Άρης στον Ζυγό 15/09/2021 – 30/10/2021: Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Άρης στον Ζυγό 15/09/2021 - 30/10/2021: Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Άρης στον Ζυγό 15/09/2021 – 30/10/2021: Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Ο Άρης, ο πλανήτης που στην αστρολογία συμβολίζει το πάθος, τη σεξουαλικότητα, την ενέργεια, τη δράση, τον τρόπο που διεκδικούμε, περνά στις 15 Σεπτεμβρίου 2021 στον Ζυγό και μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2021 που θα παραμείνει σε αυτό το ζώδιο η ενέργεια του διαφοροποιείται, καθώς θα βρίσκεται σε ένα περιβάλλον πιο κομψό και ευγενικό (το σπίτι της Αφροδίτης) και θα δίνει τις μάχες του με όπλο τη διπλωματία.

Από τη νέα του θέση επηρεάζονται όλοι οι εκπρόσωποι του ζωδιακού, αλλά στις επάλξεις θα είναι περισσότερο τα 4 παρορμητικά ζώδια, δηλαδή Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι.

Η διπλωματία στα καλύτερα της

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο των σχέσεων, της συνεργασίας και της αρμονίας και ο Άρης δεν νιώθει άνετα σε αυτό το περιβάλλον, γι’ αυτό και θεωρείται ως θέση αδυναμίας για αυτόν τον «παθιασμένο» πλανήτη. Ο Άρης στον Ζυγό δεν μπορεί να απλώσει το χέρι και να αρπάξει αυτό που θέλει παρορμητικά, δεν μπορεί να επιβληθεί με αγένεια. Πρέπει να το συζητήσει, να διαπραγματευτεί, να παζαρέψει. Σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα που έχει το ζώδιο του Ζυγού, καταλαβαίνετε πως οι συζητήσεις και οι συναντήσεις θα είναι ατέλειωτες, ενώ τα επιχειρήματα αστείρευτα. Όμως ο Άρης στον Ζυγό ξέρει να αιτιολογεί και στο τέλος να πείθει. Ξέρει να κερδίζει με τα λόγια του, με την διπλωματία, με το να γίνεται μελοδραματικός αν χρειαστεί και βέβαια χειριστικός. Με τον Άρη στον Ζυγό μπορεί να ειπωθούν οι πιο σκληρές αλήθειες από τα πιο ήρεμα και χαμογελαστά χείλη.

Σχέσεις, συμφωνίες και ομορφιά

Από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και τις 30 Οκτωβρίου, που ο Άρης θα βρίσκεται στον Ζυγό, είναι το κατάλληλο διάστημα για να γεφυρώσετε τις διαφορές και να επιτύχετε ισορροπία στις σχέσεις σας. Να επιδιώξετε συμφωνίες και συνεργασίες και να βρείτε τη χρυσή τομή αν υπάρχουν διαφωνίες. Να διαπραγματευτείτε όρους συμβολαίων και να αξιολογήσετε συμφωνίες και σχέσεις. Με αυτή τη θέση του Άρη θα μας απασχολήσει η δικαιοσύνη και η ισότητα, είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε συλλογικό. Θα είμαστε πιο πρόθυμοι να παλέψουμε για το δίκαιο, όχι μόνο το δικό μας, αλλά και των συνανθρώπων μας. Επίσης, είναι το κατάλληλο διάστημα να ασχοληθούμε με την εμφάνιση μας και το πώς θα δείχνουμε πιο όμορφοι και γοητευτικοί. Να αγοράσουμε είδη πολυτελείας και τέχνης, αλλά και να διασκεδάσουμε, να φλερτάρουμε και να έρθουμε πιο κοντά με σεβασμό προς τους άλλους.

Οι κύριες όψεις του Άρη από τον Ζυγό

Στις 25 Σεπτεμβρίου ο Άρης σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Κρόνο στον Υδροχόο και αυτή όψη μας εφοδιάζει με πείσμα, οργανωτικό πνεύμα, επιμονή, ενέργεια και αποφασιστικότητα.

Στις 7-8 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η σύνοδος Ήλιου-Άρη, που μας δίνει κουράγιο και δύναμη να διεκδικήσουμε τα θέλω μας. Όμως παρουσιάζει και ένα πιο εγωιστικό και επιθετικό πρόσωπο που ζητά προσωπική αναγνώριση. Δεν θα ανεχόμαστε την κριτική και τις υποδείξεις των άλλων και θα βγάζουμε μία πιο επιθετική συμπεριφορά, που ενδεχομένως να οδηγήσει σε έντονες παρεξηγήσεις και αντιπαραθέσεις σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο.

Στις 9-10 Οκτωβρίου έχουμε τη σύνοδο Ερμή-Άρη και γινόμαστε ανήσυχοι και ανυπόμονοι. Μην ξεχνάμε ότι ο Ερμής θα είναι σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία και οι παρεξηγήσεις δεν θα λείψουν. Ο Άρης θα πυροδοτεί την κατάσταση και οι συζητήσεις θα παίρνουν φωτιά. Θα είμαστε βιαστικοί στην κρίση μας, θα διακόπτουμε τους συνομιλητές μας και θα επιμένουμε στις απόψεις μας χωρίς να ακούμε τους άλλους. Δύσκολα θα ανεχόμαστε την απόρριψη και θα τα παίρνουμε όλα προσωπικά. Επίσης, μπορεί να νιώθουμε κόπωση.

Στις 18-19 Οκτωβρίου ο Άρης σχηματίζει ένα υπέροχο τρίγωνο με τον Δία και η ενέργεια μας, ο ενθουσιασμός μας θα φτάσουν στα ύψη. Θα είμαστε πιο αισιόδοξοι και θα θέλουμε να κάνουμε όλα όσα μας ευχαριστούν και μας διασκεδάζουν. Το μυαλό μας θα λειτουργεί πιο καθαρά και θα παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις. Ωστόσο, επειδή ο Ερμής θα είναι ακόμα ανάδρομος, δεν χρειάζεται να ανακοινώσουμε κάτι δεσμευτικό πριν επιστρέψει ο πλανήτης της επικοινωνίας στην ορθή του πορεία, κάτι που θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου.

Και φτάσαμε στην ημερομηνία που είναι «SOS» και θα πρέπει να τη θυμάστε. Στις 21-22 Οκτωβρίου ο Άρης σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα και μπορεί να φέρει στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα και να μας κάνει ανεξέλεγκτους, βίαιους, προσβλητικούς, αδίστακτους και ζηλιάρηδες. Οι αντιδράσεις μας θα είναι υπερβολικές, δεν θα σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας και θα τα θέλουμε όλα δικά μας. Όλη αυτή η αρνητική ενέργεια διογκώνεται, καθώς ταυτόχρονα θα έχουμε το τετράγωνο Σελήνης-Κρόνου, αλλά και τη σύνοδο Σελήνης-Ουρανού, που ενεργοποιούν για άλλη μια φορά την όψη της χρονιάς, δηλαδή το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού. Αυτό σημαίνει περιορισμούς, κατάθλιψη, δυσαρέσκεια, πείσμα, ανειλικρίνεια, παράλογες απαιτήσεις και βία.

Ας δούμε όμως αναλυτικά σε ποιον τομέα θα επηρεάσει ο Άρης στο Ζυγό τα 12 ζώδια.

ΚΡΙΟΣ

Ο Άρης είναι ο κυβερνήτης σας και όταν βρίσκεται απέναντί σας στον Ζυγό δεν μπορεί να εκφράσει τη δυναμική του. Εσείς θέλετε πόλεμο και ο Ζυγός διπλωματία και αυτό σημαίνει ότι ίσως να νιώθετε πως σας έχουν κοπεί τα φτερά. Επηρεάζει τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών σας και θα πρέπει να δώσετε χρόνο και χώρο στους άλλους και να ασχοληθείτε με τις ανάγκες τους. Οι άλλοι θα έχουν λόγο στη ζωή σας και στις αποφάσεις σας και αυτό θα σας πιέσει, διότι εσείς έχετε μάθει να είστε πρωταγωνιστές και ίσως βγάλετε έντονο ανταγωνισμό. Ο συμβιβασμός είναι ο δρόμος που πρέπει να διαλέξετε, όσο και αν δεν σας πάει, αν θέλετε να αποφύγετε τις εντάσεις. Επίσης, θα είναι μια περίοδος όπου οι επαφές με τους άλλους θα είναι πολλές, όπως και οι απαιτήσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Έχετε μπροστά σας έξι εβδομάδες που θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά και με πειθαρχία. Ο Άρης προχωρά στον 6ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου που αφορά τη δουλειά και τις καθημερινές σας ρουτίνες και φέρνει πολλές ευκαιρίες, αλλά και πίεση, γκρίνια και αντιδράσεις. Για να έχετε αποτελέσματα και να είστε παραγωγικοί χρειάζεται επιμονή και πρόγραμμα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις, αλλά την υγεία σας. Δεν μπορείτε να αφιερώνετε όλο σας το είναι στη δουλειά, διότι θα καταρρεύσετε. Τώρα είναι η ιδανική περίοδος για να ασχοληθείτε και με τη φυσική σας κατάσταση και να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα υγείας μέσω της διατροφής και της άσκησης και να αποκτήσετε πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Άρης φεύγει από την Παρθένο για να πάει σε ένα πιο φιλικό σας ζώδιο, τον Ζυγό και παίρνετε μια ανάσα. Από τις 15/9 έως τις 30/10 ελαχιστοποιούνται οι πιέσεις και από τη νέα του θέση θα σας κάνει πιο αισιόδοξους και ερωτικούς. Θα φλερτάρετε, θα γοητεύετε, θα επικοινωνείτε περισσότερο. Δεν θα σας οδηγούν τα πρέπει, αλλά οι επιθυμίες σας. Θα θέλετε να διασκεδάσετε, να χαθείτε στις απολαύσεις και να περνάτε πιο ξέγνοιαστες στιγμές. Θα κάνετε κινήσεις να τονώσετε τη σχέση σας και να έρθετε πιο κοντά με τον-η σύντροφό σας αν είστε δεσμευμένοι ή να βρείτε έναν νέο έρωτα που θα γεμίσει την καρδιά σας αν είστε αδέσμευτοι. Είναι το κατάλληλο διάστημα για να ασχοληθείτε με τα χόμπι σας και ό,τι σας κάνει χαρούμενους και δημιουργικούς. Επίσης, είναι ευνοϊκό διάστημα για όσους επιθυμείτε να αποκτήσετε έναν απόγονο ή για να περάσετε όμορφες στιγμές με τα παιδιά σας αν είστε γονείς. Σημαντική η συμβολή του Άρη και στα επιχειρηματικά ή επαγγελματικά σας σχέδια που θα υλοποιούνται πιο εύκολα και με τη στήριξη άλλων. Αν κάνετε κάποιο επάγγελμα που σας φέρνει σε επαφή με κόσμο μπορεί να γίνετε πιο δημοφιλείς.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

«Σπίτι μου, σπιτάκι μου» αυτό θα είναι το μότο σας για το διάστημα που θα βρίσκεται ο Άρης στον Ζυγό, αφού όλη σας η ενέργεια θα δοθεί στο σπίτι και την οικογένεια. Μπορεί να κάνετε βελτιώσεις στο ακίνητο που μένετε ή ανακαινίσεις. Επίσης, ίσως ασχοληθείτε με τη διακόσμηση του σπιτιού ή μπορεί να ψάχνετε να αγοράσετε είτε να πουλήσετε κάποιο σπίτι ή να μετακομίσετε και να έχετε αυτό ως προτεραιότητα. Ακόμη, μπορεί να προκύψουν κάποια οικογενειακά θέματα ή να επανέλθουν στο προσκήνιο κάποια άλυτα προβλήματα από το παρελθόν (θα είναι και ο Ερμής ανάδρομος από τις 28/9 έως τις 17/10) και να χρειαστεί τώρα να βρείτε τις λύσεις και να κάνετε διάλογο με τους συγγενείς σας. Ακόμη, με τον Άρη στον Ζυγό μπορεί να έχετε έντονο το αίσθημα του ανικανοποίητου και τίποτα να μην σας ευχαριστεί και να γκρινιάζετε λίγο παραπάνω. Κάποιοι από σας μπορεί να ετοιμάζετε τώρα ένα νέο ξεκίνημα!

ΛΕΩΝ

Έντονη και με πολύ τρέξιμο θα είναι για εσάς η περίοδος που ο Άρης θα βρίσκεται στον Ζυγό, δηλαδή από τις 15/9 έως τις 30/10. Οι ταχύτητες θα είναι ανεβασμένες, όπως και η διάθεση σας. Θα είστε κοινωνικοί, πολυάσχολοι, θα έχετε πολλές συναντήσεις, ραντεβού, εξόδους και όπως καταλαβαίνετε καθόλου ελεύθερο χρόνο. Μπορεί να προκύψουν και κάποια ταξίδια ή νέες γνωριμίες και επαφές με άτομα που μπορεί να σας βοηθήσουν να επεκτείνετε τους ορίζοντες σας. Ίσως υπάρξουν εξελίξεις σε θέματα σπουδών και επιμόρφωσης. Επίσης, μπορεί να σας απασχολήσουν θέματα στενών συγγενών σας ή να δημιουργηθούν κάποιες καταστάσεις με γείτονες, συμμαθητές, συμφοιτητές ή άτομα που έρχεστε καθημερινά σε επαφή. Προσοχή στο μεταφορικό σας μέσο για τις επόμενες έξι εβδομάδες.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Άρης μπαίνει στον Ζυγό και θα επηρεάζει τον τομέα των οικονομικών σας μέχρι τις 30/10. Θα είναι μια περίοδος με πολλά έξοδα, αλλά και ευκαιρίες για να αυξήσετε τα έσοδα σας. Ίσως έχετε κάποια πρόταση για μια νέα πιο προσοδοφόρα εργασία ή για μια επένδυση που θα αποφέρει κέρδη. Απλά, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, διότι ο Ερμής θα είναι ανάδρομος μετά τις 28/9 και δεν ευνοούνται τα νέα ξεκινήματα, ούτε οι υπογραφές νέων συμβολαίων. Επίσης, είναι το κατάλληλο διάστημα για να εξετάσετε με ψυχραιμία και διαύγεια τις «τρύπες» στον προϋπολογισμό σας και να φέρετε μια ισορροπία στο ισοζύγιο εσόδων-εξόδων. Θα έχετε λιγότερο στρες, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα σας δοθούν οι ευκαιρίες να αναδείξετε τα ταλέντα σας και να «πουλήσετε» τον εαυτό σας και τις ικανότητες σας, για να κερδίσετε τις εντυπώσεις και να ισχυροποιήσετε την επιρροή σας.

ΖΥΓΟΣ

Μια φορά, περίπου, ανά δύο χρόνια ο Άρης κάνει την επίσκεψή του σε κάθε ζώδιο και τώρα ήρθε η στιγμή σας. Για τις επόμενες έξι εβδομάδες θα τον φιλοξενείτε και θα σας γεμίσει με αυτοπεποίθηση, αλλά και τρέξιμο. Κάθε μέρα θα έχετε να κάνετε πολλά και οι προκλήσεις δεν θα λείπουν από την ημερήσια διάταξη. Όμως, θα έχετε και την όρεξη να ανταποκριθείτε σε όλα. Θα είστε ευέλικτοι, πρόθυμοι, γεμάτοι ενέργεια, αλλά ταυτόχρονα θα θέλετε να γίνεται το δικό σας και θα δίνετε τις μάχες σας προς αυτή την κατεύθυνση. Θα νιώθετε πιο δυνατοί και πρωταγωνιστές της περιόδου και θα είστε λίγο πιο εριστικοί και ξεροκέφαλοι. Δεν θα δέχεστε αντιρρήσεις και θα επιμένετε μέχρι να πείσετε τους άλλους και να τους αποδείξετε ότι έχετε δίκιο. Όπως καταλαβαίνετε θα συναντήσετε σθεναρές αντιστάσεις και αντιδράσεις, οπότε θα πρέπει να εξαντλήσετε τα αποθέματα διπλωματίας που διαθέτετε. Παράλληλα, όλη αυτή την περίοδο να είστε πιο προσεκτικοί σε θέματα υγείας, διότι θα είστε πιο ευάλωτοι και καλό θα είναι να προσπαθείτε να ξεκουράζεστε και να τονώνετε το ανοσοποιητικό σας, καθώς θα είναι μια εξαντλητική περίοδος για εσάς.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Με τον Άρη να επισκέπτεται τον πιο κρυφό, εσωτερικό και παρασκηνιακό οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου, μάλλον θα κινήστε περισσότερο στις σκιές παρά στα φώτα. Μπορεί να εργάζεστε στο σπίτι λόγω συνθηκών ή να πρέπει να κρατήσετε μυστικό κάποιο πρότζεκτ που σας έχει ανατεθεί και να το δουλεύετε μόνοι σας και κρυφά από αδιάκριτα μάτια. Μπορεί όμως να γίνονται και συζητήσεις πίσω από την πλάτη σας, που να αφορούν είτε τα επαγγελματικά σας είτε τα προσωπικά σας. Ίσως πάλι να αγχώνεστε πολύ και να πέφτετε ψυχολογικά, διότι πρέπει να κρατηθεί μυστική κάποια σχέση ή συνεργασία σας, καθώς αν μαθευτεί θα πληγεί το στάτους σας. Όπως και να έχει κρατήστε χαμηλό προφίλ, μη δίνετε δικαιώματα, αποφύγετε όσο μπορείτε τα πισώπλατα μαχαιρώματα και μην εκτίθεστε. Μετά τις 30/10 που ο Άρης θα έρθει στο δικό σας ζώδιο θα είστε έτοιμοι να χτυπήσετε… Ακόμη, δώστε προσοχή στην υγεία σας, αλλά και σε δικά σας πρόσωπα που ενδεχομένως ζητήσουν τη βοήθεια σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Με την είσοδο του Άρη στον Ζυγό ξεκινά μια από τις πιο κοινωνικές περιόδους για εσάς και θα είστε περιτριγυρισμένοι από φίλους, συνεργάτες και άτομα με τα οποία μπορεί να κάνετε κοινά σχέδια. Θα είναι ένα διάστημα που θα κυνηγήσετε τις φιλοδοξίες σας και θα θέσετε τους νέους στόχους σας. Προσέξτε όμως, διότι το κυνήγι της επιτυχίας μπορεί να σας κάνει ανυπόμονους και να γίνετε πιεστικοί προς τους άλλους και απαιτητικοί. Αν δημιουργηθούν κάποιες εντάσεις, με καλή διάθεση και θέληση θα καταφέρετε να λειαίνετε τις διαφορές. Εξάλλου θα πρέπει να συνεργαστείτε για να πετύχετε. Μαζί μπορείτε καλύτερα από ότι μόνοι σας και γι’ αυτό θα πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορούν όλοι να τρέχουν με τους δικούς σας ρυθμούς, οι οποίοι θα είναι άπιαστοι με τον Άρη στον Ζυγό.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με τον Άρη από τον Ζυγό στο υψηλότερο σημείο του ηλιακού σας ωροσκοπίου, τον 10ο οίκο, απογειώνονται οι φιλοδοξίες σας και ανεβάζετε τον πήχη πολύ ψηλά. Σίγουρα δεν θα είναι περίπατος, θα έχετε περισσότερο άγχος και πίεση, αλλά και εξελίξεις στον τομέα της καριέρας και της οικογένειας. Θα είναι ένα κουραστικό διάστημα, με έντονο ανταγωνισμό και με πολλές ευθύνες, αλλά εσείς θα προσπαθήσετε να αντεπεξέλθετε σε όλες τις προκλήσεις. Επειδή θα είστε πιεσμένοι και με τεράστιο άγχος, ίσως κλονιστούν οι σχέσεις σας με κάποιον ανώτερο στη δουλειά ή με τους γονείς σας, ή αν είστε εσείς γονείς με τα παιδιά σας. Οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις κουβέντες που κάνετε και πώς εκφράζεστε. Επίσης, να προσέχετε την υγεία σας, διότι θα είστε ευάλωτοι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Για τις επόμενες έξι εβδομάδες μπορείτε να ανοίξετε τα φτερά σας, αγαπητοί Υδροχόοι, καθώς ο Άρης από τον Ζυγό πυροδοτεί τον περιπετειώδη 9ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου και σας παρακινεί να βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας σας. Πειραματιστείτε, ανοίξτε τους ορίζοντες σας και αναλάβετε νέες πρωτοβουλίες, που θα σας φέρουν πιο κοντά στους στόχους και τα όνειρά σας. Θα είστε πιο ενθουσιώδεις, με περισσότερες πρωτότυπες ιδέες και μπορεί να καταφέρετε να συνάψετε μια συμφωνία με άτομα από το εξωτερικό. Ευνοούνται πολύ οι επαφές με ξένους, οι σπουδές, τα ταξίδια και ό,τι αφορά τις δημόσιες σχέσεις και το μάρκετινγκ. Μην αφήνετε τις ευκαιρίες να πάνε χαμένες. Αξιοποιήστε την επιρροή του Άρη από τον Ζυγό στο έπακρο, διότι θα κάνει δύο χρόνια για να επιστρέψει ξανά σε αυτή τη θέση.

ΙΧΘΥΕΣ

Τα χρήματα και οι οικονομικές συναλλαγές θα είναι προτεραιότητα μέχρι τις 30/10, που θα μείνει και ο Άρης στον Ζυγό. Σε αυτό το διάστημα θα έχετε εύνοια σε οικονομικές συμφωνίες, δάνεια, φόρους, μπόνους και σε χρήματα που διαχειρίζεστε με άλλους. Αυτό σημαίνει ότι αν είχατε κάποιο θέμα με την τράπεζα, με ένα δάνειο, με την εφορία, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτή την περίοδο για να βρείτε μια επωφελή λύση. Επίσης, αν ψάχνατε κάποια χορηγία ή χρηματοδότηση ίσως να καταφέρετε να τη λάβετε. Νομικά θέματα ευνοούνται, αλλά και τα οικονομικά του συντρόφου σας, αν έχετε κοινό πορτοφόλι. Ακόμη, είναι μια καλή περίοδος για να συνειδητοποιήσετε αν είστε ικανοποιημένοι από τη σχέση σας και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με συζήτηση και διάλογο να αποκαταστήσετε τις ισορροπίες που έχουν χαθεί.