Στη σκιά του ανάδρομου Ερμή από 15/05/2021 έως 07/07/2021: Πως θα μας επηρεάσει

Στη σκιά του ανάδρομου Ερμή από 15/05/2021 έως 07/07/2021

Στη σκιά του ανάδρομου Ερμή από 15/05/2021 έως 07/07/2021: Πως θα μας επηρεάσει

Όταν αναφερόμαστε στην ανάδρομη πορεία πλανητών, αναφερόμαστε πάντα στη φαινομενικά αντίστροφη πορεία του από την οπτική της γης, όπως δηλαδή τη βλέπουμε εμείς από τη γη. Φυσικά αυτό εξηγείται λόγω των διαφορετικών ταχυτήτων των πλανητών όπως κινούνται γύρω από τον Ήλιο σε σχέση με την ταχύτητα του δικού μας πλανήτη. Ένας ανάδρομος πλανήτης μπορεί να φέρει στην επιφάνεια θέματα του παρελθόντος, ανθρώπους ή και προβλήματα που δεν λύθηκαν στο παρελθόν, δίνοντας μας την ευκαιρία να τα επιλύσουμε, απρόβλεπτες αλλαγές, εμπόδια ή ματαιώσεις. Η πιο γνωστή ανάδρομη πορεία είναι αυτή του Ερμή, καθώς συμβαίνει 3 φορές τον χρόνο. Ο Ερμής είναι ο πιο κοντινός πλανήτης στον Ήλιο και κυβερνά το μυαλό, αλλά και την επικοινωνία. Έτσι όταν γυρίζει φαινομενικά ανάδρομος το νιώθουμε. Όχι όμως μόνο τη στιγμή που είναι ανάδρομος. Πολλές φορές νιώθουμε την περίεργη αυτή επιρροή και στις περιόδους που βρίσκεται στη «σκιά» της ανάδρομης πορείας του. Για τον ανάδρομο Ερμή και το τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνουμε μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μου πατώντας εδώ.

Τι είναι η περίοδος της σκιάς της ανάδρομης πορείας του;

Η σκιά της ανάδρομης πορείας του Ερμή αναφέρεται χοντρικά σε μια περίοδο δυο εβδομάδων πριν και μετά την ανάδρομη πορεία του. Σήμερα Σάββατο 15/5 ο Ερμής έχει ήδη μπει σε αυτή τη φάση της σκιάς απ’ όπου θα εξέλθει στις αρχές Ιουλίου και συγκεκριμένα στις 7/7. Κάποιοι πιο ευαίσθητοι στις επιρροές της ενέργειας νιώθουν έντονα τα θέματα της ανάδρομης πορείας του Ερμή ακόμη και στη φάση της σκιάς του. Σκεφτείτε τη σκιά του ανάδρομου Ερμή σαν μια εισαγωγή στο θέμα που είναι η ανάδρομη πορεία και σαν ένα τέλος την περίοδο των δυο εβδομάδων μετά την ανάδρομη πορεία του.

Πώς υπολογίζεται όμως η «σκιά» του ανάδρομου Ερμή;

Οι κινήσεις των πλανητών μετριούνται σε μοίρες. Όλος ο ζωδιακός αποτελείται από 360 μοίρες και αν τον διαιρέσουμε με τα 12 ζώδια, κάθε ζώδιο καλύπτει 30 μοίρες. Ο Ερμής όταν βρίσκεται σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία καλύπτει ένα εύρος 15 μοιρών. Για να το κατανοήσετε καλύτερα θα σας δώσω ως παράδειγμα την ακριβώς προηγούμενη πορεία του φέτος, το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου που ήταν ανάδρομος στον Υδροχόο.

Η ανάδρομη πορεία του ξεκίνησε στις 26 μοίρες του Υδροχόου στις 31/1 και τελείωσε στις 11 μοίρες του Υδροχόου στις 20/2. Η περίοδος της προ-σκιάς ξεκίνησε όταν ο Ερμής για πρώτη φορά βρέθηκε στις 11 μοίρες του Υδροχόου (τη μοίρα ουσιαστικά που τελείωσε η ανάδρομη πορεία του) στις 14/1 σχεδόν 15 μέρες πριν την επίσημη έναρξη της ανάδρομης πορείας του. Η περίοδος της μετα-σκιάς, μετά την ανάδρομη πορεία του, είναι οι μοίρες που διανύει για να φτάσει πάλι στις 26 μοίρες που έγινε η εκκίνηση της ανάδρομης πορείας, δηλαδή στις 12/3.

Πάμε να δούμε την τωρινή του ανάδρομη πορεία που θα ξεκινήσει στις 30/5 και θα διαρκέσει μέχρι τις 21/6. Ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος στην 24η μοίρα των Διδύμων στις 30/5. Η ανάδρομη πορεία του θα τελειώσει στις 21/6 όταν ο Ερμής θα έχει φτάσει στην 16η μοίρα των Διδύμων. Το διάστημα της προ-σκιάς είναι από τις 15/5 που ο Ερμής βρίσκεται στις 16 μοίρες (δηλαδή στη μοίρα που τελειώνει η ανάδρομη πορεία του) και της μετα-σκιάς στις 7/7 όταν ο Ερμής θα ξαναβρεθεί ορθός πλέον στην 24η μοίρα των Διδύμων.

Τι κάνουμε στην περίοδο της προ-σκιάς του Ερμή;

Η προ-σκιά της ανάδρομης περιόδου ξεκινά από το Σάββατο 15/5 και στην πραγματικότητα δίνει μια πρόγευση από τα θέματα που θα προκύψουν στην κύρια περίοδο της ανάδρομης πορείας του. Καλό είναι σε αυτό το διάστημα των 15 ημερών, μέχρι τις 30/5, να είμαστε πιο παρατηρητικοί στην καθημερινότητα μας. Είναι μια περίοδος για να προετοιμαστούμε για την ανάδρομη πορεία του. Να πάρουμε back up στους υπολογιστές ή στα κινητά ή όπου αλλού μπορεί να έχουμε δεδομένα, να αυξήσουμε την ασφάλεια τους υπολογιστές, τους κωδικούς μας και ιδιαίτερα αυτούς που αναφέρονται σε τράπεζες, λογαριασμούς κλπ. Να κάνουμε έναν έλεγχο σε λογαριασμούς, αλλά και στο μεταφορικό μας μέσο. Αν πρέπει να υπογράψουμε κάτι σημαντικό, όπως ένα συμβόλαιο, να διπλοτσεκάρουμε τις λεπτομέρειες και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στις μεγάλες αγορές.

Τι κάνουμε στην περίοδο της μετα-σκιάς του Ερμή;

Πρέπει να δούμε πώς θα κλείσουμε θέματα που μπορεί να προέκυψαν στην ανάδρομη πορεία του Ερμή. Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για λάθη, παραλείψεις, παρεξηγήσεις ή να εγκαταλείψουμε ίσως πράγματα, τα οποία δεν φαίνεται να λειτουργούν όσο κι αν μας είναι δύσκολο. Θεωρητικά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ακόμη και στις αποφάσεις μας μέχρι να τελειώσει οριστικά και η σκιά του.

Τι να περιμένουμε από τη συγκεκριμένη πορεία του Ερμή σε σκιά από τώρα μέχρι τις 7 Ιουλίου;

Η πορεία τόσο της προ-σκιάς όσο και της μετά-σκιάς στους Διδύμους θα είναι πιο έντονη καθώς θα υπάρχουν: τάση για δυσκολία στην επικοινωνία, παρεξηγήσεις και παρανοήσεις, το ίδιο όμως και σε θέματα μετακινήσεων και ταξιδιών. Επίσης θα κορυφωθούν οι αλλαγές στην καθημερινότητα μας, δημιουργώντας μεγαλύτερη ρευστότητα. Για το πώς θα μας επηρεάσει τον καθένα ξεχωριστά ανάλογα με το ζώδιο μας θα επανέλθω με νέο άρθρο μου.