Τα ζώδια που χάνουν την αίσθηση του χρόνου όταν ερωτεύονται

Τα ζώδια που χάνουν την αίσθηση του χρόνου όταν ερωτεύονται

Τα ζώδια που χάνουν την αίσθηση του χρόνου όταν ερωτεύονται

Η αντίληψη του χρόνου είναι θεμελιώδες στοιχείο της ανθρώπινης επίγνωσης. Η συνείδηση, η ικανότητά της κατανόησης του κόσμου που μας περιβάλλει και τελικά η αίσθηση του ίδιου μας του εαυτού διαμορφώνονται με βάση την ακολουθία που συνδέει μνήμες από το παρελθόν, τις αισθήσεις του παρόντος και τις προσδοκίες για το μέλλον. Το συναίσθημα όμως είναι πάντα ένας σημαντικός παράγοντας. Ίσως γι’ αυτό ακριβώς κάποια ζώδια που βάλλονται από τα βέλη του έρωτα, διαπιστώνουν ότι η αγάπη τους για κάποιον έχει την ικανότητα να επηρεάζει ανάλογα και την αίσθηση τους για τον χρόνο.

ΖΥΓΟΣ

Οι Ζυγοί, οι πιο απελπισμένα ρομαντικοί του ζωδιακού, το μόνο που χρειάζονται είναι αγάπη στη ζωή τους και ως αποτέλεσμα είναι ευάλωτοι όσο κανείς άλλος στα βέλη του έρωτα. Δεν μπορούν να βάλουν εύκολα κλειδαριά στην καρδιά τους ή μια τελεία στην αναζήτησή τους για το ιδανικό ταίρι μέχρι να το εντοπίσουν. Έχουν μια φυσική ροπή στις αισθησιακές απολαύσεις και αντιλαμβάνονται μέσω αυτών όλες τις λεπτές αποχρώσεις της αγάπης. Ο έρωτας αμβλύνει τις αισθήσεις τους και δεν μπορούν παρά να λειτουργούν ως καλλιτέχνες που αποστολή τους είναι να τον εξυμνούν, επικοινωνώντας αυτή την υπερκόσμια ομορφιά με όλα τα μέσα και τους τρόπους που διαθέτουν. Η αγάπη λειτουργεί ως καταλύτης, διαμορφώνοντας και την αντίληψή τους για τον χρόνο. Μόνο οι ερωτευμένοι Ζυγοί μπορούν να καταλάβουν απόλυτα πόσο φορτισμένος αισθάνεται κάποιος, πόσο ζωηρά, όμορφα και έντονα γίνονται όλα, και αυτό το συναίσθημα (που είναι σαν να επιπλέει κανείς κάπου ανάμεσα στα σύννεφα και τον έβδομο ουρανό) μειώνει σταδιακά ή ραγδαία την αίσθηση του χρόνου. Σε τέτοιες στιγμές δεν μετράει και δεν απασχολεί κανέναν εκπρόσωπο αυτού του ζωδίου ο χρόνος που χρειάζεται να αφιερώσει για να γράψει μαζί με το ταίρι του μια όμορφη ιστορία αγάπης. Δεν έχουν σημασία και δεν υπολογίζουν ποτέ ούτε τον χρόνο ούτε την ενέργεια που ξοδεύουν προσπαθώντας να ευχαριστήσουν το ταίρι τους. Έτσι ένας Ζυγός αντιλαμβάνεται ότι η ένταση των συναισθημάτων μπορεί να κάνει τις στιγμές πιο σημαντικές και εκτυφλωτικά φωτεινές, αλλοιώνοντας την αντίληψή τους για τον χρόνο. Οι σχέσεις του λειτουργούν και σαν μια μόνιμη υπενθύμιση ότι η ευτυχία και αυτές οι όμορφες στιγμές είναι φευγαλέες και εξαιρετικά πολύτιμες. Γι’ αυτό εκτιμούν τη σχέση δύο ανθρώπων, το πάθος και τη συντροφικότητα ως σπάνια και μοναδικά αγαθά που δίνουν αξία στον χρόνο και στη ζωή, άσχετα από την ηλικία ή το κοινωνικό πλαίσιο.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες είναι εκείνοι οι ρομαντικοί ονειροπόλοι που οπλισμένοι με τη γόνιμη φαντασία τους αισθάνονται κάποιες φορές σαν ήρωες παραμυθιών, που πρέπει να κερδίσουν την αγάπη τους μέσω δοκιμασιών όταν η καρδιά τους χτυπήσει δυνατά για κάποιον. Συχνά θεωρούν τον έρωτα σαν την πηγή της αιώνιας νεότητας, που τους δίνει δύναμη, κίνητρο και όρεξη για ζωή. Όταν αισθάνονται ότι είναι ερωτευμένοι, ο χρόνος μπορεί να κάνει παύσεις για εκείνους, ή όταν χάνονται στις ονειροπολήσεις τους μπορεί να κυλήσει πιο γρήγορα κι από το νερό. Στα πρώτα στάδια της σχέσης τους, ο ενθουσιασμός και η προσμονή κάνουν συχνά τον χρόνο (αλλά και τον χώρο) να κάμπτεται και να φαίνεται ελαστικός. Η αναμονή για ένα τηλεφώνημα ή ένα μήνυμα από το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει μπορεί να μετατρέψει τα λεπτά σε αιωνιότητα για τους Ιχθύς και να κάνει το τέλος του κόσμου έτοιμο να τους πλησιάσει επικίνδυνα. Στα μάτια τους, η περίοδος που περνούν όλα τα βασανιστικά αυτά συναισθήματα, είναι η απόδειξη πώς τα αισθήματα για κάποιον μπορεί να αλλοιώσουν την αντίληψη τους. Στην πραγματικότητα, αισθάνονται ότι η αγάπη έχει τον τρόπο να επιβραδύνει ή να επισπεύδει το ρολόι και να τους δημιουργεί ένα ερωτικό τζετ-λαγκ. Μια ξεχωριστή στιγμή μπορεί να φαίνεται σαν να έχει επίσης τη δυνατότητα να σταματήσει την περιστροφή της γης, καθώς η ένταση των συναισθημάτων κάνει το σύμπαν τους να φαίνεται κάποιες φορές σαν να συμπεριφέρεται ανάλογα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τα άτομα που ανήκουν ζώδιο του Καρκίνου κρύβουν μέσα τους πολύ συναίσθημα και έχουν τις ανάλογες με αυτό διακυμάνσεις. Για εκείνους ο έρωτας είναι το ένα όχημα που μπορεί να τους μεταφέρει με την ταχύτητα του φωτός στα άστρα και στο φεγγάρι όταν είναι ευτυχισμένοι και να καταστήσει τη ζωή τους πιο βραδυκίνητη και αποπροσανατολισμένη, σαν να είναι χαμένοι στο αχανές διάστημα, όταν υποφέρουν από ανασφάλεια ή στεναχωριούνται για κάτι. Τα συναισθήματα επηρεάζουν πολύ τον ψυχισμό τους, δημιουργώντας έτσι ένα περίεργο παιχνίδι παραμόρφωσης στην αντίληψη του χρόνου. Όταν είναι μακριά από το αγαπημένο τους πρόσωπο εξαντλείται η υπομονή και η αντοχή τους. Όλα φαίνονται πιο σκοτεινά και δίχως νόημα. Έστω όμως και μια σύντομη συνάντηση έχει τη δύναμη να επιβραδύνει τον ρου της ιστορίας, αυτή τη φορά ευχάριστα, όταν βρίσκονται και πάλι με τον σύντροφό τους. Για τους Καρκίνους, τέτοιες στιγμές χρησιμεύουν ως ισχυρό αντίδοτο επαναφοράς στην κανονικότητα, που κάνει τον καιρό που περνούν χωριστά να φαίνεται πιο ανεκτός. Μπορεί ακόμη και να κάνει την αναμονή να αξίζει τον κόπο, οπλίζοντας τους με αντοχή και κουράγιο καθώς περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη συνάντηση με την/τον αγαπημένο τους. Πολλές φορές μετρούν τον χρόνο με τις αγάπες του παρελθόντος. Υπάρχουν ερωτικά κεφάλαια στη ζωή τους που συνόδευαν τα μαθητικά, τα φοιτητικά τους χρόνια ή την ωριμότητα τους και που τα έχουν τρυφερά συνδέσει με την εξελικτική τους πορεία.

ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες ξεχωρίζουν για την παθιασμένη τους προσωπικότητα και τη δραματικότητα που τους περιβάλλει. Όλα πάνω τους και γύρω τους είναι έντονα και τα βιώνουν με ανάλογο τρόπο. Η αίσθηση του χρόνου διαμορφώνεται από τις δράσεις στη ζωή και βιώνεται σαν μια κοινή ανθρώπινη εμπειρία. Οι Λέοντες αγαπούν να μοιράζονται δραστηριότητες και να έχουν σχέσεις στοργής που τους κάνουν να νιώθουν ξεχωριστοί και ότι τους εκτιμούν. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έχουν αναπτύξει ισχυρή αντίληψη και μνήμη. Θεωρούν ότι η αγάπη έχει τη δύναμη να χαράζει ανεξίτηλες αναμνήσεις στο μυαλό τους. Έτσι, όταν μοιράζονται τα σημαντικά γεγονότα της ζωής τους, όπως κάποιες στιγμές που έζησαν με έναν έρωτα, συχνά διαπιστώνουν ότι η ανάμνηση είναι τόσο ισχυρή, που μοιάζει να έχει την ικανότητα να τους μεταφέρει μαγικά πίσω στο χρόνο. Αυτές οι αναμνήσεις έχουν τόση δύναμη και είναι τόσο ζωντανές, που κάποιες φορές αισθάνονται σαν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα. Στα μάτια τους ένας μεγάλος έρωτας είναι κάτι οργανικό αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού τους, και λειτουργεί ως ένα ορόσημο που έχει να κάνει με τον τρόπο που αισθάνονται και βιώνουν τον χρόνο. Το συναίσθημα μπορεί επίσης να επηρεάσει την αντίληψή τους αυτή σε στιγμές θλίψης και απώλειας. Κατά το διάστημα που αισθάνονται έτσι, μπορεί να χάσουν κάθε αίσθηση του χρόνου, την ηρεμία αλλά και τις ώρες του ύπνου τους. Όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες, η υποστήριξη και η παρηγοριά από τους αγαπημένους τους είναι το κλειδί να αντέξουν τον πόνο που αισθάνονται. Σε τέτοιες στιγμές, η αγάπη λειτουργεί λυτρωτικά, επιτρέποντας στους Λέοντες να προχωρήσουν μπροστά, ενώ κρατούν πολύτιμες στιγμές φυλαγμένες στην καρδιά τους σαν θησαυρό, από τα αγαπημένα πρόσωπα που δεν είναι πια μέρος της καθημερινότητας τους.