Πώς θα είναι ο Σεπτέμβριος 2021 αστρολογικά;

Πώς θα είναι ο Σεπτέμβριος 2021 αστρολογικά;

Πώς θα είναι ο Σεπτέμβριος 2021 αστρολογικά;

Μπορεί το καλοκαίρι να μην τελειώνει ουσιαστικά ακόμη και οι θερμοκρασίες να είναι υψηλές, αλλά με τόσους πλανήτες στην Παρθένο η δουλειά, οι σπουδές, η υγεία, τα πρακτικά θέματα της καθημερινότητας, κλέβουν την προσοχή από τις παραλίες και τις διακοπές του καλοκαιριού. Βέβαια, ουσιαστικά η λήξη του καλοκαιριού δεν έρχεται όταν μπαίνει ο Σεπτέμβριος, αλλά όταν ο Ήλιος περάσει στον Ζυγό και φτάσουμε έτσι στη φθινοπωρινή ισημερία, που φέτος είναι στις 22/09/2021. Το φετινό καλοκαίρι είχε ένα έντονα χαοτικό στοιχείο και σίγουρα δεν ήταν το ανέμελο και ξένοιαστο καλοκαίρι που θα επιθυμούσαμε. Ιδιαίτερα ο μήνας Αύγουστος, όπως άλλωστε σας είχα περιγράψει και στην αντίστοιχη εισαγωγή για τον μήνα, δοκίμασε για τα καλά τη χώρα μας. Ο Σεπτέμβριος είναι σαφώς πιο ήπιος μήνας, μολονότι δεν στερείται δυσκολιών.

Η Νέα Σελήνη της αναδιοργάνωσης

Η πρώτη σημαντική ένδειξη αλλαγής προτεραιοτήτων στην καθημερινότητα μας έρχεται με τη Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου στις 7/9 στο ζώδιο της Παρθένου. Η πιο σημαντική της όψη είναι το τρίγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο. Αυτή η Νέα Σελήνη δείχνει ότι παγκοσμίως οι άνθρωποι θα εστιάσουν περισσότερο σε θέματα που αφορούν την υγεία, αλλά και τα θέματα του περιβάλλοντος. Σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο μας δίνεται η ευκαιρία να αναδιοργανώσουμε την καθημερινότητα μας, να υιοθετήσουμε μια πιο υγιεινή προσέγγιση στον τρόπο που διατρεφόμαστε και ζούμε, να βρούμε ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και τις υπόλοιπες δραστηριότητες μας, να καθαρίσουμε τον χώρο του σπιτιού διώχνοντας ή χαρίζοντας ό,τι δεν χρησιμοποιούμε πλέον, καθώς ένας οργανωμένος και καθαρός χώρος θα βοηθήσει και το μυαλό μας να λειτουργεί καλύτερα. Η Νέα Σελήνη είναι πάντα μια καλή αφορμή για να εγκαινιάσουμε νέες δραστηριότητες, να κάνουμε νέα ξεκινήματα, να κάνουμε νέα πλάνα, που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Καθώς το ζώδιο της Παρθένου δίνει έμφαση στην υγεία, τη δουλειά, τις σπουδές, το περιβάλλον, είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε νέα ξεκινήματα σε αυτούς τους τομείς.

Ο Ερμής της διπλωματίας

Ένα ακόμη ζώδιο που η παρουσία του είναι έντονη τον Σεπτέμβριο είναι ο Ζυγός. Ήδη από τις 30 Αυγούστου ο Ερμής θα βρίσκεται σε αυτό το ζώδιο, διευκολύνοντας την επικοινωνία, τις διαπραγματεύσεις, τις δοσοληψίες. Τα θέματα των σχέσεων και των συνεργασιών θα είναι στο μυαλό μας και θα θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι συντονιζόμαστε στους στόχους και τις επιθυμίες μας με τις σημαντικές μας σχέσεις -ερωτικές, φιλικές και επαγγελματικές. Ο Ερμής θα περάσει ένα αναλογικά μεγάλο διάστημα στον Ζυγό, καθώς στο τέλος του μήνα, στις 26/9, θα γίνει φαινομενικά στάσιμος για να ξεκινήσει η ανάδρομη πορεία του. Έτσι προς το τέλος του μήνα κυρίως, μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη σύγχυση σε θέματα σχέσεων, να είμαστε πιο αναβλητικοί κι αναποφάσιστοι, να βιώνουμε καθυστερήσεις, αναβολές, μικροαναποδιές στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις. Από την άλλη, μας δίνεται η ευκαιρία αν υπάρχουν άλυτα προβλήματα σε μια σχέση, όσο δύσκολα κι αν είναι, να τα αντιμετωπίσουμε, ώστε να επιλυθούν. Η περίοδος του ανάδρομου Ερμή θα μας απασχολήσει περισσότερο φυσικά τον επόμενο μήνα.

Η Αφροδίτη και ο Άρης σε θέση αδυναμίας

Η Αφροδίτη μέχρι τις 10/9 παραμένει στο ζώδιο που αγαπά, τον Ζυγό, προάγοντας την ευγένεια, τους καλούς τρόπους, την αντικειμενικότητα, αλλά και την υποχώρηση στις σχέσεις και στη συνέχεια περνά στον Σκορπιό. Έτσι, η ερωτική μας ζωή θα επηρεαστεί από αυτή την πιο σκοτεινή, μυστηριώδη και παθιασμένη Αφροδίτη, που δεν διστάζει να πάει στο βάθος των σχέσεων, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ένα ταξιδάκι στην κόλαση. Στη θέση αυτή η Αφροδίτη βρίσκεται σε αδυναμία παραδοσιακά. Σε θέση αδυναμίας θα περάσει κι ο Άρης, καθώς προχωρά στον Ζυγό στις 14/9. Γίνεται πιο αναβλητικός στη δράση του, δύσκολα ξεκινά μια διαμάχη και προτιμά να αρέσει στους άλλους, παρά να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Και πάλι οι σχέσεις προσωπικές ή επαγγελματικές, οι συνεργασίες, οι συνεταιρισμοί θα μας απασχολήσουν περισσότερο και θα είμαστε πιο πρόθυμοι να συνεργαστούμε με τους άλλους για να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Η Πανσέληνος των συναισθημάτων

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου τα ξημερώματα της 21ης πραγματοποιείται στο συναισθηματικό και ευαίσθητο ζώδιο των Ιχθύων και μας επηρεάζει για κάποιες ημέρες πριν και μετά. Η Πανσέληνος δείχνει την κορύφωση καταστάσεων και συνήθως συνδέεται με αλλαγές, αποκαλύψεις, ανακαλύψεις, επιτυχίες ή και το τέλος σχέσεων και καταστάσεων, που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους. Η διαίσθηση μας θα είναι ιδιαίτερα έντονη με αυτή την Πανσέληνο, ενώ μπορεί να φέρει την κορύφωση θεμάτων, που μας απασχόλησαν τον Μάρτιο αυτής της χρονιάς. Στις 22/9, μια μέρα μετά, ο Ήλιος προχωρά στον Ζυγό και το φθινόπωρο διαδέχεται το καλοκαίρι ουσιαστικά, ενθαρρύνοντας μας να δώσουμε προσοχή στις σχέσεις μας και στο πώς συνυπάρχουμε, συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους στη ζωή μας.

 

Όπως κάθε φορά, οι αναλυτικές μηνιαίες προβλέψεις μου για το ζώδιο σας αναρτώνται τα μεσάνυχτα της τελευταίας ημέρας κάθε μήνα. Έτσι και τώρα, θα μπορέσετε να τις διαβάσετε τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου 2021. Σας εύχομαι καλό Σεπτέμβρη.