Πόσο γρήγορα μαθαίνουν τα 12 ζώδια από τα λάθη τους

Πόσο γρήγορα μαθαίνουν τα 12 ζώδια από τα λάθη τους

Πόσο γρήγορα μαθαίνουν τα 12 ζώδια από τα λάθη τους

Κάποιοι άνθρωποι μαθαίνουν γρήγορα από τα λάθη τους, άλλοι τα επαναλαμβάνουν συνεχώς και δεν μαθαίνουν ποτέ και μερικοί πιστεύουν ότι δεν κάνουν λάθη, αλλά ότι φταίνε οι άλλοι για ό,τι τους συμβαίνει. Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε; Το ζώδιο σας μπορεί να κρύβει την απάντηση.

ΚΡΙΟΣ

Οι Κριοί δεν είναι από αυτούς που μαθαίνουν από τα λάθη τους και βέβαια δεν παραδέχονται ότι έκαναν λάθος. Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουν, βρίσκουν χίλιες δικαιολογίες για να αποδείξουν ότι δεν έφταιξαν γι’ αυτό. Μπορεί να κατηγορήσουν άλλους ανθρώπους, την τύχη, τον καιρό, τη μοίρα ή τις συνθήκες και τις περιστάσεις. Αυτό βέβαια, δεν το κάνουν μόνο για να δικαιολογηθούν στους άλλους, αλλά επειδή το πιστεύουν και δυστυχώς επαναλαμβάνουν τις λάθος αποφάσεις τους, προσπαθώντας να αποδείξουν ότι είναι σωστοί και οδηγούνται στο ίδιο αποτέλεσμα. Ίσως, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι κακό να κάνει κάποιος ένα λάθος, το κακό είναι όταν δεν το αποδέχεται και το επαναλαμβάνει.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα κάνουν κάποιο λάθος, γι’ αυτό και ζυγίζουν καλά τις αποφάσεις τους και τις μελετούν πριν τις ανακοινώσουν. Πολλές φορές μάλιστα αναβάλλουν τις κινήσεις τους μέχρι να σιγουρευτούν για το αποτέλεσμα και περιμένουν την τέλεια στιγμή. Βέβαια, αυτή η τακτική δεν τους εξασφαλίζει ότι τελικά δεν θα κάνουν λάθη, αφού κανένας δεν γνωρίζει πώς θα καταλήξει η κάθε δράση. Έτσι, αν τελικά τα πράγματα πάνε στραβά, οι Ταύροι ντρέπονται πολύ, παίρνουν το μάθημα τους και δεν πρόκειται να ξανακάνουν το ίδιο λάθος. Όμως, γίνονται ακόμη πιο αργοί στη λήψη αποφάσεων. Δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν ότι ο φόβος για το λάθος δεν προεξοφλεί ότι θα κάνουν τα πράγματα σωστά.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το τι είναι λάθος για τους Διδύμους θέλει μεγάλη κουβέντα και ίσως η γνώμη τους να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Κάτι που μπορεί σήμερα να το κρίνουν ως λανθασμένο, μπορεί αύριο να το βλέπουν σωστό, καθώς όπως αλλάζουν τα δεδομένα, αλλάζει και η οπτική τους για τα θέματα. Συνεχώς θέτουν ερωτήματα και εξετάζουν το καθετί από διαφορετικές πλευρές και δεν βγάζουν ούτε οι ίδιοι ένα σταθερό συμπέρασμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορούν να διακρίνουν ποιο είναι το κέρδος από το κάθε τους λάθος, διότι με τη σφαιρική τους αντίληψη βλέπουν και τις δύο όψεις του νομίσματος. Αν μαθαίνουν από τα λάθη τους; Όχι. Δεν μετανιώνουν εύκολα, ούτε και όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται. Βαφτίζουν τα λάθη τους «εμπειρίες» και συνεχίζουν ακάθεκτοι.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η ισχυρή διαίσθηση των Καρκίνων θα μπορούσε θεωρητικά να τους γλιτώσει από πολλά λάθη, αλλά οι συναισθηματικές τους ανασφάλειες τους οδηγούν συχνά σε λάθος αποφάσεις. Όμως, -εκτός από τη διαίσθηση που δεν εμπιστεύονται- ευτυχώς οι Καρκίνοι έχουν μνήμη ελέφαντα και αυτό τους βοηθά να θυμούνται τις κακοτοπιές και μην επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος δύο φορές. Οι Καρκίνοι μαθαίνουν από τα λάθη τους, ίσως περισσότερο από κάθε ζώδιο, αφού οι πληγές τους μένουν ανεξίτηλες στο μυαλό τους και δεν ξεχνούν ποτέ τι και ποιος τους οδήγησε στον λάθος δρόμο, έστω και αν ήταν ο ίδιος τους ο εαυτός.

ΛΕΩΝ

Η λέξη λάθος δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των Λεόντων σε ό,τι τους αφορά, τη χρησιμοποιούν μόνο όταν πρόκειται για λάθη άλλων, διότι αυτοί δεν κάνουν ποτέ. Είναι πολύ σπάνιο για τους Λέοντες να παραδεχτούν, και μάλιστα σε άλλους, ότι έχουν εκτιμήσει ή πράξει εσφαλμένα. Έχουν το αλάθητο του Πάπα. Αν συμβεί, παρ’ ελπίδα, κάτι και εκτεθούν, τότε θα προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια να πείσουν τον περίγυρό τους ότι έχουν τον έλεγχο της κατάστασης και ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν σωστά, όπως έκριναν εξάλλου από την αρχή. Βαθιά μέσα τους μπορεί και να αναγνωρίζουν το λάθος τους, αλλά δεν θα το μάθει ποτέ κανείς. Δεν μαθαίνουν όμως τα μαθήματα που η ζωή προσπαθεί να τους διδάξει, διότι δεν τους αφήνει ο εγωισμός τους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι έχουν ως σκοπό της ζωής τους να μην κάνουν λάθη και γι’ αυτόν τον λόγο οργανώνουν και σχεδιάζουν προσεκτικά όλες τις κινήσεις τους. Προσπαθούν πάντα να αναλύσουν τα δεδομένα και να εξετάσουν όλες τις λεπτομέρειες που μπορεί να τους οδηγήσουν σε κακοτοπιές. Με αυτόν τον τρόπο εξαλείφουν τις πιθανότητες να στραβώσει κάποια κατάσταση ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν. Όμως, το μόνο σίγουρο είναι πως η ζωή είναι απρόβλεπτη και πως κανείς δεν είναι τέλειος. Οπότε είναι αναπόφευκτο να πάει κάτι λάθος. Όμως, οι Παρθένοι δεν το βλέπουν έτσι, δεν μπορούν να δεχτούν ότι δεν κατάφεραν να προβλέψουν και να αποφύγουν την παγίδα και βασανίζονται. Παθαίνουν κρίση ταυτότητας και αυτοεκτίμησης. Βέβαια, το πάθημα, εκτός από μάθημα, τους γίνεται εμμονή και προσπαθούν να το αναλύσουν για καταλάβουν πώς την πάτησαν και να μην επιτρέψουν να ξανασυμβεί.

ΖΥΓΟΣ

Οι Ζυγοί έχουν φοβία με τα λάθη, διότι διαταράσσουν την πολυπόθητη ισορροπία της ζωής τους. Εξάλλου για αυτό είναι και τόσο αναποφάσιστοι, από τον φόβο τους να μην κάνουν λάθος. Στο μυαλό τους το λάθος είναι σαν μια δαμόκλειος σπάθη που τους απειλεί συνεχώς σε κάθε τους επιλογή. Είναι σαν να δίνουν εξετάσεις και να ξέρουν ότι αν δεν κάνουν κάτι σωστά θα κοπούν. Αν δε υποπέσουν σε λάθος, όχι μόνο παίρνουν το μάθημα τους, αλλά τους γίνεται και εφιάλτης. Αυτό δεν αφορά μόνο στην αυτοεκτίμησή τους και στην ιδέα που έχουν για τον εαυτό τους, αλλά τους απασχολεί η ιδέα που έχουν οι άλλοι για αυτούς και φοβούνται την κριτική. Φοβούνται να πέσουν στα μάτια κάποιου, λες και τα λάθη δεν είναι ανθρώπινα, λες και οι άλλοι είναι αλάθητοι. Οι Ζυγοί πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν δικαίωμα στο λάθος και ότι η προσπάθεια τους να δείχνουν συνεχώς ότι είναι τέλειοι τους οδηγεί σε αυτοπαγίδευση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί επιλέγουν τα λάθη τους. Ξέρουν εκ των προτέρων ότι παίζουν με τη φωτιά και πού θα οδηγήσει αυτό το επικίνδυνο παιγνίδι, αλλά δεν μπορούν να κοντρολάρουν τον εαυτό τους, διότι έχουν ως οδηγό το συναίσθημα, το πάθος και όχι τη λογική. Μόλις καούν, κάνουν τη σκληρή αυτοκριτική τους, αλλά μέχρι εκεί, στους άλλους δεν θα παραδεχτούν τίποτα, διότι δεν αντέχουν την κριτική. Επίσης, δεν θέλουν να γίνουν βορά στα στόματα των άλλων ανθρώπων, όχι επειδή τους νοιάζει η γνώμη τους, αλλά επειδή φοβούνται το πώς θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον οι αδυναμίες τους και οι Σκορπιοί θέλουν να έχουν πάντα τον έλεγχο. Από τα λάθη τους μαθαίνουν πολλά και πάνω από όλα μαθαίνουν το πώς σηκώνονται πιο γρήγορα όταν τα ξανακάνουν.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες δεν θέλουν να κάνουν λάθη, αλλά δεν θα χάσουν και τον ύπνο τους αν κάτι πάει στραβά, αφού πιστεύουν ότι όλα μπορούν να διορθωθούν. Είναι οι αισιόδοξοι τύποι του ζωδιακού, που γνωρίζουν καλά ότι το να κάθεσαι να κλαις για κάτι που έγινε δεν βγάζει πουθενά. Έχουν την ικανότητα να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα, να μην αναλώνονται σε μικρότητες και να κοιτούν μπροστά. Από κάθε λάθος, από κάθε αναποδιά, πάντα υπάρχει κάτι να μάθεις. Και αφού παίρνουν το μάθημά τους συνεχίζουν με φόρα. Επειδή όμως σπάνια ψάχνουν να βρουν τις αιτίες των λαθών τους, πολλές φορές τα επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά, μέχρι να βαρεθούν και να αλλάξουν ρότα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Αιγόκεροι δυσκολεύονται να συμφιλιωθούν με τα λάθη τους. Αν κάτι δεν τους βγει όπως το είχαν υπολογίσει (και στους υπολογισμούς και τον σχεδιασμό οι Αιγόκεροι δεν παίζονται), το φέρουν βαρέως. Επειδή προσπαθούν να αποφύγουν τα λάθη με κάθε κόστος, δεν κάνουν βήματα και δεν παίρνουν αποφάσεις αν δεν έχουν ερευνήσει τις συνέπειες των πράξεων τους και αν δεν βεβαιωθούν ότι βαδίζουν στον σωστό δρόμο. Όταν λοιπόν κάτι πάει στραβά, όχι μόνο μαθαίνουν από τα λάθη τους, αλλά κάθονται με τις ώρες να αναλύσουν το γιατί βγήκαν εκτός στόχου και τι συνέβη, προκειμένου να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι πιστεύουν ότι για να μάθεις πρέπει να πάθεις και ότι κανείς δεν μπορεί να ορίσει τι είναι σωστό και τι λάθος, τουλάχιστον πριν δράσει και δει το αποτέλεσμα. Οπότε αν κάτι δεν πάει όπως το υπολόγισαν, ούτε αυτομαστιγώνονται ούτε όμως ψάχνουν να βρουν εξιλαστήριο θύμα. Προσπαθούν να βρουν λύσεις για να διορθώσουν την κατάσταση και να κάνουν αυτό που τους λέει η συνείδησή τους ότι είναι σωστό. Οι Υδροχόοι είναι ελεύθερα πνεύματα και δεν μπαίνουν σε καλούπια που τους κρατούν δέσμιους. Δεν μεγαλοποιούν τις καταστάσεις, ούτε αισθάνονται ότι ήρθε το τέλος του κόσμου επειδή έγινε κάτι λάθος. Το αντιμετωπίζουν ως μάθημα και αλλάζουν πορεία στον τρόπο δράσης τους, κάνοντας πιο έξυπνες κινήσεις και δεν ασχολούνται ξανά με αυτό.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες μπορεί να βλέπουν το λάθος, να το διαισθάνονται, να τους φωνάζουν όλοι γύρω τους «μη το κάνεις», αλλά θα πάνε προς αυτό σαν να υπάρχει ένας μαγνήτης που τους τραβά. Και μετά, αφού καταλάβουν ότι έπρεπε να εμπιστευτούν το ένστικτό τους και ότι έφταιγαν, θα πέσουν σε λήθαργο. Θα σκέφτονται συνεχώς τι έκαναν, θα αυτοτιμωρούνται και ταυτόχρονα θα χάνουν την αυτοπεποίθηση τους, θα γεμίζουν με ανασφάλειες και φοβίες και θα θεωρούν ότι τίποτα δεν θα καταφέρουν στο μέλλον και πως οτιδήποτε κάνουν μπορεί να οδηγήσει σε μια μεγαλύτερη καταστροφή. Θα υποσχεθούν στον εαυτό τους να μην ξανακάνουν τα ίδια λάθη και μια μέρα ξαφνικά θα αθετήσουν τους όρκους τους και θα κλείσουν τα αυτιά τους στη διαίσθηση τους που θα φωνάζει «μη, είναι λάθος».