακόμα και κάτω από συνθήκες πίεσης και επιδιώκετε να εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας συνεχώς. Αυτά τα χαρακτηριστικά σας βοηθάνε πολύ και σας κάνουν αποτελεσματικούς στην εργασία σας. Ωστόσο, η τελειομανία σας και η εμμονή σας με τις λεπτομέρειες μπορεί να σας κάνει αγχωτικούς ή αρκετά επικριτικούς, τόσο με τους άλλους όσο και με τον εαυτό σας. Θα πρέπει πού και πού να απασχολείτε το μυαλό σας με λιγότερο σοβαρά ή πολύπλοκα ζητήματα και να επιτρέπετε στον εαυτό σας να διασκεδάζει περισσότερο και να απολαμβάνει την καθημερινότητα.

Ερμής στον 7ο οίκο

Είστε εξαιρετικά κοινωνικά άτομα και επιδιώκετε να έρχεστε σε επαφή με ανθρώπους και να ανταλλάσσετε ιδέες και απόψεις. Απολαμβάνετε ιδιαίτερα να συζητάτε για ζητήματα σχέσεων, έρωτα και ρομαντισμού. Έλκεστε από την ευφυΐα και γι’ αυτό προσεγγίζετε άτομα τα οποία ασχολούνται με πνευματικές δραστηριότητες ή εκείνους που μπορείτε να συζητάτε τα πάντα μαζί τους. Η εγκεφαλική επικοινωνία είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για εσάς σε μια σχέση. Δυσκολεύεστε όταν πρόκειται να πάρετε κάποια απόφαση και χρειάζεστε αρκετό χρόνο για να σκεφτείτε διεξοδικά τα υπέρ και τα κατά και τις πιθανές συνέπειες της κάθε επιλογής. Ακόμα και αν διαφωνείτε με μια άποψη ή έχετε αντίθετη οπτική για ένα ζήτημα, θα το αναλύσετε με ψυχραιμία και ανοιχτό μυαλό και θα προβάλλετε λογικά επιχειρήματα για να υποστηρίξετε την πλευρά σας. Δεν είστε άνθρωποι που θα ανεβάσουν τους τόνους ή που απολαμβάνουν τους τσακωμούς και την ένταση. Προσπαθείτε να βρείτε τη λύση και τη χρυσή τομή σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, όσο πιο αναίμακτα γίνεται.

Ερμής στον 8ο οίκο

Έχετε διαίσθηση και έμφυτη περιέργεια και θέλετε να γνωρίζετε την αλήθεια και οτιδήποτε κρύβεται πίσω από την επιφάνεια. Γι’ αυτό και οι άλλοι δε μπορούν να σας κρυφτούν και ανακαλύπτετε τα μυστικά τους πολύ εύκολα. Δεν ικανοποιείστε αν δεν φτάσετε σε κάποιο συμπέρασμα και αν δεν αναλύσετε σε βάθος το κάθε ζήτημα. Παίρνετε πολύ σοβαρά την επικοινωνία και δεν σας ενδιαφέρουν τα επιφανειακά θέματα ή οι χλιαρές συζητήσεις. Αντιθέτως, απολαμβάνετε να συζητάτε για ζητήματα που θεωρούνται ταμπού, όπως το σεξ, ο θάνατος και η ύπαρξη και οτιδήποτε αποτελεί μυστήριο. Επίσης, έχετε ιδέες και βρίσκετε έξυπνες λύσεις σε οικονομικά ζητήματα. Θεωρείτε ότι ο λόγος, η σκέψη και η γνώση είναι δύναμη και προσπαθείτε να τα εκμεταλλευτείτε για να φτάσετε ψηλά ή για να αποκτήσετε έλεγχο και εξουσία. Καταστρώνετε λεπτομερές σχέδιο δράσης και ερευνάτε σε βάθος κάθε εναλλακτική και δεν αφήνετε τίποτα στην τύχη του. Είστε εξαιρετικά προσεκτικοί και επιφυλακτικοί σε νέες επαφές και δεν λειτουργείτε ποτέ απερίσκεπτα. Θα πρέπει να εμπιστευτείτε τον άλλον απόλυτα για να ανοιχτείτε και να μοιραστείτε μαζί του τις σκέψεις σας.

Ερμής στον 9ο οίκο

Έχετε την ανάγκη να μαθαίνετε, να συγκεντρώνετε πληροφορίες και να διευρύνετε το μυαλό σας. Είστε άτομα εξαιρετικά ευέλικτα και έχετε την ικανότητα να λύνετε προβλήματα χωρίς πολύ προσπάθεια. Θέλετε να έρχεστε σε επαφή με ανθρώπους, να τους καθοδηγείτε και να τους δίνετε συμβουλές για την εξέλιξη και την πορεία τους. Άλλωστε, έχετε το χάρισμα να είστε πηγή έμπνευσης για τους άλλους και σας θαυμάζουν για τις ιδέες και τα ιδανικά σας. Είστε ανήσυχα πνεύματα και θα μπορούσε κάποιος να σας χαρακτηρίσει ως αιώνια περιπλανώμενους και ανθρώπους που αναζητούν τη νέα γνώση σε κάθε ηλικία. Ο κόσμος για εσάς είναι ανεξάντλητος και η σκέψη σας δε γνωρίζει όρια. Σας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη φιλοσοφία, την ηθική, τη θρησκεία και οτιδήποτε κεντρίσει το ενδιαφέρον σας. Έχετε ενθουσιασμό και προσπαθείτε πάντα να σκέφτεστε θετικά και να βλέπετε το καλό σε κάθε κατάσταση. Δε θα διστάσετε να ταξιδέψετε αν σας δοθεί η ευκαιρία, ακόμα και σε μακρινά μέρη. Είστε ανοιχτοί σε κάθε πιθανό ενδεχόμενο και δεν αντέχετε τους κλειστόμυαλους ανθρώπους, τα στερεότυπα και την επαναλαμβανόμενη ρουτίνα. Ο πνευματικός σας στόχος είναι να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο και όριο και να εξαντλήσετε τις δυνατότητες του μυαλού σας.

Ερμής στον 10ο οίκο

Η σκέψη σας είναι στραμμένη στους στόχους σας και την προσωπική σας εξέλιξη. Είστε εξαιρετικοί ομιλητές και ξέρετε τι να πείτε και πώς να το πείτε σε κάθε περίσταση. Δε διστάζετε να μιλήσετε και να εκφράσετε τις σκέψεις και τις ιδέες σας όταν έρχεστε αντιμέτωποι με προκλήσεις ή όταν οι γύρω σας χρειάζονται λύσεις ή κάποιον με ψυχρή λογική για να τους επαναφέρει στην πραγματικότητα. Άλλωστε, τα λόγια και οι απόψεις σας έχουν ισχυρό αντίκτυπο στους άλλους και εκφράζεστε με τέτοια σοβαρότητα, που εμπνέετε σεβασμό. Ξέρετε πώς θα χειριστείτε τον λόγο για να πείσετε κάποιον και να τον φέρετε στα μέτρα σας, ακόμα κι αν πρόκειται για άτομο εξουσίας. Έχετε την ικανότητα να παραμένετε ψύχραιμοι και να σκέφτεστε καθαρά, ακόμα και μέσα σε στρεσογόνες και απαιτητικές συνθήκες και αυτό σας βοηθάει πολύ στα επαγγελματικά σας. Το μυαλό σας είναι επικεντρωμένο στο πώς θα βελτιώσετε τις ικανότητες σας ή στο πώς θα καταξιωθείτε κοινωνικά. Ό,τι λέτε είναι στοχευμένο και έχει συγκεκριμένο σκοπό και δεν σας αρέσει να αναλώνεστε σε ανούσιες κουβέντες ή να έρχεστε σε επαφή με άτομα τα οποία δεν σέβονται τον τρόπο σκέψης σας.

Ερμής στον 11ο οίκο

Σας χαρακτηρίζει η κοινωνικότητα και είστε από τους ανθρώπους που μπορούν κυριολεκτικά να μιλήσουν με τον οποιονδήποτε και για οτιδήποτε, χωρίς να κάνετε διακρίσεις. Γενικά, σας αρέσει να βρίσκεστε, να εργάζεστε και να συζητάτε μέσα σε ομάδες και θεωρείτε ότι η συνεργασία σας εξελίσσει πνευματικά, αρκεί να διέπεται από ισότητα και να μην υπάρχει ανταγωνισμός και εντάσεις. Είστε εκείνοι που φέρνουν νέες και πρωτοποριακές ιδέες και δεν σας αρέσει η στασιμότητα και οι απαρχαιωμένες αντιλήψεις. Πολλές φορές οι γύρω σας δεν είναι έτοιμοι για να δεχτούν όσα έχετε στο μυαλό σας και δεν είναι λίγες οι φορές που σοκάρετε με όσα λέτε και όσα πρεσβεύετε. Η φιλία είναι σημαντική για εσάς και επιδιώκετε να έχετε κοντά σας άτομα με τα οποία μοιράζεστε κοινές ιδέες, στόχους και ενδιαφέροντα, αλλά ταυτόχρονα ενθουσιάζεστε με τους ανθρώπους οι οποίοι σας ανοίγουν νέους ορίζοντες, σας βοηθάνε να εξελιχθείτε και να βλέπετε τις καταστάσεις με μια άλλη ματιά που δεν είχατε σκεφτεί προηγουμένως. Το μυαλό σας είναι στραμμένο στο μέλλον και στις απεριόριστες δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά πολλές φορές δυσκολεύεστε να επικεντρωθείτε σε έναν μόνο στόχο και να οργανώσετε τη σκέψη σας, με αποτέλεσμα να μην κάνετε πράξη όσα οραματίζεστε.

Ερμής στον 12ο οίκο

Είστε πολύ συναισθηματικοί και ευαίσθητοι και αυτό σας αποτρέπει από το να σκεφτείτε εντελώς λογικά και αντικειμενικά. Είστε εσωστρεφείς και ντροπαλοί σε ό,τι αφορά την επικοινωνία και έχετε την τάση να κρατάτε τις σκέψεις και τις ιδέες σας για τον εαυτό σας, διότι φοβάστε ότι μπορεί να σας κρίνουν ή να αστειευτούν μαζί σας. Προτιμάτε να ακούτε, παρά να μιλάτε και γι’ αυτό τον λόγο οι γύρω σας επιλέγουν να ανοιχτούν σε εσάς και ξέρουν ότι θα τους κατανοήσετε βαθιά και θα είστε εκεί για εκείνους χωρίς να τους κατακρίνετε. Γενικά, έχετε μια ανασφάλεια η οποία σας εμποδίζει να εκφράσετε αυτά που θέλετε. Ακόμα και οι πιο απλές και καθημερινές υποχρεώσεις μπορεί να σας προκαλούν άγχος και δυσφορία, διότι έχετε την τάση να τα σκέφτεστε όλα τόσο πολύ, σε σημείο που να πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό. Ωστόσο, έχετε εξαιρετική διαισθητική ικανότητα και μπορείτε να δείτε βαθιά μέσα στους ανθρώπους και να αντιληφθείτε πράγματα που δεν είναι εμφανή στους άλλους. Σας αρέσει να βρίσκετε τρόπους να ξεφεύγετε από την καθημερινότητα και να εκφράζεστε με μη λεκτικά μέσα, κυρίως μέσω της τέχνης. Θα πρέπει να μάθετε να ελέγχετε καλύτερα τις ζωές σας και την καθημερινότητα σας και να μην επηρεάζεστε τόσο εύκολα από τα ερεθίσματα γύρω σας, αλλά να τα φιλτράρετε και να βάζετε όρια.