Κάρμα στους οίκους (οι Δεσμοί της Σελήνης)

Κάρμα στους οίκους (οι Δεσμοί της Σελήνης)

Κάρμα στους οίκους (οι Δεσμοί της Σελήνης)

Η θέση των Δεσμών της Σελήνης μέσα στο ωροσκόπιο μπορεί εν μέρει να απαντά στο πανάρχαιο ερώτημα του ανθρώπου «ποιο είναι το νόημα της ζωής μου». Φυσικά το νόημα της ζωής μας φαίνεται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες σε ένα ωροσκόπιο. Οι Δεσμοί της Σελήνης σε οίκους βοηθούν -σε συνδυασμό και με τον άξονα των ζωδίων στον οποίο βρίσκονται- να κατανοήσουμε λίγο περισσότερο τον σκοπό της ζωής, τα μαθήματα που καλούμαστε να πάρουμε και τα πράγματα που πρέπει να αποχωριστούμε προκειμένου να εξελιχθούμε.

Για να βρείτε σε ποιον οίκο έχετε Κάρμα πατήστε εδώ.

Βόρειος Δεσμός στον 1ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 7ο οίκο

Έχετε μια φυσική ικανότητα να διαπραγματεύεστε και να αντιμετωπίζετε τα ζητήματα με μια εντελώς αντικειμενική ματιά, ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά πριν από κάθε απόφαση και δράση. Δίνετε μεγάλη σημασία στην ισορροπία, στην αρμονία και στην αισθητική και προσπαθείτε να δημιουργείτε μια όμορφη ατμόσφαιρα γύρω σας. Είστε άτομο των σχέσεων και του «εμείς» και σκέφτεστε πρώτα από όλα τα θέλω των άλλων και μετά του εαυτού σας. Ωστόσο, η παγίδα βρίσκεται στο γεγονός ότι προσπαθείτε να διατηρήσετε τις σχέσεις σας με κάθε κόστος, ακόμα κι αν χρειαστεί να αρνηθείτε τις προσωπικές σας ανάγκες, μόνο και μόνο για να αποφύγετε τις εντάσεις και τις αντιπαραθέσεις. Καλείστε να μάθετε να εκφράζετε τον εαυτό σας και τις επιθυμίες σας, καθώς και να είστε πιο αυθόρμητοι και παρορμητικοί. Θα πρέπει να καλλιεργήσετε έναν υγιή εγωισμό και αυτοπεποίθηση και να μην εξαρτάστε από τους άλλους. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε μήπως μείνετε μόνοι σας, διότι εάν είστε αυθεντικοί και ειλικρινείς, οι άλλοι θα σας εκτιμήσουν και θα έρθουν κοντά σας. Οι σχέσεις σας θα βελτιωθούν εάν προσπαθήσετε να είστε καλά με τον εαυτό σας και όχι όταν προσπαθείτε συνεχώς να υπάρχει φαινομενική ηρεμία μέσα στη σχέση σας.

Βόρειος Δεσμός στον 2ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 8ο οίκο

Η ριζική αλλαγή και η συναισθηματική μεταμόρφωση είναι δύο έννοιες πολύ οικείες για εσάς. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τις επιδιώκετε ή ότι σας χαροποιούν. Αντιθέτως μάλιστα, μπορεί κάθε αλλαγή στη ζωή σας να σας προκαλεί μεγάλη ένταση και εσωτερική αναστάτωση. Ωστόσο, ξέρετε πώς να επιβιώνετε και να ξεπερνάτε κρίσιμες καταστάσεις και προκλήσεις, λες και η ζωή σας έχει προετοιμάσει με κάποιο τρόπο γι’ αυτές. Φτάνετε κάποιες φορές σε σημείο να θεωρείτε δεδομένο ότι η ζωή είναι γεμάτη με δράμα, απώλειες και συναισθηματικές εντάσεις και ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να το αποφύγετε αυτό. Οφείλετε στον εαυτό σας μετά από κάθε κρίση να προσπαθήσετε να αναγεννηθείτε από τη στάχτη σας και να ξαναχτίσετε τη ζωή σας από την αρχή. Μπορεί να μην σταματήσετε να βιώνετε αλλαγές και αναταραχές, αλλά θα πρέπει να μάθετε να διατηρείτε την ηρεμία σας και να έχετε κάποιες γερές σταθερές στη ζωή σας που δε θα μπορεί τίποτα να τις κλονίζει. Επιπλέον, καλείστε να μάθετε να απολαμβάνετε τα μικρά πράγματα στη ζωή, χωρίς να δημιουργείτε ίντριγκες και εντάσεις. Είναι επίσης σημαντικό να ορίζετε στόχους με βάση τις δικές σας προσωπικές αξίες, να βασίζεστε στον εαυτό σας και στα ταλέντα σας και να μην προσδιορίζεστε μόνο μέσα από τις σχέσεις σας με τους άλλους.

Βόρειος Δεσμός στον 3ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 9ο οίκο

Έχετε ένα πολύ ισχυρό σύστημα πιστεύω και μια φιλοσοφία ζωής, η οποία είναι άρρηκτη συνδεδεμένη με την ταυτότητα σας. Έχετε όμως την τάση να υποστηρίζετε με σθένος θεωρίες και ιδέες χωρίς να λαμβάνετε υπόψιν σας διαφορετικές απόψεις και δεδομένα και αγνοώντας σημαντικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Δεν είναι λίγες οι φορές που γίνεστε απόλυτοι, φανατίζεστε με τις απόψεις σας και σας λείπει το τακτ και η διπλωματία. Καλείστε να μάθετε να τιθασεύετε αυτή την υπερβολή που σας χαρακτηρίζει και κυρίως να μάθετε να ακούτε τους άλλους και όσα έχουν να σας πουν, διότι μπορεί να μάθετε κάτι από αυτούς. Αποτελεί μάθημα ζωής για εσάς το να κατανοήσετε τη σημασία τόσο της επικοινωνίας όσο και της αντικειμενικής κρίσης. Μόνο μέσα από την ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών και απόψεων θα πάψετε να είστε δογματικοί και θα μπορέσετε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας, αλλά και να διδάξετε και εσείς στους γύρω σας πολύ σημαντικά πράγματα. Θα πρέπει να αποδεχτείτε το γεγονός ότι η αλήθεια δεν είναι μονόπλευρη, αλλά μπορεί να φανερωθεί και να εκφραστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Βόρειος Δεσμός στον 4ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 10ο οίκο

Έχετε ένα έμφυτο αίσθημα ευθύνης και λειτουργείτε με πρακτικότητα και ρεαλιστική σκέψη. Είστε αυτόνομοι και θα στηριχτείτε στον εαυτό σας και στις ικανότητες σας ανεξάρτητα από τις συνθήκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Έχετε μια βαθιά κατανόηση του ρόλου σας στην κοινωνία και δεν διστάζετε να αναλάβετε ευθύνες και υποχρεώσεις. Η παγίδα για εσάς βρίσκεται στο γεγονός ότι θεωρείτε πως το να δημιουργήσετε στενές και συναισθηματικές σχέσεις με τους ανθρώπους ή το να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον, αποτελεί σημάδι αδυναμίας. Ξοδεύετε όλη σας την ενέργεια στην καριέρα, στους στόχους και στις φιλοδοξίες σας και δεν έχετε χρόνο για ζητήματα που αφορούν τα προσωπικά σας και τα βαθύτερα συναισθηματικά. Καλείστε να ρίξετε τις άμυνες σας και να ανοίξετε την καρδιά σας στους ανθρώπους που επιθυμούν να συνδεθούν μαζί σας, χωρίς να φοβάστε ότι θα φανείτε ευάλωτοι. Ένα από τα πιο δύσκολα μαθήματα είναι το να αποδεχτείτε ότι δε μπορείτε πάντα να έχετε τον έλεγχο των καταστάσεων, αλλά θα πρέπει να αφήνεστε κάποιες φορές. Αν επιτρέψετε στον εαυτό σας να μην καθοδηγείται πάντα από τη φιλοδοξία, αλλά να αφουγκράζεται τα ένστικτα και τις βαθύτερες ανάγκες, τότε θα είστε πολύ πιο ισορροπημένοι και ακόμα πιο αποδοτικοί σε οτιδήποτε κάνετε.

Βόρειος Δεσμός στον 5ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 11ο οίκο

Είστε σε επαφή με τις ανάγκες της κοινωνίας και αναλαμβάνετε ενεργό ρόλο μέσα σε αυτή, προκειμένου να συμβάλλετε σε εποικοδομητικές αλλαγές. Είστε αντικειμενικοί, αμερόληπτοι και δίκαιοι στην κρίση σας και βάζετε πάνω απ’ όλα το καλό της ομάδας και της ανθρωπότητας και μετά το προσωπικό σας όφελος. Πιστεύετε στην ισότητα και στη δικαιοσύνη και μάχεστε για τις ιδεολογίες και όσα πρεσβεύετε. Ωστόσο, έχετε την τάση να επικεντρώνεστε περισσότερο στους ανθρώπους ως σύνολο παρά να ενδιαφέρεστε ξεχωριστά για τον καθένα, ακόμα κι αν πρόκειται για κοντινό σας άτομο. Καλείστε να προσπαθήσετε να συνδεθείτε με τους άλλους σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο και να πάψετε να εκλογικεύετε τα πάντα ή να αποστασιοποιείστε από το συναίσθημα σας. Επιπλέον, θα πρέπει να βρείτε θάρρος και αυτοπεποίθηση να εκφράσετε τις προσωπικές σας επιθυμίες και να κατανοήσετε ότι δεν είναι κακό να ξεχωρίσετε για τα δημιουργικά σας ταλέντα.

Βόρειος Δεσμός στον 6ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 12ο οίκο

Έχετε το χάρισμα να συμπάσχετε με κάθε ανθρώπινη ύπαρξη γύρω σας, καθώς και την ικανότητα να θεραπεύετε τους άλλους και να απαλύνετε τον πόνο και τα αρνητικά συναισθήματα. Κατανοείτε τη σημασία της συναισθηματικής επαφής και επιδιώκετε να συνδέεστε με τους άλλους σε βαθύτερο επίπεδο. Η παγίδα βρίσκεται στο γεγονός ότι έχετε την τάση να ψάχνετε τρόπους να ξεφύγετε από την πραγματικότητα και κατ’ επέκταση από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις σας. Είναι γεγονός ότι δεν τα πάτε καλά με τα πρακτικά θέματα της καθημερινότητας, αλλά σας ενδιαφέρουν οι πνευματικές αναζητήσεις και τα υπερβατικά ζητήματα. Αντί να προσπαθείτε διαρκώς να δραπετεύσετε από τη σκληρή και απαιτητική καθημερινότητα, καλείστε να μάθετε να γίνετε πιο παραγωγικοί, να βελτιώνεστε σε ό,τι κάνετε και να επιτυγχάνετε στόχους στην υλική σφαίρα της ζωής. Θα πρέπει να βάλετε τάξη και οργάνωση στη ζωή σας, διαφορετικά θα βρίσκεστε μέσα σε μια μόνιμη σύγχυση και ασάφεια που μόνο άγχος και αγωνία θα σας προσφέρουν. Θα ήταν ιδανικό να εκφράσετε τη συμπόνια και τις ευαισθησίες σας με έναν πρακτικό τρόπο στην κοινωνία, ίσως μέσα από το επάγγελμα σας. Όταν καταφέρετε να βάλετε όρια στον εαυτό σας και στους άλλους, τόσο πιο κοντά θα βρεθείτε στην πραγματοποίηση των ονείρων σας.

Βόρειος Δεσμός στον 7ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 1ο οίκο

Έχετε την τάση να βασίζεστε στον εαυτό σας και να δίνετε προτεραιότητα στις επιθυμίες και τους στόχους σας, βάζοντας πολλές φορές σε δεύτερη μοίρα τους άλλους. Θα έλεγε κανείς ότι είστε τόσο εγωκεντρικοί που δεν μπαίνετε καν στη διαδικασία να σκεφτείτε τι συνέπειες έχουν οι πράξεις σας στους γύρω σας. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται να είστε αρκετά μοναχικοί, να αποφεύγετε τις σχέσεις και τις δεσμεύσεις, διότι δεν μπορείτε να συμβιβαστείτε εύκολα ή να κάνετε υποχωρήσεις. Είστε ανυπόμονοι, ανταγωνιστικοί και τα παίρνετε όλα πολύ προσωπικά. Προτιμάτε να ηγείστε και οι άλλοι να ακολουθούν, παρά να υπακούτε σε εντολές και κανόνες. Μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις και τις συνεργασίες θα πάρετε μαθήματα ζωής και θα γίνετε πιο συνειδητοί ως προς το πού τελειώνουν τα όρια σας και πού αρχίζουν τα όρια των άλλων. Όταν συνειδητοποιήσετε ότι οι πράξεις σας έχουν αντίκτυπο και γίνετε πιο υπεύθυνοι, τότε θα είστε πιο προσεκτικοί πριν δράσετε παρορμητικά και θα παίρνετε πιο συνετές αποφάσεις. Καλείστε να μάθετε να κάνετε ισότιμες σχέσεις, μέσα στις οποίες θα υπολογίζετε τους άλλους, αλλά ταυτόχρονα δεν θα καταπιέζεστε και θα μπορείτε να είστε ο εαυτός σας.

Βόρειος Δεσμός στον 8ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 2ο οίκο

Είστε από τη φύση σας σταθεροί και προσγειωμένοι και ακολουθείτε αργά και μεθοδικά βήματα. Σας ενδιαφέρει πολύ η υλική ασφάλεια και δεν θα κάνετε απερίσκεπτες κινήσεις, ούτε θα ρισκάρετε να χάσετε τα κεκτημένα σας. Έχετε την τάση να διατηρείτε σχέσεις και να διαιωνίζετε καταστάσεις, ακόμα κι αν δεν έχουν τίποτα να σας προσφέρουν στην πορεία. Είναι γεγονός ότι σας φοβίζουν οι μεγάλες αλλαγές και αντιστέκεστε σε αυτές με κάθε κόστος. Ωστόσο, η αλλαγή είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε στη ζωή σας για να εξελιχθείτε και για να γνωρίσετε σε βάθος τον εαυτό σας. Είναι επιτακτική ανάγκη κάποιες φορές να τελειώσετε καταστάσεις για να δώσετε σε κάτι καινούργιο να πάρει θέση στη ζωή σας. Πολλές φορές πρέπει να αφήσετε πίσω ακόμα και κάποια κομμάτια του εαυτού σας. Η αλήθεια είναι ότι έχετε χτίσει μια πολύ συγκεκριμένη προσωπικότητα, αλλά κάποια βιώματα σας αναγκάζουν να αποδεσμευτείτε από σταθερές και όσα θεωρείτε ότι σας προσδιορίζουν, διαδικασία που δεν είναι καθόλου εύκολη για εσάς, παρόλο που διαθέτετε το χάρισμα να παραμένετε ψύχραιμοι ακόμα και μέσα στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Θα περάσετε μέσα από κρίσεις και πανίσχυρες εμπειρίες, οι οποίες θα σας μεταμορφώσουν ψυχικά και συναισθηματικά, αλλά το σημαντικό είναι να συνεχίσετε να εξελίσσεστε ακόμα κι αν χρειαστεί να αποδεσμευτείτε από κάποιες καταστάσεις ή ανθρώπους.

Βόρειος Δεσμός στον 9ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 3ο οίκο

H ευφυΐα, η ευστροφία και η περιέργεια που έχετε για τον κόσμο γύρω σας αποτελούν τα μεγάλα σας χαρίσματα. Διαθέτετε έναν νεανικό τρόπο σκέψης ανεξάρτητα από την ηλικία σας και σας αρέσει να μαθαίνετε και να πειραματίζεστε. Σας έλκουν οι νέες ιδέες και οι πληροφορίες και έχετε ανάγκη από ποικιλία στη ζωή σας. Ωστόσο, δυσκολεύεστε να επικεντρωθείτε σε έναν τομέα ή να αφοσιωθείτε σε έναν μόνο στόχο και επιπλέον δυσκολεύεστε να εφαρμόσετε στην πράξη όλες τις πληροφορίες και τις γνώσεις που διαθέτετε. Καλείστε να κατανοήσετε σε ένα βαθύτερο επίπεδο το πώς λειτουργεί ο κόσμος και ποιος είναι ο ρόλος σας μέσα σε αυτόν. Η ανώτερη εκπαίδευση, η φιλοσοφία, τα ταξίδια και γενικώς η επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες, είναι μερικά από τα μονοπάτια που θα σας δώσουν μαθήματα ζωής. Οι καταστάσεις σας δείχνουν ότι πρέπει να αναζητήσετε την αλήθεια και να εμβαθύνετε περισσότερο στις καταστάσεις. Επιπλέον, συνειδητοποιείτε ότι είστε προορισμένοι με κάποιο τρόπο να διδάξετε τους γύρω σας ή να τους εμπνεύσετε και να τους δώσετε μια νέα οπτική στα πράγματα. Το ζήτημα είναι να γίνει πρώτα από όλα κατανοητός και ξεκάθαρος σε εσάς αυτός ο ρόλος, αλλά και αυτό το μήνυμα που έχετε ως αποστολή να μεταδώσετε στην κοινωνία. Θα εξελιχθείτε πνευματικά και θα προοδεύσετε μόνο εάν συνδυάσετε τη δίψα σας για μάθηση με τους ανοιχτούς ορίζοντες της σκέψης σας.

Βόρειος Δεσμός στον 10ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 4ο οίκο

Διαθέτετε ενσυναίσθηση και ευαισθησίες και δείχνετε απέραντη στοργή για τους ανθρώπους γύρω σας. Είστε υποστηρικτικοί και έχετε μια έμφυτη προστατευτικότητα, ιδιαίτερα απέναντι σε όσους είναι αδύναμοι και ευάλωτοι. Δίνετε πολύ σημασία στη δομή της οικογένειας και κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να τη διατηρήσετε και για να προσφέρετε στους οικείους σας. Οι συναισθηματικές εμπειρίες είναι εκείνες που έχουν προτεραιότητα για εσάς και όχι οι υλικές και σωματικές. Άλλωστε, έχετε πολύ καλή επαφή με τα βαθύτερα συναισθήματα σας και τις ανάγκες σας και μπορείτε να τα εκφράσετε πολύ άμεσα προς τα έξω. Ωστόσο, έχετε την τάση πολλές φορές να εξαρτάστε από τη σχέση σας, από συνεργάτες ή από συγγενικά άτομα και δυσκολεύεστε να σταθείτε στα πόδια σας και να βασιστείτε στις δυνατότητες σας. Καλείστε να αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας, να πάρετε πρωτοβουλίες και να κυνηγήσετε στόχους, χωρίς να εξαρτάται η αυτοπεποίθηση σας από την προσοχή και την επιβεβαίωση των άλλων. Επιπλέον, όταν αναλαμβάνετε τον ρόλο να φροντίσετε και να υποστηρίξετε κάποιον, θα πρέπει να το κάνετε με τέτοιο τρόπο ώστε να τον βοηθήσετε να εξελιχθεί και να σταθεί στα πόδια του και όχι να τον κάνετε να εξαρτάται από εσάς.

Βόρειος Δεσμός στον 11ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 5ο οίκο

Είστε εξαιρετικά γενναιόδωροι, θερμοί και δοτικοί απέναντι στους άλλους και εκφράζετε την αγάπη και την αφοσίωση σας με κάθε δυνατό τρόπο. Σας χαρακτηρίζει η αυτοπεποίθηση και το γεγονός ότι είστε αυθεντικοί και δεν προσποιείστε. Είστε ειλικρινείς στις σχέσεις σας και έχετε την ικανότητα να δίνετε δύναμη και θάρρος στους ανθρώπους γύρω σας. Έχετε πολλά δημιουργικά ταλέντα, καθώς και μια έντονη επιθυμία να ξεχωρίσετε με κάποιο τρόπο από το πλήθος και να αφήσετε τη σφραγίδα σας στον κόσμο. Ωστόσο, πολλές φορές εξαρτάστε σε μεγάλο βαθμό από την αποδοχή και την επιβεβαίωση των άλλων και έχετε μια βαθιά ανάγκη να είστε το επίκεντρο της προσοχής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεστε εγωκεντρικοί ή να φέρεστε ανώριμα. Καλείστε να μάθετε να λειτουργείτε ως μέλος μιας ομάδας, παρά μεμονωμένα, κάτι που προϋποθέτει πως πρέπει να αποδεχτείτε ότι όλοι έχουν ξεχωριστά ταλέντα και προσωπικότητες. Θα είναι ωφέλιμο για εσάς το να εργαστείτε ως εθελοντής ή το να προσφέρετε σε κάποιο φιλανθρωπικό έργο, αφού το να εργαστείτε και να προσπαθήσετε για έναν συλλογικό στόχο θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε και να εκτιμήσετε την έννοια της ομαδικότητας.

Βόρειος Δεσμός στον 12ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 6ο οίκο

Έχετε πρακτικό μυαλό και αναλυτική σκέψη και είστε το άτομο που θα προσφέρει στους ανθρώπους και στην κοινωνία και μάλιστα με έναν τρόπο χειροπιαστό. Έχετε μια βαθιά κατανόηση της υλικής σφαίρας της ζωής και η βασική σας προτεραιότητα είναι να τελειοποιείτε τα ταλέντα σας, αλλά και να συμβάλλετε στη βελτίωση του κόσμου γύρω σας. Ωστόσο, πολλές φορές μπορεί να επικεντρώνεστε αποκλειστικά στα υλικά ζητήματα ή να σκέφτεστε με βάση τη λογική, αγνοώντας το συναίσθημα. Μπορεί να αποκτάτε εμμονή με τις λεπτομέρειες και να γίνεστε υπερβολικά επικριτικοί με τους άλλους, αλλά και με τον ίδιο σας τον εαυτό. Καλείστε να ανοίξετε την καρδιά σας σε μια πιο συναισθηματική και πνευματική προσέγγιση της ζωής και να αποκτήσετε περισσότερη ενσυναίσθηση, καθώς και κατανόηση για τους ανθρώπους. Θα πρέπει να αποδεχτείτε ότι κανείς δεν είναι τέλειος και πως όλοι έχουν ελαττώματα, επομένως πρέπει να πάψετε να είστε τόσο αυστηροί και να μάθετε να συγχωρείτε.