Σχέση με Παρθένο: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Σχέση με Παρθένο: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Σχέση με Παρθένο: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Ανεπιτήδευτα όμορφοι και γοητευτικοί

Οι Παρθένοι διαθέτουν φυσική ομορφιά και γλυκύτητα που τους κάνει ιδιαίτερα ελκυστικούς. Είναι καλοί ακροατές, ήπιων τόνων και έχουν χάρη και αρμονία στους τρόπους τους. Έχουν αίσθηση του χιούμορ και μία σαγηνευτική απλότητα.

Η πιθανότητα να δείτε κάποιον εκπρόσωπο αυτού του ζωδίου να φορά την Άρτα και τα Γιάννενα είναι εξαιρετικά χαμηλή, διότι διαθέτουν τόσο την αίσθηση του μέτρου όσο και την αίσθηση του στιλ. Γενικά, αγαπούν τους αληθινούς ανθρώπους, την αληθινή επικοινωνία και τις αληθινές σχέσεις.

Fit neat and clean

Ένας Παρθένος προσέχει πάντα την προσωπική του υγιεινή και την καθαριότητα σε σημείο που μπορεί να υποχονδριάσει, προσέχει πολύ τη διατροφή του και τη φυσική του κατάσταση. Συνήθως προσπαθεί να τηρεί ευλαβικά τις ρουτίνες άσκησης, διατροφής και υγείας, διότι αν δεν το κάνει ξεχύνονται οι Ερινύες από τα βάθη του ψυχισμού του και τον κυνηγούν αδυσώπητα. Τρέμει τις αρρώστιες τα μικρόβια και την παρακμή. Φυσικά, περιμένει το ίδιο και από το ταίρι του, για αυτό μην παραμελήσετε ποτέ τον εαυτό σας αν δεν θέλετε να τον χάσετε.

Αργά και σταθερά

Αυτό το ζώδιο θέλει πάντα τον χρόνο του για να ανοιχτεί και αυτό ισχύει διπλά στον ερωτικό τομέα. Έχουν μία έμφυτη συστολή και τους είναι δύσκολο να αφεθούν ελεύθεροι εξαρχής. Υπάρχει μία αόρατη ζώνη ασφαλείας γύρω τους για τους αγνώστους. Γι’ αυτό, χρειάζονται χρόνο ώστε να δημιουργηθεί οικειότητα και η εμπιστοσύνη που έχουν ανάγκη. Μόνο τότε μπορούν να ξεδιπλώσουν τα αληθινά τους χρώματα και την πιο ζεστή και χαλαρή πλευρά τους. Έχουν καταπληκτικό χιούμορ όταν νιώθουν ελεύθεροι. Πάντα θα πρέπει να προσέχετε πάραυτα να μην προδώσετε την εμπιστοσύνη τους και φροντίστε να είστε ειλικρινείς μαζί τους, διότι διαθέτουν και μνήμη ελέφαντα.

Εν αρχή ήταν το χάος

Η πιο τρομακτική στιγμή για κάθε Παρθένο είναι το από πού θα ξεκινήσει. Αν σας φαίνεται χαμένος και απόμακρος, είναι γιατί προσπαθεί να βάλει τάξη στο χάος και αφιερώνει όλη του τη φαιά ουσία για να θέσει τις σωστές προτεραιότητες. Θέλει να οργανώνει τα πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην κάνει κανένα λάθος. Παθαίνει κρίσεις πανικού όταν δεν κάνει κάτι σωστά. Αυτό είναι μία εξαντλητική διαδικασία για εκείνον. Αν κάτι του λείπει ή δεν είναι όπως το σχεδίασε, μπορεί να απογοητευτεί και να τα παρατήσει πριν καν αρχίσει. Είναι τελειομανής και αυτό κουράζει τόσο τον ίδιο όσο και τους άλλους που δεν μπορούν να καταλάβουν αυτές του τις ανασφάλειες.

Βρίσκουν λύσεις για κάθε πρόβλημα

Το μυαλό τους κινείται με ασύλληπτες ταχύτητες όταν εμφανιστεί ένα πρόβλημα, είτε θεωρητικού είτε πρακτικού χαρακτήρα. Μπορούν να συνδυάσουν φαινομενικά αταίριαστα υλικά και ιδέες για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι Παρθένοι διαθέτουν το χάρισμα της Tinkerbell, είναι επιδιορθωτές, μπορούν να φτιάξουν τα πάντα και να κατεβάσουν ιδέες εντός και εκτός (του κανονικού για τους πολλούς) πλαισίου. Μπορείτε να βασιστείτε πάνω τους σε κάθε δύσκολη στιγμή, για να σας δώσουν τις σωστές λύσεις και τις σωστές συμβουλές. Σίγουρα η πρότασή τους θα είναι η ενδεδειγμένη.

Μερικές φορές είναι και λίγο «Ντίβες»

Αν και σε γενικές γραμμές είναι προσγειωμένοι και δεν τους αρέσει να καυχώνται για ό,τι κάνουν, είναι πολύ πεισματάρηδες και κάπως άκαμπτοι στις πεποιθήσεις τους ή στον τρόπο που θέλουν να γίνονται τα πράγματα. Αυτό, σε συνδυασμό με την τάση τους να κατηγοριοποιούν ανθρώπους, ιδέες, συναισθήματα, καθώς και με την έμφυτη παραξενιά τους, μπορεί να φέρει μία απαξίωση και μία ειρωνεία στον τρόπο που φέρονται. Αν και οι ίδιοι το κάνουν γιατί έχουν τα δικά τους στάνταρ για το τι είναι σωστό, ή θέλουν οι άνθρωποι τους να αγγίξουν την τελειότητα, οι άλλοι μπορεί να το αντιλαμβάνονται σαν επικριτική ή ξινή συμπεριφορά.

Βρίσκουν το νόημα της ζωής στην εργασία και την προσφορά

Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για τους Παρθένους είναι το να προσφέρουν. Εργάζονται σκληρά και αθόρυβα για να δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν σε αυτούς που αγαπούν, στο κοινωνικό σύνολο ή όπου θεωρήσουν ότι χρειάζεται. Επειδή είναι αφοσιωμένοι σε ό,τι κάνουν, αποκτούν πολλές δεξιότητες τις οποίες τελειοποιούν με την πάροδο του χρόνου. Τόσο στην εργασία, αλλά και στο σπίτι, έχουν πάντα κάτι με το οποίο θα καταπιαστούν. Έχουν πολλά χόμπι και καλλιτεχνική φλέβα. Είναι πρακτικοί, αναλυτικοί και πολύ αποτελεσματικοί. Κάνουν τη ζωή του συντρόφου τους πολύ εύκολη, διότι έχουν την τάση να αναλαμβάνουν τις περισσότερες εργασίες. Καθώς πιστεύουν ότι μόνο αυτοί ξέρουν τον σωστό τρόπο για να γίνεται η δουλειά, συχνά είναι συγκεντρωτικοί και το παίρνουν όλο πάνω τους. Είναι πολύ υπεύθυνοι, αξιόπιστοι και προνοητικοί. Κατά βάθος επιζητούν να τους χρειάζονται και η προσφορά είναι ο τρόπος που δείχνουν την αγάπη τους, φροντίζοντας την κάθε ανάγκη του συντρόφου πριν ακόμα δημιουργηθεί. Θέλουν όμως να αναγνωρίζεται η προσφορά τους και φυσικά να δείχνετε κατανόηση για την απουσία τους, η οποία οφείλεται στα εξαντλητικά τους ωράρια.

Εκλεκτικοί ή μίζεροι;

Αν δείτε κάποιον σε εστιατόριο να ξεδιαλέγει σχολαστικά από το φαγητό του τον μαϊντανό κομματάκι-κομματάκι και να το σπρώχνει στην άκρη, μην έχετε αμφιβολία για το ποιο ζώδιο είναι υπεύθυνο για αυτή την τάση. Μερικές φορές οι Παρθένοι βάζουν τόσες παραμέτρους στην απόλαυση, που τελικά μόνο απόλαυση δεν τους προσφέρει. Όταν νιώθουν έτσι βοηθήστε τους να χαλαρώσουν με κουβεντούλα, λατρεύουν τη συζήτηση ως παιδιά του Ερμή, ή με ένα απολαυστικό μασάζ. Επίσης, ξορκίστε αυτή τη συμπεριφορά με άφθονο χιούμορ, κάτι που πάντα εκτιμούν και απολαμβάνουν.

Ρομαντικοί και πιστοί

Ένας Παρθένος δεν ξημεροβραδιάζεται συνήθως στα μπαράκια. Όταν πρόκειται για τον έρωτα είναι παραδοσιακός και της παλιάς σχολής. Θέλει μακροχρόνιες σχέσεις και δέσμευση. Στο ταίρι του θα προσφέρει πίστη, αφοσίωση και αποκλειστικότητα. Όταν δίνει την καρδιά του το κάνει ολόψυχα και θέλει όλο το πακέτο σε αντάλλαγμα. Είναι τρυφερός και ρομαντικός σύντροφος.

Εκτιμούν τη λογική

Αυτό που ζητούν πάνω από όλα από τον σύντροφό τους είναι η εξυπνάδα και η λογική. Οι ίδιοι διαθέτουν ένα υψηλό διανοητικό επίπεδο, το οποίο εξασκούν καθημερινά. Στην πραγματικότητα είναι υπέρ αναλυτικοί, συχνά σε βαθμό κακουργήματος. Ταλαιπωρούν όσο μπορούν τον εγκέφαλό τους και μαζί με αυτόν το νευρικό τους σύστημα. Οπότε δεν θα μπορούσαν να σχετιστούν με κάποιον που δεν θα τους καταλαβαίνει. Το «σκέφτομαι άρα υπάρχω» είναι η ατάκα που τους χαρακτηρίζει.

Ο άντρας Παρθένος

Είναι ο ακούραστος εργάτης της ζωής, και γι’ αυτό από νωρίς είναι αρκετά επιτυχημένος. Είναι συνήθως τίμιος και ειλικρινής, με παραδοσιακές αξίες και πραγματική αγάπη για όλη του την οικογένεια. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να βασιστούν επάνω του για την καθημερινότητα, αλλά και για τις έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν. Είναι φιλικός με συνεργάτες, συγγενείς, αλλά και με τον κοινωνικό περίγυρο. Είναι ένας δοτικός σύζυγος και προσιτός πατέρας για τα παιδιά του.

Η γυναικά Παρθένος

Είναι μία γοητευτική και θελκτική γυναίκα, η οποία δεν περνάει απαρατήρητη. Είναι ανεξάρτητη, εργατική, αλλά και πολύ κομψή. Ως σύζυγος διαπρέπει, καθώς οι μαγειρικές της ικανότητες είναι εφάμιλλες με εκείνες ενός σεφ. Το σπίτι της είναι συνήθως περιποιημένο, καθαρό και φιλόξενο. Τα παιδιά της είναι πάντα σωστά φροντισμένα και εκπαιδευμένα. Μερικές φορές γκρινιάζει λίγο παραπάνω (συνήθως όταν δεν τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας).