Αυτά είναι τα 4 πιο ανταγωνιστικά ζώδια

Αυτά είναι τα 4 πιο ανταγωνιστικά ζώδια

Αυτά είναι τα 4 πιο ανταγωνιστικά ζώδια

Η θέση των πλανητών στον αστρολογικό μας χάρτη αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα μας και τον ρόλο που διεκδικούμε στη ζωή και στις σχέσεις μας, προσωπικές και επαγγελματικές. Το ζώδιο που εκπροσωπούμε, αλλά και η θέση του Άρη, δείχνουν αν έχουμε την τάση να ανταγωνιζόμαστε τους γύρω μας και την ανάγκη να είμαστε και να φαινόμαστε εμείς πάντα οι καλύτεροι και να επικρατούμε στον χώρο μας.

Η ανταγωνιστικότητα είναι μια χρήσιμη ικανότητα, αν και εφόσον δεν ξεπερνά τα όρια και δεν λάβει τα χαρακτηριστικά απληστίας, φθόνου και ναρκισσισμού. Οι περισσότεροι άνθρωποι, από παιδιά μάλιστα, προσπαθούν να κερδίζουν τους άλλους και να είναι οι νικητές! Στην οικογένεια, στο σχολείο, στις σπουδές και μετέπειτα στον επαγγελματικό στίβο, οι συγκρίσεις και οι δοκιμασίες είναι πολλές και προκαλούν έντονο και αρνητικό ανταγωνισμό. Βέβαια, υπάρχει και η θετική πλευρά της ανταγωνιστικότητας, αυτή που μας βοηθά να βελτιώνουμε τον εαυτό μας, να επιτύχουμε τους στόχους μας, αλλά αυτό προϋποθέτει να μην βλέπουμε τους άλλους ως αντιπάλους που πρέπει να κατασπαράξουμε, να μην πατάμε επί πτωμάτων και να παίζουμε το παιγνίδι με ίσους όρους. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δεν ξέρουν να χάνουν και είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να επιτύχουν τον στόχο τους και επικεντρώνονται μόνο στη δική τους επιτυχία.

Αν αναρωτιέστε ποια είναι τα πιο ανταγωνιστικά ζώδια, η απάντηση είναι: Κριός, Λέων, Σκορπιός και Αιγόκερως και όσοι έχουν τον Άρη τους σε αυτά τα τέσσερα ζώδια. Αυτοί έχουν μεγαλύτερη τάση να ανταγωνίζονται τους άλλους για να αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι. Βέβαια, το κάθε ζώδιο και η κάθε θέση του Άρη, έχει διαφορετικά κίνητρα και λόγους, αλλά και μεθόδους, που θα εξηγήσουμε παρακάτω αναλυτικά.

Αν δεν ξέρετε σε ποιο ζώδιο έχετε τον Άρη σας πατήστε εδώ.

Κριός ή αν έχετε Άρη στον Κριό

Οι Κριοί είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά ζώδια και θέλουν να είναι πάντα πρώτοι σε όλα, ακόμη και στα πιο μικρά και ανούσια. Αυτοί πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις, να δώσουν τις εντολές, να είναι τα αφεντικά σε όλα, να είναι οι νικητές. Πρέπει πάντα να κερδίζουν, είτε πρόκειται για έναν φιλικό αθλητικό αγώνα, είτε για την αγάπη κάποιου που διεκδικούν, είτε για την προαγωγή στη δουλειά, είτε ακόμα για τα επιτραπέζια παιγνίδια που παίζουν με τους φίλους τους. Ο Κριός κυβερνάται από τον Άρη, τον πλανήτη που διψά για δύναμη, είναι έτοιμος για δράση και διέπει τις παρορμήσεις και την επιθετικότητα, οπότε, όπως καταλαβαίνετε, αν ο Άρης σας βρίσκετε στο ζώδιο του Κριού ο ανταγωνισμός ρέει στις φλέβες σας. Όποιοι εκπροσωπούν το ζώδιο του Κριού, αλλά και όσοι έχουν τον Άρη τους σε αυτό το ζώδιο, μόλις συμβεί οτιδήποτε αμέσως συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους και θέλουν να είναι πάντα οι καλύτεροι. Το «εγώ» είναι έντονο και η λέξη που κυριαρχεί σε κάθε τους πρόταση. Μάλιστα, η υπερηφάνεια και η αυτοεκτίμηση τους είναι ανάλογες με τα αποτελέσματα της απόδοσης τους στη δουλειά και στη ζωή. Παθιάζονται με την πρωτιά και πολλές φορές οι συνεργασίες τους είναι δύσκολες, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα ξεχωρίσουν. Στο μυαλό τους δεν υπάρχει κοινή πορεία, μόνο νικητές και ηττημένοι και βέβαια δεν μπορούν να βρίσκονται στη θέση του χαμένου. Βάζουν όλη την καρδιά και τις δυνάμεις τους για να γευτούν τη γλυκιά γεύση της επιτυχίας, που τους προσφέρει το εκρηκτικό μείγμα φιλοδοξίας και δυναμικής που διαθέτουν.

Σκορπιός ή αν έχετε Άρη στον Σκορπιό

Όσοι εκπροσωπούν το ζώδιο του Σκορπιού ή έχουν τον Άρη τους σε αυτό το τόσο παθιασμένο ζώδιο, θέλουν να κυριαρχούν παντού. Είτε πρόκειται για θέματα ερωτικών σχέσεων, είτε για επαγγελματικά και καριέρα, δεν κάνουν παραχωρήσεις και ανταγωνίζονται και τον ίδιο τους τον εαυτό. Εξάλλου ο κυβερνήτης του Σκορπιού, ο Πλούτωνας, είναι ο πλανήτης της εξουσίας και της αναγέννησης, οπότε και χαμένοι να βγουν από τις σκληρές μάχες που δίνουν, ανακαλύπτουν μια πιο ισχυρή εκδοχή του εαυτού τους. Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού, πριν ανακαλυφθεί ο «σκοτεινός» Πλούτωνας, ήταν ο Άρης, που παραμένει συγκυβερνήτης του ζωδίου, οπότε ο πλανήτης του πολέμου και της διεκδίκησης τους δίνει την ικανότητα να καθορίζουν τους στόχους τους και να μην σταματούν μέχρι να πετύχουν αυτό που θέλουν. Οι Σκορπιοί λατρεύουν τον ανταγωνισμό, είναι το οξυγόνο τους, αφού έτσι αισθάνονται ζωντανοί. Τους δίνει το κίνητρο για να προσπαθούν και τον ενθουσιασμό να συνεχίζουν. Η πρωτιά, που με τόση δίψα πολεμούν να κατακτήσουν, τους δίνει την εξουσία και τον έλεγχο που θέλουν να έχουν τόσο στη δική τους ζωή όσο και στη ζωή των άλλων. Είναι από τα ζώδια που δεν θα ανταγωνιστούν κάποιον που αγαπούν και σέβονται βαθιά, αν όμως αποφασίσουν να μπουν στο παιγνίδι δεν θα κάνουν επ’ ουδενί πίσω και δεν θα δείξουν έλεος σε όσους σταθούν απέναντί τους. Είναι από τους πιο επικίνδυνους ανταγωνιστές και τους πιο σκληρούς αντιπάλους, διότι είναι απρόβλεπτοι και εμμονικοί, αλλά και τόσο αυτοκαταστροφικοί… Δεν έχουν όρια και μπορεί να τραβήξουν τόσο πολύ το σχοινί, λόγω της απύθμενης επιθυμίας τους να κυριαρχήσουν, που δεν θα υπολογίσουν ούτε το προσωπικό τους κόστος. Οι Σκορπιοί δεν αντέχουν στην ιδέα να χάσουν κάποιον που ποθούν, να μην αναγνωρίζεται η αξία τους στην οικογένεια ή στη δουλειά και να νιώθουν ηττημένοι. Θα ανταγωνιστούν μέχρι τελικής πτώσης.

Λέων ή αν έχετε Άρη στον Λέοντα

Οι Λέοντες και όσοι έχουν Άρη στον Λέοντα αν βάλουν κάτι στο μυαλό τους, θα τους στοιχειώνει μέχρι να το αποκτήσουν. Είναι από τη φύση τους ανταγωνιστικοί και υπερόπτες, αφού βαθιά μέσα τους πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους. Είναι ματαιόδοξοι, υπερήφανοι και εγωκεντρικοί. Είναι οι βασιλιάδες του ζωδιακού και αισθάνονται καλά μόνο όταν είναι σε αρχηγικές θέσεις. Θεωρούν ότι οι άλλοι πρέπει από μόνοι τους να τους αναγνωρίζουν τα ταλέντα τους, να τους φέρονται με σεβασμό και να τους δώσουν τον «θρόνο» που δικαιωματικά τους ανήκει και αν δεν βρίσκονται σε ένα τέτοιο, ιδανικό για αυτούς, περιβάλλον, τότε θα δώσουν τη μάχη τους και θα πέσουν στον ανταγωνισμό. Θα κάνουν τα πάντα για να εντυπωσιάσουν, να θαμπώσουν τους άλλους, αλλά όχι δεν θα τσαλακωθούν κιόλας. Αν δουν ότι οι προσπάθειες τους δεν ευοδώνονται, θα αποχωρήσουν με μεγαλοπρέπεια και θα πάνε αλλού για να κυριαρχήσουν. Δεν θα καθίσουν να ασχοληθούν και πολύ με όσους νιώθουν ότι είναι κατώτεροι τους… Όταν ανταγωνίζονται, μέσα τους το διασκεδάζουν, διότι πιστεύουν ότι υπερέχουν έτσι και αλλιώς. Αυτά βέβαια σε επαγγελματικό επίπεδο, διότι σε ό,τι αφορά την προσωπική ζωή, συμπεριλαμβανομένων των φίλων και της οικογένειας, δείχνουν περισσότερη ευαισθησία, μεγαλοσύνη και δεν παίζουν με τα συναισθήματα όσων αγαπούν.

Αιγόκερως ή αν έχετε τον Άρη στον Αιγόκερω

Οι Αιγόκεροι και όσοι έχουν τον Άρη τους σε αυτό το ζώδιο, ανταγωνίζονται όχι μόνο τους άλλους, αλλά και τον εαυτό τους και συνεχώς ασκούν πίεση στους ίδιους για να γίνουν καλύτεροι. Δεν είναι ποτέ ευχαριστημένοι με τα επιτεύγματά τους και όσο ψηλά και να φτάσουν πάντα θα θέλουν και κάτι ακόμα. Όταν βάζουν έναν στόχο, σκύβουν το κεφάλι και δεν μπορεί τίποτα να τους αποσπάσει και να τους σταθεί εμπόδιο. Ο ανταγωνισμός και η φιλοδοξία είναι τα συνώνυμα τους και, επειδή έχουν την ικανότητα να μην δείχνουν τα συναισθήματα τους, είναι πολύ ισχυροί αντίπαλοι. Είναι αυτό που λένε poker face, δηλαδή μπορούν να παραμείνουν ανέκφραστοι, ακόμη και τη στιγμή που έχουν παίξει το πιο επικίνδυνο παιγνίδι και οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν με πόσο δυνατό παίχτη έχουν να ανταγωνιστούν. Τους αρέσει ο ανταγωνισμός, διότι είναι ο τρόπος τους να δείχνουν στους άλλους ποιοι είναι τα πραγματικά «αφεντικά», χωρίς πολλές προειδοποιήσεις, αλλά με χειρουργικά χτυπήματα. Τα πράγματα για τους Αιγόκερους, όταν ανταγωνίζονται, είναι απλά. Όχι λόγια, μόνο πράξεις και αυτό σημαίνει ότι όλα επιτρέπονται… και βέβαια τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, χωρίς έλεος. Ας κερδίσει ο καλύτερος με όποιον τρόπο μπορεί, με όποιο κόστος και με όποια όπλα έχει στη φαρέτρα του, αυτά σκέφτονται οι Αιγόκεροι και ας μοιάζουν πολλές φορές ακίνδυνοι, είναι και αυτό ένα από τα όπλα τους.