Τα 6 ζώδια που δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους και για ποιους λόγους

Τα 6 ζώδια που δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους και για ποιους λόγους

Τα 6 ζώδια που δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους και για ποιους λόγους

Είναι εύκολο να δώσει κάποιος μια υπόσχεση, το δύσκολο είναι να την τηρήσει. Δίνοντας όμως μια υπόσχεση δημιουργούνται προσδοκίες, οι οποίες μετατρέπονται σε μεγάλες απογοητεύσεις, ίσως και θυμό, αν κάτι πάει λάθος. Αν λοιπόν δεν έχετε σκοπό να τηρήσετε τον λόγο σας, είναι προτιμότερο να πείτε δεν μπορώ ή δεν είμαι σίγουρος-η ότι είναι εφικτό αυτό που ζητάς, να πάρετε λίγο χρόνο να το σκεφτείτε, παρά να σκορπίζετε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Δεν έχει σημασία αν αυτό που υποσχεθήκατε είναι μικρό ή μεγάλο, το θέμα είναι η αξιοπιστία. Διότι χάνοντας την αξιοπιστία για κάτι μικρό δεν θα σας εμπιστευθεί κάποιος για κάτι σπουδαίο. Και βέβαια, δεν αναφερόμαστε στις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν λόγω ανωτέρας βίας ή επειδή το προσπαθήσατε αλλά δεν σας βγήκε, αλλά για αυτές που δώσατε ελαφρά τη καρδία, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να κρατήσετε.

Τα ζώδια που συνήθως δεν κρατούν τις υποσχέσεις τους είναι 6 και οι λόγοι που το κάνουν είναι διαφορετικοί για το καθένα.

ΚΡΙΟΣ

Οι Κριοί πάνω στην παρόρμηση τους μπορεί να πουν και να υποσχεθούν πράγματα που δεν υπάρχει περίπτωση να τα κάνουν ποτέ. Αναλαμβάνουν ευθύνες και πρωτοβουλίες, λόγω του δυναμισμού τους και της τάσης τους να είναι πάντα πρώτοι, που σε δεύτερο χρόνο μετανιώνουν. Εκείνη τη στιγμή που δεσμεύονται για κάτι μπορεί να το πιστεύουν και να το θέλουν πολύ, αλλά μετά μόλις το σκεφτούν πιο ψύχραιμα μπορεί να νιώσουν ότι δεν έχουν καμία επιθυμία να το πράξουν ή να μην έχουν όρεξη να ασχοληθούν και ξεχνούν τις διαβεβαιώσεις τους. Ωστόσο, όταν έρθει η ώρα που θα τους ζητηθεί ο λόγος, τότε ίσως μπουν στην επίθεση για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και με αυτόν τον τρόπο περιπλέκουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα και εκθέτουν τον εαυτό τους.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όταν οι Δίδυμοι δίνουν μια υπόσχεση την εννοούν και έχουν κάθε πρόθεση να την τηρήσουν. Όμως, επειδή δεν σκέφτονται και πολύ εκείνη τη στιγμή, μόλις συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να προσηλωθούν σε κάτι, το οποίο δεν τους αφορά άμεσα, το μετανιώνουν και βαριούνται να μπουν στη διαδικασία. Οι Δίδυμοι από τη φύση τους δεν μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα μόνο πράγμα, σε έναν σκοπό και στο τέλος τα κάνουν θάλασσα. Εν τω μεταξύ, δεν λένε ποτέ ότι μετάνιωσαν και ότι δεν θα προσπαθήσουν, διότι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο και έτσι απογοητεύουν περισσότερο τους ανθρώπους που τους εμπιστεύτηκαν.

ΖΥΓΟΣ

Οι Ζυγοί θέλουν όλοι οι γύρω τους να είναι ευτυχισμένοι και δίνουν υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρήσουν, μόνο και μόνο για να ευχαριστήσουν έστω και στιγμιαία αυτόν που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ή θέλει κάτι από αυτούς. Τους είναι δύσκολο να αρνηθούν κάτι και έτσι δίνουν όρκους που ξέρουν ότι το επόμενο λεπτό θα σπάσουν. Θα ήταν πολύ καλύτερο για τους Ζυγούς να είναι ειλικρινείς και να παραδέχονται απλώς ότι δεν θέλουν να το κάνουν ή ότι δεν μπορούν, αλλά φοβούνται ότι δεν θα είναι αγαπητοί και τελικά καταφέρουν αυτό που δεν θέλουν. Δηλαδή να απογοητεύουν φρικτά τους άλλους, κάτι που θα απέφευγαν αν απλώς έλεγαν την αλήθεια τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες πορεύονται στη ζωή με οδηγό τον άκρατο ενθουσιασμό τους, ο οποίος όμως πολλές φορές τους βάζει σε μπελάδες. Πολλές φορές λοιπόν, μπορεί να πάρουν όρκους και υποσχέσεις αποφασισμένοι να τις τηρήσουν, αλλά μετά ξαφνικά να μετανιώσουν. Μάλιστα, επειδή το μυαλό τους τρέχει με απίστευτες ταχύτητες και συνεχώς βάζουν νέους στόχους, υπάρχει και η πιθανότητα να ξεχάσουν ό,τι υποσχέθηκαν και να ασχολούνται με τα καινούρια σχέδια τους και όταν κάποιος τους ζητήσει τον λόγο και τους πιέσει, αυτοί να δυσανασχετήσουν. Οι Τοξότες δεν είναι οι πιο αξιόπιστοι άνθρωποι είτε αφορά κάτι μικρό, όπως για παράδειγμα ένα ραντεβού για καφέ, που όταν φτάσει εκείνη η ώρα μπορεί να το έχουν ξεχάσει ή να βαριούνται και να το ακυρώσουν την τελευταία στιγμή, είτε πρόκειται για μια σοβαρή ανάληψη ευθύνης, στην οποία δεν θα ανταποκριθούν επειδή έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι είναι ασυνεπείς στις υποσχέσεις που δίνουν για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι αν δεν έχουν οι ίδιοι να κερδίσουν κάτι από αυτό δεν θα ασχοληθούν και δεν θα χάσουν τον πολύτιμο χρόνο τους. Ο δεύτερος λόγος αφορά την ανεξαρτησία τους και αν αυτό που πρέπει να κάνουν τους πιέζει και τους στερεί την ελευθερία τους. Δεν θα είναι συνεπείς και μάλιστα θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι δεν έκαναν αυτό για το οποίο δεσμεύτηκαν για το δικό σας καλό, διότι έτσι είναι καλύτερα.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες πολύ συχνά αναλαμβάνουν δεσμεύσεις και ευθύνες που δεν μπορούν να τηρήσουν. Ορκίζονται και φιλούν σταυρό ότι θα κάνουν κάτι και μετά πέρα βρέχει. Τρέχουν να σταθούν δίπλα σε όποιον χρειάζεται τη βοήθειά τους και συμφωνούν σε ό,τι τους ζητηθεί. Αυτό είναι και το πρόβλημα τους, ότι τους είναι δύσκολο να πουν όχι και εκτίθενται, αφού δεν μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις υποσχέσεις που δίνουν αριστερά και δεξιά. Και όταν έρχεται αυτή η μαύρη ώρα του απολογισμού καταρρέουν, διότι αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και των υποσχέσεων που έχουν δώσει. Υποσχέσεις που ούτε ένας υπεράνθρωπος δεν θα μπορούσε να εκπληρώσει.