H σύνοδος Ήλιου – Άρη στις 18/11/2023 φέρνει ένταση και εκνευρισμό. Ποια είναι τα 4 ζώδια που θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο;

H σύνοδος Ήλιου - Άρη στις 18/11/2023 φέρνει ένταση και εκνευρισμό. Ποια είναι τα 4 ζώδια που θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο;

H σύνοδος Ήλιου – Άρη στις 18/11/2023 φέρνει ένταση και εκνευρισμό. Ποια είναι τα 4 ζώδια που θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο;

Στις 18/11/2023 ο Ήλιος και ο Άρης θα συναντηθούν στο ζώδιο του Σκορπιού και θα δημιουργήσουν ένα πολύ εκρηκτικό κλίμα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η δυναμική αυτή σύνοδος θα επηρεάσει κυρίως τα σταθερά ζώδια του 3ου δεκαημέρου (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους), αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες από την 23η έως την 27η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Αν θέλετε να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες πατήστε εδώ.

Εγωισμός, βιασύνη και εντάσεις

Όταν ο Άρης (ο πλανήτης της δράσης και της διεκδίκησης) συναντάει τον Ήλιο στο ίδιο ζώδιο, το κλίμα στην καθημερινότητα μας είναι έντονο και εκρηκτικό. Μας κυριεύει η ανυπομονησία και η ανησυχία και θέλουμε οι επιθυμίες μας να ικανοποιηθούν άμεσα, αφού οι καθυστερήσεις και οι αναβολές μας δημιουργούν εκνευρισμό. Θα δυσκολευτούμε λοιπόν αυτές τις ημέρες να δείξουμε κατανόηση απέναντι στους άλλους ή να κάνουμε υποχωρήσεις και να βάλουμε σε δεύτερη μοίρα τα θέλω μας. Θα πούμε τα πράγματα με το όνομα τους και δεν θα διστάσουμε να εμπλακούμε σε λεκτικές αντιπαραθέσεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Θα είναι δύσκολο να διαχειριστούμε τον θυμό μας και να φερθούμε με ψυχραιμία και λογική. Μπορεί να πούμε και να κάνουμε πράγματα πάνω στην έξαψη και την παρόρμηση της στιγμής, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Εάν λοιπόν δεν θέλετε να έρθετε σε ρήξη με τους γύρω σας, τότε θα πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω, να βάλετε στην άκρη τον εγωισμό σας και να προσπαθήσετε να δείτε τις καταστάσεις πιο αντικειμενικά. Αν αισθανθείτε ότι κάποιος σας κάνει επίθεση, προσπαθήστε να μην το πάρετε προσωπικά και δείτε τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό.

Δυναμισμός και αυτοπεποίθηση

Στα θετικά αυτής της όψης, είναι βέβαιο ότι ο Άρης θα σας χαρίσει θάρρος και αυτοπεποίθηση και θα σας βοηθήσει να δώσετε ώθηση στις καταστάσεις να πάνε ένα βήμα παρακάτω. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Άρης στον Σκορπιό βρίσκεται σε θέση κυριαρχίας και αυτό σημαίνει ότι είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας και μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες με στρατηγική και επιμονή. Εκμεταλλευτείτε αυτές τις δυναμικές ημέρες για να δράσετε, να πάρετε πρωτοβουλίες και να δείξετε στους άλλους τις προθέσεις σας, δίχως όμως να γίνετε εριστικοί χωρίς λόγο. Κάντε έναν ειλικρινή διάλογο με τους γύρω σας, πείτε όσα σας ενοχλούν και σας δυσαρεστούν με επιχειρήματα. Πάνω απ’ όλα όμως υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, αλλά μη φερθείτε επιθετικά και μη βγάλετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Προσέξτε επίσης τις μετακινήσεις σας και αποφύγετε τις βιαστικές κινήσεις, γιατί μπορεί να υπάρξουν μικροατυχήματα.

Ας πάμε να δούμε ποια είναι τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από τη σύνοδο Ήλιου-Άρη και τι θα πρέπει να προσέξουν

ΤΑΥΡΟΣ

Η σύνοδος Ήλιου-Άρη θα δοκιμάσει τις αντοχές και την ψυχραιμία σας και είναι πολύ πιθανό να σας φέρει σε σύγκρουση με τον σύντροφο ή τους συνεργάτες σας. Οι σχέσεις σας τώρα θα θυμίζουν ένα πεδίο μάχης μέσα στο οποίο θα πρέπει ένας από τους δύο να υπερισχύσει. Θα δυσκολευτείτε να κάνετε υποχωρήσεις και να βάλετε νερό στο κρασί σας. Το θετικό αυτών των ημερών για εσάς είναι ότι θα βρείτε το θάρρος να εκφράσετε με ειλικρίνεια τα θέλω και τις επιθυμίες σας. Από την άλλη όμως, αυτά που θα πείτε μπορεί να πυροδοτήσουν εντάσεις και να υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά του άλλου. Θα πρέπει να προσπαθήσετε λοιπόν να ρίξετε τους τόνους και να μην πείτε κουβέντες που μπορεί να μετανιώσετε ή να πληγώσουν. Είναι επίσης πιθανό να έρθετε εσείς αντιμέτωποι με επιθετική συμπεριφορά από το ταίρι σας ή από έναν συνεργάτη και να μην ξέρετε πώς να διαχειριστείτε την κατάσταση. Εάν αισθάνεστε ότι σας αδικούν ή ότι οι άλλοι δεν μπορούν να κατανοήσουν τη θέση σας, η όψη αυτή σας καλεί να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και να μην μείνετε με σταυρωμένα τα χέρια. Από την άλλη πλευρά όμως, θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι θα χάσετε το δίκιο σας εάν φερθείτε εγωιστικά και δεν κρατήσετε τις ισορροπίες. Ακόμα κι αν η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, αποφύγετε τις σπασμωδικές κινήσεις και προσπαθήστε να αποστασιοποιηθείτε και να δείτε τις καταστάσεις με ψυχραιμία και αντικειμενική ματιά.

ΛΕΩΝ

Η σύνοδος Ήλιου-Άρη μπορεί να φέρει εντάσεις και αναβρασμό μέσα στο σπίτι και το οικογενειακό σας περιβάλλον. Θα είστε αρκετά ευερέθιστοι και εύθικτοι αυτές τις ημέρες και δεν αποκλείεται να ξεσπάσετε στον σύντροφο ή στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Οι τόνοι θα είναι ανεβασμένοι και οι συζητήσεις που θα γίνουν τώρα μπορεί να φέρουν στην επιφάνεια ανασφάλειες ή παράπονα που για κάποιο λόγο διστάζατε να εκφράσετε μέχρι τώρα. Θα δυσκολευτείτε να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις με λογική και ψυχραιμία και δεν αποκλείεται να αντιδράσετε επιθετικά εάν αισθάνεστε ότι ένα άτομο σας έχει πληγώσει και δεν υπολογίζει τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας. Είναι βέβαιο ότι θα πρέπει με κάποιο τρόπο να εκφράσετε όσα κρύβετε μέσα σας και να μην καταπιέσετε τον θυμό σας. Από την άλλη πλευρά όμως, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε και εσείς να μπείτε στη θέση των άλλων και να μην πείτε σκληρές κουβέντες που θα απομακρύνουν από κοντά σας ανθρώπους που νοιάζονται πραγματικά για εσάς. Το στοίχημα λοιπόν αυτών των ημερών θα είναι να βρείτε μια χρυσή τομή ανάμεσα στο συναίσθημα και τη λογική και να μην παρασυρθείτε από την παρόρμηση της στιγμής.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Άρης κινείται τον τελευταίο μήνα στο ζώδιο σας και είναι αλήθεια ότι αρκετοί από εσάς βρίσκεστε όλο αυτό το διάστημα σε μια κατάσταση αναβρασμού και προσπαθείτε να βρείτε τις ισορροπίες σας. Εσείς λοιπόν είστε εκείνοι που θα επηρεαστείτε περισσότερο από το εκρηκτικό αυτό κλίμα και είναι πιθανό αυτές τις ημέρες να αισθάνεστε έντονη ανησυχία και να νιώθετε ότι το παραμικρό σας εκνευρίζει. Εάν το προηγούμενο διάστημα καταπιέζατε τις σκέψεις και τις επιθυμίες σας μόνο και μόνο για να μην έρθετε σε σύγκρουση με τους γύρω σας, τώρα θα νιώσετε ότι το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και δεν μπορείτε άλλο να κάνετε υποχωρήσεις και να συμβιβάζεστε με καταστάσεις που δεν σας ικανοποιούν. Είναι αυτή η στιγμή που θα νιώσετε την ανάγκη να βάλετε προτεραιότητα τον εαυτό σας ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Ωστόσο, όλο αυτό μπορεί να γίνει κάπως άτσαλα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από τους γύρω σας. Είναι σημαντικό λοιπόν αυτές τις ημέρες να φιλτράρετε τις σκέψεις σας και να προσπαθήστε να εκφραστείτε ειλικρινά μεν, αλλά χωρίς να φτάσετε τις καταστάσεις στα άκρα. Η δυναμική αυτή όψη σας καλεί να διεκδικήστε αυτά που θέλετε τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, και να μιλήστε ανοιχτά χωρίς να κρύβεστε από τους άλλους. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να προσπαθήστε να φερθείτε διπλωματικά, γιατί αλλιώς κινδυνεύετε να χάσετε το δίκιο σας και να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμείτε. Αξιοποιήστε αυτές τις ημέρες για να κάνετε νέα, δυναμικά ξεκινήματα λειτουργώντας με πλάνο και στρατηγική!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η σύνοδος Ήλιου-Άρη θα φέρει εντάσεις μέσα στον χώρο της δουλειάς και είναι πιθανό να έρθετε σε σύγκρουση με ανωτέρους ή με πρόσωπα εξουσίας. Μπορεί η συμπεριφορά κάποιου να σας εξοργίσει και να εμπλακείτε σε μια λεκτική σύγκρουση ή να εκφράσετε παράπονα που κρατούσατε καιρό μέσα σας. Επιπλέον, ίσως το πρόγραμμα σας να είναι αρκετά φορτωμένο αυτές τις ημέρες ή να σας έχουν αναθέσει πολλές ευθύνες, κάτι που σας προκαλεί άγχος και εκνευρισμό. Η παγίδα αυτές τις ημέρες θα είναι να χάσετε την ψυχραιμία σας και να οδηγηθείτε σε παρορμητικές κινήσεις ή επιπόλαιες αποφάσεις που θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα σας. Είναι σημαντικό λοιπόν να φερθείτε όσο πιο διπλωματικά γίνεται και να μην δώσετε αφορμές για σχόλια. Αν αισθάνεστε εδώ και καιρό καταπιεσμένοι στο επαγγελματικό κομμάτι, ίσως τώρα να νιώσετε ότι πρέπει να πάρετε μια πρωτοβουλία ή να κάνετε ένα τολμηρό βήμα για να πάτε παρακάτω. Να θυμάστε όμως ότι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε τους στόχους σας είναι να βαδίσετε με πλάνο και να μην κάνετε απερισκεψίες που θα σας κοστίσουν.