Τα 4 πιο δημιουργικά ζώδια

Τα 4 πιο δημιουργικά ζώδια

Τα 4 πιο δημιουργικά ζώδια

Όταν αναφερόμαστε στη δημιουργικότητα το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι οι τέχνες. Σίγουρα όλοι οι καλλιτέχνες είναι δημιουργικοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η δημιουργικότητα ενός ατόμου εξαντλείται σε αυτόν τον τομέα. Η δημιουργική σκέψη αφορά όλους μας, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και μόρφωσης. Η δημιουργία μπορεί να εκφραστεί στην καθημερινότητα μας αν έχουμε ευελιξία έκφρασης και δράσης και αν σκεφτόμαστε έξω από το κουτί. Δημιουργικότητα είναι η ανακάλυψη μιας νέας συνταγής, η χρήση ασυνήθιστων υλικών για κατασκευές, οι ιστορίες που φτιάχνουμε με τη φαντασία μας και αφηγούμαστε στα παιδιά, μία εφεύρεση, μια επιστημονική ανακάλυψη, η επίλυση σύνθετων προβλημάτων με καινοτόμους τρόπους και άλλα πολλά.

Κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο δημιουργικοί από άλλους, έχουν πιο ευέλικτη σκέψη, περισσότερες ιδέες και ίσως και δεξιότητες. Τα πιο δημιουργικά ζώδια είναι 4 και αυτό σημαίνει ότι -ακόμη και αν δεν τα εκπροσωπείτε- αν έχετε ωροσκόπο, Δία, Άρη ή Ερμή σε αυτά τα ζώδια, σίγουρα θα είστε πολύ δημιουργικοί. Επίσης, εκτός από το ζώδιο σας, εξετάστε και σε ποιον οίκο μπορεί να έχετε αυτούς τους πλανήτες, καθώς η δημιουργικότητα εκφράζεται έντονα στον 5ο οίκο.

Για να βρείτε πού έχετε ωροσκόπο πατήστε εδώ, για τον Άρη πατήστε εδώ, για τον Δία σε ζώδιο πατήστε εδώ, για τον Δία σε οίκο πατήστε εδώ και για τον Ερμή πατήστε εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Το ζώδιο των Ιχθύων είναι από τα πιο δημιουργικά, οπότε αν το εκπροσωπείτε ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτό το ζώδιο και μάλιστα στον 5ο οίκο, σίγουρα σε κάποιον τομέα είστε πολύ δημιουργικοί. Οι Ιχθύες κυβερνώνται από τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη της φαντασίας και της ονειροπόλησης και πάντα το μυαλό τους δουλεύει λίγο «περίεργα». Έχουν απόθεμα ιδεών, ευελιξία σκέψης, μπορούν να αυτοσχεδιάσουν και να δημιουργήσουν ονειρικά σενάρια, παραμύθια και αντικείμενα. Έχουν την πιο ισχυρή φαντασία και μπορούν σε λίγα λεπτά να δημιουργήσουν στο μυαλό τους από ένα παραμύθι για να πουν στα παιδιά, μέχρι μια ευφάνταστη δικαιολογία για να σας γλιτώσουν από μία δύσκολη θέση. Μπορούν να αυτοσχεδιάσουν στον χορό, να συμπληρώσουν τη σκέψη σας ή την ιδέα σας και να την εξελίξουν σε κάτι μοναδικό, να κατασκευάσουν κάτι από απίθανα υλικά, που ενδεχομένως άλλοι να πετούσαν, και να φτιάξουν τις πιο ασυνήθιστες ιστορίες -από τις πιο ρομαντικές μέχρι τις πιο σκοτεινές και τρομακτικές. Επίσης, αν κολλήσει το μυαλό τους σε κάτι, μπορούν να βρουν λύσεις σε προβλήματα μικρά ή μεγάλα και να εφαρμόσουν μέχρι και παρακινδυνευμένες πρακτικές, που άλλοι ούτε να τις ακούσουν δεν θέλουν. Έχουν έντονη διαίσθηση, συλλέγουν εικόνες και τις «παντρεύουν» με τις εμπειρίες και τη φαντασία τους και δημιουργούν νέες τάσεις, ικανές να αγγίξουν τα συναισθήματα των άλλων.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Εάν εκπροσωπείτε το ζώδιο του Υδροχόου ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτό το ζώδιο, τότε η σκέψη σας δεν είναι μόνο δημιουργική, αλλά ξεχωριστή και πρωτοποριακή. Ο Ουρανός, που σας κυβερνά, σας δίνει ένα κοφτερό μυαλό με φουτουριστική αισθητική και δημιουργείτε πάντα ιδέες με σκοπό να βελτιώσετε και να κάνετε τον κόσμο σας καλύτερο. Ίσως πολλοί δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον τρόπο σκέψης σας, διότι είναι καινοτόμος και φοβίζει. Σας αρέσει να ξεχωρίζετε και το κάνετε με τέτοιο τρόπο που προκαλεί, αφού σχεδόν φωνάζετε «κοιτάξτε με είμαι διαφορετικός και πολύ μπροστά από τους άλλους». Με γνώμονα αυτή τη διαφορετικότητα μπορεί να πειραματιστείτε με την εμφάνιση σας, να δημιουργήσετε μόδα και να πάτε κόντρα στο κατεστημένο. Σε όποιον τομέα και αν εργάζεστε θα προσπαθείτε να βρείτε το καινούριο, το φρέσκο, το μοναδικό, που κανείς μέχρι τώρα δεν το έχει σκεφτεί και να πρωτοπορήσετε. Από νέους τρόπους προώθησης και πώλησης, μέχρι λογότυπα που τραβούν την προσοχή και εφευρέσεις που αφήνουν ιστορία. Επίσης, έχετε μια μοναδική ικανότητα να δημιουργείτε εύχρηστα αντικείμενα, σας αρέσουν οι κατασκευές και προτιμάτε τα χειροποίητα δώρα για τους αγαπημένους σας, από αυτά του εμπορίου που όλοι μπορούν να αγοράσουν. Σπάτε το μυαλό σας για να βρείτε έξυπνες και καινοτόμες λύσεις σε προβλήματα, είτε είναι δικά σας είτε φίλων σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Είτε είστε Τοξότες είτε έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτό το ανοιχτόμυαλο και παθιασμένο ζώδιο, σίγουρα η δημιουργικότητα σας είναι αυξημένη. Και μόνο αγάπη σας για εξερεύνηση και περιπέτεια σάς κάνει συνεχώς να βρίσκετε τρόπους για να ξεφεύγετε από τη ρουτίνα και να δοκιμάζετε κάτι νέο. Αυτή σας η ανάγκη κάνει το μυαλό σας συνεχώς να δουλεύει για το πώς θα δημιουργήσετε κάτι διαφορετικό, ικανό να ενθουσιάσει εσάς και τους γύρω σας. Δεν έχει σημασία αν είναι μικρό ή μεγάλο, αρκεί να είναι κάτι ασυνήθιστο. Επειδή βαριέστε τη ρουτίνα, ψάχνετε διαρκώς διεξόδους και καινούριες διαδικασίες, για να κάνετε τα πάντα διαφορετικά, έστω και τα ίδια πράγματα, προκειμένου να αποκτά νόημα η καθημερινότητα σας. Για παράδειγμα, μπορεί να μαγειρέψετε τα γεμιστά με διαφορετικούς τρόπους και να ανακαλύψετε έτσι μια νέα ευφάνταστη συνταγή! Ή να διαβάζετε και να ανακαλύπτετε συνταγές από όλο τον κόσμο και να παντρέψετε τις γεύσεις και στα πιο μίζερα πιάτα. Ο ενθουσιασμός σας είναι η έμπνευση σας και μπορείτε σε ελάχιστο χρόνο να δημιουργήσετε τις καλύτερες ιδέες, όπως για παράδειγμα να ετοιμάζετε σε χρόνο ρεκόρ το πιο πετυχημένο πάρτι γενεθλίων της τελευταίας στιγμής, που όλοι θα θυμούνται όλοι για καιρό. Το πάθος σας είναι ο ακοίμητος οδηγός σας, που τροφοδοτεί το μυαλό σας με νέες, ασύλληπτες ιδέες και δημιουργείτε συνεχώς νέα δεδομένα και πριν οι άλλοι προλάβουν να καταλάβουν τι έχετε φτιάξει, εσείς έχετε περάσει στον επόμενο στόχο. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι οι Τοξότες αποτελείτε έμπνευση για τους άλλους.

ΛΕΩΝ

Χάρη στον κυβερνήτη σας Ήλιο οι Λέοντες (και όσοι έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο στον Λέοντα) έχετε μια από τις πιο ευφάνταστες και δημιουργικές πλευρές, αλλά το κίνητρο σας είναι προβολή σας. Επειδή σάς κυβερνά ο πέμπτος οίκος της ευχαρίστησης και της δημιουργικότητας, που αντιπροσωπεύει τις τέχνες (όπως ο χορός, το τραγούδι και βέβαια το θέατρο) μέσα από αυτούς τους τομείς, όχι απλώς εκφράζεστε δημιουργικά, αλλά αισθάνεστε αυθεντικά. Είστε το ζώδιο που θέλει να ξεχωρίζει περισσότερο, να είναι στο επίκεντρο και η σκηνή σας ανήκει. Αυτό το φως σας κάνει απίστευτα δημιουργικούς και ο στόχος σας είναι δείξετε και να προβάλετε τη μοναδικότητα σας και το μεγαλείο σας. Σε όποια δουλειά και αν εργάζεστε, σε όποια κατάσταση και αν είστε, πάντα βρίσκετε τον τρόπο να είστε δημιουργικοί και να ξεχωρίσετε για να κερδίσετε τα μπράβο και τα χειροκροτήματα.